Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už od dětství nesnáším praktické a potřebné dárky. Jenže je těžké něco vybrat, děti nemáme, tak si raději nenadělujeme nic. Radši si za ty peníze uděláme hezký výlet, nebo tak.
@smile_xxx od dětí nic nedostávam. Nemají vlastní peníze.
Oni neřeknou nahlas fuj, ale většinou se tváří, jak když jim nadloube, to stejné jsou obědy o víkendu.
@arinecka ano, líbil by se mi jeden kabát, ale je mi blbý si ho koupit, protože ho vlastně nepotřebuju.
@Anonymní píše: Více
Co dáváš dětem a manželovi? Také jenom užitečné věci, co potřebujete do domácnosti?
Jen si ten kabat kup, kdyz se ti libi a chtela bys ho, tak ho rozhodne potrebujes. A dalsi mesic si k nemu kup novy boty a pak jeste kabelku. A potom novou sukni a nejaky pekny svetrik, aby to k sobe vsechno hezky ladilo. A samozrejme i nejaky pekny spodni pradlo. Jsi zena, je normalni se rada a hezky oblikat. Na tom neni nic sobeckeho ani nepatricneho.
Přítel mi o víkendu řekl, že si mám něco koupit k Vánocům. On na tyto věci fakt není. Tak jsem si včera naklikala nepromokavé boty za cca 2 400, přihodila dvoje bačkory pro naši malou dceru a přeposlala mu mail s QR kódem pro zaplacení. Dnes mi Zásilkovna psala, že přijali můj balík. Mám i kožené zimní boty a staré nepromokavé by ještě vydržely, ale proč bych si je nedopřála, když je ráda nosím? A když se mě ptala máma, řekla jsem robotický vysavač. Nepotřebuji ho. Nikdo ho nepotřebuje, pokud je zdravotně ok. Ale proč si úklid neusnadnit?
Jestli se ti ten kabát líbí, budeš ho nosit a budeš ráda že ho máš, tak ho potřebuješ!! Jasný?!?!
@Anna766 píše: Více
Ano, presne tak. Ja tohle driv taky neumela, porad jsem mela pocit, ze kdyz si neco koupim, tak jsem marnotratna. To byla uleva, kdyz jsem se tohohle de. bilniho pocitu zbavila.
ted si, samozrejme s ohledem na rozpocet, koupim, co chci, udelam manzelovi modni prehlidku, on mi to pochvali a rekne, jak mi to slusi a jsme spokojeni oba. ![]()
Ale potrebujes, kup si ho. Proc si neudelat radost? Nebud tak skromna, ublizijes sama
sobe a pak na tebe kasle i okoli.
máš kabát? nemáš, tak ho potřebuješ. jen jedna zimní bunda nestačí
@Denisa56 píše: Více
Presne tak. Vzdyt nemusi utracet tisice, treba na Vinted se da dost dobre nakoupit za par korun a muze kombinovat o 106. Nechapu jak si vystaci s jednou bundou.
budeš se divit, ale já chci od Ježíška ten papiňák
a stejně si ho mam prej vybrat sama. Oblečení a boty si kupuju sama a nebo stejně vyberu k Ježíšku opět já. Jinak preferuju klidně spotřební dárky typu víno, lepší než nějaká halenka, co skončí na charitě
Letos bych ocenila i pytle s betonem, stavební materiály jsou drahý ![]()
Mít všechno jak ty říkáš vidím jinak… já mám asi 3 zimní bundy a kabát dlouhý… Pokud bych chtěla spácák neb je můj starý koupím si ho sama během roku… mobil jsem si pořídila letos na jaře.. můj měl čtyři roky…jo fungoval ale chtěla jsem lepší prostě… a boty…uff… těch má dokupy tak 25 páru když bych spočetla vše co mám… A když tě nebaví hrát hry tak je nehraj… mě taky nebaví pexeso, člověče…nehraju… najdeme s dcerou jiný společný program který baví nás obě. Desetilá at spí ve své posteli… ty joo žij si svůj život!!! Nepodřizuj se tolik…jooo děláme pro děti jak se říká první poslední ale taky to má mít své hranice…!!!
@inzenyrka85
Toto zas chápu, že si máš sama vybrat papiňák. My máme teda multifunkční hrnec, kde je papiňák, pomalé vaření, pečení, vaření polévek, vajec a nevím čeho všeho. Prostě multifunkční. Nijak by mi nevadilo, že bych ho měla dostat pod stromek. Nemám problém praktické dárky. Ale vadilo by mi, kdyby vybral nějaký, protože chce něco vybrat a mi by nevyhovoval. Toto si musím vybrat sama. Jelikož u nás vařím, tak vím, co chci, co požadují od techniky. Takže u takových věcí raději sama a dělat, nenápadnou. Překvapení připravuje jiné.
Jestli uz deti neveri na Jeziska, tak by taky mely mit moznost davat ostatnim darky. Aby se naucily, ze je hezke darky nejen dostavat, ale i davat, udelat nekomu radost. Pamatuju si, jak moje mladsi dcerka v sesti letech koupila babicce, ktera rada pletla, male pradenko vlny a jehlice, at si uplete svetr.
Babicka mela samozrejme velkou radost a pochvalila ji tu vlnu, ze vybrala krasnou barvu, pak si tajne dokoupila potrebne mnozstvi a neupletla teda svetr, ale pled na prehozeni pres ramena, kdyz je chladneji. ![]()