Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Katko, neplač… Mně to přijde naopak povzbuzující. Neboj se třetího miminka a jdi do toho.. Snad bys vyběhala toho císaře.. A nebuj, medicína jde pořád dopředu-třeba už na to něco brzy vymyslí:-) no a se chlapů týče, ti maj zas své problémy.. Není nic ideální.. Btw fakt by mě zajímalo jak fugovaly ženy dřív… ![]()
Holky, nasla jsme docela pekny a ajimavy clanek o tech kulickach. Jak se pouivaji a jak spravne vybrat:
http://doma.nova.cz/…hytavky.html
Ahoj Katko, úplně tě chápu jak ti je..Mě nezbylo než věřit na zázraky, že si tělo samo poradí…budu tidržet palce, aby jsi se s tím naučila žít, já se to také učím…jsou dny kdy vůbec o problému nevím a to si vždy užívám…honě sil…Holkytaké vás tak bolí záda? já cítím jak mě začne bolet podbřišek a začne semi to tam mlít, že mě začnou bolet i záda, no zítra jdu na fyzioterpii poradit se jak cvičit s tímto problémem aby se stav nezhoršoval… ![]()
Zdravím všechny ![]()
Já jsem sedum týdnů po porodu a myslím že mám cysto i rektokélu, je mi 33 a nenapadlo mě před porodem, že se něco takového může stát. Měla jsem porod vyvolaný ale docela normální průběh myslím, jen malé šití, tak nevím kde se stala chyba. Jestli jsem měla moc úzkou pánev či co, dítě mělo 3,5 kg takže tak nějak normální. Pořád doufám že se to ještě zlepší, zjistila jsem to při mytí, že mám plnou pochvu jakésy boule, dosahuje až ke vchodu. Na gyndě mi řekli jen ať cvičím na pánevní dno. Těšila jsem se na sex po šestinedelí a ted z toho mám spíš strach, že to nepujde
Je hrozné že se o tom nikde nemluví ani na to neupozorní před porodem. Já si to stále snažím nepřipouštět jinak bych se z toho musela zbláznit, ale cítím to i při chuzy. Chtěla jsem ještě další mimi ale teď si říkám že malá bude jedináček
Tahle diskuze mi moc pomohla, víc jak doktor, tak se držte ![]()
@Svštluška ahoj
skoro by se zachtělo říct ´´vítej´´ ale spíš ne…je to smutný když se objeví někdo další…já mám taky oboje a jsem dva a půl měsíce po porodu…pořád věřím, že to bude lepší a lepší a lepší. Cvičím jak šílená kde sedím, stojím, až už mě to i skoro bolí někdy (jak přetrénované svaly z posilovny). Ale jiná možnost není, ale musím říct, že oproti tomu, když jsem to zjistila v šestinedělí se to zlepšilo - tolik mi to nevadí při chůzi už.
Ahojky také bych tě chtěla pozdravit a přivítat,,, dáli se to tak napsat Svštluško..jsem moc ráda, že jsi napsala, že Ti tato diskuse pomohla. Já sama nikam nepíšu a nic s nikým nesdílím na netu jen vlastně tady. Přijde mi moc důležité aby bylo někde nějaké živé forum, kde se budeme moci navzájem podporovat a sdílet své prožitky a zlepšování stavu..
Já jsem se ted docela sebrala psychycky, hrozně mě bolela záda, tak jsem si nechala napravit záda jednou moc šikovnou fyzioterapeutkou, která dělá napravení dornovou metodou a začala jsem cvičit SM cviky dle dr, Smíška. Tak na to ted vsázím já. Hledala jsem nějaké cvičení kde si nebudu vytlačovat orgány ven z těla, a jsou tam jediné cviky na břicho bez zapojení břišního lisu, cvičí se ve stoje a hodně se tam podsazuje zpěvnuje pánev. ![]()
Děkuji za přivítání
Je fajn se o to s někým podělit, doma o tom moc nemluvím pač mi přijde že tím tomu stejně nijak nepomůžu. Já už dlouho dělám jogu a teď cvičím na pánevní dno jak zběsilá. Alespoň pocitově je to lepší s tím cvičením. Bojím se co to udělá až malá bude těžší a budu jí nosit. Jinak cvičím celý život, protože mám skoliozu, ale žádné problémy nemám ani v těhotenství jsem neměla, tak jsem zvědavá co to udělá. Moc mě zaujalo to SM cvčení, díky za tip
Průběžně napíšu jak se to vyvíjí, stále doufám ve zlepšení.
@Svštluška tak jestli už teď to máš pocitově lepší, tak to se ti to třebas ještě úplně zatáhne…!tak držím palce!
Holky ještě házím do placu jeden dotaz, nedávno jsem se dočetla (už tedy nevím kde), že se dost ještě tenhle stav zlepší, když se přestane kojit, že údajně, když člověk kojí, tak je ještě všechno rozvolněné a měkké jako u starých lidí…máte některá pocit, že se to zlepšilo v té době?
O tom jsem neslyšela, ale budu doufat, že to tak bude, já stále kojím..
![]()
Já četla v diskuzi na cizích stránkach, že se to po ukončení kojeni zlepší. Děloha se posune víc nahoru. Tak ještě máme naději
Je mi jasné že to nebude jako dřív ale kdyby se to o něco zlepšilo tak s tím můžu žít.
Holky, opravdu se to po ukončení kojení zlepšilo. Nijak radikálně, ale přestala jsem to cítit pořád. Ohlásí se to hlavně při únavě, ale ne denně. Já mám právě taky jen jedno dítě a chci další, ale nechci být totálně na odpis, tak pořád zjišťuji, jak je to s dalším těhotenstvím a porodem, ale nikdo nic moc nepíše. Věra
Holky ohledně těch venušiných kuliček na posílení pánevního dna - dorazily mi už domů a mají tři různé váhy a tvary a k mému údivu necítím v podstatě ani jedny a ty nejtěžší mi ani nevypadnou :/ Takže si myslím, že to k ničemu nebude - nebo měl jste to někdo taky tak a pak se to třeba zlepšilo?
Dnes jsem byla u svého gynekologa a řekl mi, že se vše ještě může po kojení upravit a předepsal mi hormony estrogeny ve formě čípku. Pusobí prý lokálně a při kojení nevadí a měly by prý taky pomoct, má s tím někdo zkušenost? Jinak pokud prý nechci už děti tak by doporučil operaci pokud se to nezlepší. Já bych ale ještě jedno chtěla, ale s tímhle mám strach
Psala jsem si s nějakou paní co byla na operaci s cysto i rektokélou, je už tři roky po operaci a prý je v pohodě a nevrátilo se jí to. Tak jsem ráda, že je taky někdo komu operace pomohla, protože vesměs všichni píší, že se to vrací.
Tak děvčata, píši vám hned jak jsem dorazila od svého lékaře. Rektokéla potvrzena, to jsem ale věděla. Co se týče prognozy nic moc, s věkem se stav zhoršuje, dalším porodem taktéž. Co se týče toho císaře ten by stav horšit neměl, zařídit by se to možná dalo. Takže tu sedím a mám na krajíčku, vlastně už regulerně brečím, chtěla jsem třetí dítě, ale teď mi to přijde vyloučené. Samozřejmě se při větších potížích dělá plastika - když jsem namítla, že jsem slyšela o tom že se to brzy vrací tvrdil, že to vydrží cca 15 let
Tak nevím nevím. Jinak posilování ano, ale stav se posilováním nemůže nikdy zlepšit, jde o vazivovou tkáň kde nejsou svaly, takže spíše udržet co nejdéle stav. No a prý pánevní dno mám celkem pevné, takže jeho povolením to nebude… Myslím na vás všechny, ach jo, ty chlapy z toho vyváznou tak lehce