Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ariel03 Koukám, že si píšeme najednou ![]()
Taky mám Active Invest na 20 let na 2000 Kč a pak se rozhodnu, jestli ty peníze tam nechám ještě ležet do svého důchodu a nebo jestli je použiju dětem na studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
@ariel03 Ono to předplacení má svůj smysl i v tom, že dříve investuješ, víc vyděláš a je tam sleva z poplatku při předplacení.
Máš to pořád nastavené jako dynamické portfolio, po celou dobu? A na jak dlouho? Asi bezpečnější je Horizont invest, ale nechají si tu službu zaplatit ještě vyšším poplatkem.
Pokud máš ještě jiné úspory kdekoliv jinde, Active Invest není špatný. Jen abys nespořila vše tam a nechala si rezervu i např. na spořícím účtě…
Je vidět, že s tím fondem máš zkušenosti, mohla by jsi mi prosím vysvětlit, proč je výhodnější platit 2000 Kč než jen 1000,–Kč? A dá se z té smlouvy odstoupit, když jsem ještě nezaplatila vstupní poplatek? Smlouva je na 21let a mám zatrženou kolonku dynamické investování, časové omezení tam není. Když jsem tady četla ty komentáře a zjistila, že jsou lidi, kteří po 5 letech nejen že nemají žádné úročení vkladu, ale navíc jsou ještě v mínusu, trochu mě to vyděsilo, proto bych chtěla snížit vklad na 1000,–Kč. Jinak mám ještě stavebko, penzijko a uvažuju o zřízení spořícího účtu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
@ariel03 Koukám, že si píšeme najednou
Taky mám Active Invest na 20 let na 2000 Kč a pak se rozhodnu, jestli ty peníze tam nechám ještě ležet do svého důchodu a nebo jestli je použiju dětem na studia.
Četla jsem, že máš Sporobond, co to je? Vyplatí se to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ariel03 Sporobond je dluhopisový fond České spořitelny, mě se vyplatil. Měl zhodnocení výborné, hodí se i pro jednorázové investice, já tam mám jednorázovou investici od ledna r. 2010 a za tu dobu +19%.
Jenom teď hodně vylez nahoru, tak nevím, jestli to nepůjde trochu dolu - čekám, že ano.
Minimální výše pravidelné investice u Active investu je 2000 Kč. Koukla jsem teď na grafy na www.conseq.cz a u toho Active investu kdo investuje pravidelně tak prodělat nemohl, jen trochu smůlu měl ten, kdo tam naposílal peníze v r. 2007 a pak se na to vybodnul.
Jestli jsou to peníze spořené pro dítě, spíš bych se přikláněla pro Horizont invest (ke konci bude vše v konzervativní investici) a uzavřít jen na 500 Kč a třeba tam i ze začátku posílat víc peněz, když jsou. Poplatek Ti strhnou z každé zvýšené platby a nemusíš ho platit předem tak vysoký. Dalších 1000 Kč bych posílala do nějakého mixu jako vybrat něco přes Conseq Classic Invest i ten Sporobond třeba jen 200 Kč. Ale je to složitější. Ono je vždy pro poradce jednodušší vybrat jeden mix produkt, než klientovi vysvětlovat, proč kvůli 2000 Kč investici potřebuje 3 různé smlouvy na jednotlivé fondy a ještě z toho poradce nic nemá, když není předplacený poplatek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
spoření?
Už párkrát jsem postřehl, že se o investicích mluví jako o spoření.
To rozhodně spoření není, ale investování.
Každou investici musí provázen investiční dotazník a záznam o zprostředkování investice, kde se klientovi musí vysvětlit rozdíl mezi spořením a investicí.
Takže buď někdo dělá špatně svou práci nebo ho někdo při práci neposlouchá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alenaxxxx: Mám dotaz, můžu odstoupit od smlouvy bez zaplacení jakéhoko-li storno poplatku, či vstupního poplatku? V pátek jsem smlouvu uzavřela a díky víkendu, jsem neměla možnost uhradit ani vstupní poplatek 6300,–Kč, tak první 2000,–Kč. Ve smlouvě jsou uvedeny možnosti výpovědi pokud se některá ze smluvních stran rozhodne smluvní vztah ukončit, ale jak je to s ukončením, když jsem ještě nic neinvestovala, v tom si jistá nejsem… Mohli by jste mi prosím poradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ariel, když to bylo podepsané v pátek, tak snad ještě ani ten poradce to nestihl Consequ poslat, tak se ozvi jemu, ať jim smlouvu ani neposílá. Dohodni se s ním, že je to pro Tebe moc velká změna a takhle to nechceš a vymyslete konzervativnější řešení.
Jinak, koukla jsem do kalkulačky Active Investu a běžný vstupní poplatek je 14112 Kč při investici 2000 Kč na 21 let, tak ten Tvůj poradce na Tobě vůbec nechtěl vydělat, ještě to zvaž, zda si to nenecháš. Ta řešení, která popisuju výše sice člověka tolik nezavazují, ale v konečném důsledku zaplatí na vstupních poplatcích za 21 let více.
Když uzavřeš smlouvu a ani nic nezaplatíš, oni Ti smlouvu vypovědí sami pro neplnění smluvních podmínek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj. máš pravdu…Vím, že mi dal slevu na vstupní poplatek, takže jsem místo domluvených 3,5% měla zaplatit 1,25%, což není tak hrozné… Víš, neuvědomila jsem si, že mi syn za půlroku skončí školu a mě najednou skončí výživné a zvednou se mi daně, jelikož už nebudu mít žádnou vyživovanou osobu. Kdybych věděla, že si moje dítko hned najde práci a bude už žít jen ze svého, nic bych neřešila, ale když to vidím kolem sebe u svých vrstevnic, kdy jejich děti jsou doma nebo živi jen z nárazových brigád, obávám se, že pak by mi ty 2 tis. do rodinného rozpočtu mohly chybět…Proto mám obavy, abych se neuvázala na něco, co nebudu moct splnit…
Ještě jsem se dívala na vypovězení smlouvy na netu, nevím, jestli se to vztahuje i na finanční poradce, ale každá smlouva se prý může vypovědět podle občanského zákoníku bez udání důvodu do 14ti dnů…Každopádně mu ještě dnes napíšu mejlík, nerada bych ho o víkendu rušila…Ty děláš ve financích?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám finančního poradce.
Zkus se s poradcem domluvit na jiném produktu, kde by šla částka nižší, Horizont invest jde od 500 Kč. Pokud by Ti taky poradce dal slevu, bylo by to fajn.
I u toho Active Investu platí, že když máš zaplacený vstupní poplatek a třeba nepošleš půl roku nic, tak se nic neděje, není to takový závazek jako třeba pojištění - to se platit musí a nebo se musí smlouva vypovědět.
Na výběr nemusíš čekat 21 let, když by Ti finance došly, můžeš naspořené vybrat kdykoliv a zase začít spořit, když to jde. Akorát vstupní poplatek je nevratný, to je jasné. Píšu s ohledem na tu slevu, co Ti dal, že bych to nevypovídala
Já mám Active invest déle, než co se pohybuju ve financích a platila jsem plnou taxu vstupního poplatku, takže se mi bude vracet dlouho, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
Dělám finančního poradce.
Zkus se s poradcem domluvit na jiném produktu, kde by šla částka nižší, Horizont invest jde od 500 Kč. Pokud by Ti taky poradce dal slevu, bylo by to fajn.
I u toho Active Investu platí, že když máš zaplacený vstupní poplatek a třeba nepošleš půl roku nic, tak se nic neděje, není to takový závazek jako třeba pojištění - to se platit musí a nebo se musí smlouva vypovědět.
Na výběr nemusíš čekat 21 let, když by Ti finance došly, můžeš naspořené vybrat kdykoliv a zase začít spořit, když to jde. Akorát vstupní poplatek je nevratný, to je jasné. Píšu s ohledem na tu slevu, co Ti dal, že bych to nevypovídalaJá mám Active invest déle, než co se pohybuju ve financích a platila jsem plnou taxu vstupního poplatku, takže se mi bude vracet dlouho, no.
Jsi poklad…
Před chvilkou jsem s mým poradcem domluvila, špatně jsem pochopila tu měsíční splátku, myslela jsem, že je povinná a musí se platit každý měsíc…Ptala jsem se ho i na ten Horizont, ale rozmluvil mi ho, takže zůstanu u Active invest s tím, že pokud to bude v mých finančních možnostech, penízky budu posílat, pokud ne, bude to jen o nárazových investicích…no, necháme se překvapit, co nám budoucnost přinese…
Děkuju Ti moc za spoustu užitečných rad…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ariel03 píše:
Jsi poklad…Před chvilkou jsem s mým poradcem domluvila, špatně jsem pochopila tu měsíční splátku, myslela jsem, že je povinná a musí se platit každý měsíc…Ptala jsem se ho i na ten Horizont, ale rozmluvil mi ho, takže zůstanu u Active invest s tím, že pokud to bude v mých finančních možnostech, penízky budu posílat, pokud ne, bude to jen o nárazových investicích…no, necháme se překvapit, co nám budoucnost přinese…
Děkuju Ti moc za spoustu užitečných rad…
TAk to vás uvrtal taky do ptákoviny.
Pokud si necháte smlouvu na 2000, zaplatíte poplatky vypočetené jako by jste platila 2000 měsíčně furt po celou dobu, i když budete platit 500. Tím si jen zdražíte poplatek vůči svému vkladu 4×. Pěkně Vás dopekl ![]()
Horizont invest je naprosto stejný jako aktiv invest s tím rozdílem, že 10 let před koncem investičního horizontu se automaticky převádí po 10% objem investic do dluhopisů.
Pokud na pětikilo, tak horizont. Investiční portfolia mají stejné složení. U aktivu se Vám vypočtou polatky na 2000Kč * 12měs * XYlet sjednaných na smlouvě a dojde k tomu, že neproinvestujete částku, kterou si předplatíte.
Pro nárazové investice zvolit jedině KLasic Invest. Poplatky se hradí z každé platby. Možná jsou o něco vyšší, ale když klient nemá představu, že bude platit pravidelně nebo nárazově, tak než mít produkt s předlacenými poplatky, které ani nezužitkuje, je tato volba lepší. Jen si pak zvolit vhodný fond, nebo portfólio, které odpovídá investičnímu profilu klienta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz na Conseq
Chtěla bych se zeptat, jestli už jste něco podnikla a co jste zjistila, já to platím taky a nevyznám se v tom, dnes mi přišel roční výpis a jsem z toho zmatená ![]()
- Citovat
- Upravit
Saro, mně přišel včera půlroční výpis, zhodnocení přes 5% za půl roku, tak jsem spokojená. Čemu nerozumíš? Je tam napsáno, do čeho Conseq investoval, poplatky (za výpis atd…) zůstatek, co ještě chceš vědět více? Mě teda zajímá hlavně zhodnocení v % a zůstatek, víc vědět nepotřebuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čemu nerozumím? Mám tam pod výpisem Fondy akciové celkem a potom peněžní zůstatky. Je tam celková hodnota portfolia, ale já z toho vůbec nechápu, co je co. Portfolio je pětimístné číslo, ale konečný zůstatek v řádech stokorun. Tomu fakt nerozumím. Sara
- Citovat
- Upravit