Daňové přiznání - daň z nájmu - ukončení pronájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.3.22 09:05

Ano, 3roky na rodičáku, loni jen část, pak ÚP a necelé 2měs. uz zaměstnaná.
Paní na FÚ mi před 2lety řekla, že celý příjem od nájemníků, tedy z 9000,– celkem/měsíc (elektřinu atd měli na sebe) se vypočítá 25% daň, vytiskla mi to a že to mám uhradit. Částka byla necelých 15tis.-pokud najdu, dohledám a vložím foto - na FÚ už pro řadu ne.
Loni mi to šlo hladce samotné, bylo to za celý rok a letos nějak tápu, jak je vše rozkouskované🙈.
Ten šílený přeplatek se mi zdá právě hloupost (vychází na skoro 20tis.) a takto se mi to nezdá-chápu to tak, že by mi to poslali k opravě. Školku a odp.na dítě v daních nemám, má otec.
Zkusím k tomu v noci sednout znovu..
Děkuji za podněty, chápu to správně a asi mám jen někde chybu 🙈.

• Citovat
  • Upravit
3464
25.3.22 09:22
@Anonymní píše:
Na paní jsem dostala kontakt od známé a řekla si o 800,–… Dávala jsem z kraje února a vrátila se mi kopie s datumem posledního března a ještě pausalem :zed:. Účetních hodně je, ale přijde mi to jako jehla v kupce sena najít spolehlivou.
Daně jsem vždy i s tím nájmem zvládala sama s letos mi to nějak nejde. Vychází šílený přeplatek a je mi to celé divné. RP a podporu z ÚP jsem tam nedávala.Děkuji všem za odpovědi, zkusím znovu a s tím paušálem.. Pěkné jarní dny všem 🌞 🙋🏻‍♀️ 🙋🏻‍♀️

Aha a za 800,– už je účetní drahá :lol:

No hele, vyplnit DP není nic složitého. To zvládne lepší makro. A znalosti holt musí doplnit lidi.

Z tvých příjmu opravdu žádný velký nedoplatek nemůže vyjít, pokud tedy uvadis vše. Takže buď něco špatně vyplnujes nebo sem nepíšeš všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 09:45

Nikdo nikde nepsal, že za 800,– už je účetní drahá. Každý volí podle svých možností a svého uvážení - navíc drahá účetní nezaručí kvalitu :roll:.
U nás se ceny pohybovaly 600-1200 a tak jsem vybrala tu za 800 s tím, že přiznání i s mými veškerými podklady a účty výplní podle reálných výdajů - nikoli paušálem. Podle kopie se na to vykašlala..
Za loňský rok nedoplatek určitě nebude, není z čeho..mám problém s tím, že mi vychází vetsi přeplatek, chci mít vše v pořádku, ne vydělat (to bych pak přiznání za nájem dávat nemusela vůbec)! Blbě se vše vysvětluje písemně.

Díky za komentář, snad mám jen chybu v číslech a tím pádem veškerý obsah diskuze zbytečný :zed: :nevim: 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
102087
25.3.22 09:55

Já spíš nechápu, proč si ji s tím neposlala do háje, pokud nesplnila tvé zadání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
25.3.22 11:25

Pošli mi SZ, někde děláš chybu. Kuknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák