Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Ty sobec nejsi, ale máš sobce okolo sebe
To se zdá dobrý systém, naučí je to o penězích přemýšlet, jen tedy si říkám, kolik věci musí mít na prodej, aby dorovnali cenu nových lyží. Ale fungovat to může dobře.
Ovšem i tak by měli mít pár korun pro svoji potřebu bez kontroly
No tak kdyz ty penize neutraci, tak si je spori a treba za par let pouziji na neco vetsiho, v cem ma byt problem?
@adresa píše: Více
Ve chvíli, kdy bydlí o dveře vedle, nejsou návštěva a nechovají se tak. My žijeme prakticky dohromady. Kolikrát jsou děti u babičky o víkendu na snídani.
No tak u nas prarodice detem nic nedavaji, penize muzou ziskat jen od nas.
@blumen píše: Více
Protože se tim nenaučí nic. Finanční gramotnost je o tom, že umí hospodařit. Tento systém mi přijde u nás funkčnější.
@blumen píše: Více
U nás nedávají prarodiče hmotné dárky, dostávají od nich jen peníze.
My taky dáváme peníze, ale není to klasicky kapesné. Každý měsíc 200 Kc kredit. Chceš to zaplatit nebo uložit?
Bože, co tak máš za divnej vzorec chování, to Ti vtloukla do hlavy máma?
Tak u nas doma nikdy zadny system nebyl, penize jsem dostala dle potreby, na co jsem chtela a financne gramotna jsem, takze to nebudu prehanet
ale jinak system pekny, to nepopiram… nikdy jsem takoveho jako dite podstupovat nemusela a nemam potrebu to zavadet
Takže máš otevřenou domácnost, kam si můžou zajít jak kdy chtějí.
No a pomůžou ti s tím vařením? Nebo to děláš sama a ráda, nemáš potřebu strávit občas víkend podle sebe? Protože vařit pro dva, pro čtyři, nebo pro šest je velký rozdíl. Já to znám, vařím hodně často pro šest lidí a někdy jen pro dva, časový rozdíl neskutečný, není to jen „dvě porce navíc“
@adresa píše: Více
Presne. My uz jsme s muzem sami dva. Nekdy jime v sobotu jidlo z predesleho dne, mam kazdy druhy patek volny, tak udelam treba rajskou a v sobotu si ohrejeme, nebo hodime (jako treba dneska) na panev dva stejky a k tomu hranolky. Predstava, jak stojim kazdy vikend dopoledne u plotny, abych nakrmila cca 6 lidi, me docela desi. Jo, kdyz pozvu dcery s manzelama a vnuckou, to je jina, to si tu praci dam a rada, udelam vzdycky i moucnik a na odpoledne treba chlebicky, ale to je jednou za cas. Navic teda dcery se stejne zapoji, co je potreba, prostrou stul, nanosi piti, po obede sklidi do mycky apod.
Puberťák nemá kapesné. Musí se prosit, ať dostane peníze, aby mohl s kamarády někde. Tak to vypadá, když se sejde rodina skrblíků. Každý sedí na koruně. Pak si vyčítají i pořízení kabátu.
Protože tu v nějaké diskuzu zaznělo přesně totéž-kapsené se neosvědčilo, protože si ho dítě/děti spoří a neutrácí, tak ho myslím pak dostávalo menší/uvažovalo se o jeho zrušení.
To si pamatuju, protože bych jako děcko nedostala nikdy nic