Covid očkování pedagogů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
24.2.21 22:45
@dyňa píše:
Taky to ve mne hloda celej den, jestli ockovat nebo ne.Je mi 42,mam nejaka autoimunitni onemocneni a latentni tetanii-3 roky me nepretrzite brni cele telo. Slysela jsem, ze snad ockovani muze rozjet RS, a to bych fakt uz nepotrebovala do sbirky.

znám několik lidí, kterým očkování (jiná, necovid) rozjela autoimunní onemocnění. Mají to i lékařsky potvrzené, že je to pravděpodobná příčina. Někdo si bohužel vychytá Černého Petra :-(
Z čehož pro tebe nevyvozuji žádné závěry, to si musí rozhodnout každý sám. Ale chápu tvé dilema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
24.2.21 23:10

@pe-terka Moc dekuji za prispevek, pomohl mi. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
24.2.21 23:25
@SAJ píše:
Ne. A ani o to nestojí. U nás maji plnou výuku distančně,praktické maturity jsou upraveny tak, aby distanční studium nevadilo, a tak je nic nenutí.

Ovšem administrativně se mě díky nim očkování týká - a já toho využiju.

Příspěvek upraven 24.02.21 v 22:34

To by mě zajímalo, jak se dá upravit praktická maturita tak, aby nevadilo distanční vyučování :think: Učím praxi u maturantů - je to hrůza - myslela jsem, že teoretický základ probereme distančně a od března budeme trénovat praktické úkony a dopadlo to, jak to dopadlo. Teď plánují zavřít i školky a ZŠ - uvíznu doma s 3 leťákem a prvňačkou. Můžu si vybrat, jestli budu vést dále distanční výuku offline nebo půjdu na OČR (ale suplovat online to stejně nemá kdo…) Jako letošní maturity jsou pro mě noční můra.

K tématu - je mi 39, očkovat se nejspíš nechám (dlouho jsem ale váhala, nakonec jsem se přihlásila). Stejně si ale myslím, že to nakonec nedopadne a naočkují jenom rizikové pedagogy (někde jsem četla nad 55 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
25.2.21 06:26

@dyňa taky mám lat. tetanii a o očkování váhám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.21 06:52

Je mi 37, pracuju ve školce. Očkovat se nechám, hned jak to půjde. Mám vysoký tlak a autoimunitní onemocnění, probírala jsem to s několika doktory a všichni mi očkování doporučili. (Anonym - zdravotní stav a zaměstnání)

• Citovat
  • Upravit
535
25.2.21 08:32

U nás ředitel celému sboru přeposlal info s registračním kódem k očkování z ministerstva. Ale vtom mailu je, že by ředitelé měli zvážit, kdo je ve sboru priorotní, že nejdřív se mají očkovat učitelé nad 55 a taky ti, kdo se vrací do škol. K tomu mám dva dotazy.
Za a) Náš ředitel to zřejmě řešit nehodlá a nechává to na nás. Myslíte, že i mladší ročníky se budou moci zaregistrovat, nebo je to nevhodné? Nechci zas obrat o možnost očkování nějakého kolegu důchodce, aleočkovat bychom se s mužem rádi nechali, když to půjde.
Za b) fakt netuším, jestli se maturanti vrátí 3. 3., nebo už to do maturit prezenčně nestihnout vůbec… takže nechápu, jak s tímhle poždavkem máme nakládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
25.2.21 12:01
@akleticu píše:
U nás ředitel celému sboru přeposlal info s registračním kódem k očkování z ministerstva. Ale vtom mailu je, že by ředitelé měli zvážit, kdo je ve sboru priorotní, že nejdřív se mají očkovat učitelé nad 55 a taky ti, kdo se vrací do škol. K tomu mám dva dotazy.
Za a) Náš ředitel to zřejmě řešit nehodlá a nechává to na nás. Myslíte, že i mladší ročníky se budou moci zaregistrovat, nebo je to nevhodné? Nechci zas obrat o možnost očkování nějakého kolegu důchodce, aleočkovat bychom se s mužem rádi nechali, když to půjde.
Za b) fakt netuším, jestli se maturanti vrátí 3. 3., nebo už to do maturit prezenčně nestihnout vůbec… takže nechápu, jak s tímhle poždavkem máme nakládat.

Zaregistruj se a neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.21 12:14

My mame ted prazdniny. Tak uvidime, jak se pristi tyden vyjadri vedeni. Je nas dost, kteri jsme denne v provozu. A vetsina je v te vekove kategorii. Jsem sice nejmladsi, ale stejne rizikova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.21 14:00

My máme prázdniny příští týden :cert: to fakt nechci řešit očkování.
Navíc bychom si měli dojít do školy osobně pro ten kód. Já dojíždím. Fakt se mi tam nechce jet extra. A další email, že se neví, jak bude, že možná bude porada i během prázdnin :zed:
Samé super zprávy

• Citovat
  • Upravit
26873
26.2.21 16:16
@Anonymní píše:
Navíc bychom si měli dojít do školy osobně pro ten kód. Já dojíždím. Fakt se mi tam nechce jet extra. A další email, že se neví, jak bude, že možná bude porada i během prázdnin :zed:
Samé super zprávy

Tak se zaregistrujes az po prazdninach. Kvuli tomu se vztekat nemusis. Pokud mas zajem byt naockovana prednostne, neco pro to udelej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.2.21 16:35
@ruzovasrnka píše:
To by mě zajímalo, jak se dá upravit praktická maturita tak, aby nevadilo distanční vyučování :think: Učím praxi u maturantů - je to hrůza - myslela jsem, že teoretický základ probereme distančně a od března budeme trénovat praktické úkony a dopadlo to, jak to dopadlo. Teď plánují zavřít i školky a ZŠ - uvíznu doma s 3 leťákem a prvňačkou. Můžu si vybrat, jestli budu vést dále distanční výuku offline nebo půjdu na OČR (ale suplovat online to stejně nemá kdo…) Jako letošní maturity jsou pro mě noční můra.K tématu - je mi 39, očkovat se nejspíš nechám (dlouho jsem ale váhala, nakonec jsem se přihlásila). Stejně si ale myslím, že to nakonec nedopadne a naočkují jenom rizikové pedagogy (někde jsem četla nad 55 let)

otázka je - kdy a čím. Aby se pořád neočkovali senioři 80+ či 70+,65+, tlusťoši atd. a na pracující populaci, co vážně musí každý den jít do infekčního prostředí a absolvovat rizikové kontakty se dlouhodobě nedostávalo. Jak píše primář interny z Chebu MUDr. Adamec.
 https://www.parlamentnilisty.cz/…trofa-655279

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.2.21 16:49
@Burj Chalifa píše:
otázka je - kdy a čím. Aby se pořád neočkovali senioři 80+ či 70+,65+, tlusťoši atd. a na pracující populaci, co vážně musí každý den jít do infekčního prostředí a absolvovat rizikové kontakty se dlouhodobě nedostávalo. Jak píše primář interny z Chebu MUDr. Adamec.
https://www.parlamentnilisty.cz/…trofa-655279

Tohle je fakt k vzteku. Chápu, že rizikoví jsou ohrožení, ale myslím, že po roce neustálého zavírání a otevírání už jsou ohrožení především všichni pracující, kteří vychovávají budoucí daňové poplatníky. Většina rizikových může doma měsíc sedět a nic se nestane. Pokud budou aktivní obyvatelé na OCR nebo nemocní, tak jsem zvědavá, kdo se o ty rizikové bude starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.21 16:55
@Anonymní píše:
Samé super zprávy

My mame ted prazdniny. Vedeni mi dnes volalo, jestli chci ockovani. Kod by poslali do SMS. Trosku mi to zaskocilo. Cekala jsem, ze se o tom budeme bavit az v pondeli. Vzala jsem si cas, ze do pondeli se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
26.2.21 17:07

Je mi 26, covid jsem prodělala a očkovat se určitě nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
26.2.21 17:27

Myslite, ze je nejaka sance, ze dostanou pedagogové Pfizer? To bych brala.. :mrgreen:
S nadsazkou, chapu, ze ted je AZeneca a vybirat si nemuzem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek