Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Mne vubec prakticke darky nevadi, nejsem ten typ, co by se nad nimi ofrnoval, napriklad na narozeniny jsem si prala plno veci na zahradu, nastroje atd… multifunkcni hrnec by mi taky nevadil (ale mam uz ryzovar, pomaly hrnec, airfryer a remosku
), dulezite v tvem prispevku bylo to, ze ty jsi chtela neco jineho a nemohla sis to prosadit. Super ze sis to koupila sama, takto to resim ja
kdyz neco chci nebo potrebuji, koupim si to. Vanoce a narozeniny tudiz az tak neresim, napr. letos si preju boty na behani a dal nevim. Asi povleceni. Co na tom ze je to na 2 postele
![]()
@astoret píše: Více
To jsi hezky vybrala darky, tady je videt, ze hodne vnimas manzela a vis, co ho potesi ![]()
Koncert v Londyne bude super, skvely darek.
Ja budu na Vanoce kupovat letenky, byla jsem vloni v Portugalsku sama, tak ted tam na jare vezmu manzela, sice nepoletime na stejne misto, ale objevime neco noveho spolu. Ono ty letenky jsou ta nejmensi polozka
ale tesim se, uzijem si to spolu. Vloni jsem si letela odpocinout od rodiny, ale zas mi tam chybeli
![]()
Tak at se ti dobre vari, ja mam tefal all in one cy505e30 Vybirala jsem dlouho a tenhle splnuje vse co jsem potrebovala ![]()
@Knizka píše: Více
Praktické dárky mi taky nevadí. Když jsem před třemi roky dostala od manžela kuchynský robot se všema udělátkama byla jsem nadšená, protože jsem si ho přála. K narozeninám jsem dostala zase kávovar Dolce gusto, nadšení bylo stejné. Ale já k tomu dostanu ještě květiny a pod stromeček knihy které miluju a třeba kosmetiku, něco hezkého na sebe. Kdybych dostala hrnce nebo záchodové prkénko a ostatní si rozbalovali vysněné dárky, radost mít nebudu.
Nejsi sobec, jsi úplně v pohodě. Plně tě chápu. Mám děti v podobném věku a nestydím se za to, když řeknu, že jsou dny, kdy jsem ráda, že děti udělají večeři, svačinu poslední dobou dělají jenom děti. Zaměstnám je, aby pomohli, už jsou činnosti, které doma fakt nedělám, dělají jen jen děti nebo manžel. A k vánocům si klidně přeju i větší zbytečnosti než je kabát a papiňák by pro mě taky nebyl dárek, ten kdybych chtěla, tak si ho koupím sama. Minulý mobil jsem taky odložila v době, kdy ještě fungoval - pak ho dostala dcera a koupila jsem si lepší. A taky se chci vyspat a jsem ráda, že děti spí už u sebe a mezi nás leze pouze pes.
Deskové hry mám ráda, ale taky už máme doma hry co nemusím, tak je hraje manžel s dětma sám a nebo sami děti. Já si s nimi ráda zahraju ty co mám ráda.
@Všechnoznám píše: Více
Třeba nemá dostatečný příjem, aby si mohla koupit tyto dražší věci jen tak.
Tak zkus občas myslet na sebe. Nedávno jsme šli nakupovat pro kluky kalhoty, já jsem vlastně nic nepotřebovala, ale líbil se mi tam svetr, tak jsem si koupila svetr. Ono je dobré si občas udělat radost. Taky mám proti ostatním lidem oblečení celkem málo, tak proč občas nepřikoupit.
Zrovna ten kabát bych si klidně koupila sama. Stejně si ho musíš vybrat, zkusit. Spacák by mohl dostat jako tip manžel, ať pohledá nějaký pořádný a je.
@adresa píše: Více
Já pochopila, že omezené mají jen ty 3 zmrzliny u školy, které si samy kupují. To bych si třeba potřebovala zapsat, kdybych doma praktikovala tenhle systém „kapesného“.
Počítat ten zbytek je samozřejmě nesmysl.
Víš co, co je pro tebe radost, může být pro někoho jiného zbytečnost.
Nesouhlasím úplně s tím, že když máš někoho rád, tak přece víš, co mu koupit. Opravdu jsou lidi, kteří nic nového nechtějí a ze svého pohledu nepotřebují.
Pokud u vás doma rádi kupujete, vyhazujete a pak zas kupujete nové (a/nebo máte doma nadstandardní úložné prostory), tak to se určitě vždycky najde něco, čím druhého obdarovat. Třeba nový mobil každý rok. Ale pro jiného je to nesmyslné utrácení. ![]()
PS: Doufám, že má tvůj manžel 35 párů bot a ne 35 kusů. A zakladatelka dvoje a ne dvě boty,
Promiň, ale pobavilo mě to. ![]()
@iila píše: Více
Hele, nevadi, jsem rada, udrzuju si cestinu hlavne na webu a musim rict, ze zjistuji, ze dost zaponinam, nejen gramatiku, ake obcas i to jak neco formulovat. Ziju uz leta v cizine, doma mluvime cesko-anglicko-nemecky, takze moje cestina dostava zabrat, zvlast ta psana forma. Proto tu rada diskutuji, je to jeden z mala webu, kde pisu cesky.
Jinak o se tyce tech darku, tak kdyz to nekdo vnima jako vyhazovani apod, tak proc teda vubec davat darky, neni teda lepsi nedavat nic? Nez nejake veci k potrebe, ktere clovek ani nechce, jen se musi koupit?
@iila píše: Více
Aha. To mě nenapadlo, je fakt, že jsem nečetla úplně pozorně.
I tak bych místo zapisování nanuků dala dětem peníze a ať si je utratí za nanuky, nebo šetří, jejich věc ![]()
Dík, že se nezlobíš za mé pousmání. S kamarády češtináři se taky upozorňujeme na chyby a překlepy a nebereme to nijak zle. Na expatku píšeš dobře. ![]()
Ohledně těch dárků - no ano, v některých případech je opravdu lepší se domluvit a dárky si nedávat. Když to jde a když se na tom dohodnou obě strany. Jenže lidské vztahy jsou složité.