Daně - Slovák, pracující v ČR

3352
16.2.12 13:36

Daně - Slovák, pracující v ČR

Ahojte,

poraďte, Slovák pracující v ČR, má smlouvu na dobu neurčitou, trvalý pobyt, manželku s občanstvím ČR, sám má občanství SR. Co je třeba dokladovat na FÚ, myslím tím, že třeba nedanil na území SR. S tímto fakt nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8514
16.2.12 13:41

Je daňovým rezidentem ČR, nemusí dokladovat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3638
16.2.12 13:46

Ahojky.

Som Slovenka pracujuca uz niekolko rokov v CR.Mam tu teda iba povolenie k prechodnemu pobytu, ale nikomu nic nedokladujem.Dane odvadzam v CR, priznanie za mna robi zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
16.2.12 13:46
Hanula1212 píše:
Je daňovým rezidentem ČR, nemusí dokladovat nic.

Prosím objasni mi, kdo je daňovým rezidentem ČR. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
16.2.12 13:56

Tak muj chlap,ma taky prechodny pobyt na uzemi Cr a dane doklada tu v CR,ale musi dat papir i na Slovensko,ze tu je vsechno v poradku :pankac: .Jeho mamka je ucetni,takze nam to vsechno vyrizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3638
16.2.12 13:57

Ja teda na Slovensku nic nedokladujem :nevim: bolo mi povedane, ze centrum zaujmu je pre mna v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
16.2.12 14:19
romannkad píše:
Ja teda na Slovensku nic nedokladujem :nevim: bolo mi povedane, ze centrum zaujmu je pre mna v CR.

Ano, to ano, ale memu ex rikal oco, ze by mel dokladovat i tam, ze nema na slovensku zadny prijem nebo co… moc to uz nevim, protoze jsme se rozvedli vloni, ale vim, ze oco vybavoval na FU v Bratislave nejake papiry a pak to tam nesl… takze bude lepsi to pozjistovat… :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
941
16.2.12 14:27

Danovy rezident je prave clovek, ktory tu ma centrum zaujmu - ma tu zamestnavatela, doktorov, poistenie, byva tu, vacsinu roka sa tu zdrzuje… mam o k tomu oficialny papier od FU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
16.2.12 15:39

Ano, daňový rezident je člověk, který se v ČR zdržuje více než 183 dnů v roce, případně zde mají bydliště a centrum zájmů. FÚ může vydat na žádost potvrzení o tzv. daňovém domicilu, tj. že je daňovým rezidentem ČR. Pokud bude podávat daň. přiznání, pak si toto potvrzení vyřizovat nemusí. To v případě, že by to chtěla účetní při zpracování ročního zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 14:14

Ahojky prosim poradit, trvalý pobyt mam na slovensku celý rok 2013 som pracovala a zdržiavala sa v ČR, danove priznanie robi za mna mzdova v praci tu v cechach, povedala mi že som danový rezident že na slovensku uz nie som nutena danove priznanie podavat, je to takto? len si to chcem overit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
30.1.14 17:03

Slovenské zákony moc neznám, ale pokud tam nebyl žádný příjem, pak zřejmě není proč podávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák