Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No promin, ale to uz bych rvala nak tygr, kdybych nasla pod vetvi wc prkno ![]()
Proc si nekoupis co chces a kupujes jen co potrebujes? Jedna bunda a dvoje boty je fakt malo teda. Bund na zimu mam hodne, ani nevim kolik, ale potrebuju ruzny barvy, ne treba jen cernou. Vykasli se na vsechno a kup si co ti udela radost. Z papinaku ji mit asi nebudes ze jo. To ti k tomu muzou koupit jeste koste a zasteru a hybaj kmitat ![]()
@Pe.M.1 píše: Více
S krasnym vencem kolem krku by matka sla od stromecku ![]()
A co jsi jim na to prkýnko řekla? Hele, musíš se trochu za sebe umět postavit. Nejsem materialista a nepotrpím si na drahé dary, ale… Normálně bych se v takové situací zeptala, jestli si ze mě dělají prd. l a jestli jim přijde normální položit tak nechutnou věc pod stromek… A fakt bych se urazila. Je to nechutné.
No a na hrnec bych řekla, že chci dárek pro sebe a to teda hrnec není, vaříš pro všechny.
Mně přijde, že se nikdy neozveš a tak jim přijde v pohodě, že ti dají něco, čím tě odbudou.
Řekni, že chceš peníze a kup si spacák, kabát, bundu, nebo si to kup sama bez nich
dárky papiňák, hrnce, věnce, wc prkno, všechno do domácnosti nejsou dárky pro tebe, ale pro všechny společně
važ si sama sebe a kup si spacák, ten letitý musí být těžký a k ničemu ![]()
Kup si co chceš sama a matku neřeš. Vím o čem mluvím, moje matka je to stejné v bledě modré. Celý rok se mě ptá co si přejí na narozeniny a vánoce, dám ji milion nápadů a podle ní je všechno blbost, zbytečné, drahé apod.
Pokaždé dostanu buď nádobí nebo oblečení mimo můj vkus a velikost. Přestala jsem to řešit a po vánocích ho prodám a koupím si co chci. Tohle mi dělá celý život, hlavně že ona chce značkovou kosmetiku nebo oblečení, které ji samozřejmě nekoupím.
Zachodovy prkynko pod stromeckem je slusnej bizar, jeste k tomu mohli pridat darkovy balicek s novou stetkou, Domestosem a kulickama do misy. ![]()
Já bych si koupila ten papiňák/spacák/prkýnko/cokoliv do domácnosti včas sama. Když matka uvidí, že fakt nic praktického nepotřebuješ, třeba ti začne dávat nějaké normální věci pro radost. Nemá třeba pocit, že kdyby ti ten papiňák nedala jako dárek, tak si ho sama nekoupíš?
Jinak souhlasím s tím, že pokud otázka zní „Co bys chtěla k Vánocům?“, argument „to ale nepotřebuješ“ je mimo mísu.
@annali píše: Více
Aby ji pak nedala jiné „praktické“ dárky. Třeba desatery ponožky, ty se hodí vždycky. Nejlíp nějaké z Pepca (nic proti, taky tam nakupuji), protože kvalitnější nepotřebuje…
Potom, co by mě někdo obdaroval na vánoce záchodovým prkýnkem, tak ode mě v příštích deseti letech bude dostávat výhradně jednovrstvej toaletní papír. Řekla bych rodičům, že obdarovávání mezi dospělými ruším, nejsem zvědavá na jejich dárky nedárky a že si za ty peníze konečně koupím něco, co mi opravdu udělá radost a nikdo mi do toho nebude pindat.
Tvoje máma mi připomíná tu moji
Každý rok se dokola ptá, co chci k Vánocům, k narozeninám, řeknu jí několik nápadů a pak stejně dostanu dárky typu houbičky na nádobí (nepoužívám), jar, papírové kuchyňské utěrky (nepoužívám), prací prášek, aviváž (nepoužívám), papírové kapesníky (nepoužívám), odličovací tampony (nepoužívám), toaletní papír, gumové rukavice (nepoužívám), náplasti a občas se rozšoupne a dostanu indulonu
Začala jsem to dělat stejně, takže loňské Vánoce od nás měla jen jeden velký balík toaletního papíru, ta koukala ![]()
Máš divnou rodinu a lidi kolem sebe. Nepřijde mi, že máš extra nároky.
Třeba moje letošní přání od Ježíška bylo, ať jinak otočíme obývák. Máme obývák, kuchyň a jídelnu společně. Televize byla za příčkou, která trochu dělí obývák od kuchyně. Mi strašně vadilo, že při práci slyším zvuk, ale nevidím obraz. Potřebuji to? Ano, nutně to potřebuji. Nešlo absolutně o finanční částku. Celkové otočení vyšlo na 500,– kabel od internetu, který se musel vyměnit/protáhnout. Ona by televize jela i na WiFi bez něj. Ale kabelem to pojišťujeme. To mám jiné položkové dárky, které si přeji a nikdo se nad tím nepozastavuje, neřeší.
Ne, nejsi sobecka. Jsi nezdrave skromna a neprubojna. A je strasne, ze vubec takovy dotaz vyslovis ![]()
Máma od nás chce každoročně k Vánocům prací prášek, prášek do myčky… To nepodporuju, takže dostává normální věci.
Peníze mi nedá, buď dostanu dar nebo nic a buď si můžu něco přát, nebo vybere podle sebe, to bylo to prkýnko.
Finančně na tom nejsme špatně, ale nemám potřebu mít víc bot a bund. Bundy mám 2, jednu zimní a jednu jarne podzimní + dzinovou bundu. Osobně mám problém si cokoliv koupit mimo Vánoce a narozeniny. Přijdu si pak jako sobec, že myslím na sebe a ne na ostatní.
Vezmi 15stovek a prober to s terapeutem. Je to kapku patologické.