Dárky k Vánocům, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ounou
21.11.24 16:19
@Anonymní píše: Více

Tak mě napadá ještě nastavení zrcadla. Třeba nový mop maminka nepotřebuje? Tátovi samozřejmě něco pro radost, to dá rozum. Jako buď je ti to jedno a povzneseš se (což ti není), nebo bych to řešila. Buď napřímo, nebo bych jí taky dala něco potřebného.

• Citovat
  • Upravit
5921
21.11.24 16:21

Já jsem třeba odmítala v dospělosti jít s matkou do obchodu o narozeninách, protože se to vždycky odehrálo ve stylu kup si co chceš ale já bych si koupila tohle. Už 20 let mi visí ve skříni kožich, já měla vybraný moc pěkný kabát, nakonec ne, koupíme kožich :cert: Visí ve skříni, a vzala jsem ho jednou. A bude tam viset asi dokud ho nesežerou moli :mrgreen: Když jsem chtěla spodní prádlo, tak akorát podobné co nosí ona. Když jsem poznamenala že opravdu se na babičkovské prádlo ještě necítím, tak se urazila. Takže to řeším tak že si to koupím sama co potřebuji. A děti mají taky ruce aby si něco nachystali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6656
21.11.24 16:21

Já bych asi začala ječet, že nejsem inventář, který dostává záchod :mrgreen: a nebo bych jim nic nekoupila a koupila sama pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21318
21.11.24 16:22

Nepotrebuji, ale chci.
Je spravna odpoved.

Za fuj by si slecny chystaly jidlo samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
21.11.24 16:24

Ty mas jednu bundu a dvoje boty a mas si prat papinak? To jako vazne?? A proc si nekoupis co chces? To tak skrtite doma rozpocet? A proc si do svych darku nechas kecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
21.11.24 16:27
@Všechnoznám píše: Více

Ja to chapu. Proste ji to slouzi, tak si nove nekoupi, kdyz nutne nepotrebuje. Ne, ze by cekala na jeziska, ale kdyz uz se ji zeptaji co by chtela, tak si proste rekne o tu danou vec. Co vylozene nepotrebuje natolik aby si koupila, ale potesilo by, kdyby dostala :nevim:
Ale tak ja bych jim odpovidala, at mi nekupuji nic, kdyz odsoudi vse, o co si reknu, ze se teda ani nemaji ptat. Ani o ty penize bych si takovym lidem nerekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148691
21.11.24 16:30

Sama jsem v tomhle málo ženská a bundy mám asi čtyři na různá období, boty na zimu, na jaro, sandály, střevíce k šatům a mokasíny a to je všechno. Kabelky dvě, malou a velkou :D Ale i vedle mě jsi Popelka hadr. Asi bych svolala rodinnou radu a řekla že nechceš žádný papiňák a když je jim zatežko koupit ti kabát, ať ti dá každý dárce něco papírového do obálky a kup si sama. A je to.

Příspěvek upraven 21.11.24 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
21.11.24 16:31

Od bývalého jsem dostávala pod stromek pravidelně velký prací prášek.
Moje tchýně od nás měla dárky skutečně pěkné. Třeba multifunkční mlýnek a robot Moulinex. To byla tehdy nějaká značka. Aby se koupil mně, na to už nezbylo.
Moje máma mi jednou dala vlnu, že mi z toho někdy něco uplete. Nikdy na to nedošlo.
Záchodové prkénko ve tvé situaci by pro mě znamenalo poslední kapku. Nevím, zda bych ho matce narazila na hlavu, ale rozhodně bych jim řekla, že z té přemíry vánočních zážitků se musím jít v té své staré bundě projít, neb mě rozbolela hlava a až se vrátím, budu potřebovat klid, půjdu si hned lehnout.
Napadá mě jeden starý film…jmenuje se trefně…Páté kolo u vozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
21.11.24 16:31

V tom případě bych matce dala k Vánocům takovou tu sadu hadříků na úklid nebo nové koště a přípravek na vytírání. Schválně, jak by se na to tvářila. To je fakt hnusný dávat jako dárek něco, co by se stejně koupilo, protože se v tom vaří pro celou rodinu. Neřeknu, kdyby jsi byla nějaká vášnivá kuchařka a přála si nějakou speciální vymoženost na pečení. Ale toto… to není dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
21.11.24 16:33
@hani28 píše: Více

Ono jestli rodiče k dárku pro ní přistupují tak, jak popisuje, tak asi nebude úplně vychovaná v tom, aby si udělala radost. Je to smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
21.11.24 16:35

Nakonec…proč by ženská nemohla být sobec? Jenom ji to prospěje. Jen na to některá přijde. e docela pozdě.
Zakladatelko, inspirovala si mě. Letos si koupím novou bundu. S kapucí. Ta stará ji nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148691
21.11.24 16:35
@Livi92 píše: Více

Houbičky na nádobí. To už nevím kde jsem to četla, ale jedna holka to psala že dostala pod stromeček. Strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
21.11.24 16:36

Já teda taky pozoruji, že si přestávám kupovat věci pro radost, ale kupuju jen to, co je potřeba. Ale vážně nerada bych dopadla jako zakladatelka a udělala z toho pravidlo do budoucna. Naštěstí manžel zastává názor, že na Vánoce se mají dostávat a dávat věci pro radost a praktické dárky jsou absolutní tabu, to si má člověk koupit v průběhu roku. Takže alespoň na Vánoce mě v tomhle krotí a když jsem si řekla o nový vysavač, poslal mě do háje, že mám chtít něco normálního. Tak jsem si řekla o piano, po kterém toužím už pár let a hrozně mi hraní chybí, a jsem zvědavá, jak to ten Ježíšek zvládne :-) zakladatelko, jestli v tomhle tvé okolí nefunguje, tak si prostě kup co si přeješ a dej si to pod stromek sama. Papiňák můžeš dát dětem a manželovi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
21.11.24 16:39

A jaká je vaše finanční situace? U nás teda papiňák, kabát i boty jsou věci běžné potřeby, které se prostě kupují, když jsou potřeba a ne jako dárek k Vánocům. :nevim: K Vánocům bych chtěla nějaké rozmazlování navíc - klidně voucher do restaurace, lístky do kina/divadla, masáž nebo tak něco. Spacák mi přijde jako velmi dobrý nápad. Starý je prostě starý, technologie pokročily - můžeš mít skladnější a lehčí a přitom třeba i teplejší než před dvaceti lety.
A pokud jde o jídlo, tak u nás platí pravidlo, že o jídle se „fuj“ říct prostě nesmí. Zkusila to jednou nevlastní dcera a letěla od stolu rychlostí blesku (a vyhodil ji její otec, nikoliv já). Snažím se vařit to, co mají rádi, snažím se konzultovat, na co by měli chuť, a přizpůsobovat se tomu… Můžou říct, že zrovna na tohle dneska ne a nic jim nebrání udělat si něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
21.11.24 16:42

Já si zakladatelko myslím, že jestli něco OPRAVDU POTŘEBUJEŠ, tak je to 14dni dovolená v Karibiku, nejlíp all in bez rodiny a nový Lexus na dojíždění do práce. A taky nějaký pěkný zlatý šperky (zlato je investice) permanentka do divadla (rozvoj vzdělání) a kvalitní super parfém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová