Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Peti jeste me napadlo, nemas nejakou fotecku toho Dazzlu? Take jsem nad nim jeden cas uvazovala, moc se mi libi, ale nevim co ty rukojeti, pry jsou pro vyssi postavy.. ![]()
no, hlavně v tom, že když ti dítě usne, v zappovi prostě padá hlava do strany. Vojta na to není zas až tak háklivý, vždycky jsme ho podložili plyšovým psem ikea, který s námi tehdy jezdil všude.. jenže teď s námi jezdí auta a těma ho nepodložím ![]()
ale jsou děti - a maminky - které to nesnesou..
tady se krásně vyspí, prostě v takovém jako vaku, nikam se nesune, ..
pak ta výška rukojetí.. mám 175cm.
pak stabilita - když navěsíš moc věcí na rukojeti kočár jde k zemi.. musí se s rozmyslem.. ruby vydrží více..
líp se mi skládá,, je to pohyb nohou a pak překlopení.. líp se nosí - má ten držáček.
zapp se skládá na dva pohyby rukou a třetí nohou. blbě se nese.. řekla bych že má lepší pláštěnku..
naproti tomu pozitiva zappa:
zapp má záda pevná, i když nejsou polstrovaná, je to i pro mladší děti.. je to fakt krásně ergonomická pevná sedačka.
je hrozně skladný, vozila sjem ho za předním sedadlem mazdy 2, má svoji přepravní tašku, což je super na cesty..
je to kvalita, vydrží hrozně dlouho, můj tři roky starý byl pořád ve velmi dobrém stavu.. i kolečka bych řekla, že jsoou z hodně dobrého materiálu. i přes terén, kterým projel, neměly zapíchané kamínky, nic.. brzdy fungovaly bezvadně..
potah bezva, čistí se hadříkem, krásně sundáš a vypereš v pračce.
je krásný ![]()
zapp je fakt super, kvalitní kočár, který jsem milovala a kdybych nebyla posedlá kočárama, asi bych jinej nekoupila.. a nekoupit si za 1300 ruby, nikdy bych ho neprodala… ale bylo mi líto, že zapp leží, když by ho využil někdo jiný.. nevylučuju, že na další pořídim zase zappa
a hlavně, třeba stihnu nějakou novou verzi, drby tvrdí, že by měla být a to na podzim..
budu potřebovat stejně něco jako podvozek pro autosedačku.. ježe tentokrát bych ráda i něco, na co narvu korbu quinny, prootže se dvěma dětmi je to jiné cestování a speedi se mi blbě rve do auta.. ![]()
no jo, prostě cvok
ale ty mě jistě chápeš ![]()
jo, city mini mě taky zajímá!!!!! viděla jsem na něj recenzi na babygizmo.com a to skládání- super!!
Tak parada, ja jsem si porad rikala, ze Zapp je fakt kvalitni a vydrzi nekolik let, coz se o mnohych kocarcich rict neda. Ale u me vydrzi kocarek sotva par mesicu, tak by mi to asi bylo k nicemu.
Take jsem slysela, ze na podzim by mel byt novy, snad polohovaci.
Jinak s tim sesouvanim do strany je problem, mela jsem to u Speediho, Julinka mi taky sjizdela ke strane a byla takova ohnuta a neni to nic prijemneho ![]()
To Ruby fakt nema a dite i kdyz usne je jakoby v tom vaku na maly miminka. Jenze Julinka v Ruby byla fakt malinka a tudiz hodne dole a byla ohnuta moc..(viz prilozene foto)
Jinak babygizmo.com je nejlepsi, miluju ty jejich recenze a kdyz hledam kocarek, ktery u nich neni, jsem zklamana
![]()
Ta pani se tam samozrejme snazi byt objektivni, ale i presto je videt, jak je z nejakych kocarku (City Mini, Maclaren Techno XT, Zapp…apod.) doslova odvarena a peje samou chvalu
![]()
![]()
Ahojte holky,
konecne nekdo, s kym mohu sdilet me nadseni pro kocarky a taky hlavne o tom pokecat! ![]()
Co se tyce silver cross dazzle, tak jsem byla moc spokojena, ale ja ho sehnala novy za nejakych 1800kc, jinak co jsem se divala na vasich strankach, tak tu hodnotu kolem 7000 urcite nema. Manzelovi se moc libil, moc se mu nelibilo, ze prodavam a zase chci jiny kocarek. Mel pekne prostornou a mekkou sedacku, jen se mi teda nelibil material, takovy jakoby tenky matny sustak, porad jsem ho zehlila naparovaci zehlickou. Prikladam fotku z lonskeho leta, malemu je necely rok- ta rukojet neni zas tak vysoka, mne to vyhovovalo, kdyz se kocarek veze, ruky jsou tak nejak v pravem uhlu.
Se city mini nemam osobni zkusenost, v nasem osidli v nem vozi vnucku jedna babicka- ma ten svetle zeleny a asi teda musi jet hezky, kdyz to zvlada. Vypada i dobre prostorny a libi se mi velka striska. Muzu se ji priste poptat, jestli na ni narazim.
Co se toho questu tyce, tak pro 9kg holcicku je tedy ideani, to pojede moc hezky. Sousedi v nem vozi i jejich 3 leteho synka, ale on je prcek, stejne vysoky jak ten muj 2 lety. Tady ve Statech je maclaren asi nejpopularnejsi znackou. A myslim, ze kvalitni opravdu je, jen je u vas moc predrazeny.
Dnes mi dosla zprava mailem, ze uz mi odeslali ten cybex ruby, tak snad zitra dojde- jasne, ze se tesim! ![]()
Jeste me napadlo ohledne toho zappa, tak me moc nevyhovoval, jen vzhledove se mi libi, ale jinak skladani teda komplikovane a material sice dobry, jen se ale porad rozjizdel zip a ja jen cekala, kdy mi z nej maly vypadne. Ale jezdil teda hladce- mela jsem ten 4 koleckovy, tak nemam zkusenost s evropskou verzi, ale myslim, ze chvali az prehnane- muj nazor. Maly mi v nem moc plakal kdyz byl unaveny a nevedel kam s hlavickou.
Pozdravuji vsechny maminky a preji hezky den
Petra
Ahoj Peti,
ja jsem zase rada, ze mohu pokecat s nekym o kocarcich odjinud nez z Cech. Mne prijde, ze tady kazdy resi jen Janecka, Peg Perega Plika apod. a ostatni kocarky je moc nezajimaji, pritom jich je spousta tak kvalitnich a mozna i vice.
S tou cenou mas pravdu, u nas jsou kocarky obecne silene drahe
![]()
Staci se mrknout zajet do Nemecka nebo okolnich statu a jsou levnejsi…sice ne tak jako u vas, ale stejne trosku ano. Tady jsou silene predrazene ![]()
Celkove celosvetove si myslim, ze golface jsou nejoblibenejsi prave Maclareny (se kteryma jezdi snad pul planety
), pak Silver Cross a Cybex.
Diky za fotecku kocarku, ten Dazzle je designove krasny, ale prijde mi tam malej takovej zapadlej, nebo se to jen zda z fotky?
Prosim na ten City Mini se mi zeptej ju, to bys byla moc hodna.
Ja kolikrat najdu na ebay super kocarek za super cenu, ale temer nikdo ho nechce poslat do CR. Pritom si myslim, ze kdyby se zabalil do krabice, tak by dosel v poradku a ani postovne by nemuselo byt moc a stale by se to vyplatilo ![]()
Moc se mi libi treba ten Quest od Gapu v ruzove barve ![]()
Kde primo ve Statech zijes?
Jo a jeste jedna super vec, vcera jsem objevila v jednom inzeratu Ruby v modre barve jen za 900,– tak jsem napsala pani, ze ho hned beru
![]()
Ja vim, jsem blazen, ale chci videt ten modry a pak si ho ode me asi vezme kamaradka ![]()
![]()
Peti, evropský zapp nemá žádné zipy - asi jsi myslela ten zip, kterým drží potah na konstrukci, ne? tu jsou jen tříkolové verze (4kolka se nedá koupit, jen přes cizinu) a potah se navléká do drážek.. sice je to trochu zdlouhavé, ale zase to drží.. a stačí to 2× udělat a už to člověk umí..
ono to skládání není tak špatný, já ho měla i jako podvozek pod sedačku a to bylo fantastický!
a je prostě pravda, že je to držák!
mno, jetsli bude polohovací zapp jsem fakt zvědavá.. podle mého jim klesají prodejena svoji dobu to byl unikát, teď už není a musí inovovat.. takže myslím, že pravda by to být mohla. se senzz asi moc díru do světa neudělali, ne? nicméně, jetsli letos na podzim, na to bych asi nespoléhala.. ale třeba překvapí.. a bude po cybexu ![]()
silvercross mi přijde, že tu snad nikdo nemá.. aby ne, donedávna ani moc nebyly a teď, děsná drahota, ale taky se mi líbí.. za 1800 je dazzle super!
Mclaren bych za české ceny nikdy nekoupila..ale asi ani jinak, zas tak moc mě neoslnily,.. není to můj šálek kávy, je fakt, že jsou vychytané,ale já beru golfky fakt jako na rychlovku, ne jako náhradu kočáru..
i když na druhé právě uvažuju o cybex callisto, pokud na něj pujde nacvaknout quinny korba.. to by bylo něco pro mě.. (jenže to mi není nikdo schopný říct..- ale jít by to mohlo, když jde autosedačka a adaptér jsou stejné..)
jo a ve speedim se mi vojta sesouval jen trochu, naprosto to ale vyřeší ta redukce! ta je fantastická a kočár bez ní není úplný..
Ahojte holky,
tak ten modry cybex ruby vypada krasne, moc hezka barvicka, taky by se mi libil, az dojde, posli fotecku s malou.
Jinak ja bydlim uz 13 let v Atlante, docela nudny zivot, nikam se nedojde pesky, od kvetna do zari je tu pecak, ze se ani neda byt venku, krome teda v bazenu. Ale uz jsem si nejak zvykla, do CR jezdime na Moravu za babickou a moc se nam tam libi, jen jsme si letos vybrali blby mesic, prileteli jsme v kvetnu na povodne. ![]()
Ohledne posilani kocarku to neni zas tak jednoduche, loni tu byla sestrenka s malou a koupila si hned 3 kocarky- peg perego gt3, maclaren quest a maclaren techno xlr a na poste ji to nevzali, uz to presahovalo povolene rozmery. Nastesi to prevezla s sebou, misto jednoho z kufru. Jinak bych vam kocarek urcite poslala.
Maly v tom silver cross dazzlu sice je propadly, ale on tak sedi ve vsem, clovek ho posadi rovne a on si hned podsedne, s kocarkem jsem byla moc spokojena.
Ten maclaren quest od gapu je taky moc hezky, na ebay je jeden prodejce, co posila i do CR, ale moc se to nevyplati, za quest chce $130 a postovne $85.
A jaka je mila od bebe confort? Mame asi stejny vkus, taky jsem nad timto kocarkem premyslela, vypada nadherne, jen nikde nepisi miry sedacky? Posles, prosim, foto?? Dik ![]()
Muj ruby mi ma dojit az 13. tak si jeste pockam.
Holky, mejte se
Jeste jsme zapomnela ohledne toho zappa, tak americka verze ma potah pridelany na zip a zip je pak prekryty suchym zipem. Co se kolecek tyce, tak opravdu super material, po umyti vypadaly vzdycky jak nove. Jen bych rekla, aspon co se toho meho tyce, ze s malym jel lepe nez prazdny, prazdny ta kolecka trochu hrkala. A myslim, ze to bylo na prave rukojeti, byla takova porad povolena, jakoby by se po rozlozeni kocareku nikdy poradne nezasekla. Ale podoby byl i peg perego si, ten ma rukojet vyskove nastavitelnou a taky docela lita.
Vzala jsem ho s sebou v kvetnu do CR a prodala jedne mamince, tak snad je spokojena.
Paaaaa
Holky tak je domaaa
Posilam narychlo fotku a vecer pisnu vic, ted jeste jdeme ven
![]()
madamecrazy, Peti, jukněte do diskuze o zappíkovi.. je tam první fotka nového zappa s polohováním !! a otáčením sedačky protisměru. fakt bomba!! ![]()
WOW!!! Quinny zapp extra vypada skvele!
Jsem zvedava, jakou bude mit nosnost, pry bude k dostani koncem cervence za 225euro. Teda nevim, jestli v CR nebo jinde po Evrope. Ten bych brala hned, ale pro dvoulety dite uz nema cenu kupovat dalsi a drahy kocarek- ze to rikam zrovna ja. Toho mojeho uz ke koupi nepresvedcim, no tak snad jestli se rozmyslime pro druhe dite, tak to by bylo na nase podminky idealni!
Modry cybex ruby krasnej, jsem zvedava na toho co mi dojde, v barve chili, je to tezky rict z webovych stranek jestli je cerveny nebo spis dorezava.
Holky, mejte se hezky!!! ![]()
Natasko,
brouzdala jsem v jinych diskuzich a narazila na jednu ohledne kocarku bebe confort. Priznam se, ze jsem o teto znacce nemela poneti, u nas se prodava mila, ale pod znackou maxi cosi a pak jsem i nasla loolu zase pod maxi cosi. Taky se mi moc libi ten streety- divala jsem se na nove barvy a podle meho jsou lepsi ty s cernou konstrukci- astral a khaki- ten modry co tam jedna maminka fotila nic moc. A vsimla jsem si, ze madamecrazy mela taky moc barevne hezkou loolu.
Ale chtela jsem napsat, ja mela bumbleride flyer kdyz bylo malemu nejakych 7 mesicu a prodala jsem. Hledala jsem totiz lehci kocarek s otocnou sedackou a tento ma otocnou rukojet, ale jak ji otocis abys videla na mimco, tak se hrozne kope do kolecek, nedalo se s nim jezdit
Ale jinak lizko bylo super prostorne, ale skladal se na placku jako klasicky sportovni kocarek a zabiral docela dost mista. Ale kamoska ma trojkolku indie a ta je super!
Pozdravuji!!! Petra
Peti posilam fotecku Mily, ale mam ji take tady ve svem albu ![]()
A jak dlouho uz v Atlante bydlis? mas manzela Cecha nebo Americana? ![]()
Ja nad tim Questem stale uvazuji, ale stoji tady 5500,– a Techno XT 7900,– coz jsou fakt dardy a vim, ze se da sehnat na ebay treba za 100 dolaru, ale uz ho asi nikdo neposle ze.
JInak Mila je fajn, ale je proste takova tuha…proste jakoby nema pruznou konstrukci, jestli vis, co tim myslim, takze na nerovnostech jezdi hodne spatne a navic k tomu ta mala kolecka vepredu… Jinak vsechno ostatni super, ale ta jizda s nima neni moc komfortni ![]()
Bumbleride Flyer mela ma kamaradka a prostorny je uzasne, i ty doplnky jsou super, ta moskytiera se vcelickama
ale vubec se mi nelbi designove…zato Indie je krasny!!! uz nekolikrat jsem ho malem mela doma, nakonec to ale vzdy vyhral jiny..
Jo a Peti uz se u vas da koupit Flite?? Sem na trh mel dorazit v dubnu a porad nic a pry bude az nekdy na prelomu roku…prijde mi super, hlavne ta vaha ![]()
Holky ten polohovaci Zappik vypada fakt bomba, jsem na nej zvedava nazivo a kdy sem na cesky trh dorazi ![]()