Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
conseq -horizont invest
Dobrý den.Na doporučení mého kamaráda jsem se nechal ukecat od finančního poradce založit v listopadu 2007 pro mé 2 syny ve věku 2 a 4,5roku Horizont invest- Dynamické portfolio na dobu dovršení jejich 18let.Jednorázově jsem každému z nich vložil na jejich účet dost slušnou částku,ale jelikož tomu až tolik nerozumím,tak se celou dobu strachuji,abych o peníze pro děti nepřišel.Od založení 11/2007 jsem u každého z nich v mínusu 14000kč.Potřeboval bych poradit,případně uklidnit,jestli jsem udělal dobře.Nejradši bych(pro svůj klid) peníze vybral,ale nevím jestli by to bylo to správné.Nemohl by jste mi někdo poradit.Předem všem moc děkuji.Milan
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,pokud máte jakoukoliv dlouhodobou investici na více jak 10let,nemusíte mít strach-Conseq znám,tento produkt taky,zamykají se zisky před koncem,pomalu se vše přelévá z dynamické složky do konzervativní, aby se o zisky nepřišlo,ale radím-pokud máte dynamockou složku a na 18let,prvních několik let počítejte se ztrátou,je to běžné-jde o akcie-dynamická složka.Dle mě nevybírat a nejlépe podívat se a účet za 10let od založení,zisk tam bude…dle statistik od počátku burzy v r.1932 se na 10letech nikdy v akciích neprodělalo -ani v době veliké hospod.krize, ani ve 2.sv.válce,ani 11.září01…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji Vám moc za odpověď.Teď už budu trochu klidněji spát.
S pozdravem hezkého dne Milan K
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslet dlouhodobě
Dobrý den,
dívat se po dvou letech, jak si vede Váš fond je velice krátká doba. V kratších časových usecích jsou akcie jako horská dráha s tim, že ale stále stupínek po stupínku jdou nahoru a v období 15let a více se nestalo aby taková investice byla ztrátová (za předpokladu, že klient neblbnul a při poklesu ihned neprodával své jednotky). Je třeba myslet dlouhodobě, diversifikovat a hlavně nepanikařit.
- Citovat
- Upravit
Hodnotit výkon investice podle jednoho období mi přijde hodně ubohé. To můžeme napsat, že v pátek byl nejlepší tenhle fond a proto tam všichni sypejte prachy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
arizek
lidi, nevim jak Vy,ale ja mam tento produkt 5 let a od te doby co jsem tam dal penize jsem nebyl v plusu. je to tim ze byla krize no a ted jestli padne euro tak bude další takže ja osobně vybíram dokud jsem skoro na svém ![]()
- Citovat
- Upravit
conseq
Já mám Horizont Invest 3,5 roku. Naspořeno tam mám 20860Kč a vložila jsem do toho 21.000Kč, takže jsem malilinko v mínusu.Plus teda 6300Kč poplatek za uzaření!!!!!!!!!!!! Hříšné prašule na to,že to taky budu rušit, prostě vyhozené peníze z okna. A tuším že tam nejsem vůbec v plusu z toho důvodu, že celou tu dobu (3,5 roku) je krize a krize má být dál, má padnout EURo, tak to ruším než nedostanu vůbec nic. Nevíte někdo, když to zruším, jestli mě někdo vrátí celých 20.860Kč a nebudou mě ještě něco strhávat? Nemáte někdo konkrétní zkušenost? Děkuji.
- Citovat
- Upravit
Je blbost ro rušit. Máte předplacený poplatek na 30 let dopředu. Jestli i toto je váš investiční horizont (kdy plánujete penzi nebo výber investice) tak buďte jenom ráda že v období recese nakupujete mnoho podílových listů za vašich 500,– měsíčně - čim níže to je dnes a v blízké budoucnosti vůči konci programu, tím víc to vydělá. Horizont Invest je velice kvalitní produkt.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dovolím si položit otázku. Potřeboval bych poradit s mou situací. Fin. poradce mi zřídil ČP Profi Invest při měsíčním vkladu 3000. S ohledem na jedny z nejvyšších poplatků (jak jsem se dočetl asi 200%) padl další názor (jiný poradce), že to je velmi „drahý“ produkt a že Conseq by byl pro mne vhodnější (levnější). Stále ještě mám možnost to nechat přepracovat. O jiném produktu než Profi Invest/Conseq nyní neuvažuji. Zajímal by mne názor zkušenějších (zvolit nyní menší zlo).
- Citovat
- Upravit
Profi Invest je dost dobrý produkt. Oproti ostatním IŽP na trhu má nejrychleji rostoucí kapitál. 200% jsou kecy lidí co to neznají. Poradce má za všechny IŽP provizi naprosto stejnou. Já mám osobně Profi Invest 1000 Kč/měsíc. A po půl roce tam mám přímo v počátečních jednotkách cca 5500 Kč 70/30 dynamický/balancovaný. - po telefonu vám vždy řeknou stav jednotek.
Vám doporučuji ten profi invest jenom na 1000. protože to je strop daňových úlev (budete dostávat od zaměstnavatele 15% zpět tj. 150×12 = 1800 Kč Ročně. Navíc IŽP se hodí kvůli možnosti připojištění smrti i dalších připojištění za poměrně dobrou cenu. (jestli budete někdy v budoucnu brát hypotéku například, nebo chcete být pojištěn proti smrti z důvodu zabezpečení rodiny)
Ty 2000Kč určitě dát do čisté investice, Ať už ConesQ Horizont, Active Invest, nebo Classic Invest (ten má nejmenší poplatky ze všech ale je nutno si sám vybírat fondy, ale to není až takový problém, zeptejte se poradce na C-Quadrat fondy fondů). Nebo ČP Invest má zajímavé produkty za minimální poplatky (0% managment fee u fondu fondů = aktivní správa portfolia zdarma).
Navíc pokud zůstanou daňové zákony zachovány. Tak z čisté investice při výběru !!neplatíte!! 15% daň z příjmu, což je u koncových částek pořádná suma.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, díky za odpověď. Těmi 200% argumentoval kamarád1 (zaměstnanec ČP), aniž by z toho cokoli měl (rada bez provize), tak teď prostě nevím.
A četl jsem to i na jiných webech… Samozřejmě tu provizi nedostane agent co poj. smlouvu dojednal, ale společnost - např. OVB, agent pak dostane jen zlomek (v tom MLM se to rozmelni). Ty 3000 jsou nyní, po dobu dejme tomu 2-3 let, pak je v plánu to snížit např. na ten litr. Kamarád2 potřeboval pomoci s jednotkama, tak jsem na to přistoupil. Otázka spíš je, jestli jsem neudělal botu, že by to pro mne bylo nějak extra nevýhodné. Jestli ten conseq by nebyl přeci jen vhodnější (dle kamaráda1 z ČP ano, kuli nižším poplatkům). Jiný produkt Profi Invest/Conseq jsme neuvažovali. Beru to v časovém horizontu 10-20let max.
- Citovat
- Upravit
Doporučoval bych se sejít s kamarádem 2 ať Vám do koruny vysvětlí jeho úmysl a co z toho pro vás plyne. Když děláte takovéto operace kvůli pomoci kamarádovi tak ten systém musí přesně znát. Tady to rozvádět nebudu. Jinak pořád můžete vycházet z mého předchozího příspěvku. Classic Invest je nejméně nákladný ze všech.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, díky za odpověď, ano, už máme domluvené setkání. „200% jsou kecy lidí co to neznají.“. Mohl bys mi to nějak stručně přiblížit?
- Citovat
- Upravit
Profi Invest
Dobrý večer,
asi by bylo špatně, kdyby z této diskuze vyšlo obecné doporučení, že Profi Invest (upravený Dynamik pro OVB) je vhodný pro „spoření“ na částku 1 000Kč měsíčně.
Jedná se o investiční životní pojištění jehož vlastností je velká nákladovost - první dva roky vkladů jdou z velké části (klidně řeknu 90%) na provizi, další roky jde „jen“ cca 5%. Provize nejsou jediné náklady tohoto produktu.
Pokud se zaměříte pouze na pojistnou část, pak jsou pojišťovny levnější - Uniqa s produktem RŽPD, Pojišťovna České spořitelny s produktem Flexi, Kooperativa s 7BN a určitě i Allianz s Pro životem. K hypotéce existují tzv. „bankopojištění“, které jsou zpravidla taky levnější a zlevňují i samotnou hypotéku …
Až budete příště volat do ČPOJ, zeptejte se jich kolik Vám z oznamované částky skutečně vyplatí. První dva roky to bude částka blízká 0Kč.
Petr
- Citovat
- Upravit