Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alenaxxxx píše:
To zní zajímavě děkuji.
Takže pro děti sestřenice bych volila Conseq horizont invest vyvážený jednorázový vklad, tak nějak tomu na základě historie věřím, že to nebude příliš kolísat a nebude ji to stresovat. Jen si nejsem 100% jistá, jestli jde Horizont I. uzavřít jen jako jednorázový vklad na 20 000 Kč
Pro svoje děti bych ráda něco jiného. V rodině s manželem už máme pravidelné vklady do Conseq Active Invest i Conseq horizont.
Mix. i s brazilskými fondy, fondy rozvíjejících se trhů a cca 20% do něčeho stabilnějšího by se mi líbil, proč ne. Elfian, kdybys už pro děti Horizont Invest měla… do čeho bys konkrétně dala 20 000 Kč pro svoje děti?
Tak jsem muž ![]()
Nicméně horizont invest bych pro jednoráz nevolil. Jednorázové investice bych volil přímo jednotlivé fondy. Osobně ty co jsou v propadu nebo ty co jsou po propadu a stagnují. Tam bych očekával růst. Horizont invest je vhodný spíše pro pravidelné investice. I když jde do HI dávat jednorázové vklady. Produkt to nevylučuje.
Osobně bych 20.000 investoval dle situace na trhu a také dle horizontu na jakou dobu bych peníze nepotřeboval.
Upřímně řeknu, že 20.000 není částka u které bych strávil půl dne spekulací kam s tím. Jediné co osobně nechci moc využívat jsou fondy orientované na segment výroby nebo trhu - např. farmacie, technologie, IT, automobilový průmysl… Jsou velmi citlivé na ekonomické podněty, což ukázal rok 2001 (technologická bublina), krize 2008 (automobilový průmysl a téměř všechny segmentované fondy). Fondy takto zaměřené bych pro sebe dobrovolně nevolil.
Pokud ovšem využíváte HI i AI, tak proč nevyužít současné smlouvy, pokud Vám portfolio vyhovuje a věříte mu a pak neudělat částečný odkup, jak budou děcka připravené na peníze? Pro tyto částky mi to příjde jako nejvhodnější řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfian píše:
Tak jsem muž
Pokud ovšem využíváte HI i AI, tak proč nevyužít současné smlouvy, pokud Vám portfolio vyhovuje a věříte mu a pak neudělat částečný odkup, jak budou děcka připravené na peníze? Pro tyto částky mi to příjde jako nejvhodnější řešení.
To by u babičky neprošlo
Ona ty smlouvy psané na děti bude chtít vidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už jsem na to asi přišla, u ČP Investu jsou minimální vklady na 1 fond 3000 Kč, tak částku rozhodím do 6-ti různých fondů a bude. ČP Invest zrovna má hlavně segmentové fondy, ale i ostatní. Ještě musím prozkoumat grafy, ale to až zítra.
Příspěvek upraven 19.02.13 v 23:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
To by u babičky neprošloOna ty smlouvy psané na děti bude chtít vidět.
dvacítku bych rozložil do dvou fondů a pokud by jste chtěla využít portfólia, které nabízí HI, tak spíše použijte AI produkt. U jednorázové investice následná realokace do dluhopisů nemusí mít žádný efekt. Je to vhodnější pro pravidelnou investici. Můj názor nikoliv doporučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fondy obecně..
Dobrý den vážené dámy, náhodou jsem se přes strýčka googla při vyhledávání uživatelských recenzí na fon Sporobond od ISČS dostal sem kvám a po letmém proběhnutí Vašich dotazů a odpovědí se rozhodl řispět i svojí troškou.
U jakéhokoliv investování je potřeba položit si prvně otázku, jaký že má být investiční horizont, tzn. po jakou dobu nebudu potřebovat vkládané peníze, u pravidelného investování pak - kdy budu potřebovat naspořenou částku. Neméně důležitéje i znát povahu a účel investice - tzn. za jakým účelem chci penízky spořit, zde bych uvedl několik možných cílů - a) pohotovostní rezerva - tj. částka která by měla být rychle likvidní - snadný a rychlý převod na peníze pro případ nenadýlých výdajů - rozbité auto, pračka, úhrada nečekaných výdajů, zde není potřeba a ani nemohou být vysoké výnosy - pro tuto kategorii jsou ideální fondy peněžního trhu, b)cíle typu - studia dětí, vlastní penze - zde jde zpravidla o dlouhodobé záležitosti a zde fungují nejvýnosněji - zpravidla kolem cca +/- 10% výnosů ročně v dynamickém nastavení portfolia, akciové programy, aby jste nemuseli spekulovat - to může být totiž častou příčinou neúspěchu bez patřičných znalostí investování, jsou zde přednastavené „fondy životního cyklu“ právě Horizont Invest a Horizont Baby Invest - od 500Kč/měsíc a jednorázově od 10000Kč (první platba), každá další již jen 2000Kč a Activ Invest s min. 2000Kč/měsíc (nebo 5000Kč čtvrtletně) a od 30000Kč jednorázová první platba, další jsou již možné 5000Kč a pak také Baby Invest - od 1000Kč / měsíc (také od 2000Kč/čtvrtletí). pozor, programy s označením Baby jsou nastaveny dle podmínek tak, že ač je hradíte, jediný kdo může s podílovými listy nakládat a disponovat je vaše dítko a to nejdříve v období plnoletosti - tzn. po 18. roce věku. U nastavení těchto programů nad 10 let trvání se vyplatí vždy nejvíce „dynamické nastavení“.Pravidelné investování je naprosto bezpečné a složeným zůročením lze dosáhnout nekvyšších možných hodnot Vašich prostředků. U jednorázových vkladů se může stát, že nějaký čas budete v propadu, ale máte-li investiční horizont např. 20 let, není se potřeba přece po 2,5 ani 8 letech znepokojovat. Jednorázové vklady které byli investovány do Conseq před krizí 2008 jsou již nyní téměř na své původní hodnotě, tzn. dosti v úvodu poklesli, ale jistě i u těchto jsme na prahu ku zhodnocení…
Přeji Vám pěkný den… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také jsme se nechali s přítelem uvrtat do Horizont Invest, snad jsme neudělali chybu ![]()
- Citovat
- Upravit
Shrnuti
Dobry den,
nejdrive bych chtel trochu shrnout historii. Kdyz nasi rodice zakladali vkladni knizky, delali to s tim nejlepsim umyslem, pote prisly na radu IZP, KZP, terminovane vklady, sporici ucty, stavebka a podobne. Nechci tyto nastroje nijak hanit, ale jejich doba uz skoncila, zvlaste v dnesni dobe. Vsechny tyto produkty byly spickou ve sve dobe, protoze nic lepsiho na trhu proste nebylo, ale kdyz se dnes podivam na podporu statu napriklad ke stavebnimu sporeni a jinych produktu, kde nedosahnete ani nadinflacniho zhodnoceni (v posledni dobe se oficialni inflace pohybuje kolem 3%, ale ta je vypocitavana ze spotrebniho kose, do ktereho neni zapocitavana ani energie, ani ropa a dalsi veci, takze ve finale je inflace mnohem vetsi), pak je treba poohlednout se po jinych moznostech. Zapomente na sporici ucty, kde vam nabizi az 4%!!!
ale vetsinou tak 2,5%, urcite je treba mit bezne ucty na placeni spotreby a nenadale situace, ale neni treba zde mit vice penez, nez je nekolika-mesicni spotreba domacnosti.
Otevrene podilove fondy jsou AKTUALNE nejlepsi cestou, jak se zajistit na stari. NEVERTE slovum jako jsou garance a jistota, nic takoveho neexistuje a vsechno jsou to jen marketingove vyrazy. Nebo snad mate jistotu ze vam banka zaplati? Co kdyz zkrachuje? je to jen prece jen JEDNA akciova spolecnost a rezervy co tvori, nejsou ani petina vseho, s tim obchoduje. Banky jsou bohuzel subjekty, ktere ridi a ovlivnuji spolecnost a jejich praktiky jsou kryte jejich marketingem. Jako napriklad kdyz se pred rokem 2007 zacali prodavat hypoteky jako na bezicim pasu, lide dostavali certifikaty a garance a dokonce si nechvali pojistovat BUDOUCI toky penez a co neprislo? Krize 2008 =)…
Znovu se vratim k otevrenym podilovym fondum. Je dulezite investovat na primo a ne prostrednictvim bank, ty totiz take umoznuji do omezene skupiny fondu investovat, ale nechavaji si 75% zisku a zbytek daji vam jako ty 2-3% =).
Je vyhodne NEBYT veritelem banky, protoze verite jejimu slibu, ze za urcitou dobu, dostoji svemu zavazku. Mnohem vyhodnejsi je byt MAJITELEM MAJETKU (a ne peneznich prostredku), protoze narozdil od penez, na ktere inflace pusobi negativne, na majetek inflace pusobi pozitivne!! To je dulezite si uvedomit.
Inflace je opravu velky nepritel penez. Existuje pravidlo 72 (vymyslel(prezval a doladil) ho jeden moudry pan, mozna ho budete znat, A. Einstein =)), ktere rika, ze jakou dobu se pri urcite urokove mire zdvojnasobi vase investice. Takze pokud nejaky fond udela 10% rocne, pak za 7,2 let budete mit dvojnasobek. Ovsem je treba dodat, ze to funguje i opacne. Pokud nechate lezet penize pod polstarem, pak pri inflaci 6 % (pisi 6 z vyse zminovanych duvodu) budete mit ze sve sumy polovinu za 12 let. Takze pro co se rozhodnete? =) Investovat nebo ne?
OPF NEJSOU nic noveho, na zapad od nas se pouzivaji zcela bezne jit desetileti! Jenomze ceska spolecnost je velice konzervativni a neveri nicemu, co dokaze udelat za rok vice % nez banka (tady je videt jak moc uspesny je marketing bank). V nemecku je napriklad povine od doby kdy zacnete vydelat urcitou sumu penez, odkladat si castku napriklad 100 eur prave do OPF. Proc si myslite ze maji tak velky starobni duchod? Ano, polovinu sice tvori duchod od statu, ale druha POLOVINA je tvorena prave rentou z OPF.
Pokud tedy po mem prispevku citite mensi zast k investicim, pak uz je jen treba rozhodnout, u jake spolecnosti svou investici zrealizujete a opravdu neexsituje jen spolecnost conseq, ale i jine spolecnosti. Nechci psat jake, ale jsou tu a nabizi jine moznosti.
Dekuji ze jste to docetli az sem a pojdme zbourat bankokracii =)
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak jsem se před dvěma lety nechala uvrtat na Horizont Invest a Classic Invest. Na 20 a 25 let, každé po 500 Kč měsíčně. Po 2 letech jsem se mrkla na výpis a jeden zůstatek je 0,37 Kč a druhý 1800 Kč. Málem to se mnou seklo. Vím, že cca 5 let bych na to neměla koukat, ale.. Má někdo tyto produkty již delší dobu a má na zůstatkách vyšší částky než já? Děkuji za jakékoliv reakce a zkušenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LauJak vysvětlení, co znamená zůstatek je viz několik příspěvků zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak
Je mi líto lidí, o které se stará finanční poradce, parazitují na Vašich prostředcích. Tihleti odborníci po týdením školení, Vám nebudou radit to co je skutečně vhodné, ale pro ně výhodné a skutečnost jim za týden utvořila společnost. Nenechejte si operovat Vaše finanční zdraví, i operatérem můžete být až po tvrdém učení a praxi.
Soucítím s lidmi, kteří neví, byl jsem na tom taky tak.
Poradenství, které pro Vás má význam, je poradenství placené.
Poradenské jedničky na trhu jsou obdobou supermarketů supr zboží, supr drahé slevy, mávají s lidma jak s papírovým koněm ve větru. Vychválí lejno do nebes, a sami by jím nesmrděli.
Jsou to profíci dostanou se Vám pod kůži, není to pro ně nesnadné.
Měl jsem tu čest s několika vysoce postavenými poradci, neví co je inflace, a spread (ztráta) je pro ně zakliknutí, uzamčení výnosu.
Dělají si z Vás byznys a o tom je kapitalizmus…
- Citovat
- Upravit
Znám jednoho Jožina pochází z bažin a ten kdo ho vymyslel nebydlí pod mostem, a dobře na něm vydělává.
Kravina z kravína, ale ta měla alespoň hodnotu, než ty tvoje bludy sympaťáku.
Poradenství s lidskou tváří, sympatické.
Nacpi si do trhochřtánu všechno, ale takoví jako ty mají právě ty spořící účty.
Děkujeme za plnotučný příspěvek.
- Citovat
- Upravit
Petře Páve anonymní jež zde házíš špínu na všechny poradce (tudíž i na mě), poraď něco konkrétního pro obyčejné lidi kteří nemají tisíce na přímé investice do akcií, poraď opravdu lepší alternativu k zde popisovanému produktu pro lidi, kteří mohou investovat kolem těch 1000 Kč/měs..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panenko skákavá, poraď poradci, ano, poradím, uč se, studuj, čti…až příjdeš na to co poradit rodičům a jejich potomkům, aby si naspořili a bude to to nejlepší, zjistíš že Tvá práce má konečně smysl, ale nevyděláš…
Chcete vysvětlení na jednoduchou otázku.
Takové vysvětlení je velmi složité avšak s jednoduchým řešením.
Lidi použijte papír, tužku, kalkulačku a počítejte…
- Citovat
- Upravit
No tak až budeš víc konkrétní, tak budu ochotna uvěřit, že víš něco, co mi dosud zůstalo naprosto utajeno. Mimochodem rada uč se studuj: Ano, stále se učím, mám 5 let studia ekonomie za sebou a v rámci své poradenské praxe další skoro 2 roky kurzů od různých společností a tak mi asi zbývá dozvědět se od Tebe už jen nečekané tajemství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
reakce na Petr Páv
Díky za opravdu hodnotné příspěvky, zvláště tvé rady. Myslím, že se zde většina diskutujících bez tvých hulvátských vyjádření a osočování slušných lidiček obejde. Problematika finančního poradenství i gramotnosti je poněkud závažnější, než si někde něco přečíst jak popisuješ a pak dělat chytrého. Navíc tě musím zklamat, placené poradenství bohužel též není zárukou kvalitních rad.
Bohužel informace celému národu schází a to už od školních lavic. Mnoho let se již diskutuje, že by se měla finanční gramotnost vyučovat a to již od zákl. škol, bohužel jen se o tom kecá. Školíme poradce, děláme semináře týkající se finanční gramotnosti i pro veřejnost, všeobecně panuje nevzdělanost, lidé se bohužel ohání minulou garniturou nahranou do hlav - jistotou a garancí produktů s čímž, jak jim říkáme ´, mají jedinou jistotu a můžeme jim i garantovat, že zemřou chudí a do penze půjdou s holým pozadím…Jediné co pravdou je, že se bohužel veškeré společnosti a jejich prodejci kdož se zabývají financemi samovolně povýšili na finanční poradce, což tak skutečně není, v tom máš pravdu. Nemůžeš ale přece všechny házet zase do stejného pytle… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit