Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud tohle bude někdo komentovat tak at mi sem napíše, proč do horizontu nemůžu dát zrovna celou částku z které jsem si hned na začátku zaplatil poctivě poplatek? Pokud je to tak dobrá společnost proč mi nenakoupí akcie hned za celý vklad? Mám selský rozum, proto mám taky VŠ, ale jestli někdo nevěří a naučil se nazpamět pár cizích výrazů z finančního trhu a ted tím začne chytračit tak je to bohužel už asi jen „oběť“ trhu, která věří a důvěřuje a neprověřuje.
- Citovat
- Upravit
@Elon píše:
V podstatě je to tak trochu „podvod“, protože byt naslibují vysoké zhodncoení, třeba 8% (ale kdo ví jak to dopadne!!!) tak vám těmi 8% budou úročit vaše vklady. Ale má to jeden háček, chytrák si řekne, dám tam 100tis. a za rok splatím poplatek z úroku, no jo, jenomže to má háček. Mimořádný vklad do Horizontu je za poplatek 5% vkladu. takže návratnost 8-5=3% a to jen možná!! 3,0% mám ted konkrétně např. u mBank a to určitě a bez dalších vylomenin. Ale ing konto a jiné jsou nad 2% takže solidní zhodnocení. Takže když celé tohle spoření shrnu, a mírně přeženu, je to to samé jako by nějaká banka řekla: zhodnotíme vám vklad 500tis. 8%!!! každý měsíc stačí když tam vložíte 1tis. Poplatek je 15tis. a to hned. no zní to lákavě, ale oni vám budou zhodnocovat ne 500tis. ale max. 1 tis. každý měsíc co vložíte, takže to jde pěkně pomaličku. Prostě je to propočítanej podvod. Jestli máte 1tis. volnej, založte dětem stavebka, tam to ja zatím výhodný (i když ne jako dřív) nebo něco podobnýho. Tyhle formy spoření jako nabízí invest. spol. jsou dost fikaný.
Tak podvod jo a navíc povolený ČNB? V každé smlouvě je vstupní poplatek uveden. To je jako říct, že podvod je u některých bank poplatek za vedení účtu.
Horizont Invest se absolutně nehodí pro krátkodobé investice 1 roku.
Pleteš si úrok a předpokládané zhodnocení. Může to být méně v případě brutální krize těsně před výběrem, může to být i mnohem více v případě inflace. Třeba já věřím, že přijde krize a že přijde i obrovská inflace. Pro případ hyperinflace, co myslíš, že je lepší, mít garantovaných 2%, nebo pohyblivou sazbu, která odráží tržní ceny akcií? Ono se taky může stát, že 1000 Kč z účtu, když vybereš, tak to bude bezcenný papír. Ale když dnes zainvestuješ 1000 Kč do akciových fondů a část z toho třeba bude zainvestovaná do potravinářství a energetiky, farmacie… co myslíš, že za 30 let bude mít větší hodnotu?
1000 Kč v akciových fondech, nebo 1000 Kč na ING kontu? Přemýšlej trochu a nemluv tu od podvodech, když o tom nic nevíš. Než začneš kritizovat Conseq jako takový (mimochodem nijak je neprotěžuju, jsou i jiné společnosti) tak si něco přečti o investování. Třeba taková Česká spořitelna nabízí taky investice a určitě by nikdo neřekl, že je to podvod. Ale nech si svoji M-Banku, škoda, že si za 30 let nepovíme, kdo z nás v % naspořil víc. Stavebko dnes s nízkým úrokem, vysokým ročním poplatkem a nízkou státní podporou? Děkuji, nechci. Navíc typicky se platí vstupní poplatek do stavebního spoření 1% z cílové č. 150 000 Kč, t. j. 1500 Kč. Ovšem u stavebka se počítá 1% z peněz vč. zhodnocení… (u investic je % vyšší, ale jen z peněz vložených, takže to vyjde nastejno).
Počítejme: Za rok vložíte do stavebka 12000 Kč, zaplatíte vedení účtu 350Kč, získáte státní podporu 1200 Kč, zaplatil jste vstupní poplatek 1500 Kč, získáte pár korun za 2% úrok, takže i u stavebka jste po roce spoření stále ještě v minusu. A když si někdo spoří jen 500 Kč, nezhodnotí peníze ani za 2 roky. Peníze jsou dostupné po 6 letech. Kde je ta výhoda? U stavebka se zhodnocují peníze pomaličku nejen na začátku, ale i později. Ale nech si svoje stavebko, mám ho taky, ale už do něj nic nedávám, je to k ničemu, největší blbost byla založit to synovi, má tam už asi 50 000 Kč a budou mu tam na 2% úroku (takovou má smlouvu) ležet ještě 12 let. Když náhodou bude inflace 5%, stavební spořitelna nám dá pořád jen 2%. Kde je výhoda mít tenhle produkt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám VŠ ekonomického směru před x lety, z předmětu: Peníze, banky, finanční trhy jsem měla za 1 a v pátek půjdu na zkoušku z investičního poradenství ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elon píše:
Pokud tohle bude někdo komentovat tak at mi sem napíše, proč do horizontu nemůžu dát zrovna celou částku z které jsem si hned na začátku zaplatil poctivě poplatek? Pokud je to tak dobrá společnost proč mi nenakoupí akcie hned za celý vklad? Mám selský rozum, proto mám taky VŠ, ale jestli někdo nevěří a naučil se nazpamět pár cizích výrazů z finančního trhu a ted tím začne chytračit tak je to bohužel už asi jen „oběť“ trhu, která věří a důvěřuje a neprověřuje.
Otázka je zmateně napsaná.
Buď uzavřeš smlouvu s jednorázovým vkladem a nebo pravidelným.
Jen blbec by vložil celou částku, která se má vkládat po dobu 10-ti let najednou do Horizont Investu, ale propočítala jsem to, 1000 Kč po dobu 10 let dává poplatek 4615 Kč, jednorázově 120 000 Kč poplatek 4892 Kč. Nemůžu mluvit za Conseq, proč to tak mají, zřejmě při smlouvě na 10 let mají větší jistotu, že jim klient zůstane a proto sleva. Conseq si vydělá na 10-ti leté smlouvě víc na managerském poplatku, než když někdo investuje jednorázově a za 3 roky to vybere. U pravidelných investic se taky může vybrat dříve, ovšem větší pravděpodobnost je, že se tak nestane. Řešíš taky vstupní poplatek a rozdíl necelých 300 Kč za 10 let a uniká Ti poplatek managerský.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stavebko je naprosto transparentní produkt, neříkám že extra výhodný ale aspon transparentní a navíc s možností levnější hypotéky. Spořit ročně 20tis., dostat od státu 2tis./ročně, k tomu úroky 2,5% a více (musí se hledat) lze najít spotření i se slevou na vstupní poplatek 50% nebo 100% (musí se hledat). Z konzervativní formy spoření je to jedna z nejvýhodnějších variant. Poplatek 350/měs.? To je asi nejvíc co jsem viděl, musí se hledat, je to mnohem mín! Nebudu nikoho jmenovat aby to nevypadalo že jsem agentem za stavebko. Ale můžeš pro ilutraci spočítat kde budu mít víc za 6 let, jestli na stavebku nebo na coseq, když bych spořil 1700/měs. s cílovou částou 120tis.? a bude to jasné.
- Citovat
- Upravit
Už jsem to spočítala, úložka 1700 Kč na 6 let stavební spoření vs. Conseq - vyvážené portfolio. Ve výsledku to vyjde skoro nastejno:
V Consequ na konci 141 000 Kč, u stavebního spoření bude na konci 137 529 Kč, ale vstupní poplatek je o 3000 Kč nižší.
Výborná kalkulačna na stavební spoření je: http://kalkulacky.idnes.cz/…eni-2012.php?…
Na 6 let je stavební spoření docela dobrá věc. Ale já radši na kratší dobu investuji např. do Sporobondu ČS, po 6-ti letech při průměrném zhodnocení 5% úplně stejná suma jako u stavebka, peníze můžu kdykoliv vybrat a když je nevyberu, neleží tam dál na trapných 2%, ale na 5%. Mimochodem za poslední rok to bylo 8%
Poplatek se strhával z každé platby a ne předem.
Představ si, že máš naspořeno na stavebku 130 000 Kč a nepotřebuješ je utratit a leží tam ty peníze dál jen na 2% zdaňovaných, takže 1,7% ve skutečnosti a nebo je máš jinde na 5% nezdaňovaných a bez ročního poplatku, takže co je lepší.
Taky jsem tohle dříve nevěděla a měla peníze na stavebku roky ladem. Až nedávno jsem rušila smlouvu z r. 1998 založenou ještě rodiči, tam jsem měla 3% úrok. Kdybych ty peníze raději kdysi dala do fondů nebo do akcií ČEZ atd., tak jsem mohla být v balíku.
Conseq Horizont invest se hodí fakt na dlouhodobé záležitosti typu: Jednou dětem na studia nebo na důchod, ale jsou i jiné možnosti. Na 6 let bych to nikomu nedoporučila.
Stavební spoření bych doporučila někomu, kdo by mi např. řekl, že chce rekonstruovat koupelnu a nebo se vyloženě bojí investovat, tak tam co jiného než stavebko. To je dobré pro konzervativní lidi, ale starším se víc vyplatí penzijní připojištění.
Financování bydlení na částky vyšší se vždy vyplatí jinde než u překlenovacího úvěru ze stavebka. Řádný úvěr je OK, velice výhodný, ne tak úvěr překlenovací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elon píše:
V podstatě je to tak trochu „podvod“, protože byt naslibují vysoké zhodncoení, třeba 8% (ale kdo ví jak to dopadne!!!) tak vám těmi 8% budou úročit vaše vklady. Ale má to jeden háček, chytrák si řekne, dám tam 100tis. a za rok splatím poplatek z úroku, no jo, jenomže to má háček. Mimořádný vkladk do Horizontu je za poplatek 5% vkladu. takže návratnost 8-5=3% a to jen možná!! 3,0% mám ted konkrétně např. u mBank a to určitě a bez dalších vylomenin. Ale ing konto a jiné jsou nad 2% takže solidní zhodnocení. Takže když celé tohle spoření shrnu, a mírně přeženu, je to to samé jako by nějaká banka řekla: zhodnotíme vám vklad 500tis. 8%!!! každý měsíc stačí když tam vložíte 1tis. Poplatek je 15tis. a to hned. no zní to lákavě, ale oni vám budou zhodnocovat ne 500tis. ale max. 1 tis. každý měsíc co vložíte, takže to jde pěkně pomaličku. Prostě je to propočítanej podvod. Jestli máte 1tis. volnej, založte dětem stavebka, tam to ja zatím výhodný (i když ne jako dřív) nebo něco podobnýho. Tyhle formy spoření jako nabízí invest. spol. jsou dost fikaný.
Jediný kdo tu vymýšlí kotrmelce a vylomeniny jste Vy:) kdybyste neuvažoval nad tím, jak s produktem vydrbat, tak nakonec zjistíte, že to tak zlé zdaleka není. Nevím jak to myslíte s tím mimořádným vkladem? jako že jednorázový? pak ano, v dynamickém portfoliu s minimální dobou trvání 10 let je poplatek 5%. No a? Poplatek 5% z proinvestované částky, jednorázově. Takže jaké 5-3%??? těch 5% je z proinvestované částky, těch 8% je ročně z celé hodnoty účtu. Každý rok. To jen abych poupravila Vaši úvahu. Jinak je pitomost investovat do podobného produktu jednorázově a že by to udělalo 8% ročně, na to můžeme v této podobě rovnou zapomenout. Podobné produkty se hodí pro pravidelné investice (i když jednorázové umožňují také), kdy můžete těžit z toho že akcie jsou jako horská dráha a občas se trefit do období kdy nakoupíte fakt zalevno. Když se ještě vrátím k tomu Vašemu 8%-5%= 3%… takhle to prostě není. Berme teď třeba pravidelnou investici, a že se třeba poplatek bere z každého vkladu a je ve výši 5%, a že investuju tisícovku. Znamená to, že za rok tam hodím 12000 a 600 zaplatím na poplatcích. To co zbyde se zhodnotí třeba těmi osmi procenty, když máme kliku. což je pěkná mizérie, že. jenže třeba po nějakých sedmi letech už tam máte více než 100 tisíc, dalších dvanáct vložíte, zase zaplatíte stejných šest stovek z toho co vkládáte, ale osmi procenty se zhodnotí všechno co na tom účtu je. Už vidíte ten rozdíl a chybu v úvaze? je to modelový příklad který nebere v úvahu celou řadu dalších skutečností. ale v tomto ve svých úvahách děláte asi nejzásadnější chybu. Na stejném principu, jen úplně z druhé strany, se prodávají ta vaše stavebka, nebo třeba penzijka. u penzijka je klient celý vedle z toho, že měsíčně ke každé tisícovce dostane 230 korun, což je neuvěřitelných 23%. Za rok vložím 12000, k tomu dostanu 2760 podporu a třeba 2% zhodnocení, no není to super? Je. ale jen ten první rok. případně druhý… pátý. Ale když máte něco takového dlouhou dobu, tak se stane jedna věc- že si takto nastřádáte a napodporujete třeba 300 000… a k tomu zase ročně dostanete úžasných 2760,– Kč a 2% zhodnocení. nebylo by v takovém případě milejší nemít žádnou státní podporu, ale zhodnocení třeba ve výši (ať jsme trochu střízliví) 5%? jistěže bylo.
- Citovat
- Upravit
@Elon píše:
Stavebko je naprosto transparentní produkt, neříkám že extra výhodný ale aspon transparentní a navíc s možností levnější hypotéky. Spořit ročně 20tis., dostat od státu 2tis./ročně, k tomu úroky 2,5% a více (musí se hledat) lze najít spotření i se slevou na vstupní poplatek 50% nebo 100% (musí se hledat). Z konzervativní formy spoření je to jedna z nejvýhodnějších variant. Poplatek 350/měs.? To je asi nejvíc co jsem viděl, musí se hledat, je to mnohem mín! Nebudu nikoho jmenovat aby to nevypadalo že jsem agentem za stavebko. Ale můžeš pro ilutraci spočítat kde budu mít víc za 6 let, jestli na stavebku nebo na coseq, když bych spořil 1700/měs. s cílovou částou 120tis.? a bude to jasné.
Ano, stavebko je naprosto transparentní produkt. Ve chvíli kdy ho podepisujete. Že se v něm pak za chodu udělá x změn k horšímu se kterýma vy nemůžete vůbec nic dělat a kdybyste to snad náhodou chtěl vypovědět předčasně, tak na tom proděláte kalhoty, to vám nevadí? Že se snížila za běhu výše státní podpory i na starých smlouvách, to je ok? že jen díky zásahu ústavního soudu neprolezl super nápad s mimořádnou daní ze státní podpory ve výši 50%(!) která se opět měla týkat i již uzavřených smluv, s tím jste také ok? účelové omezení státní podpory (dokládat že jste si za ni skutečně pořídil kus zdi nebo vymaloval barák) taky v pohodě? že jste do roku 2011 jako vlastník stavebka nedanil úroky, a najednou jste je danit začal… stále v klidu? jinak pokud bych ještě měla rýpnout do toho vašeho,,kdo hledá, najde" (třeba slevu na nějakém poplatku), tak kdybyste chtěl Horizont s 0% poplatkem z vkladu tak vám ho klidně udělám:)))
- Citovat
- Upravit
Kooperativa
Dobrý den, před rokem a půl jsem uzavřel pojistnou smlouvu od Kooperativy(Perspektiva) na 1500 kč měsíčně. Umístění pojistných fondů mám 50 % Conseq Active Invest Dynamické portfolio a 50% C-quadrat arts total return dynamic. Po roce mám počet podílových jednotek 3607,44( conseq) a 0,73 (c-quadrat). Můžu se zeptat, co to znamená, jaká je to reálná cena a proč mám jen u c-quadratu 0,73? Popřípadě, jestli byste mi nedoporučili nějakou změnu. Děkuji za odpověď
- Citovat
- Upravit
@Goptes píše:
Dobrý den, před rokem a půl jsem uzavřel pojistnou smlouvu od Kooperativy(Perspektiva) na 1500 kč měsíčně. Umístění pojistných fondů mám 50 % Conseq Active Invest Dynamické portfolio a 50% C-quadrat arts total return dynamic. Po roce mám počet podílových jednotek 3607,44( conseq) a 0,73 (c-quadrat). Můžu se zeptat, co to znamená, jaká je to reálná cena a proč mám jen u c-quadratu 0,73? Popřípadě, jestli byste mi nedoporučili nějakou změnu. Děkuji za odpověď
A tu smlouvu máte jen na investování, nebo jste i pojištěný? Co se týče fondů, jsou vhodné pro někoho komu nevadí vyšší míra rizika. Trochu horská dráha, ale na delším horizontu teoreticky vyšší potenciál výnosu. V každém případě investovat přes pojistku je peklo na zemi. Hodnota podílových jednotek v tuto chvíli není vůbec důležitá, protože první dva roky stejně platíte jen provizi tomu vykukovi co to s Vámi sjednal, ty podílové jednotky které zmiňujete vůbec nejsou Vaše… co se týče změn, tak pokud toto máte pouze na investici, nejideálnější změnou je úplně to sestřelit a začít investovat někam jinam. Pokud jste na smlouvě nějak slušněji pojištěný, můžete ji nechat žít, Kooperativa není špatná (ale záleží i na tom jaké je Vaše povolání, možná by se našla cenově výrazně výhodnější alternativa u konkurence), jen investiční složku stáhnout na minimum, v perspektivě to jde dobře a pak z toho máte víceméně čistou rizikovku. Pojišťovna= pojistit= pojištění… investovat přes pojišťovnu je dost drahá legrace.
- Citovat
- Upravit
No, mám to jen na investování. Kdybych to chtěl zrušit, kolik mi tak vrátí, když jsem tam poslal cca. 16* 1500 Kč? No, tak jsem se nechal napálit. A kdybych chtěl začít investovat do fondů, jak to mám udělat. Takže říkáte úplně zrušit? ( mám to 100% investování)
- Citovat
- Upravit
@muhehehe píše:
A tu smlouvu máte jen na investování, nebo jste i pojištěný? Co se týče fondů, jsou vhodné pro někoho komu nevadí vyšší míra rizika. Trochu horská dráha, ale na delším horizontu teoreticky vyšší potenciál výnosu. V každém případě investovat přes pojistku je peklo na zemi. Hodnota podílových jednotek v tuto chvíli není vůbec důležitá, protože první dva roky stejně platíte jen provizi tomu vykukovi co to s Vámi sjednal, ty podílové jednotky které zmiňujete vůbec nejsou Vaše… co se týče změn, tak pokud toto máte pouze na investici, nejideálnější změnou je úplně to sestřelit a začít investovat někam jinam. Pokud jste na smlouvě nějak slušněji pojištěný, můžete ji nechat žít, Kooperativa není špatná (ale záleží i na tom jaké je Vaše povolání, možná by se našla cenově výrazně výhodnější alternativa u konkurence), jen investiční složku stáhnout na minimum, v perspektivě to jde dobře a pak z toho máte víceméně čistou rizikovku. Pojišťovna= pojistit= pojištění… investovat přes pojišťovnu je dost drahá legrace.
Trochu bych to opravil.
Ty podílové jednotky jsou pojistníka, jenže u tohoto produktu se platí poplatky ve výši 65% ročního pojistného první tři roky a pojišťovna neumožní odkup, dokud nejsou poplatky zaplacené. Tzn. po třech letech nakoupí klient jen za 35% z pojistného. Samozřejmě nejdříve osekáno o měsíční poplatky za vedení účtu a poplatek 3% za zprostředkování investice
Je to poplatkové peklo. Nejhorší je ještě srážková daň 15% z výnosů. POkud je v pojištění obsaženo ještě rizkové pojištění nebo jiná připojištění, tak se doba splácení poplatků může protáhnout i na několik let ![]()
Každopádně gratuluji poradci co si služně vydělal za patnáctikilové životko.
Conseq je v tomto případě dobrá alternativa pro toho kdo chce investovat. Nepalatí se poplatky za uzavření smlouvy, za vedení účtu. Platí se poplatek za zprostředkování investice v daném procentu ze sazebníku, který je součástí smlouvy. To že je poplatek splácen prvně je výhodnější. Dřív se splatí a pak jde celá částka do investice.
Co se týká počtu podílových listů conseq nebo c-quadrat, tak je to o tom, že conseq má hodnoty podílových listů v jednotkách Kč a conseq v tisících Kč. Vše měl vysvětlit „poradce“ v tomto případě spíše pojišťovák. Každopádně to smrdí kapitolem nebo ZFP. Jinak pokud to byl Kapitol, tak ti mají od tohoto roku v portfoliu conseq. Takže by to bylo cíleně za provizí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Goptes píše:
No, mám to jen na investování. Kdybych to chtěl zrušit, kolik mi tak vrátí, když jsem tam poslal cca. 16* 1500 Kč? No, tak jsem se nechal napálit. A kdybych chtěl začít investovat do fondů, jak to mám udělat. Takže říkáte úplně zrušit? ( mám to 100% investování)
Nedostal by jste ani korunu zpět. Doporučoval bych okamžitě snížit na minimum - tj. 400 kč měsíčně. Případné investování nad rámec běžného pojistného dělat mimořádným pojistným. Snížíte si poplatky minimálně v tisícikorunových položkách.
Nebo se setkat se skutečným finančním poradcem a to nejrychleji a nechat si skutečně poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě je to tak trochu „podvod“, protože byt naslibují vysoké zhodncoení, třeba 8% (ale kdo ví jak to dopadne!!!) tak vám těmi 8% budou úročit vaše vklady. Ale má to jeden háček, chytrák si řekne, dám tam 100tis. a za rok splatím poplatek z úroku, no jo, jenomže to má háček. Mimořádný vkladk do Horizontu je za poplatek 5% vkladu. takže návratnost 8-5=3% a to jen možná!! 3,0% mám ted konkrétně např. u mBank a to určitě a bez dalších vylomenin. Ale ing konto a jiné jsou nad 2% takže solidní zhodnocení. Takže když celé tohle spoření shrnu, a mírně přeženu, je to to samé jako by nějaká banka řekla: zhodnotíme vám vklad 500tis. 8%!!! každý měsíc stačí když tam vložíte 1tis. Poplatek je 15tis. a to hned. no zní to lákavě, ale oni vám budou zhodnocovat ne 500tis. ale max. 1 tis. každý měsíc co vložíte, takže to jde pěkně pomaličku. Prostě je to propočítanej podvod. Jestli máte 1tis. volnej, založte dětem stavebka, tam to ja zatím výhodný (i když ne jako dřív) nebo něco podobnýho. Tyhle formy spoření jako nabízí invest. spol. jsou dost fikaný.