Dáte děti do školek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
4.5.20 21:14
@Anonymní píše:
My tedy do MŠ pracovat chodíme skoro každý den, nejen že děláme výzdobu ale i natirame herní prvky a podobne. Nebojíme se dětí, ale bojíme se otevřít kvůli rodicum, protože část z nich jezdí každý den za hranice.
Vadí nám také že rodiče na mateřské, by si mohli nechat děti doma aby ochránili starší učitelky a také to neudělají…chápu pracující ale ostatní?? :zed:

Co zdravotní sestry, prodavačky, vrátní, veterináři, lidé v bankách, nebo obyčejný THPka či dělníci? Denně se potkávají v zaměstnání s desítkami lidi a nikdo se jich neptá. Kolegyně účetní ma doma mamu 85 let s cukrovkou - nikoho to nezajímá, nikdo ji kvuli tomu nenechá doma na 100% latu. Proč se z učitelů dela nejaka nadrazena skupina? Chápu že e bojí, ale ve stejných podmínkách pracuji desítky jiných profesí a do prace prostě musí a s kým se potkají si nevybírají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.5.20 21:22
@Anonymní píše:
My tedy do MŠ pracovat chodíme skoro každý den, nejen že děláme výzdobu ale i natirame herní prvky a podobne. Nebojíme se dětí, ale bojíme se otevřít kvůli rodicum, protože část z nich jezdí každý den za hranice.
Vadí nám také že rodiče na mateřské, by si mohli nechat děti doma aby ochránili starší učitelky a také to neudělají…chápu pracující ale ostatní?? :zed:

no a je takový problém, aby do školky v současné situaci jen děti zaměstnaných rodičů? Co se týče strachu z pendlerů, tak ten si myslím, že je v současné době již neoprávněný. Třeba v Rakousku je lepší epidemiologická situace než u nás. A pendleři jezdící do Německa jsou pravidelně testováni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.5.20 21:25
@Lucka1111 píše:
no a je takový problém, aby do školky v současné situaci jen děti zaměstnaných rodičů? Co se týče strachu z pendlerů, tak ten si myslím, že je v současné době již neoprávněný. Třeba v Rakousku je lepší epidemiologická situace než u nás. A pendleři jezdící do Německa jsou pravidelně testováni.

Hele ale ta situace tady se nejspis nijak radikalne uz nezmeni. Takze uz navzdycky budou chodit jen deti pracujicich rodicu? Dokud tady hrozil prusvih, budiz. Ale ted? To uz je trochu diskriminacni. Naopak treba deti od nepracujicich rodiu budou personal skolky ohrozovat mene, nez deti pracujicich rodicu, protoze kdyz je jeden rodic doma, ma logicky mnohem min kontatu a mnohem nizsi pravdepodobnost se nakazit, nez rodic pracujici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.5.20 22:00
@sakota píše:
Hele ale ta situace tady se nejspis nijak radikalne uz nezmeni. Takze uz navzdycky budou chodit jen deti pracujicich rodicu? Dokud tady hrozil prusvih, budiz. Ale ted? To uz je trochu diskriminacni. Naopak treba deti od nepracujicich rodiu budou personal skolky ohrozovat mene, nez deti pracujicich rodicu, protoze kdyz je jeden rodic doma, ma logicky mnohem min kontatu a mnohem nizsi pravdepodobnost se nakazit, nez rodic pracujici…

nemyslím samozřejmě napořád. Nicméně když někdo argumentuje tím, že je riziko školky tento školní rok otevřít, tak to, že by přechodně chodily jen děti pracujících je podle mě rozumný kompromis. Nejspíš nenastoupí všechny učitelky a tak bude potřeba aby dětí chodilo méně a nenapadá mě jiný klíč jak vybrat děti co budou chodit. Pro ty co nepracují není zavřená školka větší problém, ale pro rodiny, kde oba rodiče pracují je tato situace opravdu velmi náročná. A třeba o prázdninách také chodí jen děti pracujících rodičů (alespoň u nás to školka tak chce).
Já sama jsem zvědavá jak se situace bude řešit v září, protože si nemyslím, že to bude jiné a není možné nechat školky a školy zavřené měsíce, roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.5.20 22:08
@Lucka1111 píše:
nemyslím samozřejmě napořád. Nicméně když někdo argumentuje tím, že je riziko školky tento školní rok otevřít, tak to, že by přechodně chodily jen děti pracujících je podle mě rozumný kompromis. Nejspíš nenastoupí všechny učitelky a tak bude potřeba aby dětí chodilo méně a nenapadá mě jiný klíč jak vybrat děti co budou chodit. Pro ty co nepracují není zavřená školka větší problém, ale pro rodiny, kde oba rodiče pracují je tato situace opravdu velmi náročná. A třeba o prázdninách také chodí jen děti pracujících rodičů (alespoň u nás to školka tak chce).
Já sama jsem zvědavá jak se situace bude řešit v září, protože si nemyslím, že to bude jiné a není možné nechat školky a školy zavřené měsíce, roky…

No prave. Ted je situace temer jiste mnohem lepsi, nez bude na podzim, v zime… takze mi prijde dost ujety ted diskriminovat deti nepracujicich matek, protoze to znamena, ze ty se teda asi dostanou do skolky nejdriv za rok? Protoze podzim, zima a jaro nejspis budou dalsi vlny? Pecka. Jako dite od nepracujici matky neni vetsi riziko pro ucitelku. Takze ja osobne bych to nijak nedelila. A to rikam jako ucitelka MS, kdybych nebyla na rodicaku, klidne pujdu pracovat a fakt mi nevadi ve tride deti i nepracujicich matek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.5.20 22:20

@sakota tak jde spíš o to, že bude asi potřeba redukovat počet dětí ve školce (méně dětí ve skupině + méně učitelek). Alespoň do konce školního roku. A ta školka bude nyní spíš hlídací zařízení než vzdělávací. Takže i když možná děti nepracujících rodičů jsou méně rizikové, tak ti pracující zase nějak drží ekonomiku, odvádí daně, přispívají do zdravotního a sociálního systému. Takže pokud bude třeba redukovat počet dětí, tak je zcela logické, že poprosí ty co nepracují aby si děti nechali doma. Pokud budou kapacity tak pak ať chodí všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.5.20 22:22
@Lucka1111 píše:
@sakota tak jde spíš o to, že bude asi potřeba redukovat počet dětí ve školce (méně dětí ve skupině + méně učitelek). Alespoň do konce školního roku. A ta školka bude nyní spíš hlídací zařízení než vzdělávací. Takže i když možná děti nepracujících rodičů jsou méně rizikové, tak ti pracující zase nějak drží ekonomiku, odvádí daně, přispívají do zdravotního a sociálního systému. Takže pokud bude třeba redukovat počet dětí, tak je zcela logické, že poprosí ty co nepracují aby si děti nechali doma. Pokud budou kapacity tak pak ať chodí všechny děti.

O redukci poctu deti ve skolkovych tridach zadne doporuceni ani opatreni nemluvi. Skolka je obecne spis hlidaci zarizeni nez vzdelavaci, respektive neni vubec zadny duvod, aby se to, jak to byva obvykle, jakkoliv menilo, narozdil od skoly. A to je prave ta nelogika - do konce skolniho roku. Jenomze od zacatku noveho to nejspis bude jeste mnohem horsi nez ted, takze na co se ceka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
4.5.20 22:29
@sakota píše:
O redukci poctu deti ve skolkovych tridach zadne doporuceni ani opatreni nemluvi. Skolka je obecne spis hlidaci zarizeni nez vzdelavaci, respektive neni vubec zadny duvod, aby se to, jak to byva obvykle, jakkoliv menilo, narozdil od skoly. A to je prave ta nelogika - do konce skolniho roku. Jenomze od zacatku noveho to nejspis bude jeste mnohem horsi nez ted, takze na co se ceka?

tak já patřím mezi ty co si myslí, že by se měly školy a školky normálně otevřít. I jsem podepsala petici za otevření škol. Přišlo by mi logičtější otevřít školu než kina a nákupní centra. Ale dle ministra Vojtěcha puberťáci ve škole nejsou schopni udržet odstup. Ale v kině je to asi bezpečné. Navíc ti puberťáci se budou scházet jinde, v parku, nebo budou někde zašití, popíjet a vykuřovat. To by bylo lepší kdyby byli ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.5.20 06:33
@Lucka1111 píše:
tak já patřím mezi ty co si myslí, že by se měly školy a školky normálně otevřít. I jsem podepsala petici za otevření škol. Přišlo by mi logičtější otevřít školu než kina a nákupní centra. Ale dle ministra Vojtěcha puberťáci ve škole nejsou schopni udržet odstup. Ale v kině je to asi bezpečné. Navíc ti puberťáci se budou scházet jinde, v parku, nebo budou někde zašití, popíjet a vykuřovat. To by bylo lepší kdyby byli ve škole.

souhlasím. Vypadá to, že děti nejsou přenašeči, takže všechna tato restrikční opatření jsou zbytečná. Mnohem větší problém bude na podzim - a moc doufám, že se toto celé nebude opakovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
5.5.20 07:12

@cell - můj názor je, že to si tento stát již nemůže z ekonomického hlediska dovolit..že by ses zas všechno zavřelo.. Ale strach mám z toho, co bude v září taky.. A to mám jedno školkové a školní dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
5.5.20 12:37

Řešilo se očr / otevření školek a pod.
Je založena petice

https://www.petice.com/…ro_rodie_dti?…

• Citovat
  • Upravit
30928
5.5.20 12:46

@Lucka1111 tak mě může školka prosit o cokoli, ale hlavně se budu ohlížet na své dítě. Potřebuje školku? Trpí nepřítomnosti děti? Pokud ano, tak do školky jde. Příští rok bude situace mnohem horší, to je jiz jasné a školky na to nemyslí. Opět zapisují děti do plné kapacity, což je 28 děti. To jako má být dítě doma rok? Jo, kdybych viděla že teď se jede v nouzové režimu, od září je již s tím počítáno, udělala se nějaká systémová opatření, byla bych vstricnejsi. Takto ať si školka redukuje počet dětí nějakým kritériem, které je v souladu se základní listinou práv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.5.20 13:08

Nam dneska dosel e-mail, ze od pondeli otviraji skolku. Ale schazi jim info, kdyz ted kluka nedame, jestli muze nastoupit dodatecne :nevim:.
Ted neni nutne, aby nastoupil, kdyz je nekdo doma. Kdyby se tatka vratil do prace uz v cervnu. Ve skole to mame jasne, kdo nenastoupi 25. 5. do skolni skupiny, tak nema moznost, aby nastoupil dodatecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
5.5.20 13:15

Náš pomaže příští týden. A do práce nejspíš půjdu koncem května. Naše školka nejede naštěstí v nouzovém režimu. Potřebuje režim, kamarády. Spíš se toho děsím, než si zas zvykneme na vstávání atd. Ale nedá se nic dělat. Školka je dobrá pro všechny děti. I pro nepracující rodiče. I když se snažím, nedám mu takový program a hraní, jako ve školce. Navíc ten vir tu bude i v září. Jinak chodí do soukromé a letos jsem přemýšlela, zda ho dát do státní. Tohle mě utvrdilo v tom, nechat ho tam kde je. Jelikož většina mých kolegyn ani neví, kdy se jejich otevře. Některé budou zavřené, některé otevřou, ale pak zase na měsíc zavřou. A do práce chceme všechny

Příspěvek upraven 05.05.20 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
5.5.20 13:15

@Kelsey tak u nás volala učitelka, aby zjistila kdo má zájem o školku. Tak jsem oznámila, že tam dám dítě až v červnu a není s tím problém. Školka by se taky měla otevřít v pondělí 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí