Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
zdravím - potřebuju radu!
za pár dní jedeme ke známým, kteří mají čerstvý mimino a k tomu pětiletou holčičku…co koupit mimču tak nějak vím, ale co pro malou? je to taková ta princeznička, modroká, blonďatá, co má ráda vše růžové, miluje panenky, ráda se parádí…posledně jsem přivezla sadu na navlíkání korálků na náramky a tak…to mělo úspěch, ale teď fakt nevím…
napadl mě nějaký šperk - bižu nebo dětský parfém…ale zas nevím, aby se to „líbilo“ rodičům…vím, že jiná kámoška nebyla moc nadšená, když jsem její malý koupila dětský šminky - zmazaný bylo vše kolem
![]()
předem díky za nápady ![]()
Nase mala mela pet ted v kvetnu.
Frci u nas Hello Kitty a potom vse tvorive!!! Vodove omalovanky, koralky, plastelina s vykrajovatky, puzzle, stolni hry jako je clovece a pexeso, modurit, vzhledem k tomu, ze mame taky male mimi oblibila si panenku a dela vse co ja - zabavila mi pat plenek - prebaluje, ma lahvicku - krmi, uspava, uklada…
V tehle vekove kategorii je toho spousty, jen projdi par hrackarstvi ![]()
Ahoj,
tak ji kup kouzelné smršťovačky - dělají to i jako náušnice. Nejdříve si to vymaluje, vystřihne, pak se to dá do trouby, ono se to zmenší a pak se z toho udělají náušnice, nebo náramky.. podle toho jakou koupíš sadu. Je to vážně moc hezké a bude moc říct, že si ty náušničky dělala sama ![]()
u neteře má úspěch vše s Kitty nebo LPS (little pet shop - či jak se to píše
)
anebo mě napadá nějaká kabelka, dětské tetovačky, případně jakékoli výtvarné hračky.
Bara - no já právě včera bloumala po hračkářství a byla totál bezradná…hraček jako takových má mraky, moc lidí jí obdarovává, takže já bych klidně panenku se vším všudy koupila, ale bojím se, že to jistě má…napadlo mě i něco hezkýho na sebe, ale vůbec nevím, jakou velikost ![]()
ale plastelína s vykrajovátky…to zní taky dobře - musím do krámu znova, když tak nějak vím, co hledat ![]()
Tessiko - ty smršťovačky se daj koupit v hračkách nebo v papírnictví??
dobrej nápad ![]()
kabelka taky není špatnej nápad…tam člověk nemusí řešit velikost…hmmmm ![]()
holky díky za nápady ![]()
Bin - v hračkářství, v kreativní oddělení. Stojí okolo 180kč.. teď nevím přesně kolik. ![]()
Ahoj. Anežka má radost z čehokoliv kreativního, teď k narozeninám dostala třeba barvy na sklo. Jinak kamarádkám radím sponky a gumičky do vlasů, to je takové spotřební zboží, kterého není nikdy dost. Pokud teda nemá vlásky moc krátké.
Taky záleží, kolik chceš investovat. Velkou radost měla ze společenské hry Princezny (to je ale za několik set), ale existují i levnější karty. Moje ségra ji často nosí dívčí kalhotky nebo soupravu kalhotky+tílko, to má úspěch zaručený. Nedávno dostala takovou soupravu s Princeznama a i když bylo venku skoro 30°C, musela hned druhý den si vzít do školky i spodní košilku, aby to ukázala dětem a učitelkám ve školce
.
hkac píše:
Na velikost se zeptej rodičů.
když se zeptám rodičů, tak uslyším větu „hlavně nic nekupuj“
ale spodní prádlo by se trefit mohlo a když by bylo větší, půjde nosit později…letní šatky by si pak v zimě třeba nevzala, že
![]()
Bin píše:hkac píše:když se zeptám rodičů, tak uslyším větu „hlavně nic nekupuj“
ale spodní prádlo by se trefit mohlo a když by bylo větší, půjde nosit později…letní šatky by si pak v zimě třeba nevzala, že
![]()
Anežka teď nosí 110/116, ale je drobnější, takže bych radila spíš větší (min 122). Velikosti bývají i podle věku, pro takto staré děti jsou velikosti 5-6, takže nějakou dobu určitě vydrží
. Jestli ji znáš a teď někdy jsi ji viděla, tak to trefíš, spodní prádlo nemusí sedět přesně.
hkac píše:Bin píše:Anežka teď nosí 110/116, ale je drobnější, takže bych radila spíš větší (min 122). Velikosti bývají i podle věku, pro takto staré děti jsou velikosti 5-6, takže nějakou dobu určitě vydržíhkac píše:když se zeptám rodičů, tak uslyším větu „hlavně nic nekupuj“
![]()
. Jestli ji znáš a teď někdy jsi ji viděla, tak to trefíš, spodní prádlo nemusí sedět přesně.
ona je aky drobounká a hubená…před rokem měla asi 14kg…od tý doby jsem jí viděla jen na fotkách…
tak díky za radu ![]()
Myslim, ze velikost 116 (to ma nase a ma pet a prijde mi dost vysoka) az 122 nic nezkazis!!!
Barvy na sklo jsou taky dost dobry, my jsme meli takovy co nakreslis na folii, obrazek sloubnes a prilepis temer kamkoli!!!
Jo a jeste me napadlo, to jsme meli jako male holky se segrou - byly to takove vetsi tetovacky (na zpusob razitek) a k tomu barvy na telo, ze sis to mohla sama vymalovat - super!!!¨
A potom jsem v jednom katalogu (snad popron) videla fixy do vany! Mala muze pokreslit celou vanu a nakonec to smyje obycejnym hadrikem!
Prosila bych také o tipy co koupit pro pětiletou holčičku, ale s tím rozdílem, že je to cizinka, jihoameričanka. Pojedeme navštívit její rodiče a ráda bych jí něco přivezla, ale chtěla bych, aby to bylo něco co třeba tam u nich nekoupí, třeba nějakou českou hračku, ale nic mě nenapadá, oblečení kupovat nechci, z toho vyroste, spíš něco na památku. Osobně tu malou neznám, nevím s čím si hraje, vím jen že se ráda parádí, protože jí maminka neustále fotí v nových oblečkách.
@ehoor Nevyznám se v cizině, cizích zemích a návycích, ale myslím si, že třeba dřevěné hračky jsou možná taková česká výsada ![]()
Nebo nějakou echt českou stavebnici, která se hodí ke slečně.
Případně klasickou společenskou hru, třeba člověče nezlob se. Samozřejmě přidat popis v jejím jazyce ![]()