Dáte děti do školek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76805
2.5.20 14:51

@IvaX tak když jsi doma, tak to není co řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
2.5.20 16:08
@Anonymní píše:
Také s dovolením anonym, chodí tu spousta známých, i učitelek, tak nechci být nikde vláčena. Nechci být zlá ale tak se mi zdá že učitelům se prostě nechce do práce. Nebo se pletu že jsou doma za 100 procent platu???Učitelé na základních a středních školách ještě nějakou práci vykonávají a věřím že jí mají opravdu hodně ale prosím pěkně co dělají učitelky mateřských školek? Tak komu by se to pak nelíbilo nezůstat doma.Jsem zdravotní sestra a potřebuji po rodičovské nastoupit do práce. Co mám říct zaměstnavateli který mi drží místo na ambulanci dle domluvy na částečný úvazek a já toto místo opravdu nutně potřebuji protože s dvěma malými dětmi si nemohu nikde s požadavky vyskakovat a tady mi chtějí vyjít vstříc. Mám o toto místo přijít protože školka se bude bát otevřít a nebo hledat kličky jak tam mít co nejméně dětí. Vy uvádíte že nemáte ráda dvojí metr. Kdyby vaše argumenty používali zdravotníci, prodavači, řidiči, pošťáci a jiné profese, jak by to tu vypadalo.Vy se bojíte dětí, co má říkat zdravotní sestra která pečuje o prokazatelně nakaženého pacienta???Koronavirus nezmizí, na podzim se očekává druhá vlna.To se jako nyní školky vykroutí aby nemuseli do konce šk roku otevřít, pak pěkně prázdninky a od září se opět zavře kvuli již zmíněné druhé vlně? To přece nelze

S tim naprosto souhlasim. A treba do prace chodej, uklizet atd, ale proste bez deti to je pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
2.5.20 17:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.5.20 18:43

To vypada docela pricetne nahodou. Az na tu cast se zakazem deti s jakymakoliv znamkama infekce hornich cest dychacich, zname deti. Pokazdy tam bude nekdo, kdo venku psikne nebo tak neco. Takze budou asi volat a resit uplne porad. Ale jinak me to docela prekvapilo, ze to neni nijak prehnane komplikovany a nesmyslny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17000
2.5.20 18:53

Ja syna nedam - dcerce narozene ve 26.tydnu nedoporucili lekari, aby se zatim vracela do skoly a takto se spolu zabavi - osetrovne neberu, ve firme mame plosny HO, ale uvidim, co bude po skonceni krizoveho stavu. A po pravde - vic nez to co bude ted, me desi co bude od zsri, az zas zacne chripkova sezona..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.5.20 18:54

Taky mě to příjde celkem v pohodě, řekla bych, že až na pár vyjímek celkem klidný den. Bohužel jak jsem si myslela, my máme rizikovost u 2 osob v rodině, takže jsme do září doma a doufám, že jen do září. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
2.5.20 19:16

Holky mě se to pořád neche načíst.. tak jak to teda dopadlo, pokud je rizikové dítě a nebo v rodině s tím ošetřovným..
A kdo je teda rizikový všechno.. nevím, několirkát sjem to zkoušela nechce mi to počítač načíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.5.20 19:23

@Janasas Ministerstvo zdravotnictví stanovilo následující rizikové faktory: 1. Věk nad 65 let s přidruženými chronickými chorobami. 2. Chronické onemocnění plic (zahrnuje i středně závažné a závažné astma bronchiale) s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou. 3. Onemocnění srdce a/nebo velkých cév s dlouhodobou systémovou farmakologickou léčbou např. hypertenze. 4. Porucha imunitního systému, např. a) při imunosupresivní léčbě (steroidy, HIV apod.), b) při protinádorové léčbě, c) po transplantaci solidních orgánů a/nebo kostní dřeně, 5. Těžká obezita (BMI nad 40 kg/m2). 6. Farmakologicky léčený diabetes mellitus. 7. Chronické onemocnění ledvin vyžadující dočasnou nebo trvalou podporu/náhradu funkce ledvin (dialýza). 8. Onemocnění jater (primární nebo sekundární).

Do rizikové skupiny patří dítě, které osobně naplňuje alespoň jeden bod (2-8) uvedený výše nebo pokud některý z bodů naplňuje jakákoliv osoba, která s ním žije ve společné domácnosti.
Doporučuje se, aby zákonní zástupci zvážili tyto rizikové faktory, pokud dítě patří do rizikové skupiny, a rozhodli o účasti dítěte v mateřské školy s tímto vědomím.
Při prvním vstupu do školy předkládá zákonný zástupce žáka tato prohlášení, která je možné podepsat před vstupem do školy:  písemné seznámení s vymezením rizikových skupin stanovených Ministerstvem zdravotnictví, a  písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění (např. horečka, kašel, dušnost, náhlá ztráta chuti a čichu apod.).
O této povinnosti by měli být zákonní zástupci ředitelem školy předem informováni (v rámci sdělení informace o obnovení provozu školy a jejích podmínkách). Pokud zákonný zástupce tyto dokumenty nepodepíše, nebude vstup dítěti do mateřské škole umožněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
2.5.20 19:28

@sakota u nás máme 3 body, kluk je sám kardiak, a je tak i co s tím ošetřovným, jestli třeba se má něco doložit a zůstane.
Mě to normálně nejde otevřít :mrgreen: zákon schválnosti, člvoěk je zvědavý..
Máme doma dědu, ale to jako. nemocný neni, ale kluk má sníženou imunitu ted po léčbě do záři, jak jsem psala, a máma prodělala před 5lety mozkovou mrtvičku a vysoký tlak se léčí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.5.20 19:28
@Janasas píše:
Holky mě se to pořád neche načíst.. tak jak to teda dopadlo, pokud je rizikové dítě a nebo v rodině s tím ošetřovným..
A kdo je teda rizikový všechno.. nevím, několirkát sjem to zkoušela nechce mi to počítač načíst

o osetrovnym se nikde nic nepise v tomhle dokumentu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
2.5.20 19:29

@sakota takt o bude zajimavé, asi si to bude muse přepsat na statšího kluka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.20 19:29
@Janasas píše:
A kdo je teda rizikový všechno.. nevím, několirkát sjem to zkoušela nechce mi to počítač načíst

OČR tam řešeno není. U nás spadám kromě dítěte do jedné z rizikových kategorií i já. Řeší to i pedagogická komora, nějaká informace k tomu je na webu Novy, možná to bude i ve zprávách?

• Citovat
  • Upravit
76805
2.5.20 19:32

@sakota taky se mi to docela líbí, akorát si děti budou víc mýt ruce - to jim neuškodí, jinak to že dítě pošlou domů s každým náznakem respirační nemoci je teda blbý, ale chápu to, to tam asi moc dlouho nepobudem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
2.5.20 19:33

@Janasas ty to asi budeš muset řešit individuálně s dětskou lékařkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
2.5.20 19:37
@stinga píše:
@sakota taky se mi to docela líbí, akorát si děti budou víc mýt ruce - to jim neuškodí, jinak to že dítě pošlou domů s každým náznakem respirační nemoci je teda blbý, ale chápu to, to tam asi moc dlouho nepobudem

Jo no. Ale teda ja furt nevim, zda tam bude moct dcera chodit, protoze jsem doma s mladsim. Fakt bych ji to prala, aspon treba dvakrat tydne, protoze doma si furt chce hrat na skolku a fnuka, kdy zas pujde, ale uvidime. Nase skolka se k pripadnemu nekdy znovotevreni jeste vubec nijak nevyjadrila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí