Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, zjištovala jsem si, jestli se dá cystokéla ovlivnit cvičením na pánevní dno, tak nedá hiiii, jen chirurgické řešení…
A taky že když se to jednou udělá už se to nevrátí zpět, bud je to ve stejném stavu nebo jen horší..Což teda nevím, protože jsem měla plný vchod a pak jsem se cejtila v poho tak jsem se koukla a nebylo tam nic, stejný stav jako před otěhotněním…Máte někdo podobnou zkušenost?
Anonym z 15.2. - uz na anonymitu kaslu, protoze se tu v tom pak neda vyznat ![]()
Ahoj, takze se ti ted zase najednou zlepsilo? Me prijde, ze nekdy to mam vic a nekdy min, kazdopadne stav pred otehotnenim to nepripomina ani nahodou
Ja jdu zitra na tu gyndu, tak uvidim, co mi rekne..Ted jsem byla dva dny psychicky relativne v pohode, snazim se na to moc nemyslet. Jinak sex uz probehl a vypada to, ze to celkem pujde
, coz mi trosku zvedlo naladu.
@Anonymní píše:
Anonym z 15.2. - uz na anonymitu kaslu, protoze se tu v tom pak neda vyznatAhoj, takze se ti ted zase najednou zlepsilo? Me prijde, ze nekdy to mam vic a nekdy min, kazdopadne stav pred otehotnenim to nepripomina ani nahodou
Ja jdu zitra na tu gyndu, tak uvidim, co mi rekne..Ted jsem byla dva dny psychicky relativne v pohode, snazim se na to moc nemyslet. Jinak sex uz probehl a vypada to, ze to celkem pujde
, coz mi trosku zvedlo naladu.
zase jsem to poslala anonymne - sila zvyku
![]()
Ahoj. No já byla nějaké období v poho, fakt jsem tam nic neměla, no a ted jsem měla asi před cca týdnem kašel a rýmu a mám to tam ve větší míře než před tím. normálně mi to leze ven..A každé ráno čekám že se vzbudím a budu se cejtit zase normálně. Nezbývá než doufat..Na operaci se mi moc nechce páč komplikace pooperační je inkontinence..Ale jedno vím jistě žít se s tím nedá…Aspon já ne, takže to bude muset zmizet…Sex je u mě taky možný, ono když si lehneš tak to jde. I když si myslím že klasický misionář, ale v obrácené poloze nevím na to nemám nervy to zkusit.Oni i ženy s prolapsem dělohy mají sex, partner to nepozná, jen ta psychikženský je asi někde jinde..Zítra budu čekat co napíšeš, co ti řekl dr…
Jwště mě pěkně štve, že je všude tak málo informací na toto onemocnění…Jdu něco dělat..Budu Ti držet palce..vyčetla jsem že když spadne zadní stěna poševní- rektokéla tak to se vycvičit dá…Vědět, že to vycvičím tak cvičím jak pominutá. Držím Ti palce, at máš dobrézprávy a nemusíš s tím žít…Já to tam fakt nechci, ale což nadělám…
Jak jsi dopadla Viilete? Čekám nějaké dobr zprávy, záchytný bod. ![]()
Ahoj, no dopadla jsem asi celkem dobre
Mam mirne povolenou predni posevni stenu v oblasti mocoveho mechyre. Po porodu tak velkeho ditete je to pry normalni, mam cvicit panevni dno a tak do dvou mesicu by se to melo upravit, tak jsem na to zvedava. Doma jsem to jeste zkoumala a ta zadni boule mi uplne zmizela
mam uz jen jednu velkou cca 2 cm vepredu, ale ven to nevyleza. No popravde, po tom vsem, co jsem na internetu precetla, moc neverim, ze se to zlepsi, ale pokud by to takhle zustalo, tak bych to prezila
Budu teda cvicit a doufat..
@viilete píše:
Ahoj, no dopadla jsem asi celkem dobreMam mirne povolenou predni posevni stenu v oblasti mocoveho mechyre. Po porodu tak velkeho ditete je to pry normalni, mam cvicit panevni dno a tak do dvou mesicu by se to melo upravit, tak jsem na to zvedava. Doma jsem to jeste zkoumala a ta zadni boule mi uplne zmizela
![]()
mam uz jen jednu velkou cca 2 cm vepredu, ale ven to nevyleza. No popravde, po tom vsem, co jsem na internetu precetla, moc neverim, ze se to zlepsi, ale pokud by to takhle zustalo, tak bych to prezila
Budu teda cvicit a doufat..
Jé, tak super, že se aspoň trochu zlepšilo. Ono se to cvičení trochu přeceňuje, mě nepomáhá, ale třeba tobě to pomůže. Budu držet pěsti ![]()
Ahoj mám radost za tebe že jsi v pohodě…Přeju nám všem at nám to zmizí
Drzim taky vsem palce, at se to zlepsuje
Za cas dam vedet, jak to se mnou dopadlo..Akorat jsem se zapomněla zeptat doktora, jestli muzu cvicit na bricho, ale zadny omezeni mi nerikal, tak to asi opatrne zkusim.
Holky, pěkné Vánoce všem a do nového roku hlavně hodně zdraví ![]()
Ahoj holky, zjistila jsem, ze mi ohromne pomaha sezeni a pouhupovani na polovyfouklem overballu. Dokonce citim, jak me vsechny ty svaly dole boli jako po namaze. Tak to muzete zkusit.
Jo a na břicho necvičím, mám strach i když už jsme četla, že někomu to dokonce pomáhá, ale spíš se to nedoporučuje. Tak nevím. Momentálně necvičím vůbec nic. Všechno mi dělá zle. Poskoky, běh, plavání
Jsem jako rosol
Ale já mám ani né 60 kg při 170 cm, takže to moc neřeším. Ráda bych spevnila, ale za cenu zhoršení ne.