Dají se vaše děti snadno koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
24.7.14 08:22
@Denisa56 píše:
@blecha72 Asi jsem mimo, ale prosím tě, co je to „bavka“?

To je ze školky: palec nahoru bavka (mám tě rád, chci s tebou být), půlbavka (palec rovně, jako že tě můžu, ale nevyhledávám). Taky jsem to před rokem neznala :mrgreen:
Je to něco jako pubošské zkratky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.7.14 08:28

@open mind Možná si to odstrkování atd. špatně vykládáš, může být prostě taky naštvaný, žes tam nebyla. Taky jsi okoukaná, babička ne, určitě je s ní spousta „nové“ legrace. Když je u nás babička (platí pro obě), tak taky dcera visí jen na ní. Pořád se ptá, kdy přijede, chce jet k ní, spát tam atd. Když pak dojde na věc, tak chce zas domů :roll:. Spoustu věcí u babičky může a doma ne (ochutnávat cukr, šahat na notebook). Jedna babička ji hlídá od miminka pravidelně, tam je to víc v pohodě. Na druhou není tak zvyklá, hlídala ji, když jsem musela v těhotenství ležet (u nás doma, já byla taky doma) a tam byl naopak ze začátku problém, že s ní nechtěla být, byla z toho celá vystresovaná, vztekala se, nespala, ale za chvíli byly v pohodě.
U babiček má sice dovoleno víc (dle mě je to v pořádku), ale pozoruju, že u nás má v něčem větší jistotu. Když má z něčeho fakt strach, tak to překoná se mnou nebo s tátou, i když se babi na hlavu staví. Nedávno to byl velký záchod a plavání. Myslím, že tohle časem uvidíš taky, ne jenom pár odstrčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.7.14 08:50
@open mind píše:
@JayLee Moc děkuju za tvou zkušenost, dává mi to rozhodně smysl, určitě se tak dá lecčemu předejít. U nás je trochu problém v tom, že syn ještě moc nemluví (prakticky jen pár zkomolených slov :) ), takže zatím nějaké vysvětlování moc neuplatním… :( Snad se už brzy rozmluví.

to že nemluví, ale neznamená, že nechápe vysvětlování :zed: Jinak kluk to teda dělal taky, když jsme byli s chlapem někde pryč, tak nás pak ignoroval. Nebylo to o koupení, ale dával nám tak najevo, že je uražený. A občas to udělá i teď (ale už je na něm vidět, jak se tomu uculuje). Jinak když jsme s mojí mamčou, tak od ní chce uspávat, hraje si jenom s ní a mě odstrkuje… a pak přijde situace, kdy mě potřebuje a je z něj super lísal :D

• Citovat
  • Upravit
26093
24.7.14 08:54

Co já bych dala za to, aby mě děti, když přijdu odněkud domů, aspoň na chvilku ignorovaly… :oops: :mrgreen: Jakmile vlezu do dveří, mám je na noze oba dva… :zed:

Babičku milujou, starší kolikrát ořve, když si myslí, že babička přijde a zvoní třeba někdo jinej, ale pořád mají na prvním místě mě… :nevim: Nijak jsem je k tomu nevedla, nikdy nic nevysvětlovala… Prostě to tak mají oba dva sami od sebe… :nevim: (A to jsou jinak teda povahově každej úplně jinej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.7.14 08:57
@Bábrdl píše:
@open mind Já myslím, že tě nevyměnil, on moc dobře ví, že tě furt má. Kdyby se mu udělalo blbě, bylo by to zase „mamimamimami“.A buď ráda, že nemáš maminkovače, je to strašně protivný. Jsou děti, které jsou na matku extrémně upnuté, nikdo je hlídat nemůže, nebo za cenu scén. Ony za to nemůžou, ale protivný to je.

Jsem ráda, že není mamánek a jsem moc ráda, že má s prarodiči hezký vztah - už od doby co byl miminko jsem k tomu směřovala. Teď jsem ale začala mít trochu dojem, že se to nějak začalo obracet proti mě, nebo jak to nazvat…

Rozhodně ho ale nehodlám nějak izolovat od rodiny, aby se to nedělo. Asi se budu muset naučit to částečně skousnout, případně poprosit babičku aby malilinko ze své benevolence ubrala. Ale je to fakt docela težké se smířit s tím, že jsou děti takoví oportunisté. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.7.14 09:01
@lucenka píše:
to že nemluví, ale neznamená, že nechápe vysvětlování :zed: Jinak kluk to teda dělal taky, když jsme byli s chlapem někde pryč, tak nás pak ignoroval. Nebylo to o koupení, ale dával nám tak najevo, že je uražený. A občas to udělá i teď (ale už je na něm vidět, jak se tomu uculuje). Jinak když jsme s mojí mamčou, tak od ní chce uspávat, hraje si jenom s ní a mě odstrkuje… a pak přijde situace, kdy mě potřebuje a je z něj super lísal :D

Asi jsem to špatně napsala, to že nemluví samozřejmě neznamená, že se nesnažím mu věci vysvětlovat. On samozřejmě docela často nějaký základ mého sdělení pochopí. Není to ale zatím tak, že by chápal opravdu zcela a úplně a dal se pak v plné míře použít systém, o kterém psala JayLee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.7.14 09:01

Mimochodem mně osobně ten postup @JayLee přijde prostě divnej… Vždyť to, že rodiče jsou nejdůležitější atd. má člověk v těch dětech vypěstovat tak, aby to zjistily samy, ne jim podsouvat, že „on je něco víc“… :think:

Pokud to dítě začne cítit, že má někoho radši, tak mu v tom podle mě nezabrání ani milion hodin vysvětlování, že „rodiče jsou ti nejlepší“… :nevim: Je to to stejný, jako si děti udělají různej vztah k babičkám (pokud teda pořád neposlouchají, jak je ta jedna hrozná a ta druhá super). Moje děti to tak mají, mají blíž k mojí mamce, která je vídá častěji, než ke tchyni, kterou vidí jednou za měsíc nebo dva… Je mi to líto, mrzí mě to kvůli tchyni, ale můžu se postavit na hlavu a tak to prostě je… :think: :nevim: Protože tohle se jen rozumem prostě ovlivnit nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
24.7.14 09:05

@blecha72 aha, dík za vysvětlení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.7.14 09:05
@Denisa56 píše:
Nic na tom není, babička je momentálně favorit, až odjede, všechno se vrátí do starých kolejí. Já mám vnučku dva a půl roku a u nás zase na celé čáře vede děda (můj partner, který ale není její "biologický dědeček) nicméně malou zbožňuje a když je u nás, maximálně se jí věnuje. Od miminka. Takže u nás je to tak, že naše malá má hodně lásky pro nás všechny, nicméně když je nablízku děda, jsme všichni ostatní jen do počtu. :mrgreen: Upřímně, já se jí ani nedivím, protože tak vytrvale si s ní hrát nikdo z nás nezvládne. :lol:

Ono já ho vlastně chápu, z toho co je v nabídce si vybere toho, kdo mu toho aktuálně poskytuje nejvíce. Je to logické, jen je mi to jako mamince prostě líto… Člověk se může dva roky ve dne v noci přetrhnout a pak vyhrává ten, kdo má zrovna v ruce bonbon… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.7.14 09:08
@open mind píše:
Ono já ho vlastně chápu, z toho co je v nabídce si vybere toho, kdo mu toho aktuálně poskytuje nejvíce. Je to logické, jen je mi to jako mamince prostě líto… Člověk se může dva roky ve dne v noci přetrhnout a pak vyhrává ten, kdo má zrovna v ruce bonbon… :)

ale věř, že kdyby si odřel koleno, tak s ním poletí za tebou.

• Citovat
  • Upravit
1765
24.7.14 09:11
@lucenka píše:
ale věř, že kdyby si odřel koleno, tak s ním poletí za tebou.

Asi máš pravdu, jen se musím naučit to nějak skousnout a brát to nějak tak, aby mne to nemrzelo. Včera jsem měla fakt pocit, že jsem ty dva roky všechnu svou lásku a péči házela do nějaké černé díry… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
24.7.14 09:14

Babi holkoamnepovoluje vic, jen nane ma vic casu-kdyz tam jedem tak si navari dopredu atp. takze se venuje jen jim. Kdyz jsme bydleli kousek od sebe, videly se 2×-3tydne, posledni 2 mesice je to sporadicky ale stejne kdyz je babi tak ja jim nemuzu udelat ani piti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
24.7.14 09:15

Jojo, já taky v určitém věku ale totálně odmítla svojí mámu a kdyby to šlo, přestěhovala bych se k babičce. Utíkala jsem tam, co to šlo. Dodnes mám s mámou takový nějaký divný nevyjasněný vztah - za svojí „mámu“ považuju babičku. Dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.7.14 09:27
@Emilie píše:
Jojo, já taky v určitém věku ale totálně odmítla svojí mámu a kdyby to šlo, přestěhovala bych se k babičce. Utíkala jsem tam, co to šlo. Dodnes mám s mámou takový nějaký divný nevyjasněný vztah - za svojí „mámu“ považuju babičku. Dodnes.

Ale tak to muselo být doma něco „nějak špatně“ samo o sobě, ne? Nebo byla máma prima maminka, ale stejně byla babička lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.7.14 09:31
@open mind píše:
Asi máš pravdu, jen se musím naučit to nějak skousnout a brát to nějak tak, aby mne to nemrzelo. Včera jsem měla fakt pocit, že jsem ty dva roky všechnu svou lásku a péči házela do nějaké černé díry… :)

Ale o tom je mateřství, je to nevděčná záležitost. Pak přijde „paní učitelka“, potom „kamarádi“ a pak ti ho odvede cizí ženská a z tebe bude tchyně :cert: :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí