Dálkové studium na MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1468
1.2.06 20:38

Ahoj holky, obnovuji tuto diskusi a prosím o rady a zkušenosti.

Má některá zkušenosti se studiem a výchovou 2 dětí. VŠ už mám, ale chtěla bych si rozšířit kvalifikaci - takže asi jako jiný bakalářský obor? Mimi mám prozatím jedno :D . Ale brzo může být druhé a studium by trvalo 3 roky. :?:

Dá se to normálně zvládnout a nezblbnout? Organizace je v pohodě, dálková forma a jedenkrát za 14 dní odpoledne + konzultace a zkoušky.

Díky Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.06 22:56

Studium na MD

Já jsem v 5. ročníku na VŠ, studuju ve Zlíně ekonomku - finance.
Mě studium na MD bavilo, příjemná změna a hodně mi pomohly zkušenosti z práce. Ale teď už toho mám plné zuby, naštěstí mi zbývá 1 zkouška a pak státnice. Z přednášek se dá ulejt (1× za 14 dní pátek odpoledne a sobota + 5 denní soustředění 1× za semestr), ale zkoušky byly nepříjemné (hlavně z hlediska času). V každém semestru nejmíň 5 a aspoň 2 klasáky. Mám štěstí, že manžel pracuje zhruba 2 dny v týdnu doma, i když na 3 odjíždí pryč. Většinu zkoušek totiž tvořila písemka a k tomu i ústní, nejlépe dopoledne v pracovní dny. Je nepříjemné, když si někdo z rodiny kvůli tomu musí vzít dovolenou. No a teď jsem chtěla psát diplomku a místo toho slídím tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.2.06 08:29

:D :D ahoj všechny potencionální studentky nebo už studující,
já studuji dálkově třetím rokem Sociální pedagogiku v Ostravě, je to bakalářské studium, takže letos končím, ale chtěla bych to zkusit ještě na Mgr.Jsem taková věčná studentka.Otěhotněla jsem hned v prváku ve zkouškovém období (v lednu), takže jsem vpohodě zvládla letní semestr, pak si užívala prázdnin.Porodila jsem v říjnu a pak to začalo…4 týdny po porodu první zkouška, měla jsem pocit, že mám místo mozku mlíko, no prostě mazec…Ale zvládla jsem to,docelo to šlo i s učením, malý spinkal, tak se to vpohodě dalo.Do školy jsem moc nemusela chodit a když někdo vyžadoval docházku tak jsem se s ním domluvila a v pohodě to vzali.Musím ale říct, že teď jak už malý lítá, je to s učením trošku horší, tak ho nechávám hlídat babičkám a dědečkům a taky nebýt manžela, tak je to náročné. 8O Ale pokud to shrnu, určitě bych do toho šla znovu, je to příjemné rozptýlení, člověk přijde zase na jiné myšlenky a jak se sejde kolektiv je to paráda..Nedávno jsme byli se spolužákáma ve vinném sklípku a bylo Super!!!Takže určitě do toho běžte, zkuste a uvidíte.Vždycky to můžete vzdát, ale aspoň si nebudete vyčítat, že jste to nezkusily!!!!Škole zdar!!! :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
2.2.06 12:56

Ahoj holky,
díky za tipy.
Den co den trápím vyhledávač hledáním škol :lol:
Dík i za rady, je príma vědět, že to není jen takový sen, ale třeba se to dá i zvládnout :D
Určitě kouknu na všechny odkazy, co jste mi napsaly.Konec února se přeci jen blíží.....
Bodlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
2.2.06 13:03

Justulo, prosím Tě chtěla bych zkusit právě sociální pedagogiku a podat si přihlášku. Zajímalo by mě jak to vlastně vypadá, jak často je škola a jestli je to hodně náročné studium. Chystám se taky na Ostravskou univerzitu, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne. Kdybys mohla písnout víc, budu moc ráda. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.2.06 18:57

Kitten, napsala jsem ti SZ
Justula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
2.2.06 19:16

Ahoj holky,
myslíte, že bych ještě i já - stará vykopávka, která maturovala před 13 lety, bych zvládla ještě studium na VŠ?
Justulo, taky jsem na ten obor na OU hodně dívala, něco takového jsem vždy chtěla, můžeš mi přiblížit, jaké to studium vlastně je? Co se tam učí, zkoušky atd. A ještě prosím, z čeho se dělaly přijímačky??? Díky moc.
 Tamara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
2.2.06 19:51

kisotku já aturovala v 92-hým a jde to, ale dřeto krzea potomka :lol:

Mia

• Citovat
  • Upravit
54
2.2.06 20:25

Mio,
tak to jsme maturovaly stejně :wink: No pořád mi něco říká, zkus to, ale straší mě ty roky, pak taky mé dvě dítka, z toho jedno tříleté, takže červ pořád hlodá a hlodá. Fakt nevím, jestli mě to už kopne a zkusím to. Jenže problém je, že mám „děsnou“ povahu- vůbec si nevěřím a mé sebevědomí je na bodě nula :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
2.2.06 21:21

ahojky mikino,

myslim, ze maturita dalkove se ziskat da, alespon u nas v Tabore vim o 2 skolach, ktere ji nabizeji. Jen vas chci popohnat, abyste s maturitou moc neotalely, jelikoz dost realne zacina hrozit statni maturita predevsim z jazyka a to bude asi pane mazec. Ucim nemcinu a to, co sem videla jako vzory… Aspon pro me studenty a hlavne nase dalkare to bude asi pekny orisek…

Studiu zdar!!

P.S: Taky se na to chystam - rozsireni aprobace, 3 roky v Praze, 1×14dni odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
2.2.06 21:45

Kisotko,

ideální ke zvýšení sebevědomí vidím úspěšně složit zkoušky a popřípadě se dostat na vejšku :lol:

• Citovat
  • Upravit
1078
3.2.06 07:22

Ahojky,

nestudoval nebo nestuduje někdo z vás Vysokoou školu podnikání v Ostravě? Chci se přihlásit a ocenila bych zkušenosti některé z vás. Chci chodit jednou za měsíc na pátek-neděle. Mám nyní 10 měsíční holčičku. Dá se to zvládat? Přes týden jsem téměř sama na malou, manžel pracuje od rána do večera.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
12.8.06 18:59

ahoj holky, taky uvažuju o dálkovém (tedy ofiko kombinovaném) studiu. Lákají mě práva nebo ta psychologie. Nestuduje je některá v Praze na UK? Díky za informace a rady! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
12.8.06 19:10

Já bych moc chtěla dálkovou jednooborovou angličtinu. Nevíte, kde by se to dalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
14.8.06 09:40

Ahoj holky,
tak se k vám taky přidám - po maturitě, kterou bych doufám měla dodělat letos, bych chtěla zkusit ČZU (podnikání a administrativa nebo provoz a ekonomika). Mám z toho už teď dost nervy, protože podle plánů :lol: :lol: :lol: , bych měla mít druhé malé děcko a nejsem si jistá, jak bych to zvládala. Ale ta škola je můj obrovský sen a já bych si chtěla pořád něco dokazovat - mezitím chci ještě zkusit certifikát z AJ - jsem zvědavá jak nakonec ty moje plány dopadnou :?. Takže kdyby tady někdo měl nějaké zkušenosti s těmihle obory - kombinované studium, tak je sem napiště a já budu moc, moc vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze