Dárky k Vánocům, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148988
22.11.24 14:12
@Anonymní píše: Více

Tohle já vůbec neznám chodit někam pravidelně na oběd. Ale pamatuju holku co to tak měli, musela s rodičema chodit k prarodičům na nedělní oběd. Prý by kolikrát radši zůstali v klidu doma nebo jeli někam na výlet, ale babička dělala slzavé scény když nepřijeli. Takové to citové vydírání, tak holt jezdili. Asi by mě to taky moc nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.24 14:20

@Anna766 my bydlíme u sebe, není to žádné omezení, že bychom cestovali.

• Citovat
  • Upravit
10185
22.11.24 14:54

A pozvou nekdy i oni vas, abys nemusela treba jednou, dvakrat do mesice varit? Kazdopadne je to samozrejme vase vec, ja bych tohle nedala. A je teda fakt, ze mi rodice by neco takoveho ani nenapadlo. Obcas si vzajemne ulevit a s pozvanim se vystridat by bylo urcite mile, ale mit to jako pravidlo? A kdyz nekdy prijde jen jeden, tak ten druhy co? Dojida doma zbytky? No nic, myslim, ze jsi mela potrebu si tady o sve situaci popovidat, coz je pochopitelne, ale nemyslim si, ze budes schopna neco zmenit. Maji te vsichni zasoupnutou presne tam, kde te chteji mit a vedi, ze ty srazis paty a udelas presne to, co se od tebe ocekava. Moc bych ti prala, abys v sobe nasla silu narovnat sva vlastni zada a postavit se rovne. A dat jim najevo, ze faze „jsem tady jako vase bezpravna sluzka a onuce“ definitivne skoncila. Zaslouzila by sis to, i to, aby zase nekdo pecoval o tebe, aby nekdo delal radost tobe a zajimal se, jak ti je, jak se citis, co by sis prala. To by totiz v rodinnych vztazich melo byt vzajemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
22.11.24 14:54

O to až tak nejde. Ale nemůžeš změnit plány, někam jet na výlet nebo se podívat. musíš být pořád k dispozici i o víkendu. Každého věc, ale já se přiznám že mě by to nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
22.11.24 16:19

Zimni bundy, ale uznavam, jsem na bundy ujeta:
Na lyze
Sportovni na vyslapy
Perovy cerny kabat slusnejsi strih, malo nosim, ale je extremne prijemny, lehky a pohodlny, jako jit v perince…
Prosivana khaki dlouha bunda (nosim nejcasteji)
Extra hodne tepla dlouha cerna parka do mrazu, nosim tak na vanocni trhy a kdyz se nekde venku dlouho stoji
Vlneny bezovy kabat
Vlneny cerny kabat

Ale mam fakt hodne jarnich/podzimnich bund, prechodovych, mnoha barev, stylu, jen kozenych mam 6 ks :oops: a porad narazim na nejake echt pekne, zrovna minuly tyden jsem si koupila :oops: do prace z prace jezdim autem, tak vetsinou prave - i v zime - jedu jen v te kozene bunde, staci mi to. Tak tech fakt zimnich mam mene nez prechodovych. A ty nosim jen kdyz jdu nekde po venku.

Neumim si predstavit, neumim, ze mam jen jednu. Zadnou z tech zimnich bych neumela ozelet, kazda ma sve misto. Mozna ten perovy kabat, ten nosim nejmene casto, ale zas je ze vsech asi nejkvalitnejsi a bylo by mi fakt lito ho nemit a parkrat za zimu ho vyvetram.

Vy co mate jednu, dve bundy… jake to jsou? Vazne si to neumim predstavit. Chodite ve stejne na vyslapy do prirody a do mesta na trhy a do divadla a do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11273
22.11.24 16:24
@Knizka píše: Více

Já tedy nemám jednu, ale to si vždy vezmeš bundu a pak ji vyperes? Nebo kde skladujes třeba 5 naspinenych bund? Jsem asi v tomhle nějaká nepraktická, ale už když mám roznosene 3, tak je nemám kam dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
22.11.24 16:27
@jita22 píše: Více

Kdyz se zaspini, vyperu nebo zavezu do cistirny, ale ze bych chodila ve spinavych bundach, to fakt ne. Mam v predsini velkou vestavenou skrin a mam ty bundy a kabaty tam. Plus zaklad na vesaku, ale snazim se vse uklizet do skrine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
22.11.24 16:32

Mam jeden zimni perovy kabat, vzdy jsem mela jednu zimni bundu :nevim: Dokud se nerozpadne.
Na hory nejezdime, pripadne jsem bobovala v tom kabatu (nemam rada zimu, tak mi bylo aspon teplo). Nelyzuju. Do divadla nechodim, jen do prace, pracuju ve meste :D v tom kabatu chodim i bruslit. Manzel ma taky jednu zimni bundu, deti dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15294
22.11.24 16:32
@jita22 píše: Více

Bunda se snad neušpiní po jednom nošení. V předsíni mám skříň a tam jsou bundy, když se ušpiní vyperu. Treba svetr das taky do skříní i když jsi ho měla na sobě, stejně je to s bundou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
22.11.24 16:34

Ale kdybych chtela novou bundu/kabat, tak si ji koupim a nikoho se neptam. Jako darek bych ji nechtela. Objednam si sobe tento rok knizky a dam manzelovi, at mi je zabali. Neco nakoupil sam. Mne staci ty knizky a nic jineho nepotrebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
22.11.24 16:36
@blumen píše: Více

Jo, perovy kabat mi dava smysl, je to takovy zaklad a pokud se nejede na hory, tak je to do mesta urcite nejlepsi volba :palec:
Muj manzel ma jednu zimni bundu do prace/mesta, stolety stary vlneny kabat do divadla (ale nadcasovy) a sportovni bundu na hory. On je ale celkove skromny a minimalisticky, od vseho mu staci jeden kousek. :nevim: kdyz mu chci koupit druhy svetr, nebo druhou mikinu, tak se brani, ze nechce a nepotrebuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
22.11.24 16:37

Knizky jsou zaklad :lol: taky uz mam na Vanoce seznam a i nakoupeno pro nejblizsi (mimo seznam ktery si napisou :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
22.11.24 16:40

Ja mam dve zimni, jednu tenci (spis podzimni) a ednu teplou. Taky mi to staci. Do prace, do mesta i do prirody. Do divadla jdu tak jednou za rok a klidne si ji vezmu, stejne ji necham bud v aute nebo si ji v budove sundam. Deti maji taky jednu. Kdyz je treba, vecer vyperu a do rana je sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
22.11.24 16:42

Jen bych rada jeste podotkla, ze mam sice hodne bund/kabatu, ale nektere mam uz i mnoho let, nemam rada modni vystrelky, kupuju nadcasove, takze se to pak trosku nahromadi v souctu.
Vloni jsem si koupila ten prosivany kabat a predloni jsem obmenila ty vlnene (ty predchozi uz fakt potrebovaly jit na odpocinek), ale verim, ze mi budou slouzit zase mnoho dalsich let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
22.11.24 16:47

Ano, pro me jsou knizky to hlavni (pro me relax), jsem zasobena a deti taky :D (usetrime na tech bundach :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová