Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Vetsina lidi potrebuje jist alespon 5 - 6× denne, neb je to doporuceni a jiste by bez toho zemreli hlady![]()
Je to ostatne i videt na tom, jak jsme nejtlustsi v cele Evrope…
Jinak souhlas, jim podobne, nesnidam, jim obed a veceri, obcas mezitim neco maleho…kdyz vstavam v 5, tak je i mala snidane, ale to je 2× tydne, kdy mam denni…jinak ne.
To dávno není pravda. Naopak je pro tělo lepší mít mezi jídly větší pauzu kvůli trávení.
@Svistice píše:
@HloupýFlop Co nakupuješ/vaříš, že dáš za jídlo 20 000? Jsem zrovna dodělala rodínné účetnictví a v 2+2, kdy to starší dítě pomalu leze do žrací puberty se s jídlem již několik „zdražených“ měsíců 10-11 tisíc. Jídlo dětem ve škole je dalších cca 2×800 max měsíčně. Zdroje nemáme žádné, pokud teda pominu, že třeba 2× ročně dostanu cuketu, dýni či patizon a jednou ročně lísku až dvě jablek.A to fak nemám pocit, že ohedně jídla strádáme nebo jíme nekvalitně.
A víš, že se na to sama snažím přijít? Je to hrozně moc, děti sní nula nula prd, hromadu věcí máme vlastních - ale stejně se to tam vyšplhá. Maso beru den před spotřebou (až je na něm v Makru žlutá cedulka -50%) do mrazáku. To samo některé pečivo. Dokupuju máslo a jogurty, a to taky vesměs v podnikové prodejně Olmy - zmetky ve špatném obalu za 1,– a tak. Mouku a cukr mi dává mamka (cukrářka), paštiky a masové konzervy, uzené a klobásy- to zas vyrábí táta. Nepijeme, nekouříme. Nepijeme limonády, nebereme předražené toaleťáky ani kapesníky.
Já teda pro sebe kupuju docela drahé doplňky stravy (ionťáky a vitaminy) - to v říjnu vypadlo, tak to tak 2-3 tis určitě udělá. Teď mám místo toho proteiňáky a nutridrinky, ty ale taky nejsou z rozpočtu jídla (Benefitka a pojišťovna). Tak uvidím příští týden.
@HloupýFlop Tak to teda 20 000 opravdu nechápu, protože mít věci z makra a mléčné z podnikovky, tak jsme ještě níž…
Manžel si kupuje taky nějaké doplňky stravy (gely, ionťák, amino na kolo), to do jídla nepočítám. Ale je to cca 2000 na čtvrtletní bázi?
@debra.morgan píše:
To dávno není pravda. Naopak je pro tělo lepší mít mezi jídly větší pauzu kvůli trávení.
Taky jsem si vsimla, ze kdyz jim mene a jen 2 - 3× denne, tak mam to traveni lepsi, takze u toho zustavam. Kdyz jsem jedla drive vicekrat denne, tak jsem byla neustale nafoukla.
Vetsina lidi potrebuje jist alespon 5 - 6× denne, neb je to doporuceni a jiste by bez toho zemreli hlady
Je to ostatne i videt na tom, jak jsme nejtlustsi v cele Evrope…
Jinak souhlas, jim podobne, nesnidam, jim obed a veceri, obcas mezitim neco maleho…kdyz vstavam v 5, tak je i mala snidane, ale to je 2× tydne, kdy mam denni…jinak ne.