Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga tak to byla jenom řečnická otázka
zase se to nemusí brát všechno vážně ![]()
@janoma ano dam a modlim se at i nase skolka dodrzi doporuceni ze deti nemusej mit rousky. Protoze pokud je budou i tak vyzadovat tak me fakt nastvou. A porad jako nechapu kam vsichni ti co rikaj ze nedaj, ty deti daj.To maji vsichni tolik lidi na hlidani? Nebo proste v praci reknou ze prijdou v zari a zamestnavatele jsou s tim v pohode?
@stinga píše:
to nám snad ještě do 25.5. všechno dají vědět, ne? vždyť je to za víc než 3 týdny, tak tady ty spekulace, jak to bude, když to vláda ještě nevydala, jsou docela předčasné
Jo, vzhledem k tomu, že DPČ/DPP se na konci dubna dozvěděli, že si od 11.3. můžou vzít OČR, klienti cestovky s odletem 1.4. se 20.4. dozvěděli, že nikam neodletí
, tak neřeším a vyčkávám…
@Ivana 85 tak třeba u mě zaměstnavatel je rád, protože pomalu všichni jsou doma neni práce.. Navíc jsme domluveni, že kdykoliv při ošetřovném můžu přijít. takže problém nevidím, tady jde jenom o to, když někdo nechce dát do kolektivu.. z nějakého důvodu..
Příspěvek upraven 01.05.20 v 22:12
@janoma píše:
@stinga my třeba otevirame 11.5.
to vám závidím, moje byla před karanténou nemocná, tak už je doma víc jak 2 měsíce, a jak někde vidí nějaké dítě, tak za ním chce utíkat a hrát si
@janoma píše:
@Lama Lama oni ale nebudou mít rousky.
NO, já vím. Díky Bohu. Dyť by to byla blbina.
@zrcadlo píše:
Já mám 2 školkové děti a trošku problém v tom, že školka zdůrazňuje, že bude přijímat jen 100% zdravé děti bez rýmy a kašle. Syn má projevy alergické rýmy a náběh na astma, měl jít na konci února na alergologii na vyšetření, ale už jsme to vzhledem k situaci zrušili. Tzn. nemá nijak potvrzenou svou diagnózu. Já ho dám do školky, on v šatně kýchne a probodnou mě pohledem ostatní matky, pak se ve třídě rozeběhne a zakašle, a učitelky mi doporučí nechat zdravé dítě doma
Jasně, toto jsem řešila u nás poslední den, kdy byl malý ve školce, pak jsem prohlásila, že mi to za ty nervy a dohadování se nestojí, zůstali jsme doma, naštěstí druhý den je stejně zavřeli. Syn má kromě snížené imunity alergo/astma problémy, únor a březen byl na Ventolinu, dusivý kašel, po lécích to ustoupilo. Já mám totéž, takže dědičné a bude hůř. Uklízečka ho slyšela, že v šatně zakašlal, hned doletěla, že tam nesmí, jen zdravé dětí atd., já jí na to, že on ale není infekční, že to je alergo/astma problém, léky… se mi tam omlouvala, já ji chápala, ale stejná reakce vzápětí hospodářka, rodiče se na něho dívali jak na chodící bombu… učitelky to ví, ty to neřešily, ale to bylo v březnu, teď to zase může být jiné. Navíc na alergo/imuno mi vzhledem k tomu doporučili, aby do školky nyní ani nešel, abychom počkali, co bude, pokud to jen trochu bude možné. Ale bez očr to možné nebude. Takže co s tím? Do babyboxu? Nebo jak si to představují
.
@zrcadlo píše:
Jo, vzhledem k tomu, že DPČ/DPP se na konci dubna dozvěděli, že si od 11.3. můžou vzít OČR, klienti cestovky s odletem 1.4. se 20.4. dozvěděli, že nikam neodletí, tak neřeším a vyčkávám…
Ano dám, pracuji druhý měsíc na HO a mám toho plný kecky. Takže prvnak do školy, malej do školky. Aspoň na dopoledne. Ten virus nezmizí, bude tu pořád, navíc se můžeme nakazit opakovaně, tak na co čekat, upřímně, poslala bych je klidně v pondělí.
Vyloučila bych ze školky děti, jejichž rodiče jsou na RD s druhým dítětem, ať jich tam teda není tolik. A kdo nechce, dítě přece dávat nemusí. ![]()
@Netopýr1 píše:
Ano dám, pracuji druhý měsíc na HO a mám toho plný kecky. Takže prvnak do školy, malej do školky. Aspoň na dopoledne. Ten virus nezmizí, bude tu pořád, navíc se můžeme nakazit opakovaně, tak na co čekat, upřímně, poslala bych je klidně v pondělí.
Vyloučila bych ze školky děti, jejichž rodiče jsou na RD s druhým dítětem, ať jich tam teda není tolik. A kdo nechce, dítě přece dávat nemusí.
A kdo chce, ale zdravotní stav např. toho dítěte nebo jiné objektivní skutečnosti to nyní neumožňují? Tak co, babybox? A pokud školka pojede v běžném režimu, nemůže vyloučit nějaké děti jen proto, že mají matky na rodičovské, mají právo tam být stejně jako jiné, ony i ty matky navíc mohou pracovat z domova.
Tak chce nechce, tak my třeba chtěli poslat kluka do školy, ale co můžem potvrdit,,že prohlašuji čestně, že nemáme doma rizikové, když máme doma dědu nad 65, mámu po mrtvici, kluci jsem psala.. Navíc to vědí, ve škole, takže un sá třeba škole je naopak. Já bych kluka chtěla poslat, aby se doučil, ale ani doktorka s tím nesouhlasí a škola to o klukovi ví, tak jim nemůžu toto poslat..
Vě školce ví, že kluk jezdí se srdíčkem, tři roky jim, říká, že by neměl dostat infekt a pak tam s jim přijdu
je otázka, jestli by mi ho vzali
Příspěvek upraven 01.05.20 v 22:23
@Anonymní píše:
A kdo chce, ale zdravotní stav např. toho dítěte nebo jiné objektivní skutečnosti to nyní neumožňují? Tak co, babybox? A pokud školka pojede v běžném režimu, nemůže vyloučit nějaké děti jen proto, že mají matky na rodičovské, mají právo tam být stejně jako jiné, ony i ty matky navíc mohou pracovat z domova.
Proč anonym? Vždyť si ho nech doma, co ti brání? Možná právo nemají, ale už to avizovali. Matky na RD ať si nechají děti doma. Aspoň u nás. Já dělala na RD celou dobu, pokud zvládá ženská dělat na HO při RD, má kratší úvazek, pravděpodobně to zvládá i s dětmi. Sorry jako, byt doma na RD, tak tam děti na měsíc fakt dávat nebudu. ![]()
Pokud skolka otevre a nebude diskriminovat, dam. Deti jsou zdrave (respektive zatim se u nich nikdy nenasla zadna chronicka choroba), ja s manzelem taktez, s dalsimi pribuznymi se vidame ci nevidame v zavislosti na dohode. Jak uz zde kdosi psal, nechci drzet dite doma rok nebo dva, nez se situace nejak vyznamne zmeni.