Golfky Cybex Ruby

• Fotoalbum (59)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
petrasebiv
15.7.10 06:19

Ahoj Natasko,
divala jsem se na nejake diskuze a skoro u vsech mas nejaky prispevek, tak se i tebe zeptam jeste jednou na radu. Ruby je krasny, ale asi zase potrebujem neco naspani, posledni dva dny litam po obchode zatim co maly spi v kocarku- nasem puvodnim. Nakonec se rozhoduji kvuli vysoke nosnosti mezi maclarenem xlr a icoo plutem. na ebay je totiz novy cokoladovo modry xlr za $205(konci v nedeli) a nebo pluto za $230. Vice se mi libi pluto, bohuzel nemam kde kocarky vyzkouset.
A stim jidlem mas pravdu, neni nad cesky pecivo a pomazanky- toho si vzdycky uzivam, vsak taky letam zpatky o nejake to kilo tezsi.
Porad se mi i libi to callisto 2009- je tu za $199. To jsi asi videla, mysllis, ze uveze tezsi dite a jak se tam vleze? Na youtube v nem pohodlne sedi 4 leta holcicka.
Dik za radu, mej se hezky,
paaa Peta

• Citovat
  • Upravit
10482
18.7.10 15:11

Ahojky,
byla jsem na horách na dovče, koukám, že Ruby nesplnil očekávání.. :( to je škoda.. já nevím, mně v něm Vojta hezky chrní, nemá s tím problém, ba právě naopak… ale je pravda, že on nikdy nebyl náročný, nevyžadoval spaní v leže, právě naopak, usínal v sedě i ve sporťáku, teprve pak jsem ho dávala do lehu.. :)
ale je pravda, že já už od kočáru chci hlavně lehkost, snadné skládání a skladnost tak, aby se mi vlezl do kufru normálně, ne na štorc..(jako třeba chicco..)

s těmi nosnostmi je to v Evropě tak, že nějaká přiblblá směrnice EU udává na určitý typ konstrukce maximální nosnost kočáru, takže na ty udávané v EU se nedívej, ty u vás jsou ty skutečné..

jinak Icco Pluto obecně zatím bych řekla pouze zklamání.. je docela těžký na golfky, .. kdo ho viděl v reálu, už po něm moc netoužil, .. :( navíc i s těma cenama u vás, spíš bych brala toho McLarena.. to je aspoň pořádný kočár..

Callisto jsem viděla. znám obě kolekce, 09 i 10. je tu na něj i celkem dlouhá diskuze. mám ho vybraný na další prďole, jen musím vyzkoušet, jestli pujde zkombinovat s korbičkou Dreami od Quinny. pokud by něšel, uvažovala bych i o čekání na nového zappa.
kočár je to podle mého bytelný - pár maminek odsud ho občaspoužije i jako tandem - naloží obě děti.. :) a kočár vydržel.
nový ztratil ten charakteristický design bílého rámu, co se mi tak líbí, nicméně, má dost výhod. překlopnou stříšku před dítě, potah s UV 50+, je o něco málo lehčí. má jinak provedený košík. potah je měkčí, u 09 byl tužší, což se mi líbilo víc, ale 10 kryje zase lépe před sluncem. no a pro mě má jeden podstatný plus - sundavá se sportovní sedák pro použití autosedačky nebo korby..
myslím, že pohodlně uveze i těžší dítě, myslím, že Ruby je stejně široký, a myslím, že kdybych si calisto koupila na Vojtu, ochotně by vněm jezdil a byl by happy :)
za $200 je to super cena. tu stojí 6tis, .. chjo.. a to mají od září asi ještě všechny věci obchodované v dolarech podražit, což vzhledem k faku výroby v číně - takže v dolarech - se bude týkat asi i kočárů.. :(

no, nebudu se rozepisovat, kdybych volila kočár já, zvolím calisto, miluju ho, jenže mně by na dítě přes 2 roky stačil v pohodě Ruby, takže radši neradím :mrgreen:

madamecrazy - koukala jsem že tě calisto taky začlo zajímat :)

obchod s kočáry - asi by ti to šlo dobře :) to taky není pro každého a neumí to každý..
jinak máš recht, kdo nemůže pokračovat ve svojí práci, jinou moc nesežene.. :( to je blbý.. a ani pak, s dětma, to není moc růžový.. takový dr., sestřičky (co vidím kolem sebe), to mají na pytel.. :( a podobné to bude i v jiných oborech.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrasebiv
18.7.10 20:28

Ahoj Natasko,
doufam,, ze bylo dobre na dovolene!
Mne se ted podarilo vyzkouset v jednom butyku cybex onyx a byla jsem prekvapena, moc se mi libil, stejny jako dazzle, ovladani dokonce a lepsi a take mel pevnejsi potah. Nevim, jestli jde k nemu pouzit univerzalni madlo, ale uvazuji nad jeho koupi. jasne, ze vzhledove se mi porad libi vic callisto. Ale nedokazu si predstavit, o kolik je mohutnejsi. Pokud bys mela chvilku, co se velikosti tyce, je moc velky rozdil mezi onyxem, topazem a callistem? O vahu mi moc nejde, jen nechci, aby kocarek vypadal az moc jak sportovni. Na topazu se mi libi madlo, ale ma docela velky kolecka, no moc bych je chtela videt vedle sebe, abych si konecne vybrala.
Ja se pro ten ruby rozhodla, nebot mi posledni dobou maly uz nespal, tak jsem si rikala, ze to bude idealni kocarek, ale on zase zacal spat a v tomto mu to nejde. Je to tim, ze je zvykly na velky kocar co ma sedatko jako vajicko, takze mu ani nozicky netrci.
Zas tak moc to neresim, dala jsem ruby na prodej, jen to u nas neni znama zancka, tak kdo vi, jestli se proda.
Dik za radu o tom i'coo plutu, libi se mi, ale pripadne mi mozna zbytecne i siroky- tech 40cm. A i memu manzelovi se ten cybex ruby libil. Jeste jsem se divala, ze v nove kolekci je i onyx black, vypada to moc dobre, nevidelas je nekde nazivo? Libi se mi s tou horcicovou barvou. V kazdem pripade asi koupim cybex, jen nevim jestli onyx, topaz nebo callisto. Ja pouzivam momentalne kocarek totiz jen kdyz maly spi a pak chci aby mi i neco vydrzelo na vylety, tak do tech 3-4let. Jinak na oficialnich cybex strankach se uvadi nosnost 55lbs, to je nejakych 25kg.
Mej se zatim hezky, dekuji za vsechny rady,
paaaa Peta :mavam:

• Citovat
  • Upravit
10482
18.7.10 20:57

Peti,
on calisto je subtilní, fakt nevypadá jako sporťák… hlavně ta nová kolekce..
onyx měla madamecrazy - má i někde fotku srovnání rubyho a onyxe..
já bohužel fotky vedle sebe nemám.. vím o obchodě tady kde je mají všechny, ale nevím, kdy se mi podaří se tam dostat a vyfotit je.. - což ani nevím, jetsli by mi dovolili, nemám s tím zkušenosti..
topaz má ty kolečka hodně větší,.. přijde mi, že snad i vypadá více robustně než calisto..
na onyx my teoreticky mohlo jít madlo z chicco ct 0.5, ale jistá si nejsem, já madlo nepoužívám pro vojtu od roka a něco..
a víc se mi líbí onyx klasika, než black, ty černé konstrukce jsou takový… nic moc.. bílá je prostě poznávací znamení…

co ty na ně, madamcr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrasebiv
18.7.10 22:31

Ahojky,
diky za nazor, ja si na ty cybexy udelala porovnavaci tabulku, jen vyrobci udavaji nekdy rozdilne udaje, ale co se vahy tyce, neni az tak hrozny rozdil a kolecka i co se vysky tyce ma nejvetsi topaz, jinak onyx ma prumer kol 15.4cm a callisto 17cm, coz taky skoro nepoznas. Nasla jsem website, kde maji callisto sice nejdrazsi, ale zarucuji 100% spokojenost, poslou zdarma a kdyz vracis, vyzvednou zdarma. Jinak vetsina prodejcu chce kolem 20% za reklamaci. Tak mozna nakonec objednam, abych videla na vlastni oci. Uvidim, manzel to uz doma nechce poslouchat, tak nevim, jak se bude tvarit na tento napad.
Takze na zaver bys teda nerekla, ze callisto vypada o hodne mohutneji nez onyx? Omlouvam se, ze to porad resim, uz me to taky moc nebavi, snad to bude nas posledni kocarek!!!
Diky moc, paaaaa
 Peta

• Citovat
  • Upravit
petrasebiv
18.7.10 22:31

Ahojky,
diky za nazor, ja si na ty cybexy udelala porovnavaci tabulku, jen vyrobci udavaji nekdy rozdilne udaje, ale co se vahy tyce, neni az tak hrozny rozdil a kolecka i co se vysky tyce ma nejvetsi topaz, jinak onyx ma prumer kol 15.4cm a callisto 17cm, coz taky skoro nepoznas. Nasla jsem website, kde maji callisto sice nejdrazsi, ale zarucuji 100% spokojenost, poslou zdarma a kdyz vracis, vyzvednou zdarma. Jinak vetsina prodejcu chce kolem 20% za reklamaci. Tak mozna nakonec objednam, abych videla na vlastni oci. Uvidim, manzel to uz doma nechce poslouchat, tak nevim, jak se bude tvarit na tento napad.
Takze na zaver bys teda nerekla, ze callisto vypada o hodne mohutneji nez onyx? Omlouvam se, ze to porad resim, uz me to taky moc nebavi, snad to bude nas posledni kocarek!!!
Diky moc, paaaaa
 Peta

• Citovat
  • Upravit
10482
19.7.10 10:31

Peti, na stránkách výrobce, cybexonline.com jsou fakt údaje, co sedí.. až jsem docela koukala.. bohužel, kdysi tam mívali tabulku srovnání, krásnou, kterou dali pryč :(

no, jasně, že callisto je robustnější než onyx, ale podle mého to není zas tak hrozné.. hodně moc udělají ty kolčka, jak jsou jednoduchá, a ta šedá konstrukce místo bílé ho taky opticky zmenší,. no a rejdi se s ním super, líp jak s onyxem, prootože má spojenou rukojeť a jednoduchý kola..

zkus si tady prjít diskuzi cybex calisto jako jediný kočárek, je dlouhá, ale když pujdeš zezadu.. je tam i pár fotek..

koukala jsem že i madamecr. už se zajímala :) - co na něj říkáš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrasebiv
19.7.10 19:29

Ahojky,
nejvic me stve, ze jsem na ebay prosvihla nove modre callisto za $150, manzel mi ho tenkrat nedovolil, no mela jsem se vice vztekat. A i ja se tenkrat zakoukala do toho fialoveho, pritom pro kluka asi stejne nevhodna barva. Na nase potreby by stacil i ten onyx, jen porad premyslim, nebot cenove tu nejsou takove rozdily jako u vas. Nova kolekce onyx je kolem $180 a callisto 2009 je za $199. A to bych si asi i porizovala madlo, takze by nakonec vysel jak ten callisto. Jeste jsem na jedne diskuzi cetla, ze topaz ma spatne pridelane madlo, jen nejak vsite, tak snad to nema i to callisto. Moc bych ho chtela videt na vlastni oci :cry:
A barva, co se mi na novem onyxu libi, takova ta zluto horcicova, ta tu nejde nikde online sehnat.
Dala jsem ruby na prodej za $70 a zatim mam jednu nabidku na $50, tady se vse vetsinou proda za mene, tak si rikam, ze za ty penize si ho i muzu nechat.
Ja se snad nikdy poradne uz nevyspim, jak porad premyslim jestli ten onyx nebo callisto, uz totiz nemam penize nazbyt, abych kupovala zase dalsi.
Jeste jednou diky za rady, mej se hezky,
paaaa Peta

• Citovat
  • Upravit
10482
19.7.10 22:22

Peti,
tady stojí onyx min. 3tis. a callisto 5.580,–.
callisto má madlo myslím přimontované stejně, jako topaz. je všité, není připevněné na konstrukci, ale k potahu, aby se kočár dal složit do deštníku i s madlem. to madlo je ne klasiké pevné,ale pružné, aby se právě složilo dovnitř.. přijde mi to super..

no, ani ti to nezávidím.. mě by manžel asi zabil :mrgreen: nákup rubyho, když bylo vojtovi 29m vůbec nechápal.. :) a když jsem prodala zappa, byl hodně nespokojený.. - to byl jeho miláček… nicméně, nakonec uznal, že kočáry jsou moje věc.. :mrgreen:

z jiného soudku, chci se zeptat, ten dazzle - měl nějaký košík? z fotek to není poznat, je takový hodně jiný.. ale vypadá moc hezky!akorát ta cena tady.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrasebiv
20.7.10 03:25

Ahojky,
dazzle kosik mel, ze stejne latky jako potah kocarku, posilam foto- jde na ni i videt, co se mi moc libilo, ze konstrukce ma placate tycky. Kdyz manzel videl ten onyx, tak rikal, ze zbytecne jsem prodavala dazzle, kdyz vypadal uplne stejne- mu se take moc libi tyto styly kocarku, ten dazzle byl jeho oblibeny, ani me k nemu venku nepustil.
Jeste mam posledni otazku a pak uz snad prestanu otravovat. Nevim, jak to podat, ale pokusim se. Nektere golfky, kdyz si za ne stoupnes a chytnes rukojet vypadaji, ze maji predek kocarku az nekde daleko a spatne se ovladaji. Napr co jsem zkousela perego pliko, to byla hrozna strojovna a maly kdyz v ni sedel, tak pokud se clovek hodne nerozjel, neslo skoro s nm zatocit. Proste ty z profilu moc dlouhe uz mam vyzkousene moc dobre nejezdi, treba ten zapp byl z profilu uzky a jezdil paradne. ze zkusenosti mi pripadnou nepolohovaci kocarky lepe ovladatene. No a moje otazka je, jestli jsi v obchode zkousela to callisto, jak se s tim clovek citi, jestli je to stejny jak u toho onyxu. Pokud by sis ty mohla pro maleho vybrat, koupila bys v jeho veku callisto nebo onyx? A jeste myslis, ze ta fialova je nevhodna pro kluka? Videla jsem ji realne na jedne fotce a pripadla mi az moc tmava. Nevim, jakou barvu bych z te stare kolekce vybrala
A jeste jsem zapomnela, psala jsi, ze bys chtela to nove callisto pro miminko, takze jsi tehotna?
Zatim pa a mej se hezky!!!!
Peta :mavam:

• Citovat
  • Upravit
petrasebiv
20.7.10 03:25

dazzle

• Citovat
  • Upravit
954
20.7.10 10:04

Holky ja neuvazuju nad Callistem uz ted, ale mozna pro pristi mimi by byl idealni. Zatim ho ale neplanujeme a treba za dva roky uz zase budou uplne jine kocyrky a inovaci :potlesk:
Peti mne prijde rozdil mezi Onyxem a Callistem docela veliky. Ja jsem Onyx mela a Callisto sice ne, ale zkousela jsem si ho v obchode a jak tu kolekci 2009 tak i to novejsi 2010. Musim ricte, ze se ovlada daleko lip nez Onyx, jede skoro sam, mne osobne Onyx na ovladani take neprisel nic moc-…taky musel clovek trosku vic zabrat, aby ho zatocil..
Ale Callisto bylo fajn, jedina vec, ktera mi na nem trosku „vadi“ je ta hodne vysoka rukojet…je na me dost vysoko a pritelovi (180 cm) si myslim by byla akorat. Da se upravit uz pak jen smerem nahoru jeste pro vyssi rodice 8-o
Ale asi je to vec zvyku, i kdyz i na babygizmu v recenzi rika, ze ma dost vysoko rukojet a je pro vetsi lidi.
Jinak je Callisto super, sedacka mi prijde uplne stejna jako u Onyxu…jen mi prijde trosku zvlastne reseny to madlo, ze je jakoby „zapichnuty“ v tom latkovem potahu a neni pevne pridelane ke konstrukci, takze se jakoby porad kyve… ale asi take vec zvyku
:mavam: :mavam:
Ja jsem ted koupila na vyzkouseni na aukru Britax Verve, vim, ze ma silenou stabilitu a neprojede pomalu ani kostkama, ale letime o vikendu na dovcu a kocarek nam bere tchyne autem a my potebujeme tedy jeste jeden malinkej jen na letiste, a to si myslim splnuje idealne, na prelety letadlem a nebo vecerni prochajdy na chodniku u more :mrgreen: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.7.10 10:05

Peti,
vím, jak to myslíš… ale nevím, jak to napsat zas pro změnu já..
s callistem jsem jezdila jen po prodejně (a jednou v Bille jsem zastavila jednu maminku :mrgreen: ), takže nic moc o jízdních vlastnostech vlastně nevím.. :( ale rejdilo se mi s ním dobře, právě i vzhledem k těm kolečkám a k té spojené rukojeti, která to hodně usnadňuje, i jednou rukou..
nenapadlo mi porovnávat onyx s callistem, spíš jsem porovnávala onyx s rubym (když prodavačka nemohla najít ve skladu červeného rubyho.. a onyx stál jen o 400 víc :)) manévrovací schoplnosti mi přišly dost podobné..

berry se podle mého pro kluka nehodí.. spíš grenadine, nebo i ta červená 09.. ani ta fialová ze staré kolekce se mi pro kluka nelíbí.. (ale já jsem na červené kočáry i pro kluky, krásně v nich vynikne modré oblečení :))
modrý 09 je krásný, modrý 10 je moc tmavý.. :( hnědá se mi víc líbila 09, 10 moc ne..

jj, vybraného ho mám :) vybraného :) už docela dlouho. já prostě vybírám pořád :D

co bych vybrala rpo 25m? to fakt nevím.. protože můj 25m se vozil jen v zappovi, polohování pro něj bylo zbytečné.. kvůli té ceně u vás by mě lákalo callisto.
ono záleží, jetsli plánujete třeba další miminko.. protože pak jde dokoupit korba , na onyx jde jen autosedačka.. a pak, jak je důležité madlo.. protože pro mě v tomhle věku je spíš naobtíž..

jsem moc nepomohla, co? ale když právě já neumím říct 100 % ano pro něco, protože každý má svoje požadavky…

díky za tu fotku dazzlu.. je fakt pěknej, silver crossy tady teprve začínají,a le ta cena bych řekla že z nich dělá dost špatně prodejné výstřelky.. takže stejně každý bude jezdit chiccem nebo plikem a slalomem.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
20.7.10 17:12

Ahojte holky,
moooc dekuji za rady, koupim tedy callisto- jeste musim ale setrit- jen nevim jestli chilli nebo indigo- ta modra je hezka, ale libi se mi i cervena, skoda, ze to nema jak ten ruby, kde prevlada ta jasne cervena. Ta tmave cervena mi pripadne az vinova, ale nevidela jsem na vlastni oci, tak treba mi poradite :wink:
A to jsem se vcera vecer rozhodla kopit onyx, no je to sranda, uz si rikam, ze s tim musim prestat, tolik kocarku, ze si clovek nevi rady. Ale mela bych se spis prihlasit nedke na diskuzi o dietach, co jsem prestala kojit jen pribiram, uz to ani neni mozny.
Britax je hezky, taky se mi libil a ty mas mrnouska, to se pojede urcite hezky! Tak pak dej vedet, jak bylo na dovolene. At vyjde pocasi a at si uzijete!!!
Holky, jeste jednou diky za trpelivost a super pokec,
paaa Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
20.7.10 23:24

Peti jdi do toho Callista a pak si myslim budes uz spokojena ;)
Ja uz jsem zase udala toho druheho Rubyho, ten modry a zitra ho budu posilat. Dneska jak jsem ho myla, uplne mi to bylo lito, protoze to je fakt vybornej kocarek a az bude Juli starsi, pocitam ze na pristi leto, ho zase poridim.
Prijde mi lepsi nez Zapp, je uzsi, ovladatelnost temer stejna, takze suprova, ma klasicky nakupni kosik a da se na ej povesit i lehci nakup.
Skoda, ze nema polstrovanou tu sedacku, jinak by byl idealni :potlesk:
Natasko ani se ti nedivim, ze jsi s nim vic spokojena, nez se Zappikem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí