Dávat dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1555
29.2.12 05:27

Ja puvodne po precteni vsech tech rad ohledne kojeni o tom, jak dudlik kazi techniku, stimulaci atd. malemu dudlik ani dat nechtela. Ale ve 2 tydnech bylo evidentne videt, ze si potrebuje jen podudlat a resil to permanentnim prisatim k prsu. Tak dostal dudlik, druhej typ mu sednul a krasne s nim usina a spi i pres den, coz bez dudliku nehrozilo. A hlavne zadny vliv na kojeni nepozoruju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
29.2.12 06:25

Ahoj, já jsem dudlík moc nezkoušela dávat, a bylo to dobře, protože ho pak nechtěl skoro vůbec a nezvykl si na něho. Navíc to kazí techniku kojení, takže za mě ne a určitě ne tak maličkému miminku…

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
29.2.12 10:33

Já jsem dudlíkovala od porodnice, jinak by dítko ústa nezavřelo :? Kojila jsem přes rok. A oddudlíkovalo se mi zlatíčko samo asi v 5ti měsících, pak byl dudlík úhlavní nepřítel… no nevím co provedl :lol:
Vliv na kojení to u mě fakt nemělo. Měla jsem Avent.

• Citovat
  • Upravit
2041
29.2.12 10:36

Já mu ho vrazila hned v porodnici. Dokonce mi ho dala sestra. A když jsem si pro něj v noci šla, vezly tam plato vyvařených dudlíků. A neměly by:-), to je jasný, právě kvůli tomu kojení. Ale já se jim teda vůbec nedivím. Malýmu ho přes den vyndavám, i když je malej(10měsíců)má ho jen na spaní a usne hned. Malá to tak měla do dvou let. Ven jsme s ním ale nechodili. a kojila jsem malou do roka a malého stále. Zrovna včea jsem viděla u lékaře kluka cca 2-3 roky s dudlíkem a bylo to teda dost děsný. takže já jsem pro dudlíky, ale jen na spaní nebo uklidnění. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.2.12 20:24

Malej mi v porodnici v noci brečel,hlad neměl,přebalit taky nechtěl,brečel dál tak jsem mu šoupla dudlik a byl spokojenej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
29.2.12 20:34

Taky jsem teda nepozorovala žádné zhoršení kojení po zavedení dudlíku. Že u dudlacích dětí hrozí mnohem míň syndrom náhlého úmrtí jsem slyšela v televizi.
Naše dětská doktorka dudel doporučuje (a moje maminka rovněž - a to jsme čtyři), tak jsem měla dost argumentů ho dát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí