Dárky k Vánocům, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1250
21.11.24 18:48

Tak to by mě nejenom naštvalo, ale mrzelo by mě to. Dárky se dávají pro radost, podle přání. Alespoň u nás v rodině nehodnotíme přání ostatních. Maximálně někdo zakoulí očima, že si přeju třeba stopadesátou kabelku, peněženku nebo desátou bundu. Ale nikdo mi nevnucuje, co bych měla podle něj lepší.

Já bych jim řekla, ať mi tedy nedávají radši nic, když jim to přijde zbytečné a nakoupila, zabalila a nadělila bych si to sama. Třeba by se chytli za nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
21.11.24 18:53
@Anonymní píše: Více

Prvni krok: kup ji co chce ona.
Delas ji trosku totez.
Druhy krok, trvej na darku ktery chces - ten spacak treba.
To dostavas jen jeden darek a to od matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 18:55
@Anna766 píše: Více

To je strašný, jak někteří chlapi, nebo i celé rodiny, degradují tu ženu doslova a do písmene jen na „služku“. Prostě jak kdyby ji tímto řekl: „Však co, jsi tu od toho, abys umyla nádobí. Tady máš nové houbičky.“ U zakladatelky je to stejný případ. Hrozně smutné čtení toto :(

Zakladatelko, určitě si udělej radost sama a pořádně velikou ;) A co se týče ostatních? Dala bych každému JEDEN dárek a speciálně toho, potřebují. Děckám třeba boty do školy, mamce novou pánvičku, chlapovi nevím, co dělá… Třeba monterky :mrgreen: já bych byla vypořádaná hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 19:01
@Janli píše: Více

Tak toaletní papír mě dostal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
21.11.24 19:06

Ja mela kolegyni a ta vzdy trvala na tom, aby dostavali pouze prakticke darky, ale vsichni. Takze napr rozpocet 3000 kc na darky pro oba (spolecna kasa) a obema vybrala dohromady s manzelem zehlicku, kterou potrebovala a strasne se zlobila, kdyz on misto toho chtel neco nepraktickeho, co by mu „jen“ udelalo radost. Zaroven si neprala, aby tu zehlicku dostala jen ona, to nebylo fer :nevim: 8o
Je to uz vic nez 25 let, ted se mi to vybavilo, jak na nej nadavala, jak muze byt proti nakupu zehlicky. Ale on ji nebranil ji koupit kdykoliv jindy, jen ona byla patologicky sporiva. Vedla si denicek na vydaje a mela presne spocitano, kolik muzou denne utratit i za jidlo. Byla to ovsem velice nizka castka. Myslim, ze toto uz ji davno preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
21.11.24 19:12

Nejsi sobecká, ale měla bys hodně rychle začít!
Vůbec si to nedovedu představit. Koukej se začít rozmazlovat, protože to v tvém okolí evidentně nikdo neudělá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
21.11.24 19:21

Zakladatelko, proboha, nakopej už všecky tam, kam si zaslouží a hlavně sebe za to, co si děláš, a začni se starat sama o sebe. Kup si tu a tam, co chceš a co si můžeš dovolit, a to kdykoliv během roku. To je strašný, tohle číst. Fuj. To ty rozhoduješ, jak se budeš mít. Ne máma, ne chlap, ne děcka. To ty. Nemusíš být marnivá a plýtvat, přiměřeně, rozumně, ale kup si to. Jedině ty. Kruci už. To je v 21. st. ve střední Evropě snad nemožný, takový jednání a že si to necháš líbit. Objednej si hned spacák, boty a i ten papiňák, jestli na to máš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.24 19:23
@Knizka píše: Více

Ano, vždy dostávám jeden dárek.
My ji k tomu dáme i ten prací prášek, ale ne k Vánocům pod stromeček, ale normálně ji ho objednám, zaplatím a dam mimo Vánoce. Ona ty ostatní věci chce a má z nich radost.

• Citovat
  • Upravit
10185
21.11.24 19:24

Na ostatni myslis dost, zacni myslet i na sebe. Kup si kazdy mesic neco noveho na sebe, nebo kosmetiku, kabelku… Samozrejme s ohledem na rozpocet. Ale neodsouvej sama sebe na vedlejsi kolej, ze tobe to takhle staci a vic nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.24 19:26

Počkej, ty dostaneš jeden dárek napůl od chlapa a svojí mámy? 8o To je teda strašně smutný, já mám aspoň normálního muže, který mi dává opravdové dárky, takže máminy „dárky“ nejsou jediné, co dostanu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.24 19:35

Od mámy jeden.
Doma mám taky něco. Dřív se snažil, ale po 20 letech už to neřeší a často si něco koupím sama, aby tam něco bylo, ale většinou končím na praktickych věcech.

• Citovat
  • Upravit
33740
21.11.24 19:42

No a to je jeden darek jako od vsech?
Mame bych koupila co chce, jeji volba. Ale tak nejak bych cekala, ze taky dostanu co si preju. Psala jsi ze bys chtela kabat, bylo ti receno ze je to zbytecny a najednou nic nepotrebujes a stacej ti dve bundy na cely rok.
Dostavat takovy darky jako ty, tak mam zkazeny cely vanoce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.11.24 19:47

Jsou tak nauceny, ze jsi nenarocna, nic nepotrebujes a usoudili, ze ti staci jako darek v podstate cokoli, nebo dokonce nic. Proste si s tebou nelamou hlavu. Ty budes asi takova ta hodna holka, ktera nechce nikomu pridelavat starosti a radsi zaleze nekam do kouta. Zkus na sobe zapracovat a postupne ten jejich nahled zmenit. Tohle je styl chovani vetsiny zen z drivejsich generaci, ktere byly prehnane vedene ke skromnosti a nenarocnosti. Dneska uz jsme jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová