Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
907
23.8.12 13:30
@leotzhdthz píše:
To mi chceš tvrdit ze z investice které nabizí conseq nemusíš po ukončení odvest dan ze zisku? tak pokud tam zadny zisk není tak tomu rozumím :lol:

No jistě, z investic do fondů se po 6-ti měsících neplatí daň ze zisku a je úplně jedno, jestli investuješ přes Conseq nebo jinou investiční společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pay009
28.8.12 11:19

Je čas na změnu?

A není jednodušší investovat přímo? Sice jsem musel zaplatil vstupní poplatek, ale depozit je můj. A jsem ušetřen zbytečných managerských poplatků prostředníků… Myslím že to k zamyšlení… :think:

• Citovat
  • Upravit
907
28.8.12 15:24

Pay, pokud máš možnost investovat sám do desítek světových fondů, z nichž některé ani nejdou jinak získat na českém trhu jinak než přes Conseq, ke konci investičního horizontu sám budeš fondy postupně měnit z akciových na dluhopisové a z dluhopisových na peněžní trh, tak ano můžeš… obávám se, že bys nechal veškerý zisk za poplatky nákupu a je to tak trochu loterie (že vybereš ty správné sám).
S lidmi, kteří peníze mají, investuji napřímo i když ne zcela napřímo: např. USA fondy se dají koupit přes Conseq Classic Invest, Pioneer, ale s těmi kteří mají těch 500 - 1000 Kč měs. na investice, tak tam toho moc nevymyslím…
A nevím, co myslíš tím, že jsi investoval napřímo a depozit je Tvůj. U Consequ by depozit Tvůj nebyl?
Taky investuju „napřímo“ do fondů České spořitelny, třeba Sporobond se mi povedl fakt dobře vybrat :-) před x lety, ale v rámci diverzifikace nebudu cpát vše do jednoho fondu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pay009
28.8.12 17:26

Je čas na změnu?

Též jsem před roky spolupracoval s Conseq. A kdybych nevěděl že lze investovat přímo do fondů v zahraničí, tak bych spolupracoval dále. Ale ta možnost tu je. Proč investovat peníze přes někoho když můžu přímo? Proč mít smlouvu s Conseq, když můžu mít rovnou přímo s IS? Proč přicházet o procenta z výnosu a ve finále skousnout „šílený“ TANK? Je hezké neplatit vstupní poplatek najednou, ale ve finale je to cítit. Mluvím o investicích s horizontem minimálně 15 a výše let. A nejsem kdovíjaký investor - stačilo porušit IŽP či jiné nesmysli a byly na světě 3 tis a ty se investují. A rozložení rizik už se s těmito penězi dá též udělat. Každé si to určitě spočítá… :palec:

• Citovat
  • Upravit
907
28.8.12 17:47
@Pay009 píše:
Též jsem před roky spolupracoval s Conseq. A kdybych nevěděl že lze investovat přímo do fondů v zahraničí, tak bych spolupracoval dále. Ale ta možnost tu je. Proč investovat peníze přes někoho když můžu přímo? Proč mít smlouvu s Conseq, když můžu mít rovnou přímo s IS? Proč přicházet o procenta z výnosu a ve finále skousnout „šílený“ TANK? Je hezké neplatit vstupní poplatek najednou, ale ve finale je to cítit. Mluvím o investicích s horizontem minimálně 15 a výše let. A nejsem kdovíjaký investor - stačilo porušit IŽP či jiné nesmysli a byly na světě 3 tis a ty se investují. A rozložení rizik už se s těmito penězi dá též udělat. Každé si to určitě spočítá… :palec:

Tak poraď, ráda se poučím, vypadá to, že víš, o čem píšeš. To víš, že mě zajímá, jak uzavřít napřímo smlouvu se zahraniční společností a nenechávat peníze Consequ. To co jsem chtěla pro sebe nově uzavřít přes Conseq Classic Invest, tak nějakou jednorázovou investici C-Quadrat strategie AMI v CZK a potom mě hodně zaujali Franklin Templeton Frontier Markets a i jiné (doufám, že to píšu správně). Chtěla jsem investovat pomocí několika jednorázových invetic, aby se to tvářilo jako pravidelné investice, snad to píšu srozumitelně…
Jinak, jsem hodně konzervativní, ale léčím se. 80% mám zainvestováno ve Sporobondu, což se ukázalo v době propadu jako výhra, ale nyní už nechci investovat do dluhopisů. Peníze v akciových fondech nechám min. 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pay009
28.8.12 18:16

Uvedu svůj příklad - jak jsem psal, byl jsem u conseq. Ale pak jsem se dozvěděl ze zahraničí, že si spoří na důchod pomocí investic. A přímo. Zaujalo mě to, ale u nás jsem nedokazal najít společnost, která mi zprostředkuje a zřídí depozit. Hodně jsem o systému kolektivního investování četl, byl na několika seminářích různých společností, až se jednou zadařilo. Společnost, která toto zprostředkuje není česká, má licenci od ČNB, a její úkol je za jednorázový handling otevřít depozit. Tím odstraním mezi sebou a investicní společnosti Conseq a jeho roční poplatky které se podle některých dat pohybují kolem 2% ročně na managment fí předpokládám. Já osobně investuji s IS Franklin Templeton investments a do jeho fondů. A jeden z mích fondů je též Frontier. Jsem spíše na spořící plán. I když v současné době je dobrá doba pro investování. Portfolio bylo popsáno srozumitelně ale nejsem takový odborník abych doporučil výhodné rozložení. Ale k tomu jsou lidé, kteří otvírají depozit a IS jim za to platí, že se starají. A hlavně to platí z Ažia, což je důležité. Takže žádné jiné poplatky jako jinde. A to mě oslovilo 8) A když vidím třeba zde ty reklany na zhodnocení za 4,3? p. a. a že jsou pojištěny, tak to se jen :lol:

• Citovat
  • Upravit
Eva Novotná
3.10.12 11:19

Vážený pane, plácáte absolutní nesmysly. Osobně si myslí, že jste prodejcem Ertragu což je společnost, která je podvodná a naopak tato společnost má zdvojené poplatky. Pokud umíte číst, tak se ve smlouvě Conseq (stejně tak jako v jiných podílových fondech ING, Pioneer, IKS, IFČS) dočtete o BUĎ pravidelném poplatku z investované částky NEBO jednorázovém přeplaceném poplatku.

• Citovat
  • Upravit
Eva Novotná
3.10.12 11:24

Naprosto u každé investice je poplatek. Nebo vy byste jako investiční fond (například Franklin & Templton někomu investovali peníze zdarma? Každý rozumný člověk pochopí, že buď je poplatek vidět (v případě fondů) a nebo je skrytý (v případě IŽP)

• Citovat
  • Upravit
Eva Novotná
3.10.12 11:32

Investovat přímo znamená, nakoupis si přímé akcie mimo investiční fond. Už ale vidím, jak např. 1.000 Kč měsíčně investujete mezi Apple, Microsoft, Zentiva atp. :)

• Citovat
  • Upravit
Eva Novotná
3.10.12 11:32

Investovat přímo znamená, nakoupis si přímé akcie mimo investiční fond. Už ale vidím, jak např. 1.000 Kč měsíčně investujete mezi Apple, Microsoft, Zentiva atp. :)

• Citovat
  • Upravit
Eva Novotná
3.10.12 11:35

Jen poopravím, že od ledna 2013 se investice musí držet místo 6, tak 36 měsíců. Nic to ovšem nemění na tom, že tzv. lamy spoří přes produkty pojišťoven jako IŽP, Kapitálové živ. pojištění nebo přes Penzijní připojištění. Každý rozumný člověk investuje buď kolektivně přes investiční fondy nebo (movitější) napřímo do akcií (ale to stojí víc času a nervů)

• Citovat
  • Upravit
Pay009
4.10.12 12:36

Zdravím Vás, nevím co máte s Erthragem, ale já investuji přímo do fondů FTI. V oblasti poplatků je to relativní ve všech firmách. Kazdý fond má své poplatky a na nich se též odráží jeho výkonnost. Znám různé smlouvy Consequ, Atlantiku aj., je to šílené čtení, které se ale vyplatí. Každý má svoji volbu. Buď zaplatit poplatek předem a nepřijít o výnos či po částech. Každý má volbu. Ale pro mě bylo rozhodující, jak je to s vlastnictvým a kam moje peníze jdou. A ve smlouvách je jasně dáno, jak to je. A to, že smlouva splňuje podmínky přijatelné pro ČNB, de facto nemusi zcela splnovat realitu, že v depozitní bance jen muj ucet na me jmeno, ale jeden velký balik financi nejake spolecnosti. Je mozne ze to ma sve vyhody, ale jak pro koho. Nic proti nikomu, ale není spatné si smlouvu přečíst. Ani poradci firem, které toto zprostředkovávají mi nedokázali na některé části odpovědět. Jde tu jen o princip. Ale kazdy ma moznost byt strujcem sve budoucnosti :palec:

• Citovat
  • Upravit
Pay009
4.10.12 12:37

Zdravím Vás, nevím co máte s Erthragem, ale já investuji přímo do fondů FTI. V oblasti poplatků je to relativní ve všech firmách. Kazdý fond má své poplatky a na nich se též odráží jeho výkonnost. Znám různé smlouvy Consequ, Atlantiku aj., je to šílené čtení, které se ale vyplatí. Každý má svoji volbu. Buď zaplatit poplatek předem a nepřijít o výnos či po částech. Každý má volbu. Ale pro mě bylo rozhodující, jak je to s vlastnictvým a kam moje peníze jdou. A ve smlouvách je jasně dáno, jak to je. A to, že smlouva splňuje podmínky přijatelné pro ČNB, de facto nemusi zcela splnovat realitu, že v depozitní bance jen muj ucet na me jmeno, ale jeden velký balik financi nejake spolecnosti. Je mozne ze to ma sve vyhody, ale jak pro koho. Nic proti nikomu, ale není spatné si smlouvu přečíst. Ani poradci firem, které toto zprostředkovávají mi nedokázali na některé části odpovědět. Jde tu jen o princip. Ale kazdy ma moznost byt strujcem sve budoucnosti :palec:

• Citovat
  • Upravit
mp85
17.10.12 08:45
@Pay009 píše:
Zdravím Vás, nevím co máte s Erthragem, ale já investuji přímo do fondů FTI. V oblasti poplatků je to relativní ve všech firmách. Kazdý fond má své poplatky a na nich se též odráží jeho výkonnost. Znám různé smlouvy Consequ, Atlantiku aj., je to šílené čtení, které se ale vyplatí. Každý má svoji volbu. Buď zaplatit poplatek předem a nepřijít o výnos či po částech. Každý má volbu. Ale pro mě bylo rozhodující, jak je to s vlastnictvým a kam moje peníze jdou. A ve smlouvách je jasně dáno, jak to je. A to, že smlouva splňuje podmínky přijatelné pro ČNB, de facto nemusi zcela splnovat realitu, že v depozitní bance jen muj ucet na me jmeno, ale jeden velký balik financi nejake spolecnosti. Je mozne ze to ma sve vyhody, ale jak pro koho. Nic proti nikomu, ale není spatné si smlouvu přečíst. Ani poradci firem, které toto zprostředkovávají mi nedokázali na některé části odpovědět. Jde tu jen o princip. Ale kazdy ma moznost byt strujcem sve budoucnosti :palec:

Naprostý souhlas s paní Evou Novotnou ve všech bodech, mj. Ertrag jak vyšitý. Pokud ne, když teda nevíte,,,co má paní Novotná pořád s Ertragem", tak mě klidně vyveďte z omylu a odtajněte mi, jakým způsobem investujete,,přímo" do Franklinů. Nešťastnou náhodou jsem se zúčastnila schůzky,,poradce" z Ertragu a nevěřila jsem vlastním uším. Chápu, že méně bystřejší lidi kteří nemají příliš zkušeností může firma na školení dokonale,,vymýt" a že tomu pak snad i věříte… ale někdy se opravdu jedná o lež. Zdvojené poplatky má naopak Ertrag a jeho slavná,,přímá investice". U Consequ platíte vstupní poplatek, vyberete si jestli jednorázově nebo postupně. Plus mng fee jednotlivých fondů atd., nic z toho není tajné. U Ertragu zaplatíte firmě (NA DŘEVO!!) jednorázově na začátku naprosto neuvěřitelnou částku za to, že Vám otevře účet a nějaké osmnáctileté ucho vám vybere pár fondů. O žádné aktivní správě nemůže být vůbec řeč, takže nechápu, za co ten poplatek firmě vlastně má být, za otevření účtu je to celkem dechberoucí částka. Dále platíte to co u Consequ, tedy vstupák (jen tomu honosně říkáte Ažio) v úplně stejné výši a samozřejmě mng fee. Přičemž vstupák třeba u Consequ může poradce libovolně snížit (na úkor své provize, ale pokud s klientem řeší více věcí a svou práci nějakým způsobem zaplacenou má, klidně si to může dovolit), což poradce Ertragu nemůže. U jiných zprostředkovatelů žije poradce a jeho vedení pouze z Ažia (které je STEJNÉ jako u Etragu), kdežto poradce Ertragu a pár lidí nad ním ve skvělé multilevelové struktuře jsou klientem dost krvavě zaplaceni na dřevo. Z ažia, které je vždy určeno na provize za zprostředkování, pak asi vesele vegetí vedení někde v Rakousku. Argument s ČNB je podle mě pro vás také dost tenký led… Conseq má narozdíl od Ertragu vše v pořádku… To Ertrag dělá kličky a jako takový žádné licence vůbec nemá, ale valí to přes jinou společnost (Jung). S poplatkem,,na dřevo", který je lumpárna nejtěžšího kalibru, pochopitelně čnb nic moc nenadělá, protože ho klient zná předem, jeho výše není tajná, a když je teda ochoten toto platit, ať si platí.

• Citovat
  • Upravit
907
17.10.12 10:27
@Elon píše:
Taky mi teď Partners nabízí investování od CONSEQ, jmenuje se to Horizont Invest. Hodně mě zaráží vstupní poplatek 3,5% ze všech peněz co tam nastrkám během 32 let. Poplatek navíc musím zaplatit už na začátku. Pak se ptám a co úrok „předpokl. roční zhodnoce 9% a konzervativní složka 4%“ tak to je podle mě asi blbost, přeci jenom mám selský rozum. Že by mohl dát někdo větší úrok než za kolik půjčují banky na hypotéky, to mi prostě hlava nebere - to mám VŠ ekon. směru. „To se nemusíte bát, stoletá tradice značky…“ říkám si hmmm. že by TG. Masaryk znal jetě tenhle fond, no… na to jsem nereagoval. Pak se ptám, zajámá mě spíš posledních 5 let, máte nějaké výpisu, kde píší jaké bylo skutečné zhodnocení? „vše je na internertu“ po 10 min. brouzdání po jejich stránkách jsem to nenašel, víc času tomu nehodlám dát. Ve finále to chtít nebudu proč? 1) avizují podle mě absolutně nereálné zhodnocení, které mi poradce nebyl zatím nijak schopný dokázat z minulostí za posledních 5 let (chtěl jsem prahprostě kopii nějakého výpisu nějakého klienta) ne nedostal jsem 2)Celkově na mě působící neprůhledná pravidla produktu - co se stane když to za 10 let zruším? 3) Úvazek je na příliš dlouhou dobu. Z historie vím, že produkty se mění a někdy je lepší ten pak zas onen. Jako např. jsem změnil účet u KB k mBank. Tady by nic takovýho nešlo, v případě že je mě tam zase dost uvazuje ten vstupní poplatek.
Elon, tak tu VŠE Vám nevěřím :-)
Zhodnocení zde: https://www.conseq.cz/…formance.asp
Cítím z Vás, že na dynamické portfolio nemáte odvahu, i když na horizont dlouhodobý je zcela logické. Vezměte si vyvážené portfolio, sice zaručeně nevyděláte 9%, ale krátkodobé propady Vás nebudou stresovat.
O stoleté tradici značky - tak to nevím, zda neměl poradce na mysli stoleté fungování fondů jako takových. Conseq je česká firma z let 90.-tých a díky ní investujete nepřímo do amerických fondů (akcií): které tu existují od 19. stol. a dost možná je Masaryk znal :-)
A co se týče zhodnocení, vychází ze znalosti, že průměrné zhodnocení akciového trhu USA od velké krize r. 1929 je 10,2%, snadno ověřitelné a dohledatelné… a ano, i ti největší boháči v USA si berou hypotéky a svoje peníze investují… Jako někdo z VŠE jistě znáte typy fondů, co obsahují a pojmy jako volatilita a investiční horizont, takže když chcete investovat na 30 let, podívejte se o kolik se zhodnotili akcie světových trhů za 30 let. Pokud Vás nebaví si to zjišťovat, tak prostě věřte, že investice vydělá víc než spořící účet. Jako produkt na spoření na důchod s malou částkou je to celkem OK. Pokud máte tisíce Kč/měs. volných, volila bych jinou investici. Mimochodem, uzavřít to můžete i tak, že budete posílat peníze jen např. 15 let a k výběru budou určeny (tzn. vše konzervativní) za 35 let. Pak platíte poplatek jen z investice na 15 let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat