Daňové přiznání při rodičovském příspěvku

20
6.1.14 12:43

daňové přiznání při rodičovském příspěvku

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli mohu podat daňové přiznání když jsem na rodičovském..mám překlenovací úvěr a chtěla bych ho uplatnit, je to možné a nebo mám prostě letos smůlu?? poraďte prosím..:-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101931
6.1.14 12:47

@JajinaP No, podat daňové přiznání samozřejmě můžeš, ale když si neodvedla žádné daně, tak ti nemají z čeho vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.1.14 12:47

No a máš ho z čeho uplatnit? měla jsi kromě rodičovského příspěvku i nějaký příjem, ze kterého jsi platila zálohy na daň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
6.1.14 12:51

@j.a.n.i1 má pravdu, pokud neodvádíš daně- nepracuješ, není z čeho vracet. pokud jsi vdaná, brali jste si úvěr spolu s manželem- ten je uvedený jako spoluručitel tak aby si ho dal do přiznání on. Další podmínka je tuším, že na té adrese, na kterou jste si půjčovali musíte bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
6.1.14 12:59

Pokud jsi v loňském roce měla příjem ze kterého jsi odvedla daň, tak můžeš (musíš) daňové přiznání podat a můžeš uplatnit slevu na daně, snížení daňového základu o úroky zaplacené z úvěru. Ovšem lze odečítat maximálně tolik, kolik činily daně, nelze odečíst více.
Pokud jsi loni neměla žádný příjem a tudíž nezaplatila žádné daně, nelze na čem slevu uplatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
6.1.14 13:10

Holky mám dotaz. Když jsem loni byla už celý rok na rodičáku, jenom v měsící duben a květen (celkem 36dní) jsem čerpala dovolenou. Mám nárok taky na nějaké vrácené daně? Nevím jestli se odvádí nějaká daň, když to byla jenom čerpaná dovolená. Díky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
6.1.14 13:14

Tohle by mě taky zajímalo. Počkám si na odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101931
6.1.14 13:14

@Roura007 Daň se odvádí v závislosti na výši příjmu, takže pokud si měla nad cca 10 000,– tak si nějakou odvedla a tedy by bylo co vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
6.1.14 13:22

@j.a.n.i1 Jo tak to jsem měla asi kolem 28tis. Takže myslíš, že bych to mohla zkusit? Jinak děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101931
6.1.14 14:23

@Roura007 Jo, tak to rozhodně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
6.1.14 16:59

@j.a.n.i1 zkusím teda. Jinak moc díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
7.1.14 22:30

Dobrý večer,
mám také dotaz celý rok 2013 jsem na rodičáku, takže žádný příjem. Manžel je OSVČ a uplatňuje paušálem výdaje. Můj dotaz je - jak uplatnit slevu na dítě? On ji uplatnit nemůže kvůli paušálu. Pokud vím, tak sleva na dítě je vlastně jako daňový bonus. Můžu já udělat daňové přiznání s nulovým příjmem a žádat o vyplacení částky na dítě? Děkuji za odpověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.1.14 22:51

@Leník5 jak to mají OSVČ s paušálem a slevou na děti netuším, ale ty určitě nemůžeš děti uplatnit, když jsi neměla žádný zdanitelný příjem. na vyplacení bonusu na děti je nárok, pokud máš za celý rok zdanitelný příjem ve výši alespoň šestinásobku minimální mzdy, což nemáš (rodičák není zdanitelný příjem).

EDIT tak u paušálu opravdu není nárok a šestinásobek minimální mzdy za rok 2013 je 48 tisíc, navzdory tomu, že se v průběhu roku minimální mzda zvyšovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.1.14 22:12

Dobry vecer, mam takovy dotaz, loni jsem mela MD od ledna-brezen, pote od dubna az do zacatku cervna cerpani dovolene od dvou zamestnavatelu (soubeh zamestnani). Celkove jsem zaplatila na danich necelých 8 tis. Ma cenu podavat danove priznani? Popripade neodhadnete někdo castku, která by byla vracena? Dííííky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
27.1.14 16:03

Měla jsem akorát dovolenou..myslím, že to bylo něco kolem 8tisíc…měla bych to tedy zkusit co a jak? Překlenovací úvěr mám pouze na sebe, takže přítel ho uplatnit nemůže…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák