Dárky k Vánocům, jsem sobec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.11.24 13:59
@Alušáček píše: Více

Z jejího pohledu asi jo, z mého pohledu ne. Ale dělá to všem, takže to není o nás.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.24 14:16
@smile_xxx píše: Více

Jde o dvě babičky. Máma mi dá prkýnko a tchýně kontroluje. Máme je jedno, za co peníze děti utratí. S tchyni si nedáváme dárky.

• Citovat
  • Upravit
15301
23.11.24 14:25
@Anonymní píše: Více

Babicky bývají různě praštěné. Me dávaly taky nesmyslné darky, od mycích prostředku po obrovské spodní kalhotky, do kterých bych se vešla čtyřikrát. Kdyz se vrátím k úvodnímu příspěvku, klidně bych si nechala darovat papinak, podle me je to užitečná věc a kabát, mobil, cokoliv bych si koupila sama. Nebuď tak šetrná, žiješ jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.11.24 15:20

Tak je nech, at ti zaplati nakup, protoze ten potrebujes a za usetrene penize si kup ten kabat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.11.24 19:58
@adresa píše: Více

Takové věci si musíš psát. Když to máš vyvěšené třeba na lednici, tak je celkem lehké to sledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33579
23.11.24 20:15
@iila píše: Více

Píšu si kde co, ale ne týdenní přídely a převody nevyčerpaných přídelu do dalšího období 8o.
Navíc, děti bývalý doma dřív než my z práce a zase odcházely na kroužky, ven. Nebyl kdo by delal policajta u lednice :)
Dostali nanuky na počet, třeba každý 5, a další se koupily příště. Jestli si mezitím někdo snědl jeden za den a někdo dva, nebo někomu zbyly všechny a měl jich tedy při dalším nákupu už deset, to jsme nezapisovali a ani nás to nezajímalo.
Sledování jsme akorát aby se tím necpali na úkor normálního jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.11.24 20:18
@adresa píše: Více

Však si sledujte, co chcete a jak chcete. Odpovídám na to, jak si takové věci pamatovat. Kdyby to pro tebe bylo důležité a smysluplné, bylo by dobré si to psát. Když není, tak je jasné, že to řešit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
23.11.24 20:42

Takže babička sleduje, jestli pár šupů, co vám dá pro děti, skutečně utratíte za věci pro ně, ale není jí blbý několikrát do měsíce se přijít zadarmo najíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33579
23.11.24 21:20
@iila píše: Více

No jistě, ale chtěla jsem říct, že ani psaní by nepomohlo, protože to technicky v podstatě není možné sledovat. Pokud tedy to dítě nebude tak svědomitě, že to samo a poctivě zapíše a druhé totéž.
Není možné hlidat 14lete dítě kdy a kolik z přídelu ujedlo a kontrolovat to - jak, prevažovaním krabičky každý den? A vážně někdo chce po dítěti, aby si zmrzlinu vzalo a bud zapsalo odpis, nebo nahlasilo kolik snědlo? A když řekne, že on z chybějících 200 g snědl jen 40 gramů, takže mu ze 100 g přídelu zbývá 60g, a mladší bude tvrdit, že on snědl jen 80 g, taky ne celý přídel, pak co s tím? Odepíše se to do ztrát? :D dělám do z toho legraci, mně to vážně přijde nesmyslné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.24 21:33

@adresa tak toto je za mě nesmysl. My máme zmrzliny v mrazáku neomezené. Velká část jsou domácí ovocné nedoslazovane nanuky a co sní, to sní. Kupované ji každý jiné, takže každý má svoje a když dojde, mají smůlu a musí počkat, nebo jist domácí. Ale často to řeší tak, že si do mrazáku daji třeba bílý jogurt, nebo Pribinaka.

• Citovat
  • Upravit
33579
23.11.24 21:37
@Anonymní píše: Více

Jo to už mi přijde jako běžný režim, co tak nějak, plus minus, asi funguje všude.
Ale ty zápisy, to si fakt neumím představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
24.11.24 00:19

Ja teda nevim, vim, ze kazda rodina je jina, ale treba mne osobne by vadilo, kdybych dostala od rodicu/prarodicu nejake penize a musela jim hlasit co jsem si za ne koupila ci abych jim nosila uctenku. :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
24.11.24 03:07
@Alenka200 píše: Více

Však samozřejmě. To není ani normální. Chovají se divně celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 07:29
@Alenka200 píše: Více

Mně to taky vadí, ale oni to takto měli nastavené vždy. Účtenky už nechce a naštěstí obě děti ukazují nadšeně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová