Dáte děti do školek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
2.5.20 11:11

@Terez001 je pravda, že tady je taky dost vylidněno (Praha). Asi jsou všichni na chalupách, nebo nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12007
2.5.20 11:12

Ano, dam syna do skolky za jakychkoliv okolnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
2.5.20 11:34

Oba skolkovi, jeden predskolak. Na očr nejsem, normalne pracuji, i manzel. Davat je do školky budu jen pokud oni budou chtit, a zatim chteji. Uz jim chybí kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
2.5.20 11:38
@lidsha píše:
Máme 5 letého (který se do školky vyloženě těší) a jsem doma s 2 letým. Ve školce napsali, že budou chtít podepsat papír, že dítě se nesetkává s rizikovými skupinami. Bydlíme s prababičkou a pradědou 88 a87, takže do školky teda toho 5 letého asi ani dávat nemůžu, chápu to správně. Otevřou 25.5. Máte to někdo podobné?

Tak my máme psané to, že kdo nemusí a je doma, ať dítě do skolky nedává. Tak nevím. Nic o rizikové skupině tam není. V rodině nad 65 let nemáme zatím nikoho. A i přesto nejspíš do skolky nemůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.5.20 12:00
@Terez001 píše:
Tak my máme psané to, že kdo nemusí a je doma, ať dítě do skolky nedává. Tak nevím. Nic o rizikové skupině tam není. V rodině nad 65 let nemáme zatím nikoho. A i přesto nejspíš do skolky nemůže :roll:

Tak to je taky dobrý, ale alespoň víš na čem jsi a je to jasně daný. Každá školka to má asi jak chce. Já kdybych podepsala (COŽ NEUDĚLÁM) čestné prohlášení, že s nikým nežiju, tak jít jako může??Přijde mi to zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.5.20 12:09
@Cuddy píše:
@Janasas no ale tak je to přeci správně, že kdo není rizikový či nebydlí s prarodiče, tak buď má jít do školy, nebo být doma za své. A pro ty rizikové OCR zůstane. Jako si tady z toho budou lidé dělat dovolenou za 80% platu.

Presne. Hlavne at tu pak nikdo neskuhra, ze ho po pulrocnim pobytu s detmi kvuli korone pri prvni prilezitosti vyhodi z prace.
V dobe chripek, nestovic, spaly si doma taky nikdo preventivne deti nenechava, protoze kdyz je to zadarmo, tak se najednou bacilu nebojime. Za 80% jsou to na harea v lete pro spoustu matek prima placene prazdniny.
Pokud u nas skolka otevre, dite pujde. Stejne jako pujde skolak do skoly a klidne je odeslu i na tabor.
Kdo chce mit doma dite do maturity, klidne, ale za sve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.20 12:23

Také s dovolením anonym, chodí tu spousta známých, i učitelek, tak nechci být nikde vláčena. Nechci být zlá ale tak se mi zdá že učitelům se prostě nechce do práce. Nebo se pletu že jsou doma za 100 procent platu???Učitelé na základních a středních školách ještě nějakou práci vykonávají a věřím že jí mají opravdu hodně ale prosím pěkně co dělají učitelky mateřských školek? Tak komu by se to pak nelíbilo nezůstat doma.Jsem zdravotní sestra a potřebuji po rodičovské nastoupit do práce. Co mám říct zaměstnavateli který mi drží místo na ambulanci dle domluvy na částečný úvazek a já toto místo opravdu nutně potřebuji protože s dvěma malými dětmi si nemohu nikde s požadavky vyskakovat a tady mi chtějí vyjít vstříc. Mám o toto místo přijít protože školka se bude bát otevřít a nebo hledat kličky jak tam mít co nejméně dětí. Vy uvádíte že nemáte ráda dvojí metr. Kdyby vaše argumenty používali zdravotníci, prodavači, řidiči, pošťáci a jiné profese, jak by to tu vypadalo.Vy se bojíte dětí, co má říkat zdravotní sestra která pečuje o prokazatelně nakaženého pacienta???Koronavirus nezmizí, na podzim se očekává druhá vlna.To se jako nyní školky vykroutí aby nemuseli do konce šk roku otevřít, pak pěkně prázdninky a od září se opět zavře kvuli již zmíněné druhé vlně? To přece nelze

• Citovat
  • Upravit
29609
2.5.20 12:30
@lidsha píše:
Tak to je taky dobrý, ale alespoň víš na čem jsi a je to jasně daný. Každá školka to má asi jak chce. Já kdybych podepsala (COŽ NEUDĚLÁM) čestné prohlášení, že s nikým nežiju, tak jít jako může??Přijde mi to zvláštní.
@lidsha píše:

To je kvůli tomu, aby se rodiče potom nedomáhali nějakých náhrad škod, kdyby náhodou dítě onemocnělo ve školce nebo že školka neudělala dostatečná opatření. Proto je na dobrovolnosti i školní docházka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
2.5.20 12:46
Co bychom dělaly. Jsme fyzicky v práci. Malovalo se, měnily se koberce, dělalo se na zahradě.
A hlavně se dodelavali papíry, které se přes rok špatně stíhají. @Anonymní píše:
Také s dovolením anonym, chodí tu spousta známých, i učitelek, tak nechci být nikde vláčena. Nechci být zlá ale tak se mi zdá že učitelům se prostě nechce do práce. Nebo se pletu že jsou doma za 100 procent platu???Učitelé na základních a středních školách ještě nějakou práci vykonávají a věřím že jí mají opravdu hodně ale prosím pěkně co dělají učitelky mateřských školek? Tak komu by se to pak nelíbilo nezůstat doma.Jsem zdravotní sestra a potřebuji po rodičovské nastoupit do práce. Co mám říct zaměstnavateli který mi drží místo na ambulanci dle domluvy na částečný úvazek a já toto místo opravdu nutně potřebuji protože s dvěma malými dětmi si nemohu nikde s požadavky vyskakovat a tady mi chtějí vyjít vstříc. Mám o toto místo přijít protože školka se bude bát otevřít a nebo hledat kličky jak tam mít co nejméně dětí. Vy uvádíte že nemáte ráda dvojí metr. Kdyby vaše argumenty používali zdravotníci, prodavači, řidiči, pošťáci a jiné profese, jak by to tu vypadalo.Vy se bojíte dětí, co má říkat zdravotní sestra která pečuje o prokazatelně nakaženého pacienta???Koronavirus nezmizí, na podzim se očekává druhá vlna.To se jako nyní školky vykroutí aby nemuseli do konce šk roku otevřít, pak pěkně prázdninky a od září se opět zavře kvuli již zmíněné druhé vlně? To přece nelze
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
2.5.20 12:47

Naše školka má být v provozu od 25.5 jenže mám takový pocit že to bude jen pro omezený počet dětí, taktéž i dětská skupina kam chodí mladší. Reálně to vidím že syn do školky už nepůjde, jemu to ani nevadí, ale mě mrzí že pak půjde od září po půl roce do školky, což bude docela šok, navíc jako předškolák půjde i do jiné třídy a k jíným paním učitelkám, což bude šok na druhou. Dceru aspon občas do té dětské skupiny dám, je tam méně dětí a ona je dost společenská. Čeho se ale bojím, že na podzim se zase situace zhorší a po pár týdnech provozu školky zase zavřou. To už by mi vadilo hodně skrz práci a taky se teda ptám, jak dlouho lze tohle případně aplikovat. Vždyť rodiče potřebují chodit do práce jinak se z tohoto ekonomika jen tak nevyhrabe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.20 12:56
@Anonymní píše:
Také s dovolením anonym, chodí tu spousta známých, i učitelek, tak nechci být nikde vláčena. Nechci být zlá ale tak se mi zdá že učitelům se prostě nechce do práce. Nebo se pletu že jsou doma za 100 procent platu???Učitelé na základních a středních školách ještě nějakou práci vykonávají a věřím že jí mají opravdu hodně ale prosím pěkně co dělají učitelky mateřských školek? Tak komu by se to pak nelíbilo nezůstat doma.Jsem zdravotní sestra a potřebuji po rodičovské nastoupit do práce. Co mám říct zaměstnavateli který mi drží místo na ambulanci dle domluvy na částečný úvazek a já toto místo opravdu nutně potřebuji protože s dvěma malými dětmi si nemohu nikde s požadavky vyskakovat a tady mi chtějí vyjít vstříc. Mám o toto místo přijít protože školka se bude bát otevřít a nebo hledat kličky jak tam mít co nejméně dětí. Vy uvádíte že nemáte ráda dvojí metr. Kdyby vaše argumenty používali zdravotníci, prodavači, řidiči, pošťáci a jiné profese, jak by to tu vypadalo.Vy se bojíte dětí, co má říkat zdravotní sestra která pečuje o prokazatelně nakaženého pacienta???Koronavirus nezmizí, na podzim se očekává druhá vlna.To se jako nyní školky vykroutí aby nemuseli do konce šk roku otevřít, pak pěkně prázdninky a od září se opět zavře kvuli již zmíněné druhé vlně? To přece nelze

musím říct, že souhlasím. Také jsem zdravotník a pracujeme od začátku, v jakých podmínkách všichni víme. Mám druháka - paní učitelka pošle 2× týdně mail se zadáním učiva (čeština stránka tolik a tolik, cvičení takové, to samé matika, prvouka). Nic nekontroluje. Nic nechce. On line výuka je scifi. Tuto středu nám napsala, že učení nezadává. Ať si děti hlavně odpočinou. Děti odpočívají už 2 měsíce :zed: :zed: ona zjevně také 8)

• Citovat
  • Upravit
74217
2.5.20 12:58
@jopo píše:
Holky u nás se otvírají školky už v pondělí a všechny běžný provoz.

U nas neotviraji skolku. Mozna po 25. 5. Zrizovatel rekl, ze otevre skolku, az budou jasna pravidla. On je totiz nas zrizovatel pravnik. Nehodla cekat na zaloby od rodicu atd., kdyz se nekdo ted ve skolce nakazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.5.20 13:28
@janoma píše:
Co bychom dělaly. Jsme fyzicky v práci. Malovalo se, měnily se koberce, dělalo se na zahradě.
A hlavně se dodelavali papíry, které se přes rok špatně stíhají. @Anonymní píše:

Jako běžnou pracovní dobu? Nebo jste tam párkrát šli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
2.5.20 14:22

Ne mám v plánu, nechat dceru doma. Ona jít ani nechce. Není úplně kolektivní typ. Stačí jí doma na hraní brácha, my, prarodiče. Syn jít do školy taky nechce. I když domácí učení nám dává zabrat na nervy. Za okolností, že si nebude moci ve škole o přestávce hrát s kamarády a ještě mít roušku, tak jít nechce. Ovšem manžel spíš chce ať jde a já ne. Takže, když učitelka zjišťovala, kdo dítě pošle, řekla jsem, že ještě nevím. Rozhodnu se až podle aktuálního vývoje. Ale upřímně mi to na ten měsíc přijde zbytečné. V učebnicicích jsme skoro na konci a nemyslím, že za ten měsíc přijde o něco zásadního. Jsem doma, živí nás manžel, takže očr načerpám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
2.5.20 14:48
@sezam01 píše:
O mateřských školkách v karanténě psali na idnes asi dva týdny zpět v článku o tom, kolik je nakažených podle profesí. Bylo tam docela dost učitelů, přestože jsou školy zavřené. Podle toho článku to číslo bylo tak vysoké díky pár mateřským školám, které nezavřely dobrovolně, ale zavřela je až karanténa.

to je blbost, převaha školek je zavřena, učitelé měli koronavirus, protože měli jarní prázdniny a lyžovali v Itálii a Rakousku - teď už dávno jsou zdraví, ale to statistika a tabulky nezohledňují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí