Crohnova nemoc - co vám pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10073
3.8.18 16:02

@ka2ka Achjaaaaj to me mrzi :( ja mam jen kousek pryc - myslim, ze mi vzali kolem 30 cm..ale jinak se drzim ..Tak se drzte taky, ono jednou se to proste ustali a bude to fajn :) psychika je mocna carodejka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
3.8.18 16:03
@Reaskiller píše:
@ka2ka Achjaaaaj to me mrzi :( ja mam jen kousek pryc - myslim, ze mi vzali kolem 30 cm..ale jinak se drzim ..Tak se drzte taky, ono jednou se to proste ustali a bude to fajn :) psychika je mocna carodejka :)

u nás to ustálení trvá cca tři roky pak během pár dní vše špatně a operace a zase od začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:04
@Reaskiller píše:
Ja jsem Crohnarka :) cokoliv potrebujes tak se ptej.. dodrzuje se dieta cislo 5 ale to uz asi vis.. ted doporucuji silne dodrzovat pokyny lekaru a hlavne to chce psychickou podporu - na te hodne taky zalezi a dodrzovat pitny rezim..A kazdy ma toho Crohna jineho, znam holku co basti papriky jedna radost a nic ji neni ale ja se po nic pose**..ja byla na kapackach a pak jsem jedla pouze slabe zeleninove vyvary, mlecnou ryzi, kure udelane na vode.. z ovoce jsem mohla jen nastrouhane, podusene jabko, merunku.. zelenina - podusena mrkev, petrzel a brambory..s bylinkama opatrne..jde o to aby se nerozdrazdilo strevo - pomohla jsem si docela tady tim https://sk.dietplansforwomen.info/…ou-do-table/ ..Rozhodne ted nedoporucuji experimentovat s nejakyma bezlepkovyma, vegetarianskyma a nevim jakyma dietama :) proste..fakt dodrzovat to co naridi gastrolog..

Děkuji moc, mrknu na to. Sami žadné diety dávat nebudeme, teď má pít 8 týdnů roztoky s léky a živinami, aby si střeva odpočinula. Pak se uvidí, co dál, co řeknou doktoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:05
@LenkaN26 píše:
Mám v okolí dva lidi s tímto onemocněním. Kamarádka se hlídá hodně, alkohol si nedá skoro žádný a 2× operace a víc jak rok s vývodem. Syn mého muže se cpe brambůrkama, napájí kofolou, alkoholem, jí buď mražené pizzy nebo fast foody a má „jen“ sračku. Sice mu kus střeva vzali, ale neřekla bych, že se zvlášť omezuje. Tahle nemoc je hodně individuální a každý si musí přijít sám na to, co jeho tělo snese.

No, bude muset zkoušet, co jí sedne. Zatím teda měla průjem úplně po všem, ale to ještě předtím, než to začali léčit. Uvidíme potom. Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:08
@Reaskiller píše:
@Kathleena Drzim palce, da se to zvladnout ale je to beh na dlouhou trat :) nicmene, vztah to posiluje :) me muz musel nosit do schodu protoze jsem nebyla schopna je sama vyslapnout a ted? uz krasne cvicim ve fitku, davam turistiku, uzivam si :) kamarad ma zase vyvod ale normalne zije, hraje basket a tak :) neboj..spravi se to :)

Děkuji moc za vlití optimismu do žil. :kytka: Já se právě lekla toho, že to má dost rozsáhlé, prý má vřídky i v žaludku, ale na operaci to snad není, což mě uklidňuje. Uvidíme, jestli se to po těch roztokách zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
3.8.18 16:16

@Kathleena mne trvala diagnoza pet let a to jsem chodila na gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:20
@vokishka píše:
@Kathleena mne trvala diagnoza pet let a to jsem chodila na gastro.

Jaké jsi měla příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65311
3.8.18 16:29
@Kathleena píše:
Jaké jsi měla příznaky?

Prujmy,taky ve vlnach,hubnuti. Ze zacatku vzdy na chvili pomohl Duspatalin. Pak uz nezabiral, objevila se vyssi sedimentace. Ale CRP bylo vzdy v poradku,pritom sedimetace ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:38
@vokishka píše:
Prujmy,taky ve vlnach,hubnuti. Ze zacatku vzdy na chvili pomohl Duspatalin. Pak uz nezabiral, objevila se vyssi sedimentace. Ale CRP bylo vzdy v poradku,pritom sedimetace ne.

Já nevím, možná jsem k doktorům až moc kritická, ale já to pořád nechápu. Doktoři snad mají nějaké zkušenosti, kór na gastru, průjmy ve vlnách, hubnutí - určitě to můžou být příznaky i jiných onemocnění, ale jak to, že je nenapadnul ten Crohn a že to zjistili až po pěti letech? Proč neudělali podrobnější vyšetření dřív? Prostě tomu nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
3.8.18 16:40
@Kathleena píše:
Já nevím, možná jsem k doktorům až moc kritická, ale já to pořád nechápu. Doktoři snad mají nějaké zkušenosti, kór na gastru, průjmy ve vlnách, hubnutí - určitě to můžou být příznaky i jiných onemocnění, ale jak to, že je nenapadnul ten Crohn a že to zjistili až po pěti letech? Proč neudělali podrobnější vyšetření dřív? Prostě tomu nerozumím…

třeba u nás protože to nikoho nenapadlo, když manžela pak operovali a viděli ten zánět tak ho znova zavřeli dali na jip a řekli že to neznají a neví co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:49
@ka2ka píše:
třeba u nás protože to nikoho nenapadlo, když manžela pak operovali a viděli ten zánět tak ho znova zavřeli dali na jip a řekli že to neznají a neví co s tím.

Aha. Tak takovým se dostat do rukou, to je radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
3.8.18 16:52

@Kathleena fakt bud ráda že to trvalo jen rok a dopadlo to takhle dobře , ted se soustřed na to čím sestře udělat radost protože ta psychika dělá divy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.8.18 16:57
@ka2ka píše:
@Kathleena fakt bud ráda že to trvalo jen rok a dopadlo to takhle dobře , ted se soustřed na to čím sestře udělat radost protože ta psychika dělá divy

Když čtu všechny ty hrůzy, tak opravdu ráda jsem. Ona je naštěstí taková pohodářka, s ničím si moc nedělá hlavu, tak po psychické stránce to snad nebude problém. Tu nemoc přijmula, ví, že je to sice omezení, ale že jsou lidé s horšími nemocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
3.8.18 17:15
@Kathleena píše:
Když čtu všechny ty hrůzy, tak opravdu ráda jsem. Ona je naštěstí taková pohodářka, s ničím si moc nedělá hlavu, tak po psychické stránce to snad nebude problém. Tu nemoc přijmula, ví, že je to sice omezení, ale že jsou lidé s horšími nemocemi.

jo to je dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
3.8.18 18:02
@ka2ka píše:
u nás to ustálení trvá cca tři roky pak během pár dní vše špatně a operace a zase od začátku

To me mrzi :( takze dokola porad leky - Prednison, Imuran nebo neco podobneho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí