Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jopo píše:
Holky u nás se otvírají školky už v pondělí a všechny běžný provoz.
závidím
u nás až od 25.5.
@Mufina já už to nevyuziji, ale máme školku součástí školy, tak to vím, neb je to vyvěšeno na stránkách a kamarádka taky dělá uč ve školce. Já mám 1. a 3. Třídu a ty tedy nepůjdou.
@jopo my máme na stránkách školky vyvěšený nějaký canc, ze kterého vyplývá, že by školky nejraději neotevřeli ![]()
@janoma píše:
@Lucka1111 ano, děti mívají lehčí, ale je tam s nimi i spousta personálu. [/citace@janoma píše:
@Lucka1111 ano, děti mívají lehčí, ale je tam s nimi i spousta personálu.A to jako budeme vsichni doma několik let?
Já volala řediteli už před dvěma týdny, kdy otevřou.Jsem zdravotnik, bydlím na hranici kraje, jezdím do sousedního do práce, 10 km.
Dite mi tam do školky pro zaměstnance záchranných složek nevezmou.
Vozit ho do te, co otevrel náš kraj mam fakt z ruky.Uz se modlim, at to všechno je ve svých kolejích.
Víc lidí než na covid umře na vyděšení a ten zbytek na zanedbanou prevenci a odklad zákroků.
Svět musí jít dál. A jestli máš strach o své zdraví a chceš sedět doma, tak dej výpověď a zabarikaduj se do doby, nez pojdes hlady.
Nejsi sama, komu hrozí v zaměstnání nákaza.
Učitelům se zpět nechce se mi zdá.Prosím o zachování anonymity z důvodu uvedení zaměstnání.
@sagina píše:
někde jsou statistiky pro tuhle věkovou skupinu? tak trochu prokrastinuji, takže tvoje otázka mě inspirovala k hledání informací, ale vše, co jsem u nás našla, bylo rozdělení 0-14 letmmch k dnešku je to v téhle věkové kategorii 6% nakažených, tedy 454 případů, žádné úmrtí.
Nejsou. Já nkde narazila na statistiky z poloviny dubna a tam bylo asi 160 případů 0-14.
Zdravím, Chci se zeptat, když se píše ve školce, kde otevřou 11.5., že kdo může, ať si nechá děti doma, aby bylo ve třídě co nejmíň děti. Dá někdo děti - z vás rodičů- do školek, kdo je jinak doma? Syn má 4 a čtvrt roku, do skolky chodí teprve od ledna na cele dopoledne(dřív jinak moc nechodil) a strašně mu chybí, dennodenně se ptá, kdy půjde, chybí mu kolektiv. Absolutne to není proto, že by mi tu prekazel, právě naopak, jsem ráda, že je doma, ale mrzí mě to. Jsem na rd ještě s dvouletým. Pokud půjde až v září, nic se nevyřeší, prý na podzim dojde vse znovu a ještě hůř. To budou děti další půl rok doma? Mám pocit, že si školku ani neužije ![]()
Příspěvek upraven 02.05.20 v 11:00
@Terez001 píše:
Zdravím, Chci se zeptat, když se píše ve školce, kde otevřou 11.5., že kdo může, ať si nechá děti doma, aby bylo ve třídě co nejmíň děti. Dá někdo děti - z vás rodičů- do školek, kdo je jinak doma? Syn má 4 a čtvrt roku, do skolky chodí teprve od ledna na cele dopoledne(dřív jinak moc nechodil) a strašně mu chybí, dennodenně se ptá, kdy půjde, chybí mu kolektiv. Absolutne to není proto, že by mi tu prekazel, právě naopak, jsem ráda, že je doma, ale mrzí mě to. Jsem na rd ještě s dvouletým. Pokud půjde až v září, nic se nevyřeší, prý na podzim dojde ve znovu a ještě hůř. To budou děti další půl rok doma? Mám pocit, že si školku ani neužije
NO a nemůžete se sejít nebo prostřídat v hlídání s jinýma matkama? Mě přijde, že dětem nechybí celá školka a celý kolektiv. Ale prostě pár kamarádů a sociální kontakt.
Já mám děti starší. Ale od uvolnění omezení pohybu jsou už vcelku spoko. Zveme si kamarády ze školy.
@Terez001 jak píše @Lama Lama od uvolnění opatření už se děti schází s kamarády. I na hřiště už zajdeme.
@Mufina na hřiště chodíme pořád, ale ne vždy tam jsou děti a to jsem z okres. mesta. Málokdy tam potkáme nějaké známé, a ne všichni mají čas ve stejnou hodinu přijít. Ale nevadí, syn se baví s kymkoliv. Kolikrát hledím, kde všechny ty děti jsou hřiště jsou téměř prázdná.
Já jsem se jen ptala, jestli někdo dá děti do školky, i když je rodič jeden nebo druhý doma.
@Lama Lama píše:
Nejsou. Já nkde narazila na statistiky z poloviny dubna a tam bylo asi 160 případů 0-14.
jo, 167 bylo ve článku z 2.4., ve článku z 11.4. to bylo 315. těch 454 by měl být aktuální stav do dneška, je to stránek ministerstva zdravotnictví.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
V pondělí volala ředitelka školky, jestli chci dát dceru do školky, tak jsem říkala, že pokud budou bez roušek a venku, nemám s tím problém. Chodila by jen na dopoledne, aby se vyblbla, děti jí chybí. Na druhou stranu, pokud požádají, abych si jí nechala doma, že potřebují místa pro děti pracujících rodičů, budu to respektovat. Ale vzhledem k tomu, že naše školka jsou dvě třídy o dvaceti dětech a nikdy se nesejdou všechny, bude se spíš řešit, aby bylo dost dětí, aby se vůbec mohlo otevřít, jinak zájemce přesunou do vedlejší větší školky a naše zůstane zavřená…
@janoma píše:
Bohužel, osetrovne nebude
Bude pro ty, co jsou buď rizikoví, seznam nemocí bude vydán nebo bydlí se seniorem ve společné domácnosti. Bude stačit dodat čestné prohlášení.
@amalka3455 no jestli jsem to pochopila dobře, ve školkách by nemělo být to omezení na 15. Včera ve zprávách říkali, že by měli jet v podstatě ve stejném režimu.
Máme 5 letého (který se do školky vyloženě těší) a jsem doma s 2 letým. Ve školce napsali, že budou chtít podepsat papír, že dítě se nesetkává s rizikovými skupinami. Bydlíme s prababičkou a pradědou 88 a87, takže do školky teda toho 5 letého asi ani dávat nemůžu, chápu to správně. Otevřou 25.5. Máte to někdo podobné?
@jopo vy se máte