Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Goptes
10.11.12 00:05

Ani korunu zpět? Jednalo se o člověka z OVB. On mi tvrdil, že to můžu kdykoliv zrušit a vybrat si peníze. Tvrdil, že první 3 roky se platí poplatky, takže během této doby není vhodné zrušit a vybrat peníze. A kdy budu moc to zrušit a dostat peníze zpět? Prosím, co by jste udělal Vy na mém místě.
Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Goptes
10.11.12 00:10

Poradce byl z OVB. No on mi tvrdil, že 3 roky budu platit nějaké poplatky a poté to půjde rovnou na investice a že je to nejvýhodnější. No a kdybych chtěl peníze co nejdříve, jak bych to měl udělat. Nemám zde žádné pojíštění, 100 % investice. Prosím o pomoc, jaké kroky byste podnikl Vy, kdyby jste byl v této situaci? On mi tvrdil, že to můžu kdykoliv zrušit a vzít si peníze.

• Citovat
  • Upravit
6
10.11.12 00:17

A rozložení mám 50% Conseq a 50% C-QUADRAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.11.12 08:47

OVB, ZFP, PARTNERS, KAPITOL, SMS atd. společnosti jsou mulťáky, kde se karierní postup určuje body. A nejvíce bodů mají ze životek, a proto Vám řekl, že je to nejvýhodnější :) Nenadávejte sobě, ale jemu, že Vás na Vaší neznalost, napálil. Kdyby jste věděl, jak je to s poplatky, tak by jste to asi nikdy nepodepsal.

Při 1500 kč měsíčně Vám poplatky za uzavření udělají
3roky * 12 měsíců * 1500 Kč * 65% = 35.100 Kč na poplatcích - tyto poplatky jdou na provize společnosti, přes kterou máte smlouvu uzavřenou. Ono je jedno, jestli se to sjedná na přepážce pojišťovny, nebo s jiným poradcem. Tyto poplatky jsou vždy.
Průběžné poplatky jsou - riziková složka (tzn. pojištění na smrt ve výši 10.000 Kč - tj. pár kaček měsíčně.
Vedení účtu - 30kč/měs
poplatek z investice 3% z částky - tj. 1500 * 3% = 45 Kč/měs

Návratnost investice je asi po 13ti letech za předpokladu 5% růstu hodnoty fondů.

Máte tuto možnost. Poslat oficiální stížnost na poradce. O poplatcích jste ale informován byl, takže Vám to nepomůže. 18 Vám bylo a tak jste si to mohl spočítat. Takže stížnost směrovat tak, že Vám poradce OVB nenabídl levnější variantu a přímo Vás natlačil do IŽP, místo toho, aby Vám doporučil Otevřené Podílové Fondy, protože do nich nyní investujete přes pojišťovnu s šílenými poplatky místo toho, aby jste zaplatil jen pár tisíc investiční společnosti, tak nyní platíte pár desítek tisích pojišťovně.

Myslím, že si z Vás stejně udělají dobrý den.

Takže okamžitě smlouvu snížit na 400 kč měsíčně, výše poplatků se tím do konce třetího roku pojšitění adekvátně sníží. A těch 1.100, pokud chcete investovat, tak si dát investice do OPF. Vzhledem k jednoznačně nižším poplatkům je návratnost, při předpokladu stejného zhodnocení cca 4-5 let místo 13ti.

Pokud jste ze Zlínského kraje, mohli bychom si o tom promluvit osobně, pokud z Brněnského, tak Vám někoho můžu doporučit.

Každopádně jednejte rychle. Poplatky se strhávají z každé platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.11.12 09:17

No bohužel nejsem z Moravy a kdybych odstoupil od smlouvy a řekl, že za ty akcie co mám, chci své peníze, tak mi nedaj? Jakto? Takže, abych byl na svych tak to vychází na 13. let? To jsou podvodníci!!! Nechce se mi jim posílat dalších 14 let peníze. Není jiná možnost než to snížit na 400 Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.11.12 10:00

Pokud byste mi nějak pomohl, tak bych se Vám i finančně odměnil. Jde mi jen o jednu věc, já ty peníze budu asi tak za 7 let potřebovat, ten poradce z OVB mi tvrdil, že za 5 let už budu v plusu. Když jsem se ho zeptal, proč to děláme přes Kooperativu a ne rovnou přes fondy, tak řekl, že přes jejich produkty OVB je to výhodnější. Takže jsem naletěl, moje chyba. Ale nechapu, že když to budu chtít ted zrušit, za cenu že přidu třeba o část vloženách peněz za poplatky, že mi nedaj ani korunu? Já bych chtěl prostě to co nejdřív zrušit, řešení které mě bude stát nejméně penež, co byste udělal vy? První co udělám snížim na 400 Kč, ale to to budu muset platit 13 let a až pak to můžu vybrat? A po 13 letech budu teprve " na svech"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.11.12 15:15

Děkuji Vám mockrát za rady. No udělám to následovně, snížím si platbu na 400 Kč měsíčně a podávat stížnost nebudu. Nechám pojistku běžet třeba 12 či 13 let a poté si peníze vyberu, ač vim, že na tom prodělám, ale co jiného zbývá, aspon budu mít nějakou hodnotu naspořenou. No, ty fondy mám dynamické ( většinou 90% akcie), takže to co mi uzavřel, bylo při mých požadavcích 7 let naprosto nesmyslné. Fondy si tedy změním taky, na nějaký balancovaný s minimální 50% výši dluhopisů. Celkem kladné reference má Conseq nebo který fond byste mi dopoučil ( a ještě jedna věc, když mám Conseq a C-quadrat dynamické fondy a zmením si to třeba jen na Conseq balancované fondy, bude mě to stát peníze)a popřípadě, jaky fond byste doporučil Vy.

Mockrát Vám děkuji, kéž by bylo více lidí jako jste Vy. Stačila diskuse s Vámi, 3 hodinky strávené na internetu četbou informací o fondech a člověk už tomu trochu rozumí, aspoň tak, aby se nenechal takhle už napálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.11.12 16:47
@Goptes píše:
Děkuji Vám mockrát za rady. No udělám to následovně, snížím si platbu na 400 Kč měsíčně a podávat stížnost nebudu. Nechám pojistku běžet třeba 12 či 13 let a poté si peníze vyberu, ač vim, že na tom prodělám, ale co jiného zbývá, aspon budu mít nějakou hodnotu naspořenou. No, ty fondy mám dynamické ( většinou 90% akcie), takže to co mi uzavřel, bylo při mých požadavcích 7 let naprosto nesmyslné. Fondy si tedy změním taky, na nějaký balancovaný s minimální 50% výši dluhopisů. Celkem kladné reference má Conseq nebo který fond byste mi dopoučil ( a ještě jedna věc, když mám Conseq a C-quadrat dynamické fondy a zmením si to třeba jen na Conseq balancované fondy, bude mě to stát peníze)a popřípadě, jaky fond byste doporučil Vy.Mockrát Vám děkuji, kéž by bylo více lidí jako jste Vy. Stačila diskuse s Vámi, 3 hodinky strávené na internetu četbou informací o fondech a člověk už tomu trochu rozumí, aspoň tak, aby se nenechal takhle už napálit.

Pokud máte v úmyslu nechat smlouvu běžet jen do návratnosti, tak se na to vykašlete rovnou. Vemte si inflaci a vyrovnávání ztráty za současné dotace dalších financí a vyjde Vám že víc zaplatíte. Stížnost bych klidně poslal, jen ať ten člověk má problém. Vždyť to stálo VÁS VAŠE PENÍZE! Spousta lidí se s tím smíří a na tom pak hodují jiní. Vyjděte z řady a nebojte se.

Na sedmiletku u ižp nemá smysl dávat dluhopisy nebo balancované strategie. Vzhledem k nižším výnosům a stejným poplatkům si tím jen protáhnete dobu možné návratnosti. Můžete si smlouvu přenastavit tak, aby Vás kryla jen na rizika - udělat si z ní ekvivalent úrazového pojištění, to ta smlouva umožňuje. Nic nenaspoříte, ale budete pojištěn. Částky pojištění konzultujte se svou rodinou a poradcem v Kooperativě. A sníží se tím celkové pojistné na rizika. Více by Vám vysvětlili na Koop.

Co se týče volby fondů a strategií, tak Vám určitě nic nemohu doporučit, protože neznám Váš investiční profil. Proto je třeba vyhledat investičního poradce, ale bacha na poplatky mimo smlouvu. Už se to v této diskuzi řešilo.

Ale jednoznačně doporučím stížnost. Já bych se s takovou ztrátou díky nějakému hajzlíkovi, co si chtěl vydělat nesmířil. Už jen pro ten pocit, že jsem něco pro to udělal.

Hodně zdaru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.11.12 20:45

Děkuji, tak já to tedy zkusím. Teď jsem si prošel mé smlouvy a na začátku roku 2014 mi končí pojistka, kterou jsem měl 20 let. Udělám tyto kroky

1. snížím kooperativu na 400 měsíčně ( okamžitě)
  2. na rok 2014 si sem přihodim pojistné ( počítám cca. 350-400 kč měsíčně)
  3. a mám si tam nechat třeba symbolických 300 kč na Conseq třeba ( dynamické portfolio)?

Smlouva je na 20 let ( nepočítám, že bych peníze vybral předem, a pokud ano, tak nejdříve třeba za 12-13 let.)

Jen prosím o Váš poslední názor. Děkuji mockrát a omlouvám se za čas, který jste strávil v této diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.11.12 21:52
@Elfian píše: … jenže u tohoto produktu se platí poplatky ve výši 65% ročního pojistného první tři roky a pojišťovna neumožní odkup, dokud nejsou poplatky zaplacené. Tzn. po třech letech nakoupí klient jen za 35% z pojistného.

Dotaz: jak jste prisel na to, ze se v tomto pripade plati poplatky 3 roky/65%?
Nezalezi take trochu na delce pojisteni? Co kdyz ta smlouva je jen na 10 let?
POzdeji z diskuze vyslo najevo, ze ta smlouva je na 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
10.11.12 22:01

@Goptes
Ten poradce vam nepredal simulaci stavu uctu v zavislosti na zvolenych investicnich variantach?
Pokud navolim 6% (100% alokace) tak pri 20 letech vidim, ze:
rok–odkupne
1…0
2…0
3…23.000
5…63.000
10…185.000 - to je 100% vlozenych penez.
20…571.000 a vlozenych 360.000

Vubec neresim realnost/nerealnost zhodnoceni 6%.
Take neresim nakup/prodej rozdil a jine poplatky.
Jen proste vidim, ze hodnota uctu je ponekud jina, nez se tu uvadi.
A jeste pripocitat 1800 rocni usporu na dani z prijmu (pokud se neuplatnuje dalsi sleva treba na penzijku).
Pokud smlouvu zrusite do 2 let, tak opravdu nedostanete ani korunu a jeste vracite „neopravnene“ danove zvyhodneni (pokud jste tedy uplatnoval).
Urcite jste ale info o nizke nebo nulove hodnote v prvnich letech smlouvy podepisoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
11.11.12 17:36
@Ivan PPZ píše:
@Goptes
Ten poradce vam nepredal simulaci stavu uctu v zavislosti na zvolenych investicnich variantach?
Pokud navolim 6% (100% alokace) tak pri 20 letech vidim, ze:
rok–odkupne
1…0
2…0
3…23.000
5…63.000
10…185.000 - to je 100% vlozenych penez.
20…571.000 a vlozenych 360.000Vubec neresim realnost/nerealnost zhodnoceni 6%.
Take neresim nakup/prodej rozdil a jine poplatky.
A jeste pripocitat 1800 rocni usporu na dani z prijmu (pokud se neuplatnuje dalsi sleva treba na penzijku).
Pokud smlouvu zrusite do 2 let, tak opravdu nedostanete ani korunu a jeste vracite „neopravnene“ danove zvyhodneni (pokud jste tedy uplatnoval).
Urcite jste ale info o nizke nebo nulove hodnote v prvnich letech smlouvy podepisoval.

Zajímalo by mě, jaká hodnota účtu se zde uvádí?
A co se týče slev na dani z příjmu, tak se může souběžně přiznávat sleva na penzáku i na životním pojištění.

Co se týče nastavení smlouv a předpokládané hodnoty odkupu záleží také na délce nastavení smlouvy. Při 20ti leté smlouvě jsou poplatky nižší. Pokud je smlouva na 25let a více, tak jsou poplatky maximální a z toho se vyvýjely předpoklady v diskuzi.

Každopádně mi řekněte, jaké hodnoty účtu se tu uváděly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
11.11.12 22:12
Na zacatek: je opravdu nutne citovat predchozi prispevek? Je to uplne zbytecne.
Jinak uplne nerozumim dotazu.
Ptal jsem se, jestli pri sjednavani smlouvy poradce predal klientovi simulaci hodnoty uctu v zavislosti na zvolene investicni variante, protoze to vyznelo, ze vlastne klient uplne nevi, jak by se ta hodnota mela/mohla vyvijet. A pridal jsem „vycuc“ ze simulace podobne.
@Elfian píše:
A co se týče slev na dani z příjmu, tak se může souběžně přiznávat sleva na penzáku i na životním pojištění.

To sice muze, ale pokud byla smlouva za 1500 mesicne a defacto bez rizik, tak uz tady odecte max. moznou castku danoveho zvyhodneni, ne?
A co se tyka poplatku, tak aniz vite, jak dlouhou smlouvu ma klient, tak v diskuzi automaticky uvedete tu nejdrazsi variantu, aniz byste bych zminil, ze to muze byt jinak. To me neprijde zrovna jako korektni informace.

Vubec neresim otazku (ne)vhodnosti 7BN v konkretnim pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.11.12 12:37
@Ivan PPZ píše:
Na zacatek: je opravdu nutne citovat predchozi prispevek? Je to uplne zbytecne.
Jinak uplne nerozumim dotazu.
Ptal jsem se, jestli pri sjednavani smlouvy poradce predal klientovi simulaci hodnoty uctu v zavislosti na zvolene investicni variante, protoze to vyznelo, ze vlastne klient uplne nevi, jak by se ta hodnota mela/mohla vyvijet. A pridal jsem „vycuc“ ze simulace podobne.

To sice muze, ale pokud byla smlouva za 1500 mesicne a defacto bez rizik, tak uz tady odecte max. moznou castku danoveho zvyhodneni, ne?
A co se tyka poplatku, tak aniz vite, jak dlouhou smlouvu ma klient, tak v diskuzi automaticky uvedete tu nejdrazsi variantu, aniz byste bych zminil, ze to muze byt jinak. To me neprijde zrovna jako korektni informace.

Vubec neresim otazku (ne)vhodnosti 7BN v konkretnim pripade.
1. Jakou zvolím citaci, je na mě. Tato diskuze se netiskne na papír a tudíž to není ekologická zátěž.
2. Co se týče daňového odpisu, tak souhlasím s Vaším tvrzením. Ale nikde jsem neuvedl, že se může odečíst více než stanovuje a dovoluje zákon. Pouze, že daňový odpis muže být současně i z PPsSP.
Vaše poznámka:

Z ní vyplívá, že pokud se uplatňuje sleva z PPsSP na 12.000kč, tak nemůže uplatnitn slevu z ŽP. Což je naprostý nesmysl. U obou produktů tato sleva může být v max. výši 12.000Kč za rok na osobu. Pouze každý produkt má jiné podmínky pro možno slevu.
3. Předání simulace vývoje hodnoty účtu se tady také rozebíral, takže neutším proč se tu točíte znova dokola.
4. Výše poplatku vycházela z předpokladu. To jsem už tady zmínil, i to, že je závislý na sjednané době pojištění. Délka pojištění padla až v jednom z posledních příspěvků. Při 20ti letech je to 79% v prvních dvou letech. Hodnota účtu je naprosto zavádějící informace. Bavíme se zde o poplatcích, to jste snad mohl postřehnout.
5. Co se týče korektnosti informací, jsem byl otevřený úplně, tak netuším co se do mě zavážíte IVANE Podřízení Pojišťovací Zprostředkovateli. Možná jste se poznal v pánovi OVB, možná ne, nechci Vám křivdit, ale Vaše informace přišly s křížkem po funuse a pouze tu rýpete do drobností, aby jste se trochu zviditelnil u tohoto tématu. Neřekl jste nic nového, co by v této diskuzi již nepadlo a spíše se snažíte chytat za slovíčka, aby jste vůbec měl o čem psát.

6. Otázka, kterou jsem položil, je naprosto jednoduchá a přímo reagovala na Váš příspěvek. Váš příspěvek zněl:
@Ivan PPZ píše:

Konkrétně pro Vás jsem vyjmul pouze část Vašeho příspěvku, aby jste si našel rychleji, co jste sám napsal.
Proto se ptám opět a naprosto stejně na Váš příspěvek: „Zajímalo by mě, jaká hodnota účtu se zde uvádí?“
V diskuzi jsme se nikdy nezmínili o aktuální hodnotě odkupu, pouze o počtu nakoupených podílových jednotek. To jste si je přepočítal do aktuálních finančních hodnot, bez toho aniž by jste věděl jaký konkrétní fond byl z c-quadratu a consequ vybrán? Buď máte nadpřirozené schopnosti a nebo máte hodně práce trochu se zapletl do Vašich vlastních úvah ;)

7. Přístě Vám budu reagovat pouze na podnětné věci. Připadám si trochu jako kluk na pískovišti, ale Vaše zcestné příspěvky a nelogika vět mi nadzvedla mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.11.12 14:14
@Goptes píše:
Děkuji, tak já to tedy zkusím. Teď jsem si prošel mé smlouvy a na začátku roku 2014 mi končí pojistka, kterou jsem měl 20 let. Udělám tyto kroky
  1. snížím kooperativu na 400 měsíčně ( okamžitě)
  2. na rok 2014 si sem přihodim pojistné ( počítám cca. 350-400 kč měsíčně)
  3. a mám si tam nechat třeba symbolických 300 kč na Conseq třeba ( dynamické portfolio)?

Smlouva je na 20 let ( nepočítám, že bych peníze vybral předem, a pokud ano, tak nejdříve třeba za 12-13 let.)

Jen prosím o Váš poslední názor. Děkuji mockrát a omlouvám se za čas, který jste strávil v této diskusi.

Co se týče snížení souhlasím.
Co se pak týče navýšení pojistného tak v žádném případě. Pojistné nad rámec běžného pojistného si klidně posílejte, ale pouze jako mimořádné pojistné. Číslo účtu pro MP a specifické symboly pro volbu alokace pojistného máte ve VPP, které jste musel obdržet se smlouvou. Při navýšení běžného pojistného, by jste platil nové poplatky z částky, o kterou by jste běžné pojistné navýšil (a to i při navýšení po snížení( - viz. http://www.koop.cz/…ed-poplatku/ - bod. F.

Každopádně než touto cestou mimořádných poplatků, bych být Vámi skutečně vyhledal investičního poradce a s ním bych se radil ohledně možností investování. Nemohu Vám doporučit žádný fond ani strategii, když neznám Váš investiční profil. Vyvarujte se pouze MLM společnostem, které jsem v minulých příspěvcích zmínil a nenechte se vtáhnout do investic zkrze IŽP, ať už bude chváleno sebevíc. Maximálně Vital Invest od Pojišťovny Komerční Banky, ale ten je v prodeji pouze na pobočkách KB a nevím přesně, jaké fondy má k dispozici a jaké strategie, protože tento produkt není uvolněn do externích sítí.

Příspěvek upraven 12.11.12 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat