Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Janli píše:
Kdyby na covid umíraly děti, tak tady taková diskuze vůbec nevznikne. Problém vidím v tom, že spousta lidí vnímá seniory jako cosi nepotřebnýho, podřadnýho a v zájmu zachování normálního života pro mladší jaksi obětovatelnýho. Některý dokonce jako obtížný hmyz, co si dovoluje chodit na nákupy… je mi z toho smutno vážení…
Odchýlím se od tématu očkování. Ale musím reagovat na ty nákupy. Manželovi rodiče žijí ve stejném malém městě jako my. Už řadu let denně obrážejí několik obchodů, jejich hobby. A činí tak i v této době, protože jsou na to prostě zvyklí a nikdo jim prý nebude nakazovat, co nesmí a smí. Takže ráno pro rohlíky do Alberta, odpoledne do sousední Jednoty pro salám a odpoledne pak společně do Kauflandu nebo Penny se jen tak číhnout mezi lidi. Pokud Penny, tak po cestě z práce se tchán staví ještě v Kauflandu nebo Lidlu, kdyby tam něco zahlédl. A sami říkají, že v tom krámě vlastně nic nepotřebují, ale jsou na to zvyklí. Takže asi tak…
A nezmůže s nimi a jim podobnými nikdo mic…
@boball píše:
To tady nikdo nenapsal, ale určitě by bylo asi dobré nejdřív naočkovat lidi co jsou nejvíc ohroženi, protože se MUSÍ s lidmi stýkat. Zdravotníky, učitele, policii atd. Důchodci pokud dodržují to co mají, jsou ohroženi daleko méně než oni. Navíc nad padesát jsou lidi ještě sakra hodně let v produktivním věku. Takže když už zahrabáváme, tak od 65 plus
Ale za těma nemohoucíma musí někdo chodit, ošetřovat je, nosit jim nákupy, atd… A může jim to klidně donést naočkovanej přenašeč, páč vakcína bude zřejmě chránit jen očkovanýho před těžkým průběhem, ale klidně to kolem sebe může šířit…
![]()
A lidi nad 50 jsou už fakt zbyteční… Vidím to sám na sobě /52 a kousek/…
![]()
@My Melody píše:
Pocti si o lockdownech, ono to muze byt i jinak, jak ti to serviruje televize, kratky a prisny lockdown funguje na zacatku, kdyz to jeste neni rozlezeny.
Tady tento pan se jmenuje John Ioannidis, svetova spicka v epidemiologii. Porovnal s kolegy staty, ktere zavirali a staty, ktere na to sli rozumneji, lockdown nefunguje, teda funguje na to, aby se vam znicila ekonomika.
Assessing mandatory stay-at-home and business closure effects on the spread of
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/…268/COVID-19Mrkni taky na toto : Letalita umrti navazana na lockdown bude vyssi pocas nekolik nasledujicich let : rakovina, alkoholizmus, psychicke problemy…
Excess deaths from aggressive measures.
Ioanidis. Eur J clin. Invest 2020A koukni sem: Nasledky lockdownu jsou devastacni, nasledky socialni a na zdravi ( vcetne mentaniho zdravi ) budou kolosalni.
Zajimavy clanek : Klesa to ve statech, ktere ockuji, i ve statech, ktere neockuji… pravdepodobne jde o prirozenou krivku epidemie?
https://www.thelancet.com/action/showPdf?…
https://www.usatoday.com/…/6810858002/
@Lama Lama píše:jsi najela na styl Ou
ještě nějakou knihu
@Ou Tady jeste skvela kniha, ktera nam nasepta, jak zpracovavat informace z masmedii, v dobe covidove navysost aktualni.
„Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media“
https://www.amazon.com/…p/0375714499
@My Melody píše:
Priznavam,![]()
nechapu, co se u vas deje, kdyz ctu EM, koukala jsem cisla vekovych skupin v ostatnich statech, vy budete asi nejaka podivna vyjimka, nikde, kde jsem koukala na vekove kategorie, se to nepresouva do mladsich rocniku.
Kamarádka má poruchu srážlivosti krve.
Teď má covid, nikdo ji nevyšetřil, nikdo jí neřekl, že má nasadit léky.
Nic, nic, žádná léčba, ani ta základní.
Pak padne každej s chronickým problémem bez ohledu na věk
.
@Lucie_Sx píše:
Kamarádka má poruchu srážlivosti krve.
Teď má covid, nikdo ji nevyšetřil, nikdo jí neřekl, že má nasadit léky.
Nic, nic, žádná léčba, ani ta základní.
Pak padne každej s chronickým problémem bez ohledu na věk.
No a ona se někde aktivně zajimala? Měla trombózu nebo jen má dispozici? Má těžší průběh?
@bse.pedro píše:
Ale za těma nemohoucíma musí někdo chodit, ošetřovat je, nosit jim nákupy, atd… A může jim to klidně donést naočkovanej přenašeč, páč vakcína bude zřejmě chránit jen očkovanýho před těžkým průběhem, ale klidně to kolem sebe může šířit…![]()
A lidi nad 50 jsou už fakt zbyteční… Vidím to sám na sobě /52 a kousek/…![]()
![]()
To máš blbý, já si můžu pískat, já mám 52 narozeniny až v říjnu ![]()
@boball píše:
To máš blbý, já si můžu pískat, já mám 52 narozeniny až v říjnu
Vy mlaďoši se máte… Chtěl bych se vrátit do tvýho věku…
![]()
@bse.pedro píše:
Vy mlaďoši se máte… Chtěl bych se vrátit do tvýho věku…![]()
![]()
@Samy píše:
Odchýlím se od tématu očkování. Ale musím reagovat na ty nákupy. Manželovi rodiče žijí ve stejném malém městě jako my. Už řadu let denně obrážejí několik obchodů, jejich hobby. A činí tak i v této době, protože jsou na to prostě zvyklí a nikdo jim prý nebude nakazovat, co nesmí a smí. Takže ráno pro rohlíky do Alberta, odpoledne do sousední Jednoty pro salám a odpoledne pak společně do Kauflandu nebo Penny se jen tak číhnout mezi lidi. Pokud Penny, tak po cestě z práce se tchán staví ještě v Kauflandu nebo Lidlu, kdyby tam něco zahlédl. A sami říkají, že v tom krámě vlastně nic nepotřebují, ale jsou na to zvyklí. Takže asi tak…A nezmůže s nimi a jim podobnými nikdo mic…
Bohužel, takoví senioři nezasluhují soucit a nedivím se těm, co už mají plné zuby solidarity. Řeknu to hnusně - až bude ve špitále poslední akutní lůžko, nemusí mít přednost před někým mladším, mohou mít smolíka. Důchodci se mohou izolovat doma, pracující nikoli. Když vidím na ulici starýho tlustýho fotra s cigárem v hubě, tak se mi otevírá kudla v kapse, že by měl mít při vakcinaci přednost před mámou od dětí nebo zdravotníkem.
A není ta vysoká úmrtnost prostě tím, že se do věku přes 70 let dostaly silné poválečné ročníky? Kdyby nebyl covid, tak by byla taky, prostě by se umíralo na jiné nemoci spojené s věkem. Tohle je generace, kde už dobře fungovala lékařská péče po celý jejich život, tak se prostě dožívají vyššího věku než jejich předchůdci.
Kazdy týden mi chodí z MU info mail kde je mimo jiné i výčet zemřelých v tom týdnu s jejich rokem narození. Opravdu se tam točí pořád stejné ročníky, nepribývá mladších.
Tak nevím, zda to opravdu kosí i mladší lidi nebo je to jen o tom, aby se lidi víc báli.
@Nora4 Vidim to jinak, i kdyz to neznamena, ze s ockovanim 90letych souhlasim.
Starousek je v domove, kde ho naockuji. On neonemocni na covid, ale za nejaky mesic umre, protoze uz jeho cas vyprsel.
nebo
Starousek je v domove nenaockovany. Onemocni covid, ma vazne potize, odvezou ho na JIP, kde kolem neho behaji a skacou, udrzuji na ventilatoru apod. Zdravotnictvi to stoji hromadu penez, casu a namahy zdravotniku.
Posud sama, co je pro spolecnost mene zatezujici ![]()
@Nora4 I to muze nastat. Ale je to nejmene pravdepodobne z tech tri variant.
Pocti si o lockdownech, ono to muze byt i jinak, jak ti to serviruje televize, kratky a prisny lockdown funguje na zacatku, kdyz to jeste neni rozlezeny.
Tady tento pan se jmenuje John Ioannidis, svetova spicka v epidemiologii. Porovnal s kolegy staty, ktere zavirali a staty, ktere na to sli rozumneji, lockdown nefunguje, teda funguje na to, aby se vam znicila ekonomika.
Assessing mandatory stay-at-home and business closure effects on the spread of
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/…268/COVID-19
Mrkni taky na toto : Letalita umrti navazana na lockdown bude vyssi pocas nekolik nasledujicich let : rakovina, alkoholizmus, psychicke problemy…
Excess deaths from aggressive measures.
Ioanidis. Eur J clin. Invest 2020
A koukni sem: Nasledky lockdownu jsou devastacni, nasledky socialni a na zdravi ( vcetne mentaniho zdravi ) budou kolosalni.
https://www.thelancet.com/action/showPdf?…
Zajimavy clanek : Klesa to ve statech, ktere ockuji, i ve statech, ktere neockuji… pravdepodobne jde o prirozenou krivku epidemie?
https://www.usatoday.com/…/6810858002/