Dcera 10 let problémy ve škole.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1219
23.10.18 11:48
@Kaliopa píše:
Tak asi nejbystřejší nebude a takovou formu pomoci potřebuje. U nás doma se s 9tiletým učíme jazyky bez kartiček normálně z učebnice, a to dokonce z učebnice pro jazykové školy, která se dnes zřejmě z důvodů velké obtížnosti na běžných ZŠ už ani nepoužívá, neboť většina dětí by tolik gramatiky nebyla schopna pochopit.

Ty jsi neuvěřitelná 8o . Proč shazuješ české děti? Tvoje děti mají také české geny, tak jsou asi taky tupé, že? Když ti pořad ČR přijde tak pod úroveň, tak nechápu, proč chodíš na české servery? Pokecej si s inteligentními kamarádkami v Beneluxu a nebudeš se muset pozastavovat nad hloupostí českých občanů. Nebo žádné kamarádky nemáš? Nedivila bych se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.10.18 11:53

@LenkaN26 je to povahou. Moje dcera je teprve ve druhé třídě, pro @Kaliopa nosí samé jedničky a učit se doma nemusí, ale sebemenší ukol ji musím připomínat. Kdybych ji to nepřipomínala, neudělá ho a bude ji to úplně jedno. To se netýká jen školy. V pokojíčku jak po výbuchu a ona klidně řekne, ze nemá co uklízet :roll: . Co u nás funguje je to, ze když něco chce nebo se na něco těší, tak ji řekneme, až si splní povinnosti. Samozřejmě je všechny musíme vyjmenovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.10.18 11:54
@LenkaN26 píše:
@rokris já už se vždycky děsím co zase bude. Navíc musím občas vypadat jako příšerná matka i ve škole neb třeba týden v kuse není schopná ze školy donést žákovskou a nemá tam ty perly podepsané… Do toho všeho prudí ex, že za to můžu já a nestarám se, ale když jsou děti u něj tak se jich často ani nezeptá co se mají učit :pocitac:@atominnka jo, tak to taky znám, pastelky, fixy a tužky kupujeme 4-5× do roka.

jako u nás… fakt… jedno mi z ní… :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.10.18 12:03
@katulka.k píše:
@LenkaN26 je to povahou. Moje dcera je teprve ve druhé třídě, pro @Kaliopa nosí samé jedničky a učit se doma nemusí, ale sebemenší ukol ji musím připomínat. Kdybych ji to nepřipomínala, neudělá ho a bude ji to úplně jedno. To se netýká jen školy. V pokojíčku jak po výbuchu a ona klidně řekne, ze nemá co uklízet :roll: . Co u nás funguje je to, ze když něco chce nebo se na něco těší, tak ji řekneme, až si splní povinnosti. Samozřejmě je všechny musíme vyjmenovat :mrgreen:

u nás včera… koukejte to tady uklidit… A co máme uklízet? 8o a tady takovej mr.ník :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
23.10.18 12:07
@atominnka píše:
u nás včera… koukejte to tady uklidit… A co máme uklízet? 8o a tady takovej mr.ník :roll: :lol:
:mrgreen: Naprosto přesný.
  • Citovat
  • Upravit
22614
23.10.18 12:11
@Kaliopa píše:
Tak asi nejbystřejší nebude a takovou formu pomoci potřebuje. U nás doma se s 9tiletým učíme jazyky bez kartiček normálně z učebnice, a to dokonce z učebnice pro jazykové školy, která se dnes zřejmě z důvodů velké obtížnosti na běžných ZŠ už ani nepoužívá, neboť většina dětí by tolik gramatiky nebyla schopna pochopit.

jooo, jste super, nejlepší, nejchytřejší a váš systém je nejlepší. Stačí tak? Spokojenost? :roll: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.10.18 12:23
@atominnka píše:
jooo, jste super, nejlepší, nejchytřejší a váš systém je nejlepší. Stačí tak? Spokojenost? :roll: :*

Přesně toto ona chce slyšet. Utvrdit se v tom, že žijeme daleko hůře než ona, jsme v ČR hloupí a chudí :mrgreen: , aby sama sebe přesvědčila, že udělala dobře, ze odsud odešla a přitom se tam až tak skvěle nemá, jinak by se nechodila přesvědčovat sem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
23.10.18 13:06
@katulka.k píše:
Přesně toto ona chce slyšet. Utvrdit se v tom, že žijeme daleko hůře než ona, jsme v ČR hloupí a chudí :mrgreen: , aby sama sebe přesvědčila, že udělala dobře, ze odsud odešla a přitom se tam až tak skvěle nemá, jinak by se nechodila přesvědčovat sem :roll:

Já tu jen zakladatelce, která zde píše, že dcera je chytrá, jen má ty 3-4 ze všech předmětů, a která si myslí, že všechny děti se doma ve 3. a 4. třídě učí, že to tak není a že průměrně chytré dítě zvládne první stupeň ZŠ i bez učení na dvojky. Jak jsem už psala, když slyším, jak někteří rodiče tvrdí, že jejich děti mají na vysvědčení trojky, ale jsou chytré, jen se jim nechce a jsou líné, ale kdyby se snažily, tak by ty jedničky nebo nejhůře dvojky také měly, tak raději mlčím. Nechápou, že chytré dítě by trojky nemělo, ani kdyby se doma neučilo vůbec, protože průměrně chytrému musí na učivo prvního stupně ZŠ stačit na jedničky a dvojky výklad ze školy. Ale rodiče se tak utěšují, že jejich dítě není hloupé. No, ale všichni chytří a studijní nejsou. V 80. letech tyto typy dětí putovaly na učební obory, no ale dnes by pro ně rodiče chtěli vysokou školu, tak proč ne, otevře se pro ně management kultury nebo cestovního ruchu, to vystuduje i dutá hlava, a dostanou titul. To, že potom půjdou stejně někam za kasu nebo do fabriky, je už vedlejší, ale budou mít v občance Mgr. nebo Ing. a celý život reptat, že jako vysokoškoláci mají podpůrměrný plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
23.10.18 13:11
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém se starší dcerou. Už loni donesla 3 z ČJ a momentálně by to bylo tak na 4. Matika vždy v pohodě, teď 3-4, angličtina taky tak. Problém je v tom, že není hloupá, jen lenivá, nepozorná, zapomnětlivá. Už druhý týden má zákaz chodit ven dokud se nedoučí slovíčka. Sama od sebe se nejde učit a když ji pošlu tak dělá milion jiných věcí jen ne to co má. V ČJ není ani tak problém I/Y, ale nepíše háčky, čárky, velká písmena. Minulý týden dostala za 5 z matiky neb odčítala místo sčítání od té doby není schopna se přihlásit učitelce o opravu, protože na to prý vždy zapomene. V PPP jsme byli a vše se jim zdá v pohodě. Jinak je celkem bordelářka, ale když ji poprosím tak doma více méně ochotně pomůže. Jen nevím jak ji namotivovat na to učení. Diskuse, že s takovýma známkama „může jít max zametat ulice“ proběhla a žádná změna. Mám k ní ještě prvňáka tak je to náročné.

nevím zda to tu padlo,ale chce to režim.Nastavit a nepustit..klidně to i sepsat,režim poviností a podle toho hodnotit a bodovat.A odměny a tresty.Nadále oznámit že každy večer v ..... budeš zkoušet z nasledujících předmětu a stát si za tím,cvičit diktáty a tak trochu být pedant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.10.18 13:43

Tak ono je to těžko někoho soudit- nebo dítě.. Já sama jsem měla s klukem trápení v první třídě, kdy mu vycházela až 3 z češtiny.
Byly jsme poslání, něco se zjistilo, já potupovala tak jak nám doporučily v poradně..
Ale i tak můžu říct, že ve 3 třídě na vysvědčení mělo jedno dítě 3 na vysvědčení-ne náš, a ted ve 4 třídě, zatím náš kluk, co opravdu vím, že jsme bojovali první dva roky s češtinou, tak mu ze všeho vychází 1-2, češtinu má na horší 2, doma se moc neučíme..
Možná opravdu někdo nechce slyšet, že prostě problém nikde neni, jenom prostě nebude mít dítě 1-2, ale spíš 3..
Já jsem si ve druhé třídě řekla, že prostě klukovi pomůžu, snažila jsem se držet rad z poradny a ted ve 4 třídě se to uplně upravilo a kdyby se dávalo vysvědčení a učitle zavře obě oči :mrgreen: tak má jednu 2 z češtiny..
A je třeba podívat se na rodiče :mrgreen: já sama jsem mívala sice 2 na prvním stupni, ale pak jsem už jela na 3, to samé muž, tak neočekáváme, že kluk bude mít samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.10.18 13:47

Mě tak jednou udivila kamarádka, kdy mi říkala, že chodí po poradnách, že kluk s ehůř učí a už ve 4 třídě mu vychází 4 z něčeho..
No a ta kamarádka co si pamatuju celé dětství propadala. Samozřejmě jsem ji neřekla, že nemůže očekávat, že dítě bude mít samé- i když proč ne, ale vím, že i manžel se hůř učil… ale prostě si to nepřizná narovinu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
23.10.18 13:50
@Janasas píše:
Tak ono je to těžko někoho soudit- nebo dítě.. Já sama jsem měla s klukem trápení v první třídě, kdy mu vycházela až 3 z češtiny.
Byly jsme poslání, něco se zjistilo, já potupovala tak jak nám doporučily v poradně..
Ale i tak můžu říct, že ve 3 třídě na vysvědčení mělo jedno dítě 3 na vysvědčení-ne náš, a ted ve 4 třídě, zatím náš kluk, co opravdu vím, že jsme bojovali první dva roky s češtinou, tak mu ze všeho vychází 1-2, češtinu má na horší 2, doma se moc neučíme..
Možná opravdu někdo nechce slyšet, že prostě problém nikde neni, jenom prostě nebude mít dítě 1-2, ale spíš 3..
Já jsem si ve druhé třídě řekla, že prostě klukovi pomůžu, snažila jsem se držet rad z poradny a ted ve 4 třídě se to uplně upravilo a kdyby se dávalo vysvědčení a učitle zavře obě oči :mrgreen: tak má jednu 2 z češtiny..
A je třeba podívat se na rodiče :mrgreen: já sama jsem mívala sice 2 na prvním stupni, ale pak jsem už jela na 3, to samé muž, tak neočekáváme, že kluk bude mít samé…

Řekla bych ještě, že dnes jsou učitelé mírnější a kvůli rodičům, aby měli od nich klid, dávají známky lepší, než bylo za nás v těch 80. letech. Myslím, že dnes dají jedničku klidně tomu, co by měl dříve dvojku, někteří i těm dřívějším trojkařům dávají dnes za jedna. Mám známé, co mají učitele v rodině a ti učitelé říkají, že ředitelé nemají rádi, když dávají žákům známku 3 a horší a že je vedou k tomu, aby známkovali mírně. Takže současné známky naprosto postrádají smysl, protože většina škol známkuje tak, aby měla od rodičů pokoj. Většině rodičů jde o jedničky, uvidí žákovskou plnou jedniček, tak jsou v klidu a neprudí. To, jestli dítě něco umí nebo ne, většinu z nich stejně nezajímá. Hlavně, že máme ty jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
23.10.18 13:52
@Janasas píše:
Mě tak jednou udivila kamarádka, kdy mi říkala, že chodí po poradnách, že kluk s ehůř učí a už ve 4 třídě mu vychází 4 z něčeho..
No a ta kamarádka co si pamatuju celé dětství propadala. Samozřejmě jsem ji neřekla, že nemůže očekávat, že dítě bude mít samé- i když proč ne, ale vím, že i manžel se hůř učil… ale prostě si to nepřizná narovinu.. :nevim:

Protože většina rodičů si myslí, že musí být někde chyba a že není možné, aby nešla odstranit. Já je chápu, také by mi bylo divné, kdyby mé dítě mělo už na ZŠ, která je nastavena vlastně na průměrnou či nižší úroveň, když ji musí absolvovat povinně všichni, mělo známky trojky a horší. Zejména na tom prvním stupni bych se divila. Ale jsou prostě i takové děti, horší je, pokud nejsou ani manuálně zruční, s takovými pak nevím kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.10.18 13:55

@Kaliopa to bych třeba neřekla, nebo nevím, jako já se ve školství nepohybuju, ale jednou jsem viděla diktáty holky z 5 třídy, a můžu teda souhlasit, že tam měla snad 4 chyby, a měla 3..
My už od 5 třídy měli- 1 chyba -2, 2- 3, 3- 4 a víc koule
Každopádně může to dítě od zakladatelky, třeba v hodině kecat.. jako proč ne.. Já jsem byla na rodičáku, a já vždycky poznala, kdy sedí kluk s holčičkou a kdy s klukem.. Když seděl s klukem tam byl klid, když s holčičkou, tak se předváděl.. Je možná potřeba se zeptat ve škole, třeba se holka baví v hodině a pak neví..

Příspěvek upraven 23.10.18 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
23.10.18 13:57
@Janasas píše:
@Kaliopa to bych třeba neřekla, nebo nevím, jako já se ve školství nepohybuju, ale jednou jsem viděla diktáty holky z 5 třídy, a můžu teda souhlasit, že tam měla snad 4 chyby, a měla 3..
My už od 5 třídy měli- 1 chyba -2, 2- 3, 3- 4 a víc koule
Každopádně může to dítě od zaklatelky, třeba v ohdině kecat.. jako proč ne.. Já jsem byla na rodičáku, a já vždycky poznala, kdy sedí kluk s holčičkou a kdy s klukem.. Když seděl s klukem tam byl klid , když s holčičkou, tak se předváděl.. Je možná potřeba se zeptat ve škole, třeba se holka baví v hodině a pak neví..

Přesně takto se známkuje i u nás ve škole. Takže to, že by bylo hodnocení mírnější si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí