Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@dyňa píše:
Taky to ve mne hloda celej den, jestli ockovat nebo ne.Je mi 42,mam nejaka autoimunitni onemocneni a latentni tetanii-3 roky me nepretrzite brni cele telo. Slysela jsem, ze snad ockovani muze rozjet RS, a to bych fakt uz nepotrebovala do sbirky.
znám několik lidí, kterým očkování (jiná, necovid) rozjela autoimunní onemocnění. Mají to i lékařsky potvrzené, že je to pravděpodobná příčina. Někdo si bohužel vychytá Černého Petra ![]()
Z čehož pro tebe nevyvozuji žádné závěry, to si musí rozhodnout každý sám. Ale chápu tvé dilema.
@SAJ píše:
Ne. A ani o to nestojí. U nás maji plnou výuku distančně,praktické maturity jsou upraveny tak, aby distanční studium nevadilo, a tak je nic nenutí.Ovšem administrativně se mě díky nim očkování týká - a já toho využiju.
Příspěvek upraven 24.02.21 v 22:34
To by mě zajímalo, jak se dá upravit praktická maturita tak, aby nevadilo distanční vyučování
Učím praxi u maturantů - je to hrůza - myslela jsem, že teoretický základ probereme distančně a od března budeme trénovat praktické úkony a dopadlo to, jak to dopadlo. Teď plánují zavřít i školky a ZŠ - uvíznu doma s 3 leťákem a prvňačkou. Můžu si vybrat, jestli budu vést dále distanční výuku offline nebo půjdu na OČR (ale suplovat online to stejně nemá kdo…) Jako letošní maturity jsou pro mě noční můra.
K tématu - je mi 39, očkovat se nejspíš nechám (dlouho jsem ale váhala, nakonec jsem se přihlásila). Stejně si ale myslím, že to nakonec nedopadne a naočkují jenom rizikové pedagogy (někde jsem četla nad 55 let)
Je mi 37, pracuju ve školce. Očkovat se nechám, hned jak to půjde. Mám vysoký tlak a autoimunitní onemocnění, probírala jsem to s několika doktory a všichni mi očkování doporučili. (Anonym - zdravotní stav a zaměstnání)
U nás ředitel celému sboru přeposlal info s registračním kódem k očkování z ministerstva. Ale vtom mailu je, že by ředitelé měli zvážit, kdo je ve sboru priorotní, že nejdřív se mají očkovat učitelé nad 55 a taky ti, kdo se vrací do škol. K tomu mám dva dotazy.
Za a) Náš ředitel to zřejmě řešit nehodlá a nechává to na nás. Myslíte, že i mladší ročníky se budou moci zaregistrovat, nebo je to nevhodné? Nechci zas obrat o možnost očkování nějakého kolegu důchodce, aleočkovat bychom se s mužem rádi nechali, když to půjde.
Za b) fakt netuším, jestli se maturanti vrátí 3. 3., nebo už to do maturit prezenčně nestihnout vůbec… takže nechápu, jak s tímhle poždavkem máme nakládat.
@akleticu píše:
U nás ředitel celému sboru přeposlal info s registračním kódem k očkování z ministerstva. Ale vtom mailu je, že by ředitelé měli zvážit, kdo je ve sboru priorotní, že nejdřív se mají očkovat učitelé nad 55 a taky ti, kdo se vrací do škol. K tomu mám dva dotazy.
Za a) Náš ředitel to zřejmě řešit nehodlá a nechává to na nás. Myslíte, že i mladší ročníky se budou moci zaregistrovat, nebo je to nevhodné? Nechci zas obrat o možnost očkování nějakého kolegu důchodce, aleočkovat bychom se s mužem rádi nechali, když to půjde.
Za b) fakt netuším, jestli se maturanti vrátí 3. 3., nebo už to do maturit prezenčně nestihnout vůbec… takže nechápu, jak s tímhle poždavkem máme nakládat.
Zaregistruj se a neřeš.
My mame ted prazdniny. Tak uvidime, jak se pristi tyden vyjadri vedeni. Je nas dost, kteri jsme denne v provozu. A vetsina je v te vekove kategorii. Jsem sice nejmladsi, ale stejne rizikova.
My máme prázdniny příští týden
to fakt nechci řešit očkování.
Navíc bychom si měli dojít do školy osobně pro ten kód. Já dojíždím. Fakt se mi tam nechce jet extra. A další email, že se neví, jak bude, že možná bude porada i během prázdnin ![]()
Samé super zprávy
@Anonymní píše:
My máme prázdniny příští týdento fakt nechci řešit očkování.
Navíc bychom si měli dojít do školy osobně pro ten kód. Já dojíždím. Fakt se mi tam nechce jet extra. A další email, že se neví, jak bude, že možná bude porada i během prázdnin
Samé super zprávy
Tak se zaregistrujes az po prazdninach. Kvuli tomu se vztekat nemusis. Pokud mas zajem byt naockovana prednostne, neco pro to udelej ![]()
@ruzovasrnka píše:
To by mě zajímalo, jak se dá upravit praktická maturita tak, aby nevadilo distanční vyučováníUčím praxi u maturantů - je to hrůza - myslela jsem, že teoretický základ probereme distančně a od března budeme trénovat praktické úkony a dopadlo to, jak to dopadlo. Teď plánují zavřít i školky a ZŠ - uvíznu doma s 3 leťákem a prvňačkou. Můžu si vybrat, jestli budu vést dále distanční výuku offline nebo půjdu na OČR (ale suplovat online to stejně nemá kdo…) Jako letošní maturity jsou pro mě noční můra.K tématu - je mi 39, očkovat se nejspíš nechám (dlouho jsem ale váhala, nakonec jsem se přihlásila). Stejně si ale myslím, že to nakonec nedopadne a naočkují jenom rizikové pedagogy (někde jsem četla nad 55 let)
otázka je - kdy a čím. Aby se pořád neočkovali senioři 80+ či 70+,65+, tlusťoši atd. a na pracující populaci, co vážně musí každý den jít do infekčního prostředí a absolvovat rizikové kontakty se dlouhodobě nedostávalo. Jak píše primář interny z Chebu MUDr. Adamec.
https://www.parlamentnilisty.cz/…trofa-655279
@Burj Chalifa píše:
otázka je - kdy a čím. Aby se pořád neočkovali senioři 80+ či 70+,65+, tlusťoši atd. a na pracující populaci, co vážně musí každý den jít do infekčního prostředí a absolvovat rizikové kontakty se dlouhodobě nedostávalo. Jak píše primář interny z Chebu MUDr. Adamec.
https://www.parlamentnilisty.cz/…trofa-655279
Tohle je fakt k vzteku. Chápu, že rizikoví jsou ohrožení, ale myslím, že po roce neustálého zavírání a otevírání už jsou ohrožení především všichni pracující, kteří vychovávají budoucí daňové poplatníky. Většina rizikových může doma měsíc sedět a nic se nestane. Pokud budou aktivní obyvatelé na OCR nebo nemocní, tak jsem zvědavá, kdo se o ty rizikové bude starat.
@Anonymní píše:
My máme prázdniny příští týdento fakt nechci řešit očkování.
Navíc bychom si měli dojít do školy osobně pro ten kód. Já dojíždím. Fakt se mi tam nechce jet extra. A další email, že se neví, jak bude, že možná bude porada i během prázdnin
Samé super zprávy
My mame ted prazdniny. Vedeni mi dnes volalo, jestli chci ockovani. Kod by poslali do SMS. Trosku mi to zaskocilo. Cekala jsem, ze se o tom budeme bavit az v pondeli. Vzala jsem si cas, ze do pondeli se rozhodnu.
Myslite, ze je nejaka sance, ze dostanou pedagogové Pfizer? To bych brala.. ![]()
S nadsazkou, chapu, ze ted je AZeneca a vybirat si nemuzem..