Cukroví, cukroví a zase cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
6.12.18 00:34
@Eliška píše:
péct po práci znamená pro me začít nejdřív v deset večer a to už nedávám. Ale koukám, že pro tebe i třetí po půlnoci není problém, klobouk dolů! :potlesk: :kytka:

Ne nepeču ve 3 po půlnoci takový cvok nejsem. Ale nežiju v ČR. Ale ty jsi asi dost protivná rypna, když máš potřebu hlídat, kdy člověk napíše svůj příspěvek
A pokud máš takovou práci, kdy chodíš v 10 večer domů, tak máš snad zase čas ráno, ne? Nebo děláš dvanáctky, tak máš víc volných dnů než pouhý víkend.

• Citovat
  • Upravit
24229
6.12.18 07:57
@Eliška píše:
taky peču o víkendu, v týdnu bych musela v noci a to už nezvládám, asi už jsem stara :) Ale že by mi pomoc dětí urychlila práci, to bohužel nemůžu říct. Navíc hned půlku nebo všechno snědí. Kdo má pubertaky, tak ví :nevim:

To chápu, já mám zatím děti malé, tak to ještě ošefuji, že toho nesní tolik. Jinak ano, rychleji bych to měla sama, ale já je u toho malinko zabavím a oni hlavně mají pocit, že mě pomáhají. Chtějí se mnou péct. Tak jim to umožnuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18049
6.12.18 12:41
@lucenka píše:
Ne nepeču ve 3 po půlnoci takový cvok nejsem. Ale nežiju v ČR. Ale ty jsi asi dost protivná rypna, když máš potřebu hlídat, kdy člověk napíše svůj příspěvek
A pokud máš takovou práci, kdy chodíš v 10 večer domů, tak máš snad zase čas ráno, ne? Nebo děláš dvanáctky, tak máš víc volných dnů než pouhý víkend.

asi tomuhle diskusnímu prostoru nerozumím; když někomu vyjádřim obdiv, pošlu kyticku a upřímně míněny potlesk, opravdu nerozumím tomu, proč jsem protivná rypna. Tak jo, asi to tady pro mě neni, půjdu mezi reálné lidi radši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18049
6.12.18 12:43
@elen-ka píše:
To chápu, já mám zatím děti malé, tak to ještě ošefuji, že toho nesní tolik. Jinak ano, rychleji bych to měla sama, ale já je u toho malinko zabavím a oni hlavně mají pocit, že mě pomáhají. Chtějí se mnou péct. Tak jim to umožnuji.

taky jsem to tak vždycky dělala, pernicky peču doteď s detmi, ale kdybych pekla všechno s dětmi v tom množství, které se u nás sni, tak to stíhat nebudu, s dětmi to prostě trvá déle. Aspoň u nás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.12.18 12:44

Holky nějaký tip na cukroví, které je bez krému nebo marmelády? Děti oboje bojkotuji - mam pro ne perníčky, linecke placicky s cokoladovou polevou a rohlicky, ale chtěla bych ještě nějaké druhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.12.18 12:53

@Tichošlápek co třeba sádlovky, ale místo marmelády dát čokoládu?

Pak jsou u nás oblíbený myslivecký knoflíky, a pak kořeněné cukroví s mandlí (ale u nás to má jméno podle toho, od koho jsme recept dostali :D) … tedy je na něj recept na cca 90 ks:
6 dkg másla, 250 dkg hladké mouky, 12,5 dkg cukru, 1/2 lžičky skořice, 5ks hřebíčků, 5ks nového koření, 1 vejce, 7dkg mletých ořechů. Koření rozdrtit (já to mixuju společně s ořechy), všechno smíchat, nechat odležet, vyválet, vykrájet tvary … na každý dát půlku mandel, potřít vajíčkem a péct 7 minut na 150° Je potřeba je dělat teDˇkolem Mikuláše, protože se musí rozležet.

• Citovat
  • Upravit
116657
6.12.18 12:56
@Tichošlápek píše:
Holky nějaký tip na cukroví, které je bez krému nebo marmelády? Děti oboje bojkotuji - mam pro ne perníčky, linecke placicky s cokoladovou polevou a rohlicky, ale chtěla bych ještě nějaké druhy

pracny - ale recept nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.12.18 12:57

@lucenka paráda díky, hned večer zadelam těsto a zítra jdu na ne. To by ti vybiravci mohli zdlabnout v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.12.18 12:58

@aiwwa Ja mam recept, ale žádné formicky. Si ještě pamatuju jak s tím babička vždycky mlatila o linku a nadavala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
6.12.18 12:59

@vejilka dávám do krabice k perníčkům jablko rozkrájené na čtvrtky, perníčky z nich natáhnou vlhkost a jsou měkké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116657
6.12.18 12:59
@Tichošlápek píše:
@aiwwa Ja mam recept, ale žádné formicky. Si ještě pamatuju jak s tím babička vždycky mlatila o linku a nadavala :lol:
:mrgreen: jo přesně :mrgreen:
nebo já ještě dělám slané - jen vykrojím různé tvary z listového těsta a posypu mákem, kmínem nebo sezamem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24229
6.12.18 13:08
@Tichošlápek píše:
Holky nějaký tip na cukroví, které je bez krému nebo marmelády? Děti oboje bojkotuji - mam pro ne perníčky, linecke placicky s cokoladovou polevou a rohlicky, ale chtěla bych ještě nějaké druhy

Já ještě dělám tlapky:
240 g polohrubé mouky
120 g cukru moučka
180 g tuku - já dávám máslo
80 g ořechů (většinou dávám vlašské)
2 lžíce kakaa
mletý hřebíček, mletá skořice - trošku

Plním to do formiček a upeču. Já to tedy pak necukruji či neobaluji v cukru, mamka to také nedělala, ale prý se to dělá. Takže po upečení vyklepnout a můžeš pocukrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24229
6.12.18 13:09
@Tichošlápek píše:
@aiwwa Ja mam recept, ale žádné formicky. Si ještě pamatuju jak s tím babička vždycky mlatila o linku a nadavala :lol:

Aha, teď čtu, že nemáš formičky. Jedině zkusit dělat z toho kuličky, taky jsem to jeden rok dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116657
6.12.18 13:14

ještě dělám šachovnice z lineckého
koukni sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116657
6.12.18 13:15

nebo dělám ze zbytku lineckého - dám na sebe dvě placky, jednu světlou, jednu kakaovou, zaroluju jako roládu a nakrájím na šneky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí