Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@janoma no zkus třeba to najdeš, já to pak nemohla, už tam byly další jejich orzhodnutí pořád něco rozhodují a je nového,…
@janoma píše:
Tomu čem oni mluví je pravda, ale neplatí to pro skolky. Ty vláda nezavrela. @Anonymní píše:
Vždyť Maláčová opakovaně tvrdí, že pro ně to zůstane zachované. A Plaga se vyjadřoval, že on nemá problém to podpořit. To je fakt na hlavu, celý ten systém rozvolňování… jak to mají rodiče řešit?? Vím, že nevíš, to je jen řečnická otázka. Ne každý má někoho, kdo může hlídat, nebo možnost HO.
Já vím, že nezavřela. Tady je to https://www. novinky. cz/domaci/clanek/nechcete-poslat-dite-do-skoly-muzete-prijit-o-osetrovne-40322436#utm_content=ribbonnews&utm_term=mal%C3%A1%C4%8Dov%C3%A1%20%C5%A1kolky&utm_medium=hint&utm_source=m.search.seznam.cz
@janoma píše:
Otázka je jasná.
Dáte své děti do školek po tom, co se ukázalo, ze jediná ochrana bude zvýšena desinfekce?
Ptám se jako pedagog.
Ve školách ochrana jak hrom a skolky jsou vydané napospas osudu. Nesnasim dvoji metr.
Argument, ze malé děti nejsou ohrožené neberu. V sousední skolce měla Coronu polovina děti. Navíc mají doma příslušníky třeba z rizikových skupin.
Dekuji
Naopak. Přijde mi to jako jedno z mála světlých rozhodnutí naší vlády. Čekám, že to samé snad udělají i se školou. Vždyt je to trapný… Jako myslíš, že ty děti jsou schopné dodržet hygienické zásady při nošení roušky tak, aby fakt fungovala?
Anonymní, ano ten článěk jsem myslela.. Jenom si neumím představit, kde jako budu dokladovat- komu, že neposílám, z důvodu zdravotního, jeslti zamětnavateli a on to pošle jako vždycky ten výpis na konci měsíce nebo jak to bude, a nebo školka to bude škola.
Příspěvek upraven 01.05.20 v 22:03
@janoma a kolik dětí z té sousední školky tu Coronu potvrzenou testy mělo? a kolik jich někoho prokazatelně nakazilo?
Náš půjde až od září pokud se situace ještě nějak nezhorší. Ale doma s ním nejsme, hlídá ho u nás doma tchýně, takže očr a finance naštěstí nemusíme řešit.
@Janasas píše:
Anonymní, ano ten článěk jsem myslela.. Jenom si neumím představit, kde jako budu dokladovat- komu, že neposílám, z důvodu zdravotního, jeslti zamětnavateli a on to pošle jako vždycky ten výpis na konci měsíce nebo jak to bude, a nebo školka to bude škola.Příspěvek upraven 01.05.20 v 22:03
to nám snad ještě do 25.5. všechno dají vědět, ne? vždyť je to za víc než 3 týdny, tak tady ty spekulace, jak to bude, když to vláda ještě nevydala, jsou docela předčasné
Já mám 2 školkové děti a trošku problém v tom, že školka zdůrazňuje, že bude přijímat jen 100% zdravé děti bez rýmy a kašle. Syn má projevy alergické rýmy a náběh na astma, měl jít na konci února na alergologii na vyšetření, ale už jsme to vzhledem k situaci zrušili. Tzn. nemá nijak potvrzenou svou diagnózu. Já ho dám do školky, on v šatně kýchne a probodnou mě pohledem ostatní matky, pak se ve třídě rozeběhne a zakašle, a učitelky mi doporučí nechat zdravé dítě doma ![]()
Už 3 týdny chodí záse do soukromé. Máme dobrou imunitu, děti je teď tak 10. Já ještě nemám potvrzené těhotenství a stejne jde chodit dal.
Ne, nedám syna do školky a doufám, že nebude problém, je předškolák. Má zvýšenou nemocnost, takže se mi nechce riskovat.
@stinga píše:
to nám snad ještě do 25.5. všechno dají vědět, ne? vždyť je to za víc než 3 týdny, tak tady ty spekulace, jak to bude, když to vláda ještě nevydala, jsou docela předčasné
Otevírání školek ale není vázané na 25.5., to je možné kdykoli podle rozhodnutí zřizovatele. Ti většinou čekali, jaké budou podmínky, ty nakonec dle všeho vlastně žádné nejsou, takže není moc důvod školky neotevřít. Jen někteří upozorňují, že by bylo dobré dořešit to očr, ale vláda dělá, že neslyší.