Daňové přiznání 2014 fyzické osoby

601
8.1.15 15:10

Daňové přiznání 2014 fyzické osoby

Ahoj, moc prosím o radu ohledně daňového přiznání. V roce 2014 se mi narodila dcera, nastoupila jsem na mateřskou v červnu. Současně mám hypotéku, před pár dny mi přišlo potvrzení o zaplacených úrocích. Můj zaměstnavatel mi tvrdí, že protože mám hypotéku, tak si musím daňové přiznání za rok 2014 udělat sama.Je to pravda? Mě to přijde jako nesmysl, to si každý, kdo má hypotéku, dělá vlastní daňové přiznání? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32924
8.1.15 15:12

@Samantha_cz ne, můj muž jen dával to potvrzení o zaplacených úrocích zaměstnavateli (současně s dalšími věcmi které se uplatňovaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
8.1.15 15:28

Podle me záleží na ucetni. Už jsi si někdy hypotéku odecitala? Třeba u nás v práci to dělají bez problémů a přítele v práci si to kolega musí dělat sam, protože jejich ucetni to dělat nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 15:50

Hmmm, teď jsem volala na finanční úřad a tam mi nějaká paní řekla, že to právě už zaměstnavatelé nechtějí dělat, když je tam ta hypotéka.
@myskalucka no, v roce 2014 jsem za rok 2013 měla úroky z předhypotéky a to mi zaměstnavatel udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
8.1.15 15:51

Ono je k tomu potřeba spoustu papírů a potvrzení. Takže si to zaměstnavatele ulehčují a nechtějí to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
8.1.15 15:55

@Samantha_cz je to nesmysl.Hypo je nova a uplatnena poprve? Pak bude chtit ucetni vypis z katastru a smlouvu, pokud je to koupe do os. vlastnictvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 15:58

@radka101 a to mi může odmítnout udělat? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 15:59
@Tara83 píše:
@Samantha_cz je to nesmysl.Hypo je nova a uplatnena poprve? Pak bude chtit ucetni vypis z katastru a smlouvu, pokud je to koupe do os. vlastnictvi.

Hypotéka je to od října 2014, do té doby to byla předhypotéka. On po mě nechce žádné dokumenty, jen to, abych si to přiznání udělala sama.

Příspěvek upraven 08.01.15 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 16:00
@Tara83 píše:

Abych byla přesnější, za rok 2013 jsem v roce 2014 dávala do účtárny papír o potvrzených zaplacených úrocích z předhypotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
8.1.15 16:02

@Samantha_cz a co uroky za rok2013,to vam udelala? Nemuze to odmitnout, pokud bude vse radne vyplneno a dolozeno.Je to hnus, jak s tema lidma vydrbavaji.Ale udelat si to sama, myslim, ze by to bylo rychlejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 16:10

No, za rok 2013 to byly úroky z předhypotéky, takže ta nemovitost nebyla zapsaná v katastru jako můj majetek, byl to ještě družstevní byt, který se převáděl do OV. To mi udělal. Jsem z toho trochu v rozpacích, doteď jsem s ním měla dobré vztahy, myslím toho účetního, tak nevím, co se změnilo…jestli to, že jsem na rodičáku, tak nechodím do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
8.1.15 16:13

@Samantha_cz takze se mu to nechce delat.Bud vse radne dolozit, nebo si nechat vyjet potvrzeni o zdanitelnych prijmech a podat to sama.Je to vzne jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.1.15 16:15
@Tara83 píše:
@Samantha_cz takze se mu to nechce delat.Bud vse radne dolozit, nebo si nechat vyjet potvrzeni o zdanitelnych prijmech a podat to sama.Je to vzne jednoduche.

To potvrzení o zdanitelných příjmech mi dá účetní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
8.1.15 16:16

@Samantha_cz jojo,to vyjede ucetni.Pak se to jen vyplni, vytiskne a odnese na financak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
8.1.15 16:30

Nám to v práci účetní odmítla udělat při jakychkoliv odectech - pojištění, hypotéky, odběry krve, dary… Takže buď to někdo nechal propadnout nebo si to musel každý dát sám a tím měla minimum práce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák