Dáváte spát dítě, jak si řekne, nebo ve stejnou dobu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1746
27.4.13 20:45

:lol: jasně. Mě ale prostě vyhovuje, že si pak díky tomu režimu můžeme den nějak naplánovat, ikdyž někdy spí hodinu a půl a někdy ty tři jako dneska, ale to je jen vyjímečně, ale je to paráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
27.4.13 20:47

Snažily jsme se dávat vždy ve stejnou dobu (+/- pár minut)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
27.4.13 20:51

Jenže ja pak vůbec nevím kdy ji dat spat..

třeba dneska mi usla v 10 – normálně usina jedno kolem te 12 hodiny.. no a bylo 17 hodin a jí se chtělo šílené spát.. a ja jsem ji zabavovala a zabavovala a dala ji spat až o půl 7 normálně chodí spat o půl 8..

myslíte, že ji mám příště dát v těch 17 spat?? ale co když mi bude spat do rána, nebo se vzbudi ve 3 a bude vyspana..

jako asi to moc řeším no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102052
27.4.13 20:52

@moonulkaa dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš, každé dítko je jiné, třeba naše klidně mohlo jít v 17 spát, v 18 vstávalo a po 19 šlo klidně chrnět znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
27.4.13 21:04

Dávám přes den okolo 12 h, někdy ani nespí. Večer taky +- pravidelně po 7,ale někdy usne až v 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.4.13 21:06

Mám 13ti měsíční holčičku, ještě před 14 dny spávala 2× denně ale teď už jen jednou. Když spala 2×, nedodržovala jsem přesné časy, protože jsme nevstávali každý den stejně, dodržovala jsem jen to, že jsem ji dávala spát cca po 3,5 hodinách od posledního spánku. Takže když ráno vstala v 7, šla spát v 10:30, spala cca do 12 a pak spala od 15:30 cca do 17 a večer chodí spát kolem 20:00. Teď ji dávám spát po obědě pravidelně kolem 13 hodiny. Neřeším, jestli usne, prostě ji uložím a zatím vždycky usnula. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
27.4.13 21:08

Malej chodí spát po obědě a spí od půl dvanácté do půl druhé a pak večer chodí v půl sedmé. Od narození tento systém večerního režimu vedeme a minimálně u nás to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.4.13 21:09

@moonulkaa V roce jsem dávala malou spát po obědě a pak až večír cca 18-19 hod.
Po obědě si řekla, odstrčila talíř a řekla hají. Večír ani přes den si neřekla, že by si ráda dáchla. Asi ji to stačilo bo se mi třeba nikdy nestalo, že by mi dítko u hraní nebo na projíždce s kočárem uslo nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.4.13 21:11

V tomhle veku spali oba jeste 2 x, jen jednou by nevydrzeli. odnaucovat jsem je to zacala az v zime kvuli horam, a to jim bylo 18 Vojtovi a 20m Barunce. tehdy a vlastne doted je davam spat - po obede i vecer - ve stejny cas. je to vyhodne pro me i pro ne.

kdyz spali 2×, tak to bylo cca v 10 a v 15, a spali hodinku. a vecer usinali kolem 20.

pokud byl nejaky duvod, a usnuli driv, v kocarku treba, nebo byli nemocni, tak se to samozrejme cely prekopalo a spalo se podle potreby, jinak a casteji.

Příspěvek upraven 27.04.13 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
27.4.13 21:12

Ahoj, malému je 13m, chodí spát podle toho v kolik vstává. Ještě nechodí, teprve začíná a přijde mi že má moc energie teda… Pokud vstává ráno v 6, jde spát kolem 11 a spí cca do 13h, pak jde až večer, pokud vstává později, jde spát až po obědě, kolem cca půl 1. a opět až do večera už ho neuložim, pokud bych ho dala ještě odpoledne spát, večer mi bude skákat po hlavě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.4.13 21:16
@moonulkaa píše:
Jenže ja pak vůbec nevím kdy ji dat spat..

třeba dneska mi usla v 10 – normálně usina jedno kolem te 12 hodiny.. no a bylo 17 hodin a jí se chtělo šílené spát.. a ja jsem ji zabavovala a zabavovala a dala ji spat až o půl 7 normálně chodí spat o půl 8..

myslíte, že ji mám příště dát v těch 17 spat?? ale co když mi bude spat do rána, nebo se vzbudi ve 3 a bude vyspana..

jako asi to moc řeším no

pokud jde dite spat neobvykle brzo, tak s tim pocitam a zkusim ho dat odpoledne treba mezi 3-4, necekam, az se zacne projevovt unava. Bud usne nebo ne. Pokud neusne, tak jak zacne projevovat vetsi unavu, tak to nazenu do vany, takze kdyby ditko bylo v 17 unaveny, tak ho po chvili nazenudo vany, tam se bude cachtat, pak dostane veceri, pokud bude po veceri grogy, tak pujde spat zkratka brzo, ale ta vana vetsinou probere jde spat v nejakou rozumnou hodinu, tj pred 7 a pozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.13 21:22

Pres den spi 2× a vzdycky si rekne. Vecer ji ukladam 8-9,proste az se setmi. Nekdy se ji nechce, taky ji ulozim a cekam co bude… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.4.13 22:15

Dávám dítě spávat +,– ve stejný čas, rozhodně né podle toho, jak se jemu chce nebo nechce. Od narození jsme najeli na režim a tak to zůstalo dodnes. Od roku mi spával jednou denně, nejdříve tak nějak všelijak, takže jsem mu to postupně protáhla, aby se dostal až na to spaní po obědě a né třeba už o půl 11 dopoledne, tedy před obědem. Večerní spaní má taky stejné, jen s věkem jsem mu to protáhla o hodinu dozadu, z 19 na 20h. Ano, občas spát nejde, když to nevyjde - máme program, jsme mimo domov… ale jinak chodí spávat tak, jak má nastavený režim. Já jsem toho názoru, že dítě má režim mít a je to výhodné i pro rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.4.13 22:25

@moonulkaa no spíš nebude.. Malá si dnes taky hodila odpolední spánek, probudila se za půl hodinky a večer šla spát o dvě hodiny později.. Nemyslím si, že by spala od 17 tím opravdovým spánkem.. V moji to vždycky bylo tak, že jak usnula dřív jak v sedm, tak se ještě vzbudila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
27.4.13 23:11

Dávám spát jak si řekne :nevim: Přes den v poslední době nespí. Minule jsem ho takhle „nutila“ asi hodinu a pak mi to přišlo zbytečný :-) když přes den nespí, upadá většinou kolem osmý, spí až do rána. Pokud usne po obědě, spí tak dvě hodiny, ale večer pak až kolem desátý. Má přesně naspaný ty dvě hodiny. Občas se stane, že po o nespí a pak mi třeba usne odpoledne v autě, když jedeme odněkud domů. To se mu taky posune večerní spaní :-) neřeším to, v létě jsem jedině ráda, když nejde spát v osm, občas trajdáme docela dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí