Dáte děti do školek?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
1.5.20 21:50

Já toto budu řešti oppavdu až to nastane, staršího kluka nedáváme, protože to vyloženě neuroložka nedoporučuje do září, protože ještě půjde na testy, jak ta borela, postupuje, nepostupuje, tak i kvůli němu- to školy teda nejde,
Nemám problém doložit i potvrzení, protože už jsem někde četla, že si lidi budou jakoby vymýšlet, aby děti nemuseli nikde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.5.20 21:50
Je to prave na hlavu.
Osetrovne opravdu nebude a vypadá to, ze Asi ani pro ty rizikové skupiny.
Ale k tomu by se asi měl vyjádřit Maláčová.
@Anonymní píše:
A toto platí i podle té jejich nové metodiky, jak o ní dnes mluvili na tiskovce? Protože se tvářili, že budou nějaká ta čestná prohlášení i u těch malých dětí, to tam teda nakonec není?
@Anonymní píše:
A toto platí i podle té jejich nové metodiky, jak o ní dnes mluvili na tiskovce? Protože se tvářili, že budou nějaká ta čestná prohlášení i u těch malých dětí, to tam teda nakonec není?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
1.5.20 21:51

@janoma no ale nedávno psali, že zatím nebyl prokázán přenos z dítěte mladšího 10 let na jinou osobu. A školství se obnovit nějak musí, ten virus tu pravděpodobně bude napořád a školy a školky přece nemohou zůstat zavřené několik let, než bude vakcína nebo lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.5.20 21:52

Ano, manuál už jsem bohuzel dostala a cetla :,(

@Anonymní píše:
A to je i přímo podle toho manuálu? Oni fakt počítají s tím, že je v pořádku dát rizikové děti do školky?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21232
1.5.20 21:52

Nedám a hotovo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.5.20 21:53

@Lucka1111 oni toho napíší. Ach jo. Ale je možné, ze v pondělí bude vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

@janoma já ji ale právě četla, ž e bude.. zkuste se podívat na NOvinky. cz a ošetřovné a tam přímo bylo napsané, její slova, že do školy a školky, děti nemusí, o ošetřovné nepřijdou, ale musí čestně prohlásit, že opravdu nemůžou, kvůli tomu, že nemají dobrý zdraovtní stav, a nebo domácnost..
Ale zarazilo mě, že i školu zmiňovala, takže možná nakonec, i školáci, to nebude, že kdo chce nechce..že ti co jsou zdraví, a doma nebydlí senior, tak bud pujdou a nebo ošetřovné nebude.. Zkus tam mrknout… já to pak sice už nenasla, ale bylo to psané včera dopoledne

Příspěvek upraven 01.05.20 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098

@janoma To jako, že v sousední školce to mělo několik desítek dětí, které byly i otestované? Nevíš, kolik rodičů/prarodičů to chytlo taky? Docela by mě zajímalo, jestli je pravda, že od dětí se to chytá minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.20 21:54
@janoma píše:
Je to prave na hlavu.
Osetrovne opravdu nebude a vypadá to, ze Asi ani pro ty rizikové skupiny.
Ale k tomu by se asi měl vyjádřit Maláčová.

Vždyť Maláčová opakovaně tvrdí, že pro ně to zůstane zachované. A Plaga se vyjadřoval, že on nemá problém to podpořit. To je fakt na hlavu, celý ten systém rozvolňování… jak to mají rodiče řešit?? Vím, že nevíš, to je jen řečnická otázka. Ne každý má někoho, kdo může hlídat, nebo možnost HO.

• Citovat
  • Upravit
1309
1.5.20 21:55

Ano dám,
ale jsme na malé vesnici. Všichni se dobře známe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958

Mám predskolaka a dám ho. Nemáme doma rizikové osoby, rodiče mají 65 a jsou zdraví. Z viru mám lehké obavy, ale jak psal kdosi výše, vir tu bude už napořád a nemůžeme se prostě pořád izolovat. Naše zdravotní péče je na špičkové úrovni, je dostatek lůžek pro závažné pacienty a podchyceni nemoci je podle mě dobře proveditelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Holky zkuste se opravdu mrknout na ty NOvinky.cz já to pak nenašla, ale bylo to včera o půl 11, vydaný článek.. ale je fakt, že každou chvíli se mluví jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
1.5.20 21:56

@Janasas no ale tak je to přeci správně, že kdo není rizikový či nebydlí s prarodiče, tak buď má jít do školy, nebo být doma za své. A pro ty rizikové OCR zůstane. Jako si tady z toho budou lidé dělat dovolenou za 80% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
1.5.20 21:56

@Janasas myslím, tento není pro skolky, ale podívám se. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.20 21:57
@Janasas píše:
@janoma já ji ale právě četla, ž e bude.. zkuste se podívat na NOvinky. cz a ošetřovné a tam přímo bylo napsané, její slova, že do školy a školky, děti nemusí, o ošetřovné nepřijdou, ale musí čestně prohlásit, že opravdu nemůžou, kvůli tomu, že nemají dobrý zdraovtní stav, a nebo domácnost..
Ale zarazilo mě, že i školu zmiňovala, takže možná nakonec, i školáci, to nebude, že kdo chce nechce..že ti co jsou zdraví, a doma nebydlí senior, tak bud pujdou a nebo ošetřovné nebude.. Zkus tam mrknout… já to pak sice už nenasla, ale bylo to psané včera dopolednePříspěvek upraven 01.05.20 v 21:54

Taky jsem to četla a v citaci Maláčové byly výslovně uvedené školky, tak mne to trochu uklidnilo a toto zase hodně zneklidnilo. Já chápu, že něco jiného je, když je dítě i všichni kolem v pořádku, tak pak je to věc volby rodiče, tam bych očr zvážila, ale pokud jsou to rizikové děti, tak to je přece o něčem jiném.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML