Cytologie těhotenství

Anonymní
31.8.20 14:37

Cytologie těhotenství

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor, případně zkušenosti. Už dva roky mi nevychází cytologie úplně v pořádku, doktorka hovoří o,,lehké odchylce" na čípku a prý se zatím nic neděje. Více informací nemám. Sledujeme to co čtyři měsíce na kontrolách. Nerada bych, aby vznikl větší problém. Četla jsem, že těhotenství by mohlo napomoci k uzdravení čípku a napravení těchto změn. Víte někdo více podrobností? Je mi 26 let, mám sedm let stálého přítele a děti plánujeme, ale až za dva roky. Máme dobré bydlení i finanční zázemí, podporu rodiny taktéž. Nejsem si jistá, čekat, oddalovat, nebo tomu dát volný průběh? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1079
31.8.20 14:41
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych znát váš názor, případně zkušenosti. Už dva roky mi nevychází cytologie úplně v pořádku, doktorka hovoří o,,lehké odchylce" na čípku a prý se zatím nic neděje. Více informací nemám. Sledujeme to co čtyři měsíce na kontrolách. Nerada bych, aby vznikl větší problém. Četla jsem, že těhotenství by mohlo napomoci k uzdravení čípku a napravení těchto změn. Víte někdo více podrobností? Je mi 26 let, mám sedm let stálého přítele a děti plánujeme, ale až za dva roky. Máme dobré bydlení i finanční zázemí, podporu rodiny taktéž. Nejsem si jistá, čekat, oddalovat, nebo tomu dát volný průběh? Děkuji.

Mela jsem spatne vysledky z cytologie v tehotenstvi, resit se to melo az po porodu. No a ano, muze pomoct ale ne tak samotné tehotenstvi, ale přirozený porod. Pri porodu se cipek totiz trochu poskodi, porani, nevim jak to napsat. Proste je mozne ze porodem se ta poskozena tkan z cipku proste odstraní. U me se tak stalo z cca 50%, pak jsem sla po par mesicich na konizaci cipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
31.8.20 14:42

Ale mozna taky záleží jaky typ nalezu tam mas, to uz dopodrobna nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
31.8.20 17:56

A dělali ti stěr na viry a máš pozitivní high risk HPV = ten, co způsobuje rakovinu? Pokud máš jen lehkou dysplazii (LSIL, CIN I), tak to trvá hodně dlouho než se to rozvine v těžkou dysplazii, natož v rakovinu. Takže, když tě kontrolují takto často a nezhoršuje se to, klidně bych počkala ty 2 roky a zkusila podpořit vyléčení té dysplazie (vaginální gely-Deflagyn, Papilocare, podpora imunity-vitamíny, čínské houby, evelor, indonal, popř. Isoprinosine na recept). Mně se z lehké dysplazie stala těžká až za 10let právě po porodu :? Přesto s konizací čekáme, protože chceme další dítě. A to mám potvrzený high risk HPV. Zeptej se na názor svého doktora a ať ti všechno vysvětlí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.20 18:24
@SmokedSalmon píše:
A dělali ti stěr na viry a máš pozitivní high risk HPV = ten, co způsobuje rakovinu? Pokud máš jen lehkou dysplazii (LSIL, CIN I), tak to trvá hodně dlouho než se to rozvine v těžkou dysplazii, natož v rakovinu. Takže, když tě kontrolují takto často a nezhoršuje se to, klidně bych počkala ty 2 roky a zkusila podpořit vyléčení té dysplazie (vaginální gely-Deflagyn, Papilocare, podpora imunity-vitamíny, čínské houby, evelor, indonal, popř. Isoprinosine na recept). Mně se z lehké dysplazie stala těžká až za 10let právě po porodu :? Přesto s konizací čekáme, protože chceme další dítě. A to mám potvrzený high risk HPV. Zeptej se na názor svého doktora a ať ti všechno vysvětlí ;)

To je právě trochu problém, z mé doktorky je složitější dostat jakékoliv info, nevím, co vše testovala a co z toho vyplývá. Budu s ní muset promluvit a optat se na další prohlídce v prosinci. Mrknu na ty produkty, které jsi doporučila, díky

• Citovat
  • Upravit
2085
31.8.20 20:17
@Anonymní píše:
To je právě trochu problém, z mé doktorky je složitější dostat jakékoliv info, nevím, co vše testovala a co z toho vyplývá. Budu s ní muset promluvit a optat se na další prohlídce v prosinci. Mrknu na ty produkty, které jsi doporučila, díky

Hlavně prosím nezapomeňte, že máte právo na názor dalšího lékaře. Takže pokud z Vaší doktorky nic konkrétního nevytáhnete, obraťte se na někoho dalšího. Je nemálo případů, kdy to lidem zachránilo nejen zdraví, ale někdy i život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová