Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Krční páteř tě může bolet i proto, že to možná taháš zádama a ne břichem…
břišní svaly posiluje i jízda na kole…
A co nejdriv vyresdit svalstvo kolem krcni patere a pak teprve honit vodu s plochym brichem? ![]()
@Bibi239 píše:
A co nejdriv vyresdit svalstvo kolem krcni patere a pak teprve honit vodu s plochym brichem?
to není jen šíjové svalstvo můj problém, mám tam i nějaký neurologický nález, jsem ráda, když je to v klidu a nehýbe se s ní
Ale to břicho roste ![]()
@Malaga píše:
Krční páteř tě může bolet i proto, že to možná taháš zádama a ne břichem…
břišní svaly posiluje i jízda na kole…
je možné, že cvičím špatně, to ano. Asi nevím, jak na to ( blbé zjištění po tolika letech.. )
Jenže zpevnění břicha a rostoucí břicho jsou dvě odlišné záležitosti.
Břicho shodíš i jen úpravou jídelníčku.
To, že zpevníš svaly v oblasti břicha neznamená, že splaskne břicho, naopak zvětší se vrstva svalů a břicho vyleze.
Cíleně hubnout nějakou partii se prostě nedá… ![]()
Je neuvěřitelný jak účinně je tzv. prkno, zkus a cviky s míčem na břicho vůbec nejsou v leze…
Ať se cviky daří, taky jsem se do toho opřela ![]()
Vážně je to prkno tak účinný? Už sem to slyšela několikrát, ale nějak se mi tomu nechce věřit. ![]()
A mohu se zeptat co cvičíš za cviky, že tě z toho bolí krční páteř?
@anstazia píše:
Jakoby klasické leh-sedy? Nebo něco jiného?
ano, např. leh -sed, nůžky.
Anonymní, začni chodit na pilates nebo na jogu, ty cviky jsou šetrnější, než při klasickém cvičení. Ještě bych doporučila zapisovat si jídlo do Kalor. tabulek, tam zjistíš, jestli správně jíš. Břicho nejvíc roste ze špatného stravování ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 tak ono asi na každého něco, ale v tomhle cviku krásně cítís jak zabírají záda i břicho…
Je to znát a minutu v této poze v případě že je dělána správně je prostě znát
@MUFICE píše:
Anonymní, začni chodit na pilates nebo na jogu, ty cviky jsou šetrnější, než při klasickém cvičení. Ještě bych doporučila zapisovat si jídlo do Kalor. tabulek, tam zjistíš, jestli správně jíš. Břicho nejvíc roste ze špatného stravování
Asi to vyzní blbě, ale já se asi stydím chodit někam do fitka. Dříve jsem chodila cvičit, ale teď si prostě připadám blbě, že nebudu absolutně stíhat atd.
Po kalorických tabulkách mrknu, vím, že jím hodně pečiva…
@Anonymní píše:
ano, např. leh -sed, nůžky.
To jsou právě dost náročné cviky, které hodně lidí dělá špatně protože jsou obtížné a potom se u nich přetěžují záda. U tebe se to projevuje na té krční páteři, protože už tam máš problém, u jiných se to může projevit bolestí v bederní části…
Ty cviky se těžko takhle popisují, ale pokud budeš mít zájem, napiš mi do SZ svou mejlovku a něco bych ti poslala.
Jak už tu někdo psal, bříško, pokud je pokryté vrstvičkou tuku
tak se takovýmhle cvičením ale neshodí. Tím se zpevní břišní svaly, ale ten špíček nezmizí. Já nevím jak na tom jsi, nechci tě urazit, ale vím jak jsem na tom např. já. Posilovat břicho je dobré, ale je to potřeba doplnit pohhybem, u kterého se spaluje - tzv. aerobní cvičení. To může být zpočátku obyčejná svižná chůze. Je dobré si pořídit (půjčit) sporttester, abys cvičila v tzv. aerobním pásmu (to je určitá tepová frekvence) kdy se spaluje nejvíce tuků. Ráda poradím, napiš mi SZ pokud budeš chtít ![]()
Ahojte, prosím o radu. Nějak nemůžu pořád najít vhodné cvičení pro mě na břicho. Cviků je plno, to je jasné, ale já si přitom namůžu i krční páteř - šíjové svalstvo, a to nemůžu
. Trpím na migrény a velmi časté bolesti hlavy, právě i od krční páteře, takže když si ji při cvičení namůžu, tak mám zákonitě bolení hlavy 
Neporadíte mi někdo nějaké šetrnější cvičení na zpevnění břicha? Děkuji mooc. L.