Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak už vím co myslíš. Hodnota portfolia jsou peníze, které máš zainvestované (a k tomu dni hodnota, kterou bys mohla vybrat). Konečný zůstatek jsou peníze dosud nezainvestované a ležící přímo u Consequ. (Taky tam mám nízký zůstatek jen 67 Kč)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, já myslela, že to nízký je to, co tam mám k vybrání, přišlo mi divný, že bych tam cpala a ono mi to klesalo. Tak moc děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
Horizont, Invest...
Vsichni se tu ptate na to jestli jste udelali dobre… zkusim na to jit polopaticky, na trhu jsou v jadru dva druhy produktu, s garancemi a bez garanci, takze bud vim, kolik vlozim a kolik odstanu zpet, anebo vim jen kolik vlozim a nevim kolik dostanu zpet (nemluve o tom ze nevim, jestli dostanu zpet vubec to, co jsem vlozil). Nekoho tahle ruleta bavi, nekoho ne
ale tohle uz je na vas… me to treba pote, co jsem prisla o sestimistnou cifru, bavit prestalo…
- Citovat
- Upravit
@darik píše:
Vsichni se tu ptate na to jestli jste udelali dobre… zkusim na to jit polopaticky, na trhu jsou v jadru dva druhy produktu, s garancemi a bez garanci, takze bud vim, kolik vlozim a kolik odstanu zpet, anebo vim jen kolik vlozim a nevim kolik dostanu zpet (nemluve o tom ze nevim, jestli dostanu zpet vubec to, co jsem vlozil). Nekoho tahle ruleta bavi, nekoho neale tohle uz je na vas… me to treba pote, co jsem prisla o sestimistnou cifru, bavit prestalo…
Pokud těmi produkty myslíte investice do otevřených podílových fondů, tak není nikdy garance, pokud se nejedná o Zajištěný fond a není ta investice zkrze pojišťovnu
Investice i do dluhopisových fondů (zkrze OPF), nikdy nenese jistotu konkrétního zhodnocení. Pouze snižuje míru rizika a tím také i míru možného zhodnocení investice. Volialita je nižší a historický vývoj daného fondu je mírně rostoucí v čase, ale nikdy ne o předem známé nebo garantovatelné % p. a.
Nejhorší je u nás v ČR, že „poradci“ vše označují termínem „spoření“ i když se jedná o investici. Pak se hodně lidí diví, že jejich „spoření“ ztrácí na hodnotě, protože jim nikdo nevysvětlil, že investice v daných fondech může mít i charakter horské dráhy. Co jde dolů, tak z většiny případů a po určitém čase se dostane zpět na svou původní hodnotu s tendencí jí překročit i o více jak 50% původní hodnoty. Nic není garantované a dané. Vše záleží na daném portfóliu a vývoji na trhu. Investice má být volena s ohledem na časový horizont a také na investiční profil klienta.
U investic s vyšším rizikovým faktorem, by měl být klient seznámen s historií a charakteristikou fondu nebo složeného portfólia, upozorněn, že historické data nejsou garancí vývoje v budoucnosti a klient, by měl v případě poklesu svých investich zavolat svému poradci, jak by se měl zachovat.
Bohužel český člověk provádí u investic chyby na základě emocí. Emotivně v eufórii nakupuje za draho a emotivně ve strachu prodává pod cenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si bohužel drtivá většina lidí pořizuje investice (ať už jakékoliv) namísto spořeníé na důchod nebo spoření pro děti. Neříkám, že investování je šaptné, jen je důležité znát všechna rizika včetně toho, že v době, kdy jsem chtěla přestat investovat můžu právě na té horské dráze být proklatě nízko…
- Citovat
- Upravit
@darik píše:
Hlavně si bohužel drtivá většina lidí pořizuje investice (ať už jakékoliv) namísto spořeníé na důchod nebo spoření pro děti. Neříkám, že investování je šaptné, jen je důležité znát všechna rizika včetně toho, že v době, kdy jsem chtěla přestat investovat můžu právě na té horské dráze být proklatě nízko…
Samozřejmě to je nutné vědět. Proto je třeba v případě odkupu informovat se, jak je na tom investice, jestli je vhodné provést odkup nebo počkat. Lidé si nepořizují investice. Nejčastěji si díky „poradcům“ ať už jakkoliv kvalifikovaných a motivovaných, sjednávají pojištění a to v dnešní době jsou v drtivé většině investiční a v tom horším případě s alokací do garantovaných fondů, kde je návratnost až 15let a více. Navíc srážková daň z výnosů.
Rozhodně se nemá investovat vše a sázet na jednoho koně, ale rozložit si investiční portfólio, nebo využít program, který je rozložen a řízen investičním manažerem (horizont invest nebo aktiv invest od consequ je přesně tento typ produktu).
Osobně preferuji investice než jakákoliv spoření na trhu. Ze spoření zbyly jen spořící účty a stavebko. Žádný jiný spořící produkt není. Kapitálové pojistky jsou rezervotvorné, ale nejsou spořící, protože se nedá určit v jaké době kolik přesně bude odkupná hodnota a pokud ano, tak spoření, které má hodnotu první roky 0, prostě není spoření. V některých starších produktech to byl i mínus ![]()
Pokud člověk zvolí investice ať už Conseq nebo ČP invest, případně fondy od IS české spořitelny, tak vždy ví, kolik jej stojí služba, nemusí v případě, že nemá fin. prostředky vkládat (prostě pozastaví platbu a není nijak sankciován) a výhodou je, že pokud investice trvá déle jak období daňového testu, tak mu není strhávána srážková daň, která paradoxně je strhávána u Investičního životního pojištění, i když se jedná také o investici a třeba klidně do stejných OPF, protože se jedná o pojištění. To mi prostě hlava nebere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vasi odpovedi mi přijde, že někteý z investičních produktů prodáváte… tímto tuto debatu vzdávám, mám lepší věci na práci ![]()
- Citovat
- Upravit
@darik píše:
Z vasi odpovedi mi přijde, že někteý z investičních produktů prodáváte… tímto tuto debatu vzdávám, mám lepší věci na práci
Věřím, že se najdou lepší věci na práci, než se bavit o něčem s někým, kdo tomu rozumí ![]()
A ano, prodávám i tyto produkty, ale ne přes tento web a nedělám si reklamu a nemám ani snahu někoho přesvědčovat, aby se se mnou sešel. Vůbec se za to nestydím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rada se bavim s nekym, kdo vecem rozumi, ale prijde mi zbytecna diskuze, kdy vy si budete stat za svym (ze investice jsou skvele) a ja za svym (ze skvele jou garance)
- Citovat
- Upravit
@darik píše:
Rada se bavim s nekym, kdo vecem rozumi, ale prijde mi zbytecna diskuze, kdy vy si budete stat za svym (ze investice jsou skvele) a ja za svym (ze skvele jou garance)
Jaké garance máte na mysli? Tady Vám nějak nerozumím. Myslíte garanci zhodnocení nebo garanci za bankovní vklady?
- Citovat
- Upravit
@darik píše:
Tak si ty garance nech. Mně investice vynáší. Mimochodem jsou na trhu i produkty s funkcí STOP LOSS, takže akciové fondy, kde se dá nastavit, jaký maximální pokles hodnoty portfolia je člověk schopný a ochotný akceptovat. Až budu mít v tom produktu statisíce a bude to 10 let před výběrem, tak si taky nastavím STOP LOSS. Momentálně to nemá smysl, protože peníze budu potřebovat za 20 let nejdříve (pro děti).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě mám spíš otázku na zdejší kolegy poradce:
Prababička chce věnovat pravnoučátkům každému 20 000 Kč jednorázový vklad s výběrem v dospělosti. Produkt bude napsaný na jméno dětí.
Tak teď sama zvažuji možnosti pro své děti, ale i pro ostatní pravnoučátka v rodině.
Jaký produkt byste volili pro takový případ? Pro moje děti klidně dynamické verze, pro děti ostatních zvolím spíše něco vyváženého/konzervativního.
Pravnoučátka jsou ve věku 0, 1, 2 a 8 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alenaxxxx píše:
A ještě mám spíš otázku na zdejší kolegy poradce:
Prababička chce věnovat pravnoučátkům každému 20 000 Kč jednorázový vklad s výběrem v dospělosti. Produkt bude napsaný na jméno dětí.
Tak teď sama zvažuji možnosti pro své děti, ale i pro ostatní pravnoučátka v rodině.
Jaký produkt byste volili pro takový případ? Pro moje děti klidně dynamické verze, pro děti ostatních zvolím spíše něco vyváženého/konzervativního.
Pravnoučátka jsou ve věku 0, 1, 2 a 8 let.
Těžko říct. Otázkou je, jestli je zájem o složené portfólio nadefinované s rizikovým profilem nebo se chcete pobavit o investici do fondů dle jejich charakteristiky investice (regionální nebo třeba odvětví průmyslu). Těžko říci takhle obecně.
Co se týče konzervativní složky, tak se obecně doporučují korporátní dluhopisy. V případě ochoty trošku zariskovat v dluhopisech, tak Brazilské dluhopisové fondy mají zajímavý potenciál (mistrovství ve fotbale, olympiáda, změna daňové politiky = investice do regionu). Ale opět, těžko takhle říci. Je třeba si to projít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darik píše:… me to treba pote, co jsem prisla o sestimistnou cifru, bavit prestalo…
Bylo by zajimavejsi vedet, jaka ta ztrata byla v %.
Bez znalosti objemu investice neni ta informace o ztrate 100.000 a vic az tak vypovidajici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfian píše:
Těžko říct. Otázkou je, jestli je zájem o složené portfólio nadefinované s rizikovým profilem nebo se chcete pobavit o investici do fondů dle jejich charakteristiky investice (regionální nebo třeba odvětví průmyslu). Těžko říci takhle obecně.
Co se týče konzervativní složky, tak se obecně doporučují korporátní dluhopisy. V případě ochoty trošku zariskovat v dluhopisech, tak Brazilské dluhopisové fondy mají zajímavý potenciál (mistrovství ve fotbale, olympiáda, změna daňové politiky = investice do regionu). Ale opět, těžko takhle říci. Je třeba si to projít.
To zní zajímavě děkuji.
Takže pro děti sestřenice bych volila Conseq horizont invest vyvážený jednorázový vklad, tak nějak tomu na základě historie věřím, že to nebude příliš kolísat a nebude ji to stresovat. Jen si nejsem 100% jistá, jestli jde Horizont I. uzavřít jen jako jednorázový vklad na 20 000 Kč ![]()
Pro svoje děti bych ráda něco jiného. V rodině s manželem už máme pravidelné vklady do Conseq Active Invest i Conseq horizont.
Mix. i s brazilskými fondy, fondy rozvíjejících se trhů a cca 20% do něčeho stabilnějšího by se mi líbil, proč ne. Elfian, kdybys už pro děti Horizont Invest měla… do čeho bys konkrétně dala 20 000 Kč pro svoje děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit