Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Na paní jsem dostala kontakt od známé a řekla si o 800,–… Dávala jsem z kraje února a vrátila se mi kopie s datumem posledního března a ještě pausalem. Účetních hodně je, ale přijde mi to jako jehla v kupce sena najít spolehlivou.
Daně jsem vždy i s tím nájmem zvládala sama s letos mi to nějak nejde. Vychází šílený přeplatek a je mi to celé divné. RP a podporu z ÚP jsem tam nedávala.Děkuji všem za odpovědi, zkusím znovu a s tím paušálem.. Pěkné jarní dny všem 🌞 🙋🏻♀️ 🙋🏻♀️
Aha a za 800,– už je účetní drahá ![]()
No hele, vyplnit DP není nic složitého. To zvládne lepší makro. A znalosti holt musí doplnit lidi.
Z tvých příjmu opravdu žádný velký nedoplatek nemůže vyjít, pokud tedy uvadis vše. Takže buď něco špatně vyplnujes nebo sem nepíšeš všechno.
Nikdo nikde nepsal, že za 800,– už je účetní drahá. Každý volí podle svých možností a svého uvážení - navíc drahá účetní nezaručí kvalitu
.
U nás se ceny pohybovaly 600-1200 a tak jsem vybrala tu za 800 s tím, že přiznání i s mými veškerými podklady a účty výplní podle reálných výdajů - nikoli paušálem. Podle kopie se na to vykašlala..
Za loňský rok nedoplatek určitě nebude, není z čeho..mám problém s tím, že mi vychází vetsi přeplatek, chci mít vše v pořádku, ne vydělat (to bych pak přiznání za nájem dávat nemusela vůbec)! Blbě se vše vysvětluje písemně.
Díky za komentář, snad mám jen chybu v číslech a tím pádem veškerý obsah diskuze zbytečný
🙋🏻♀️
Já spíš nechápu, proč si ji s tím neposlala do háje, pokud nesplnila tvé zadání ![]()
Ano, 3roky na rodičáku, loni jen část, pak ÚP a necelé 2měs. uz zaměstnaná.
Paní na FÚ mi před 2lety řekla, že celý příjem od nájemníků, tedy z 9000,– celkem/měsíc (elektřinu atd měli na sebe) se vypočítá 25% daň, vytiskla mi to a že to mám uhradit. Částka byla necelých 15tis.-pokud najdu, dohledám a vložím foto - na FÚ už pro řadu ne.
Loni mi to šlo hladce samotné, bylo to za celý rok a letos nějak tápu, jak je vše rozkouskované🙈.
Ten šílený přeplatek se mi zdá právě hloupost (vychází na skoro 20tis.) a takto se mi to nezdá-chápu to tak, že by mi to poslali k opravě. Školku a odp.na dítě v daních nemám, má otec.
Zkusím k tomu v noci sednout znovu..
Děkuji za podněty, chápu to správně a asi mám jen někde chybu 🙈.