Dáte děti do školek?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
2.5.20 07:21
@janoma píše:
Otázka je jasná.
Dáte své děti do školek po tom, co se ukázalo, ze jediná ochrana bude zvýšena desinfekce?
Ptám se jako pedagog.
Ve školách ochrana jak hrom a skolky jsou vydané napospas osudu. Nesnasim dvoji metr.
Argument, ze malé děti nejsou ohrožené neberu. V sousední skolce měla Coronu polovina děti. Navíc mají doma příslušníky třeba z rizikových skupin.
Dekuji

Nechtela jsem, at maji uc. ve skolce min deti. Ale ted nevim, jak to udelame. Jsem v nasi domacnosti jedina rizikova a do prace se po 25. 5. vracim. Nechci na nemocenskou, kdyz nenastoupim (vedeni povidalo, ktery zamestnanec sk. nenastoupi, tak jde marodit nebo neplacene volno).
Muz si chtel na skolkare vzit ocr. Ale podle tech informaci ztraci duvod, aby maly nenastoupil, kdyz jediny rizikovy jde do prace. Nejak to udelame, aby nemusel zpet do skolky i bez ocr.
Je odkladovy, po nastupu zpet do skolky bude mit 7r. a byl by jediny ve tride, kdo musi nosit rousku. Mi nevadi rousky, maly je zvykly. Kdyz ji bude v kolektivu deti nosit sam? :nevim: Meli to udelat od 2-7r., ale chybi tam slovo vcetne 7r. predskolaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.5.20 07:22

O mateřských školkách v karanténě psali na idnes asi dva týdny zpět v článku o tom, kolik je nakažených podle profesí. Bylo tam docela dost učitelů, přestože jsou školy zavřené. Podle toho článku to číslo bylo tak vysoké díky pár mateřským školám, které nezavřely dobrovolně, ale zavřela je až karanténa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
2.5.20 07:26

Pokud skolku otevřou, děti půjdou. Oni kolektiv uz akutne potrebujou a ja zas potřebuju pracovat. Bojím se ale toho, ze budou přijímat pouze úplně zdravé děti, což je nereálné. Kluci jak se ocitnou ve školce, nejpozději do 2 dnů mají rýmu, která se jich drží klidně měsíc. Ale téměř vždy je to jen lehká rym a, nic víc. Normálně s ní do školky chodí, nikdo s tím nikdy neměl problém, Ale obávám se, že ted to problem bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.5.20 07:28

Jeste dodam, ze mame tri deti a ani jeden jsme nikdy ocr necerpali. Nebyl duvod. Vzdy se to resilo dovolenou, volnem nebo to vyslo, ze jsme se prostridali, kdyz chlap dela smeny.
Ted si poprve chtel vzit muz na ten mesic, at maleho do skolky, uz nevracime. Tak si ocr nevezme, kdyz to nejde. Svet se nezbori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 07:56
Tak řekla, ze to bude stačit.
@Anonymní píše:
A když mám dobrozdání, že návštěvu školky nyní nedoporučuje?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 07:58

@stinga omezení na počet tam prave žádné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 07:59

@fotze nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 08:01

@stinga to je poměrně stará diskuze. Tohle je info z minulého týdne z porady.Ale ver si čemu chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
2.5.20 08:16

Domluvím se ve školce, pokud řeknou „Máme otevřeno, ale pokud můžete, nechte si děti doma“, tak nechám doma, pokud bude otevřeno pro všechny, dám. Na dopoledne.

Do práce nemusím, ale i s prázdninami by dítě bylo doma skoro půl roku, to není dobré ani pro něj, ani pro rodinu jako celek, nudí se, takhle velký dítě není na matku celej den zvědavý (teda to naše). Prvních pár týdnů to bylo i fajn, ale teď už ne. I ona chce do školky.

Ani mi neleze na nervy, jenom mi ten život bez skolky, kroužků a možnosti jít jinam než do lesa přijde takovej chudej. Tak aspoň tu školku… Navíc já počítám, že to máme v říjnu zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
2.5.20 08:22

Dáme a těšíme se všichni. My do práce oba musíme, platíme na hlídání studentku a až se to trochu stabilizuje, budeme fakt rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 08:25

@cell tomu rozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.5.20 08:35
@janoma píše:
@stinga mělo ji cca 20 děti. a 5 dospělých.

Dyť 20 pozitivních dětí 0-6 nebylo ani v celé ČR, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
2.5.20 09:01

Čekám na otevření školky jak na smilovani :) Takže ano, školkové pofrčí. Školáky za současné situace chci nechat doma, protože pobyt ve škole, tak jak je to teď nastavené, mi připadá úplně k ničemu (tedy krom pohlídání). Se skolakama si HO představit dovedu, se skolkovyma už je to dost problém. Navíc ruší školáky při učení.

Jak tu někdo psal o nakažených dětech ve školce, taky tomu moc nevěřím. U nás těsně před zavřením školky taky proběhl jakýsi moribundus s horečkami a kašlem, ale měly to veskrze jen děti, takže jsme to vyhodnotili jako nejakou dětskou virózu.

• Citovat
  • Upravit
15814
2.5.20 09:09
@Lama Lama píše:
Dyť 20 pozitivních dětí 0-6 nebylo ani v celé ČR, ne? :mrgreen:

někde jsou statistiky pro tuhle věkovou skupinu? tak trochu prokrastinuji, takže tvoje otázka mě inspirovala k hledání informací, ale vše, co jsem u nás našla, bylo rozdělení 0-14 let :nevim: mmch k dnešku je to v téhle věkové kategorii 6% nakažených, tedy 454 případů, žádné úmrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
2.5.20 09:25

Holky u nás se otvírají školky už v pondělí a všechny běžný provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí