Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Magdaleeena píše:
Pravidla platí bez výjimky. Kromě případů nutnosti. Je potřeba uzavřít viru cestu. Těch pět kluků si všechno předá a vrátí se domů. Domů, kde s někým žijí. S někým, kdo taky nedodržuje pravidla.... třeba jen jeden z nich. Nebo teď jim to vyjde. A už jsou nastaveny mantinely. Co to zopáknout. A co přibrat někoho dalšího. Nebo ne dalšího. Jinýho.
Já jsem 14 dnů neviděla své děti. Mé rozhodnutí. Vyhodnotila jsem rizika (práce). Ale je mi líto každého dne, který bude zbytečný v tomto režimu.@terien
Ale vy tady ukazujete na někoho, o kom nic nevíte
nevíte, proč v tom bytě jsou, jak a s kým žijí, nevíte nic, ale diskuze o nich na X stránek. Kdyby byla anonymní tak uvědomělá, jak se nám tu snaží namluvit, tak na něj zaťuká a své obavy mu sdělí. Ale asi si myslí, že to spíš vyřeší na internetu ![]()
@Anonymní píše:
Ne, tentokrát prostě mimo.
Jindy s tebou i souhlasím, ač jsi na můj vkus někdo moc drsná, ale dnes by jsi se mohla chytit za nos.![]()
Protože mám jiný názor? To pro mě není důvod. Proč to tomu klukovi neřekneš, když ti to tak vadí?
Zakladatelko, když teda máš tak super dúvody tak zvedni svůj zadek, zaklepej na sousedy a řekni to jim. A když tvé rady neposlechnou, zavolej pplicajty. My ti tady nepomůžem. A to se ti tu x lidí snaží vysvětlit že blbec blbcem zůstane a můžeš tu zakládat x diskuzí. Ale tady je to anonymní takže lepší že…
Proboha ať není válka, češi se pomlátí sami ještě než doleze cizí vojsko ![]()
@AlcaBa píše:
@Magdaleeena vulgárnostma??? Prosím???a jo-nechoď. Já jsem denně v lese na 2h. A co jako. Nikdo to nezakázal tak si zas nehrajte vy, co jste doma, na spasitele. Do práce chodíš takže i tam to můžeš chytnout a už jsi přenašeč. Když to teda chceš vytahovat do extrému.
Prochazky v lese nikdo nezakazal, ale shlukovani lidi a poradani akci ano!
@Kosopemi tak si dočti dál a zjistíš že ani mně se to nelibí ale…ale proboha že já se tu vůbec ještě snažím ať se lidi k sobě chovají líp a snaží se v takové situaci pomoct a ne být za bonzáky na netu ![]()
@terien píše:
Mimo tvou mísu možná. Jestli si někdo udělá party ve svém bytě je mi opravdu srdečně jedno, ono to totiž neni jen o těch opatřeních. Kdo o sobě dnes dokáže 100% říct, že nikdy nic neporušil? Se podívej na telefonování v autě, na porušování rychlosti… Na to umřelo víc lidí, než na celý covid a dělá to každý druhý. Proč neřešíš i to?
Protoze tim clovek ohrozuje hlavne sebe, a kdyz zabije nekoho jineho, nasleduje trest, spolecenske stigma. To, ze treba nekdo ani nevi, ze v sobe ma koronavirus a bezohledne ho roznasi, protoze se nutne potrebuje druzit neni stejne jako telefonovani v aute. Proste ho mame zpomalit, ne zastavit, od toho ta opatreni jsou, tak se to snad da par dni vydrzet.
@Kosopemi píše:
Protoze tim clovek ohrozuje hlavne sebe, a kdyz zabije nekoho jineho, nasleduje trest, spolecenske stigma. To, ze treba nekdo ani nevi, ze v sobe ma koronavirus a bezohledne ho roznasi, protoze se nutne potrebuje druzit neni stejne jako telefonovani v aute. Proste ho mame zpomalit, ne zastavit, od toho ta opatreni jsou, tak se to snad da par dni vydrzet.
Hm, tak si počti něco o tom, jak se lidé chovají k těm, co onemocněli covidem, když zmiňuješ společenské stigma. Pravidlo je pravidlo, přeci nemůžu porušování jednoho přehlížet a porušování druhého vyzdvihovat, to mi zavání pokrytectvím. Ono to totiž srovnatelné je, podívej se, co všechno ovlivňuje nehodovost a její následky a možná se začneš bát úplně obyčejných věcí víc, než viru
Upozornit, že porušují pravidla? Mno, vzhledem k tomu, že tuto diskuzi zakládá anonymně, zřejmě se něčeho obává. Třeba je to jen „nekofliktní“ člověk a chtěla si tu postěžovat nebo chce řešit a poradit se zde.. třeba se bojí o někoho blízkého.. vůbec nic o ní nevíš
![]()
Já si vybavuji, jak jsme šli kolem popelnic, kde skákali kolem popelnic kluci 12-15 let cca, jednu popelnici shodili a blízko byly auta a oni na jedno skočili.. moje čtyřletá se nadechla: „Mami, vidíš to?“ A měla v očích něco - očekávání, že se k tomu postavím. A já se postavila
Ale úplně vidím, že spoustu lidí by mělo obavu. Netvrdím, že opodstatněnou. Ale pochopitelnou. A ještě něco. Někdy je blbý neudělat vůbec nic. Je stav nouze. Ano, spoustu lidí situaci hrotí, spoustu bagatelizuje, většina snad dodržuje. Jde o to, jestli ta většina stačí. Se budu opakovat, je mi líto dětí, rodičů…pacientů.. ekonomiky.. slušných lidí… atd. atd. Nemám tak nějak sil litovat ještě lidi, kteří.. na mě kašlou
… ale nic..
@terien píše:
Ale vy tady ukazujete na někoho, o kom nic nevítenevíte, proč v tom bytě jsou, jak a s kým žijí, nevíte nic, ale diskuze o nich na X stránek. Kdyby byla anonymní tak uvědomělá, jak se nám tu snaží namluvit, tak na něj zaťuká a své obavy mu sdělí. Ale asi si myslí, že to spíš vyřeší na internetu
@AlcaBa píše:
@Kosopemi tak si dočti dál a zjistíš že ani mně se to nelibí ale…ale proboha že já se tu vůbec ještě snažím ať se lidi k sobě chovají líp a snaží se v takové situaci pomoct a ne být za bonzáky na netu
Tak zakladatelka hned v uvodu psala, ze se potrebovala hlavne vypsat - upustit ventil. To diskuse splnuje. Ono neni tak lehke jit taklepat na sousedy a rict svuj nazor. V lepsim pripade muze dostat pres pusu, v horsim muze nastat sousedska valka a policie v techto dnech resi prakticky vse jen po telefonu, rozehnan sousedskeho dychanku by se mozna nedockala.
@Kosopemi takže si tu holky poplácejte po zádech jak jste dobré že si zanadáváte anonymně online a nic nevyřešíte.. a já jdu stříhat roušky ![]()
@terien píše:
Hm, tak si počti něco o tom, jak se lidé chovají k těm, co onemocněli covidem, když zmiňuješ společenské stigma. Pravidlo je pravidlo, přeci nemůžu porušování jednoho přehlížet a porušování druhého vyzdvihovat, to mi zavání pokrytectvím. Ono to totiž srovnatelné je, podívej se, co všechno ovlivňuje nehodovost a její následky a možná se začneš bát úplně obyčejných věcí víc, než viru
Ale ja s telefonovanim za jizdy taky nesouhlasim. Presne jak pises, pravidlo je pravidlo. Takze i tohle (nastaveni ohledne koronaviru) by se melo dodrzovat a ne radit, at si zakladatelka hledi sveho. To neni pokrytectvi?
@Magdaleeena píše:
Upozornit, že porušují pravidla? Mno, vzhledem k tomu, že tuto diskuzi zakládá anonymně, zřejmě se něčeho obává. Třeba je to jen „nekofliktní“ člověk a chtěla si tu postěžovat nebo chce řešit a poradit se zde.. třeba se bojí o někoho blízkého.. vůbec nic o ní nevíš![]()
![]()
Já si vybavuji, jak jsme šli kolem popelnic, kde skákali kolem popelnic kluci 12-15 let cca, jednu popelnici shodili a blízko byly auta a oni na jedno skočili.. moje čtyřletá se nadechla: „Mami, vidíš to?“ A měla v očích něco - očekávání, že se k tomu postavím. A já se postavila
@terienAle úplně vidím, že spoustu lidí by mělo obavu. Netvrdím, že opodstatněnou. Ale pochopitelnou. A ještě něco. Někdy je blbý neudělat vůbec nic. Je stav nouze. Ano, spoustu lidí situaci hrotí, spoustu bagatelizuje, většina snad dodržuje. Jde o to, jestli ta většina stačí. Se budu opakovat, je mi líto dětí, rodičů…pacientů.. ekonomiky.. slušných lidí… atd. atd. Nemám tak nějak sil litovat ještě lidi, kteří.. na mě kašlou
![]()
… ale nic..
Když nemám koule to řešit, tak je zbytečné se čertit na netu, jak se mají pravidla dodržovat a bla bla bla. Zajímavé, že tady pod anonymem má odvahy dost, aby okřikovala ostatní ![]()
Tož já řeším i neanonymně v reálném životě. A pak šiju do 2 do rána roušky. ![]()
@AlcaBa píše:
@Kosopemi takže si tu holky poplácejte po zádech jak jste dobré že si zanadáváte anonymně online a nic nevyřešíte.. a já jdu stříhat roušky
@Kosopemi píše:
Ale ja s telefonovanim za jizdy taky nesouhlasim. Presne jak pises, pravidlo je pravidlo. Takze i tohle (nastaveni ohledne koronaviru) by se melo dodrzovat a ne radit, at si zakladatelka hledi sveho. To neni pokrytectvi?
Pokud nestojím s dalekohledem u silnice a nemam vytočenou 158, tak ne. Nehlásím, kdo telefonuje za jízdy a nehlásím, kdo si domů pozve kámoše. Starám se o sebe.
Tož všichni nemůžou mít koule ![]()
A čím jsem starší tím víc to respektuji i u mužů ![]()
Ne, vážně, všichni nemůžeme být superhrdinové.
A já jsem hodně demokratický člověk, bezmála anarchista
a v životě velký bohém (přestože maminka
), ale platí to, co jsem psala - člověk svým jednáním, ať je jakkoliv mimo mé chápání (a já pochopím mnohé
), nesmí i jen riskovat zdraví či život druhého. Tu je hranice svobody jednotlivce.
@terien píše:
Když nemám koule to řešit, tak je zbytečné se čertit na netu, jak se mají pravidla dodržovat a bla bla bla. Zajímavé, že tady pod anonymem má odvahy dost, aby okřikovala ostatní