Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše: Více
Jde o dvě babičky. Máma mi dá prkýnko a tchýně kontroluje. Máme je jedno, za co peníze děti utratí. S tchyni si nedáváme dárky.
@Anonymní píše: Více
Babicky bývají různě praštěné. Me dávaly taky nesmyslné darky, od mycích prostředku po obrovské spodní kalhotky, do kterých bych se vešla čtyřikrát. Kdyz se vrátím k úvodnímu příspěvku, klidně bych si nechala darovat papinak, podle me je to užitečná věc a kabát, mobil, cokoliv bych si koupila sama. Nebuď tak šetrná, žiješ jen jednou.
Tak je nech, at ti zaplati nakup, protoze ten potrebujes a za usetrene penize si kup ten kabat…
@adresa píše: Více
Takové věci si musíš psát. Když to máš vyvěšené třeba na lednici, tak je celkem lehké to sledovat.
@iila píše: Více
Píšu si kde co, ale ne týdenní přídely a převody nevyčerpaných přídelu do dalšího období
.
Navíc, děti bývalý doma dřív než my z práce a zase odcházely na kroužky, ven. Nebyl kdo by delal policajta u lednice ![]()
Dostali nanuky na počet, třeba každý 5, a další se koupily příště. Jestli si mezitím někdo snědl jeden za den a někdo dva, nebo někomu zbyly všechny a měl jich tedy při dalším nákupu už deset, to jsme nezapisovali a ani nás to nezajímalo.
Sledování jsme akorát aby se tím necpali na úkor normálního jídla
@adresa píše: Více
Však si sledujte, co chcete a jak chcete. Odpovídám na to, jak si takové věci pamatovat. Kdyby to pro tebe bylo důležité a smysluplné, bylo by dobré si to psát. Když není, tak je jasné, že to řešit nebudeš.
Takže babička sleduje, jestli pár šupů, co vám dá pro děti, skutečně utratíte za věci pro ně, ale není jí blbý několikrát do měsíce se přijít zadarmo najíst?
@iila píše: Více
No jistě, ale chtěla jsem říct, že ani psaní by nepomohlo, protože to technicky v podstatě není možné sledovat. Pokud tedy to dítě nebude tak svědomitě, že to samo a poctivě zapíše a druhé totéž.
Není možné hlidat 14lete dítě kdy a kolik z přídelu ujedlo a kontrolovat to - jak, prevažovaním krabičky každý den? A vážně někdo chce po dítěti, aby si zmrzlinu vzalo a bud zapsalo odpis, nebo nahlasilo kolik snědlo? A když řekne, že on z chybějících 200 g snědl jen 40 gramů, takže mu ze 100 g přídelu zbývá 60g, a mladší bude tvrdit, že on snědl jen 80 g, taky ne celý přídel, pak co s tím? Odepíše se to do ztrát?
dělám do z toho legraci, mně to vážně přijde nesmyslné
@adresa tak toto je za mě nesmysl. My máme zmrzliny v mrazáku neomezené. Velká část jsou domácí ovocné nedoslazovane nanuky a co sní, to sní. Kupované ji každý jiné, takže každý má svoje a když dojde, mají smůlu a musí počkat, nebo jist domácí. Ale často to řeší tak, že si do mrazáku daji třeba bílý jogurt, nebo Pribinaka.
@Anonymní píše: Více
Jo to už mi přijde jako běžný režim, co tak nějak, plus minus, asi funguje všude.
Ale ty zápisy, to si fakt neumím představit
Ja teda nevim, vim, ze kazda rodina je jina, ale treba mne osobne by vadilo, kdybych dostala od rodicu/prarodicu nejake penize a musela jim hlasit co jsem si za ne koupila ci abych jim nosila uctenku.
![]()
@Alenka200 píše: Více
Však samozřejmě. To není ani normální. Chovají se divně celá rodina.
@Alenka200 píše: Více
Mně to taky vadí, ale oni to takto měli nastavené vždy. Účtenky už nechce a naštěstí obě děti ukazují nadšeně.
Z jejího pohledu asi jo, z mého pohledu ne. Ale dělá to všem, takže to není o nás.