Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
12.11.12 14:53
@Elfian píše:… bez toho aniž by jste věděl jaký konkrétní fond byl z c-quadratu a consequ vybrán? Buď máte nadpřirozené schopnosti a nebo máte hodně práce trochu se zapletl do Vašich vlastních úvah ;)
Ja jsem z zprispevku:
@Goptes píše:…Umístění pojistných fondů mám 50 % Conseq Active Invest Dynamické portfolio a 50% C-quadrat arts total return dynamic…
pochopil nejakou alokaci. Zvolil jsem tedy simulaci odpovidajici 6% jen v 1 fondu, coz je v tomto pripade asi jedno.
Dale Goptes psal, ze tu smlouvu ma 1,5 roku a divil se, ze by nedostal zpet „ani korunu“.
@Goptes píše:
Ani korunu zpět? Jednalo se o člověka z OVB. On mi tvrdil, že to můžu kdykoliv zrušit a vybrat si peníze.

Proto jsem se ptal na pripadne nepredanou simulaci. V prvnich letech je uplne jedno, jaka strategie byla zvolena, stejne je hodnota uctu 2 roky nula. Pak mi neni jasne, proc se divi, ze je tam nula. S tim souvisi ta zminka o „jine“ hodnote uctu.
Uvadelo se, ze bude nula 3 roky a to neni pravda.
Co se tyka poplatku 3 vs. 2 roky, tak se mi „nelibilo“ to, ze tady je automaticky napsano, ze poplatky se plati 3 roky a konec. Kdyby tam byla zminka, ze to zavisi na delce smlouvy a ze to muze byt mene, tak bych to nekomentoval.
PP se shodneme, jen jsem upresnoval, ze uz takovato 7BN sama dokaze vyuzit danove zvyhodneni.
Jinak ten muj citovany prispevek byl adresovan Goptesovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.11.12 15:04
@Ivan PPZ píše:
Proto jsem se ptal na pripadne nepredanou simulaci. V prvnich letech je uplne jedno, jaka strategie byla zvolena, stejne je hodnota uctu 2 roky nula. Pak mi neni jasne, proc se divi, ze je tam nula. S tim souvisi ta zminka o „jine“ hodnote uctu.
Uvadelo se, ze bude nula 3 roky a to neni pravda.
Co se tyka poplatku 3 vs. 2 roky, tak se mi „nelibilo“ to, ze tady je automaticky napsano, ze poplatky se plati 3 roky a konec. Kdyby tam byla zminka, ze to zavisi na delce smlouvy a ze to muze byt mene, tak bych to nekomentoval.
PP se shodneme, jen jsem upresnoval, ze uz takovato 7BN sama dokaze vyuzit danove zvyhodneni.
Jinak ten muj citovany prispevek byl adresovan Goptesovi.

Co se týče alokace, tak to stále neodpovídá na mou otázku. O jaké hodnotě účtu mluvíte? To chcete říct, že za poslední rok a půl, tyto fondy měly průměrný přípis 6% p. a. a z toho říkáte, jaká je hodnota fondu? Proboha to myslíte vážně jako směrodatnou informaci???

O odkupní hodnotě 0 jsme se taky bavili a vysvětleno to bylo i s tím, že třetím rokem může být odkupní hodnota také 0, pokud je smlouva nastavena i na rizika, což se vyvrátilo. O délce smlouvy jsme se nebavili, to je pravda, proto jsem vycházel ze standartu 25+ let trvání smlouvy.

To že byl, druhý příspěvek věnován Goptesovi, jsem si všiml. Každopádně mě zajímalo, o jaké hodnotě účtu jste tu mluvil. Žádné konkrétní hodnoty se nezmiňovaly. Pouze počet podílových jednotek, které by stejně propadly pojišťovně v případě ukončení smlouvy v prvních dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.11.12 15:30
@Elfian …bez toho aniž by jste věděl jaký konkrétní fond byl z c-quadratu a consequ vybrán? Buď máte nadpřirozené schopnosti a nebo máte hodně práce trochu se zapletl do Vašich vlastních úvah ;)

K otazce alokace:
Moje odpoved uz mate, jen jsem cetl autora.
Hodnotu ucu tady zminuji proto, ze nechapu, ze se Goptes divil, ze po 1,5 roce nedostane nic. Proto jsem vytvoril onu simulaci, kde to bylo naprosto jasne.
Nic jineho jsem tim nemyslel, je zbytecne se na to ptat znovu a znovu.
Nereagoval jsem na prvni prispevek Goptese Po roce mám počet podílových jednotek 3607,44( conseq) a 0,73 (c-quadrat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.11.12 15:44
@Ivan PPZ píše:
K otazce alokace:
Moje odpoved uz mate, jen jsem cetl autora.
Hodnotu ucu tady zminuji proto, ze nechapu, ze se Goptes divil, ze po 1,5 roce nedostane nic. Proto jsem vytvoril onu simulaci, kde to bylo naprosto jasne.
Nic jineho jsem tim nemyslel, je zbytecne se na to ptat znovu a znovu.
Nereagoval jsem na prvni prispevek Goptese Po roce mám počet podílových jednotek 3607,44( conseq) a 0,73 (c-quadrat)

OK, ale stále jste neodpověděl na to, jaká hodnota účtu tady byla zmiňována. Pokud ji nezaměňujete za odkupní hodnotu. Hodnota účtu je vždy jiná, než hodnota odkupu. Právě tomu se divím, že se odkazujete na něco, co se tu nezmiňovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.11.12 15:59

Aha, uz rozumim.
Protoze jsem reagoval na Goptese, tak jsem pouzil „zjednoduseni“. Klienti nekdy lepe chapou hodnotu uctu, nez odbytne.
To bylo tedy nevhodne zjednoduseni. V tabulce jsem uvedl odbytne, ale dale hodnotu uctu… mea culpa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
13.11.12 19:22

Já bych se nechala pojistit u Kooperativy jen pokud bych dělala rizikové sporty a jen za 400 Kč. Jinak bych tu pojistku zrušila. Častým prodejním argumentem pojišťováků je, že se ušetří na dani z příjmu.
Co už zapomene prodejce pojistek i OVB říct je, že z výnosu se na konci platí 15% daň, což „výhodu“ stírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.11.12 19:46

Ale zdaneni je u techto produktu bez ohledu na pojistovnu, neni to „vymysl“ Kooperativy. Jinak danove zvyhodneni neni nejaky super argument, ale proste existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
14.11.12 13:05

Daňové zvýhodnění se dá dělat jednodušeji. Dám si třeba koopku (můj případ), nastavím si ji jako rizikovou, tím že mi nikdy nevznikne hodnota účtu, splním podmínku 60/60 a koncem roku si pošlu jako mimořádné pojistné na vkladový účet 12.000 Kč (teda pokud budu mít :lol: ), kde nejsou žádné poplatky za vklad a výběr a nechám to tam přes 31.12. V lednu následujícího roku si vyberu zpět svých 12.000 Kč a dojde mi z pojišťovny potvrzení, že jsem v roce minulém dal maximální částku pro slevu na daň do ŽP a je to. Těch 12.000 Kč si pak můžu opětovně zainvestovat jinam, případně je dát do PP a mít tak z jednich peněz dvojí zvýhodnění. Pochopitelně z PP je pak zpět nevyberu a proto to nedělám. Jen je to příklad pro starší ročníky 50+, kde se toto čachry machry vyplatí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.12 15:57

Conseq

Dobrý den, včera jsem prostřednictvím finančního poradce uzavřela smlouvu do fondu Active Invest společnosti Conseq. Po několika přečtených diskuzích mám smíšené pocity a nevím, zda jsem udělala dobře. Většina příspěvků na tuto firmu je sice pozitivních, přesto si nejsem jistá, zda je právě tento produkt vhodný pro mě a mé investice. Nevíte, zda se dá od smlouvy odstoupit bez nějakých sankčních poplatků? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.11.12 19:25
@ariel03 píše:
Dobrý den, včera jsem prostřednictvím finančního poradce uzavřela smlouvu do fondu Active Invest společnosti Conseq. Po několika přečtených diskuzích mám smíšené pocity a nevím, zda jsem udělala dobře. Většina příspěvků na tuto firmu je sice pozitivních, přesto si nejsem jistá, zda je právě tento produkt vhodný pro mě a mé investice. Nevíte, zda se dá od smlouvy odstoupit bez nějakých sankčních poplatků? Děkuji za odpověď.

NO a proč jste to podepsala, když si tím nejste jistá? Přečetla jste si před podpisem podmínky smlouvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
24.11.12 19:32

Active Invest je taky dobrý produkt, ale jestli je dobrý pro Tebe, tak to Ti takhle na dálku nepovím :-)
Za jakým účelem a na jak dlouho je to uzavřené, na co ty peníze budou? Bez sankcí z toho vystoupit lze, ale nikdo Ti nevrátí vstupní poplatek, pokud už byl placen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.12 20:24

Vstupní poplatek zaplacený není, uzavřela jsem to včera večer, takže se do banky dostanu až v pondělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.12 20:34

Po vysvětlení poradcem o možnosti pravidelné investice, mi to přišlo jako dobrý nápad, problém je spíš v tom, že jsem se nechala hloupě natlačit do podepsání smlouvy s pravidelnou úložkou 2000,–Kč a s počátečním poplatkem 6300,–Kč. Ten systém má svou logiku, ale vzhledem k tomu, že jsem samoživitelka a musela jsem si na všechno tvrdě vydělat a našetřit, mám jen obavy z případného rizika, které není zanedbatelné. Uvažovala bych spíše o úložce nižší např. 1000,–Kč a ten druhý 1000,–Kč dala na nějaký méně rizikový způsob zhodnocení. V diskusi jsem si také přečetla, že ten počáteční poplatek není nutný platit najednou, ale případnými splátkami, na což mne poradce patrně záměrně neupozornil… proto ve mě zahloudala pochybnost a říkám si, jestli není ještě něco, o čem mi neřekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.12 20:42
@Alenaxxxx píše:
Active Invest je taky dobrý produkt, ale jestli je dobrý pro Tebe, tak to Ti takhle na dálku nepovím :-)
Za jakým účelem a na jak dlouho je to uzavřené, na co ty peníze budou? Bez sankcí z toho vystoupit lze, ale nikdo Ti nevrátí vstupní poplatek, pokud už byl placen.

Mám nějaké volné prostředky na sporožiru, kde mi penízky leží ladem s úrokem nula, takže jsem chtěla investovat nějakou částku najednou tak, aby se mi peníze zhodnotily. Poradce mi vymluvil investici v jedné částce a doporučil mi pravidelné úložky do fondu Conseq, smlouva je na 20 let. Problém je, že jsem spíš konzerva :( a mám přirozený strach, že o své peníze příjdu. Hledala jsem nějakou možnost na trhu, kde je produkt buď pojištěný nebo aspoň s malým rizikem a procenty většími než 2%, ale bohužel jsem na nic takového nenarazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
24.11.12 20:49

@ariel03 Ono to předplacení má svůj smysl i v tom, že dříve investuješ, víc vyděláš a je tam sleva z poplatku při předplacení.
Máš to pořád nastavené jako dynamické portfolio, po celou dobu? A na jak dlouho? Asi bezpečnější je Horizont invest, ale nechají si tu službu zaplatit ještě vyšším poplatkem.
Pokud máš ještě jiné úspory kdekoliv jinde, Active Invest není špatný. Jen abys nespořila vše tam a nechala si rezervu i např. na spořícím účtě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat