Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Petr Páv
24.3.13 21:27

Ano, nikdo nemůže predikovat budoucnost, nikdy, nikde, ani v PF, holej zadek Tě nečeká pokud včas zemřeš, to jsou vyhlídky, ale jsme na jedné lodi a není úniku.
A co se týče smrti; musí tam být fajn, ještě se od tama nikdo nevrátil. Berme to pozitivně je to součást života.
Na světě je vše zařízeno tak, aby to bylo složité, nevyznali jsme se v tom, nekecali, neměli čas, tudíž se nezajímali, makali, báli se budoucnosti a nechali se tedy poradit.
Systém se hroutí, a vydělají zase jen banky, sektor který nic neprodukuje, jen vysává, všechno co bylo produktivní systematicky vyhubili.
Dovážíme sajrajt z polska, kolik ženských od pásu v korporátní společnosti, kde šlapou po lidské důstojnosti šli radši do kolchozu, protože zvířata by se k nim chovali líp. Celý bankovní a finančněporadenský sektor nic užitečného neprodukuje. Tohle nikam nevede, vzchopme se národe český. Pak tady píše paní s VŠ, co Vás tam naučili? Jen to abyste byla ovečka systému a hustila do lidí ve víře své neoblomné pravdy, jak přesun prostředků z garantovaných vkladů do negarantovaných, nejištěných, nejistých investic, kterých až bude v systému dost na dosycení horní 0,1% smetánky světa, udělali blik po té co se špatně vyspali a ejhle trhy padli.
Jediné co nás může zachránit jsou tradice, hodnoty a naše víra v soběstačnost. Co nás zničí? Nepoužívání selského rozumu.
V oblasti uložení prostředků máme bídně málo možností. Je třeba postupovat individuálně. Obrazně, když mi někde utíká 20 korun např. z úroku z úvěru, je důležité ucpat tuhle díru a neřešit investici s profitem 5 korun.

• Citovat
  • Upravit
30
24.3.13 21:36

Bla, bla, bla. no to jsi zase vyplodil hodnotný příspěvek… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr Páv
24.3.13 21:45

Jako finanční poradkyně, byste měla vědět že stavebko je v marketingových akcích zdarma. Za dva tisíce nevidím žádnou Vaši přidanou hodnotu to mi zřídí kde kdo na přepážce. Vedení účtu SS za 350,– jsem ještě neviděl, ale znám i 250,– za rok.

• Citovat
  • Upravit
907
24.3.13 22:06

Petře: Vy si za to stavebko raději kupte zemědělskou půdu a staňte se potravinově a energeticky soběstačný a nezávislý na systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr Páv
24.3.13 22:18

Heleď učiteli, pojď a řekni mi spíš než výnos Tvého doporučovaného fondu životního cyklu, protože ten máte přece jasně daný grafem, vliv inflace na tyto prostředky. Jde o investici předpokládám podle názvu na desítky let.
Zkus si spočítat inflaci za posledních 20 let ( nemusíš tam počítat ty vysoký roky dej si tam průměr ),a pak někoho škol. Žijete snad na jiné planetě než já nebo neumíš počítat. Tví žáci v 70-ti zjistí, že je všechno tak drahý že mají tak na pár plínek a to je tvrdá realita školiteli. A to nedej bože, že by ve třicátém trhy opět jako v historii padly. Ale odborníkův chléb, by nebyl říkat pravdu. Takových odborníků méně a máme se stejně dobře.

• Citovat
  • Upravit
907
24.3.13 22:36

Vliv inflace do propočtů běžně zahrnuji.
Vypadne z Tebe konečně nějaká konkrétní rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
24.3.13 22:42

Jaký má smysl reagovat na zjevného trolla? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petr Páv
24.3.13 22:48

Víte jaká bude inflace. Nadčasový kalkulátor.

• Citovat
  • Upravit
Petr Páv
24.3.13 23:12

Z tohoto vývoje není nadšený nikdo ani já, na Kypru prý znárodnili penzijní fondy, geografická vzdálenost zde nehraje velkou roli. V každé ekonomice jsou to pomyslní pěšáci.
Co chcete radit, když se vážně zamyslíte nad těmito názory, které ze startreku nejsou i když bych byl rád, a zapomenete na to jestli jsem se Vás čímkoli dotkl. Nerad, nad to se povzneste i Vy charlie. Nebojte se do těchto témat jít mnohem hlouběji. A nevěřte číslům jsou to podvodníci. Opatrujte se.

• Citovat
  • Upravit
30
25.3.13 07:02

škoda slov a času s pakem

Přestaňte se s ním bavit a rozčilovat, až uvidí, že o jeho plky není zájem, odstřelí se sám… :D Zjevně má v hlavě bramboračku a chce se jen hádat o tom že je to právě on, kdo ví vše nejlépe. Za dvacet let vzdělávání a své praxe jsem takových klientů a „chytrých“ potkal více než dost. Víte přece, jak se to říká: „nechte ho, on se umlátí sám“… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sympatak
25.3.13 11:30

Zdravim, drive jsem neagovat nemohl, tak to ted zmenime :).
Pane Pav, lidi jako vy hubou postavili uz takovych mrakodrapu, ze by se za to ani v Dubai nemuseli stydet.

Ted trochu k dalsim poznamkam co tu jsou. Je pravdou, ze nejvice vydelavaji banky, jejich marketing je opravdu zmaknuty dokonale, nabizeji produkty lepsi, nez kpnkurencni banky a na tom si zakladaji a take jim to funguje. Zpusob, jak je jejich moci zbavit a donutit je se zmenit je jednoduchy, nedavejte jim vse tezce vydelane penize. Mozna se ptate, kam je ale dat a kdo mi poradi. Jednu vec vam reknu jiste, financni poradce to nebude, protoze ten ve finale pracuje opet pro banky (s jejich produkty). Je treba si najit investicniho poradce (idealne zadnou puvodem ceskou firmu), protoze jak jste si mozna vsimli, tak jde to ridi cesi, tam neslape moc dobre. Jako napriklad kdyz se pan Kalousek rozhodne vypustit dalsi dluhopisy o velikosti 120 mld, ze kterych se budou splacet pouze uroky ze statniho dluhu… Nemluve o souvislosti s amnestii, kde si vsichni tito podvodnici budou moci sve penize vyprat, protoze pokud mate ceske obcanstvi, pak nemusite dokladat puvod penez. Desive ze? Ale o tom se nepise, proc asi.

Souhlasim s tim, ze je potreba pro kumulaci svych penez pouzit produkt nadinflacniho charakteru (urcite to nejsou penzijni fondy, ktere udelaly od sveho vzniku od -0,5%-1% (cislajsou se zapoctenou inflaci)). Takoveto moznosti tu jsou!! Jen je potreba se proklikat pres odkazy bank a financnich poradcu k investicnimu poradci s investici na PRIMO. Tyto produkty jsou schopne delat v prumeru 12% p. a. To jsou napriklad dluhopisove podilove fondy, nebo mohou delat i 25% p. a. Jako napriklad akciove podilove fondy, ale zde je nutnosti mit sveho investicniho poradce, ktery opravdu dostava informace z prvni ruky primo od fondove spolecnosti a ne az pres banku, ktera to musi naservirovat svym poradcum. Kdyz kdyz jsem se zeptal sveho kamrada, ktery delate FINANCNIHO poradce, kolik mas klientu, tak mi s pychou odpovedel, ze asi 1300. A kdyz jsem se ho zeptal, ze jak dlouho bude schopen se vsemi se sejit, pokud se zmeni situace na trhu (a to ze se tento organismus meni kazdy den), tak na to uz mi neodpovedel. Proto mejte radsi prave investicni poradce, kteri maji klientu v radu maximalne nekolika desitek a ne cloveka, ktery si na vas udela cas po dvou letech.

urcite mohu odpovedet na mnohe konkretni dotazy, dodat odkazy na fondy ktere jsem zminoval vyse, ale nyni jsem bohuzel na telefonu a nechci ztracet cas s pomalym internetem. Zaroven se omlouvam za preklepy zpusobene prave delkou zpravy a faktem, ze pisi z mobilu.

Preji pekny den a nebojte se zeptat na cokoliv! Vzdyt tady jde o vase tezce vydelane penize, tak zadna otazka nenj hloupa!

• Citovat
  • Upravit
30
25.3.13 11:49

Dobrý den, bohužel i Vaše informace nejsou zcela relevantní.
Pravdu máte, je třeba přeskočit až na investice prostřednictvím ať už OPF či ETF, nebo dalších - rozhodně však přímých, jak uvádíte. I tak však o výnosech dluhopisů 12% p. a. si běžně můžete nechat jen zdát - v poňském roce se sice k 12% dluhopisy dostaly, avšak toto je spíš naprostou vyjímkou, to samé platí i o 25% u akciových podílových fondů - doporučuji, vyhledejte si informace alespoň u některých z renomovaných inv. společností, slibotechny typu 20 a více% rovnou přeskočte. Je zde navíc kolísání apropady hodnoty bez kterého by nemohly být zase ale vzestupy. Vše je hlavně o „pravidelném investování“. Nesouhlasím ani s Vašim názorem na scházení se s 1300 klienty v případě změny na trhu - není to potřeba, to už je dostatečně ošetřeno právě pravidelností investování, což v praxi znamená právě to, že zatím co hodnota podíloých listů stoupá a nakupuje se poněkud dráže, jisté dorovnání stavu hodnoty celého portfolia se dosáhne naopak při poklesu hodnoty, kdy se nakuouje laciněji. A to je jedna ze zásad pravidelného investování. Nesnažme se načasovat trh - zpravidla to stejně nevyjde…A to už nejsme ani u investování, ale jsme u spekulování - spekulování na hodnotu listů (akcií, dluhopisů), na čas atd., atd… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sympatak
25.3.13 13:57

Asi jsme se jen spatne pochopili Charlie, souhlasim s vami ze pravidelne investice jsou zaklad kvuli vami uminovanemu cost avarage effectu, to je alfa omega celeho investovani pomoci ktereho se skutecne zajistite na duchodovy vek. Ono u penzijnich fondu je sice hezke, ze pri sporeni 1000 mesicne dostanete 250 kc, ale jen malokdo si uvedomi, ze kdyz za 10 let mate nastradano 150 000, tak kazde dalsi zhodnoceni o fixni sumu, neudela to same co procentualni zhodnoceni.

Jinak jsem jsem psal o tom dluhopisovem OPF, tak napriklad za 50 sve existence udelal fond od spolecnosti franklin templeton invesvestmenst, total global return, v prumeru tech 12% p. a.. A kdyz jsem psal o akciovych fondech, tak t, jsou jako stvorene pro pravidelne investice dike sve volatilite. A znovu uvedu priklad fondu od stejne spolecnosti FT Thailand, ktery opeavdu techto zhodnoceni dosahuje v kratkodobem hledisku (1-3 let). Jedna ze zasad spravneho investovani je: nakupujte v dope pesimismu a dobe optimismu prodavejte. Proste nenasledujte dav.
K temto informacim mate pristup, pokud pracujete pro spravnou spolecnost, ja napriklad pred nekolika dny prijel z investicni konference z Vidne kde pro nasi spolecnost (se kterou ma fondova spolecnost FTI partnersky, ne spolupracujici,
vztah) primo hovori o analyzach a prognozach na budouci prubeh ekonomik a fondu do nich investujicich a mohu vam rici, ze do evropy se investuje minimalne, je treba invedtovat do zemi, narodu a regionu s vysokym rustem HPD, kde rostouci stredni trida ekonomiku zene kupredu.

S jen posledni dodatek k te klientele, mel byste radeji poradce ktery ma 30 spokojenych klientu, nebo nekoho koho uvidite ten pri podpisu smlouvy? :)

jsem otevreny dalsim konstruktivnim diskuzim (tim myslim bez pana Páva :))

• Citovat
  • Upravit
30
25.3.13 15:12

že by další z vymytých hlav - Ertrag & Sicherheit! ???

Úvodem, nemyslím si, že by plky tohoto typu někomu z tohoto fóra něčím pozitivním přispěly. Postačí jistě, napíši-li, že fondy životního cyklu Horizont a Active Invest kvůli kteým fórum bylo založeno, jsou skutečně pro dlouhodobější cíle - ideálně 10 a více let jedny z nejvhodnějších na trhu v ČR.
Ale dříve než někdo začne uvažovat a přemýšlet nad Vašim doporučením investovat právě do fondu, který měl tak „vynikající výsledky“, musím i v tomto případě upozornit na tu skutečnost, že nabádáte lidi ke spekulacím, nejde o investování v pravém slova smyslu. Historické výnosy nezaručují nikdy výnosy budoucí, navíc nejde ani o diverzifikované portfolio, neberete vůbec v potaz rizika měnová ani místně příslušná. Nelze přece investovat do jediného fondu. Pracujete u správné společnosti?? Co když se Vás zeptám, zda jsou shodné představy o práci Vaše s představami o práci a nakládání s klienty vašeho zaměstnavatele či spol. pod kterou působíte.?. Pak mě ještě napadá, zda nejste náhodou jeden z obchodníků Ertrag & Sicherheit oblbujících klienty velice nízkou nákladovostí danou tím, že investováním u této spol. klient zaplatí zpravidla více jak dvojnásobek poplatků, které jsou běžně účtovány jinými inv. společnostmi… 8o
Radou v investování pro začátek je, aby Vaším cílem nebyla krátkodobá spekulace a touha po rychlém zisku. Finanční trhy umí být v krátkém časovém horizontu velmi zrádné, naopak v tom delším fungují naprosto spolehlivě. Krátkodobá spekulace a snaha „načasovat trh“ může přinést rychlý zisk, ale může také přinést velmi rychle bolestivé ztráty.
Poslední dotaz: byl jste ve Vídni fasovat křišťálovou kouli?? Přijde mi totiž, že učíte lidi investovat právě podle této - dle vašich zcela irelevantních rad, spekulovat a to za sakra vysokých nákladů!!!Jo, jo, hold ty nečeské společnosti… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sympatak
25.3.13 16:42

Pristizen pri cinu =). Pracuji u teto spolecnosti a jsem tudiz zvykly na podobne reakce. Verim, ze tuto firmu s 27-ti letou tradici a vice nez 20 miliony klienty (ktery se vsichni nechali napalit ;)), soudite na zaklade vlastnich zkusenosti a ne jen na zaklade internetovych for a diskuzi a nebo rad nadrizenych =).

Jen na zacatek chci zminit, jak velice se zmenil styl a postoj vasich prispevku.
Nyni k veci a reaguji na nekolik vasich tvrzeni.

Ale dříve než někdo začne uvažovat a přemýšlet nad Vašim doporučením investovat právě do fondu, který měl tak „vynikající výsledky“, musím i v tomto případě upozornit na tu skutečnost, že nabádáte lidi ke spekulacím, nejde o investování v pravém slova smyslu. Historické výnosy nezaručují nikdy výnosy budoucí, navíc nejde ani o diverzifikované portfolio, neberete vůbec v potaz rizika měnová ani místně příslušná. Nelze přece investovat do jediného fondu. Pracujete u správné společnosti??

Nikomu jsem nerekl, aby do jedineho fondu vlozil sve prostredky, jen jsem ho (http://www.bloomberg.com/…e/TEMTHAI:LX) uvedl jako priklad fondu, do ktereho bylo mozne investovat a udelat si v nem peknou sumu penez. Je zcela logicke, ze se rust v prubehu casu prenasi do jinych lokalit a ze zadny rust nevydrzi vecne, ze vzdy prijdou obdobi krizi (my tomu napriklad rikame slevy =)) kdy se z ekonomiky stane medvedi trh a musi se pockat, nez zas, nebo jestli, prijde jeho cas. Jinak ja osobne mam nainvestovano do 7 fondu (4 sporeni a 5 jednorazu) ;)

*Pak mě ještě napadá, zda nejste náhodou jeden z obchodníků Ertrag & Sicherheit oblbujících klienty velice nízkou nákladovostí danou tím, že investováním u této spol. klient zaplatí zpravidla více jak dvojnásobek poplatků, které jsou běžně účtovány jinými inv. společnostmi… *

Nerad bych tu rozproudil dalsi debatu o poplatcich, protoze jsem techto diskuzi videl uz desitky a kazdy kdo psal obecne veci jako jste to napriklad ted udelal vy, nedokazal dodat zadne konkretni informace a dokazat, ze z dlouhodobeho hlediska o kterem se tu prioritne bavime, vyjde u nas investice draz. Nase poplatky jsou maximalne transparentni a jako poradce asi vite, ze kazdy subjekt, kteremu bylo umozneno provozovat tuto cinnost na uzemi CR, je VELICE peclive kontrolovan ze strany CNB a vazi se na ne vsechny smernice evropske unie a taky asi vite, ze pokud spolecnost vstoupila na trh s urcitymi pravidly, tak je v prubehu hry nemuze menit (tim myslim vasi poplatkovou politiku =), ale jak rikam, toto radeji preskocme, to at si zjisti kazdy sam). Pokud klient bude mit zajem zjistit si neco o zahranicni spolecnosti s dlouholetou tradici neco sam, tak to jiste udela osobne a nebude poslouchat ani me, ani vas na kdejakem internetovem foru.

Radou v investování pro začátek je, aby Vaším cílem nebyla krátkodobá spekulace a touha po rychlém zisku. Finanční trhy umí být v krátkém časovém horizontu velmi zrádné, naopak v tom delším fungují naprosto spolehlivě. Krátkodobá spekulace a snaha „načasovat trh“ může přinést rychlý zisk, ale může také přinést velmi rychle bolestivé ztráty.

Nejsme prece obchodniky na burze, takze se tu o kratkodobosti neda mluvit, ale z opravdu detailnich analyz trhu se da rici, ze nektery region ma v budoucnu v horizontu 3-6 let vetsi sanci na rust nez jiny a pokud tuto informaci mate vcas a investujete v dobe pesimismu, pak za par let krasne profitujete a pro lidi, kteri do toho investuji az kdyz se narust projevi, je uz pozde a rozhodne na tom nevydelaji jako ti co bylo proziravy a nainvestovali drive. Proto radeji nenasleduji, protoze jen mrtve ryby plavou po proudu =). Jinak diverzifikace je samozrejme zaklad a takova nutnost, ze me ani nenapadlo to zminovat. Netusil jsem, ze nekdo bude vytrhavat me vety z kontextu.

*Poslední dotaz: byl jste ve Vídni fasovat křišťálovou kouli?? Přijde mi totiž, že učíte lidi investovat právě podle této – dle vašich zcela irelevantních rad, spekulovat a to za sakra vysokých nákladů!!!Jo, jo, hold ty nečeské společnosti… *
Opravdu jsem nebyl fasovat kristalovou kouli, ale podrobne analyzy trhu primo od fondovych manazeru 80 let trvajici investicni spolecnosti Franklin Templeton Invesments (zde dodavam napriklad hodnoceni z Barron's, kde se kazdych 10 let vyhlasuje nejlepsi investicni spolecnost za cele desetileti http://online.barrons.com/…0435825.html#… a odkaz na tabulku ratingu http://s.wsj.net/…n_020209.pdf). Spolecnost ma sva strediska primo v regionech do kterych investuje a mnohdy prave tito fondovy manazeri sedi v predstavenstvu firem patrici do fondu, takze opravdu vedi co se se spolecnostmi deje a dokazi odhadnout budouci prubeh. Ovsem jiste neni nic a kdyz znicite atomovkou treba celou asii, pak je velka sance, ze o sve penize prijdete =).

A znovu prosim, nepiste nic o „sakra vysokych nakladech“, pokud jste si sam nezjistoval, jak to s nimi je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat