Dárky k Vánocům, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ounou
23.11.24 08:32
@adresa píše: Více

Protože tu v nějaké diskuzu zaznělo přesně totéž-kapsené se neosvědčilo, protože si ho dítě/děti spoří a neutrácí, tak ho myslím pak dostávalo menší/uvažovalo se o jeho zrušení.

To si pamatuju, protože bych jako děcko nedostala nikdy nic :lol:

• Citovat
  • Upravit
348
23.11.24 08:36
@Anonymní píše: Více

Ty sobec nejsi, ale máš sobce okolo sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
23.11.24 08:41

To se zdá dobrý systém, naučí je to o penězích přemýšlet, jen tedy si říkám, kolik věci musí mít na prodej, aby dorovnali cenu nových lyží. Ale fungovat to může dobře.
Ovšem i tak by měli mít pár korun pro svoji potřebu bez kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
23.11.24 08:48

No tak kdyz ty penize neutraci, tak si je spori a treba za par let pouziji na neco vetsiho, v cem ma byt problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.24 08:50

Ve chvíli, kdy bydlí o dveře vedle, nejsou návštěva a nechovají se tak. My žijeme prakticky dohromady. Kolikrát jsou děti u babičky o víkendu na snídani.

• Citovat
  • Upravit
85404
23.11.24 08:51

No tak u nas prarodice detem nic nedavaji, penize muzou ziskat jen od nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.24 08:51
@blumen píše: Více

Protože se tim nenaučí nic. Finanční gramotnost je o tom, že umí hospodařit. Tento systém mi přijde u nás funkčnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.24 08:53
@blumen píše: Více

U nás nedávají prarodiče hmotné dárky, dostávají od nich jen peníze.
My taky dáváme peníze, ale není to klasicky kapesné. Každý měsíc 200 Kc kredit. Chceš to zaplatit nebo uložit?

• Citovat
  • Upravit
348
23.11.24 08:56

Bože, co tak máš za divnej vzorec chování, to Ti vtloukla do hlavy máma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
23.11.24 08:56

Tak u nas doma nikdy zadny system nebyl, penize jsem dostala dle potreby, na co jsem chtela a financne gramotna jsem, takze to nebudu prehanet 8) ale jinak system pekny, to nepopiram… nikdy jsem takoveho jako dite podstupovat nemusela a nemam potrebu to zavadet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
23.11.24 09:00

Takže máš otevřenou domácnost, kam si můžou zajít jak kdy chtějí.
No a pomůžou ti s tím vařením? Nebo to děláš sama a ráda, nemáš potřebu strávit občas víkend podle sebe? Protože vařit pro dva, pro čtyři, nebo pro šest je velký rozdíl. Já to znám, vařím hodně často pro šest lidí a někdy jen pro dva, časový rozdíl neskutečný, není to jen „dvě porce navíc“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
23.11.24 09:12

Presne. My uz jsme s muzem sami dva. Nekdy jime v sobotu jidlo z predesleho dne, mam kazdy druhy patek volny, tak udelam treba rajskou a v sobotu si ohrejeme, nebo hodime (jako treba dneska) na panev dva stejky a k tomu hranolky. Predstava, jak stojim kazdy vikend dopoledne u plotny, abych nakrmila cca 6 lidi, me docela desi. Jo, kdyz pozvu dcery s manzelama a vnuckou, to je jina, to si tu praci dam a rada, udelam vzdycky i moucnik a na odpoledne treba chlebicky, ale to je jednou za cas. Navic teda dcery se stejne zapoji, co je potreba, prostrou stul, nanosi piti, po obede sklidi do mycky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9042
23.11.24 09:20

Puberťák nemá kapesné. Musí se prosit, ať dostane peníze, aby mohl s kamarády někde. Tak to vypadá, když se sejde rodina skrblíků. Každý sedí na koruně. Pak si vyčítají i pořízení kabátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová