Daně 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2897
24.1.13 21:17

@Hanula1212 pravda, díky za upozornění, to mi uniklo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
24.1.13 22:48
@zuzik03 píše:
@Hanula1212 pravda, díky za upozornění, to mi uniklo :palec:

Není zač. toto plate i spousta účetních!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 23:12

Ahoj mužu se zeptat od května jsem na mateřske pak mi byla proplacena dovolena, v prosinci nastup na rodičovskou je možny, že něco dostanu. Daně my bude dělat zaměstnavatel mam to už podepsaní. Děkuji za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 23:12

Ahoj mužu se zeptat od května jsem na mateřske pak mi byla proplacena dovolena, v prosinci nastup na rodičovskou je možny, že něco dostanu. Daně my bude dělat zaměstnavatel mam to už podepsaní. Děkuji za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 23:13

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 23:13

• Citovat
  • Upravit
8514
25.1.13 07:08

Záleží na tom, jak vysoká byla mzda do května a jak vysoká byla částka za dovolenou. Pokud bylo něco sraženo na zálohách, mělo by být i něco vráceno. Bez konkrétnějších údajů se víc nedá napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.13 09:39

Plat byl tak kolem 16-17 tisíc. Za dovolenou 11.tisíc a pak asi 5.tisíc. Jaky zalohy myslíš? Děkuji za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
8514
25.1.13 09:52

Hrubého nebo čistého? Z každé mzdy se sráží záloha na daň. Na konci roku se vždy přepočítá celkový příjem za rok, vypočte se daň a ta se porovná se sraženýma zálohama v průběhu roku a rozdíl se vrací. Za ty 4 měsíce mohla být sražena záloha cca 5000 (při hrubé mzdě 16000) nebo 8000 (při čisté mzdě 16000). Takže to by Ti mělo být vráceno. Počítala jsem jen přibližně! Podívej se do výplatních pásek, je tam kolonka: sražená záloha na daň (nebo podobně), sečti tyto údaje ze všech pásek, které máš a dostaneš čásku k vrácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.13 10:42

Díky moc. Necham se překvapit snad něco dostanu každa koruna dobra.

• Citovat
  • Upravit
478
25.1.13 14:36

Taky bych se rada na něco zeptala. jsem na rodičáku a měla jsem poradenství(zjednodušeně napsáno) a eshop, když pojedu výdajema, tak se celková částka na fakturách sečte dohroma y společné vydaje u obou oboru dohromady s té jedné částky odečtou, kdy pak vyjde jedna částka a to je čistý příjem za rok a nebo se to do danového ty příjmy a výdaje rozepisu u každého oboru zvlášt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.1.13 15:11

V příloze č. 1 daňového přiznání je dole tabulka, kde rozdělíte příjmy podle jednotlivých činností a k nim výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
25.1.13 15:15

A ještě mám dotaz, když mám fakturu, která byla vystavena v prosinci a já ji uhradila první týden v lednu, tak tu fakturu si mužu dát do učetnictví za rok 2012? že byla i uhrazena jako do výdajů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
25.1.13 15:21

A ono nejde jedno povolání vzít paušálem jako v % a druhé ve vydajích že? ono to musí byt oboje stejně že? a vypis z účtu když mě chodili platby na účet za zboži, tak stačí založit pouze měsíční výpis a nebo se to musí nějak k té dané faktuře přiřadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.1.13 18:07
  1. FA vystavená v prosinci, zaplacená v lednu je náklad 2013 (teda předpokládám, že nevedeš podvojné účetnictví). K 31.12.2012 vedená jako závazek.

2)Ne, nejde. Buď u obou paušál nebo u obou skutečné výdaje. Stačí založit. Já si akorát k platbě vždy dopíšu číslo faktury. Ale evidence je víceméně na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák