Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bude sam i jinde. Nejhorsi vek na zmenu
Zkusenost nase, i kamaradky. Ale tohle je vek, kdy se jednou deti bavi, jindy ne. Jsou na sebe i dost hnusne. Pokud mate podezreni na sikanu, tak to ihned res s ucitelkou, druzinou, reditelkou ![]()
@Zvonielka šikana je mimo školu, když čekají na odpolední vyučování. Ve škole si ničeho učitelka nevšimla.
On se s nikým nebaví od začátku roku.
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce ![]()
@Anonymní píše:
@Zvonielka šikana je mimo školu, když čekají na odpolední vyučování. Ve škole si ničeho učitelka nevšimla.
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce
To muze byt jen lepsi, ne…?
@Anonymní píše:
Horší to nebude. Začíná šikana. S nikým se nebaví. Je pořád někde sám.
třeba změna na gympl může pomoci, tam ta šikana taková hrozná nebývá
@Anonymní píše:
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce
Za zaky je snad skola odpovedna i pri cekani na odpol. vyucovani. i kdyz si ucitelka „niceho“ nevsimla, tak skola musi delat prevenci proti sikane s psychologem, pripadne to musi zkusit ucitel…jdi za reditelem, kdyz ucitelka neni napomocna. Je potreba resit to ihned, ne az se to rozjede. Vetsinou je konec prvniho stupne a prvni 2 roky druheho takove nijake. Bavi se chvilku s nekym a ten jakmile se otoci, tak ho pomluvi nebo udela schvalnost. Hodne deti je bez kamaradu v tomto obdobi, hlavne ti co zmenili skolu, ale i ti kteri jsou pro dlouholeteho kamarada najednou malo akcni. Musis ho taky podporit doma a vice se mu venovat. Aby vedel, ze kdyz nejsou kamosi vyzdy tu jsi ty.
Me velice pomohl vicelety gympl, ne ze bych se stala hvězdou společnosti, ale zatímco na základce jsem byla zcela izolovaná a poslední cca dva roky i sikanovana, na gymplu mi nikdo neublizoval (i to je dost) a měla jsem ve třídě několik spolužáků, které bych nenazvala vyloženě přáteli, ale „bavila jsem se s nima“.
První kamarády jsem si našla až dva roky před maturitou, ve skupině okolo predmetove olympiády.
@Zvonielka učitelka se snaží, ale klukům nic nedokáže. Řešili jsme to už ve druhé třídě a od té doby si dávají pozor.
Měli ve třídě letos už asi 5 programů prevence. Něco dělala ona, něco metodik prevence. Dokonce pozvala nějaký program proti šikaně.
On doma nic nechce. Je zalezly u sebe a odmítá vylézt. Občas ho vylákám na hru. Snažím se mu před spanim číst. Jednou týdně spím s ním a máme filmový maraton, než oba usneme.
@Anonymní píše:
Horší to nebude. Začíná šikana. S nikým se nebaví. Je pořád někde sám.
Šikana je samozřejmě podmětem k nějakému řešení. Ale zaráží mě - co je špatného na tom, že se s nikým nedruží a chce být sám? Nevidím v tom žádný problém, jako dítě jsem byla také taková a ještě dnes znám spoustu dospělých, které jsou na tom stejně
Hold je silně introvertní, to přeci není žádná nemoc… Ne každý se potřebuje nutně družit…
@Anonymní píše: Šikana je samozřejmě podmětem k nějakému řešení. Ale zaráží mě - co je špatného na tom, že se s nikým nedruží a chce být sám? Nevidím v tom žádný problém, jako dítě jsem byla také taková a ještě dnes znám spoustu dospělých, které jsou na tom stejněHold je silně introvertní, to přeci není žádná nemoc… Ne každý se potřebuje nutně družit…
On se chce družit, ale nemá s kým. Chodí na kroužek a tam se druží s klukama, kterým je 15 a víc. Oni ho berou jako „prcka“, takže to žádné velké kamaradeni není. Ale ve dnech, kdy je kroužek, je na něm vidět, jak je spokojený.
Jak má málo sociálních interakcí s dětmi, vybíjí se na nás.
@Anonymní píše:
@Zvonielka učitelka se snaží, ale klukům nic nedokáže. Řešili jsme to už ve druhé třídě a od té doby si dávají pozor.
Měli ve třídě letos už asi 5 programů prevence. Něco dělala ona, něco metodik prevence. Dokonce pozvala nějaký program proti šikaně.
On doma nic nechce. Je zalezly u sebe a odmítá vylézt. Občas ho vylákám na hru. Snažím se mu před spanim číst. Jednou týdně spím s ním a máme filmový maraton, než oba usneme.
Nic klukům nedokáže? Jestli ho sikanuji někde před školou, tak si tam zajděte, nejlépe manžel a ty smrady srovnejte. Nechápu co to je dnes za dobu, že se kolem nějakých zmetku musí naslapovat po špičkách, v 10letech by se snad měli trochu bát autority.
@Anonymní píše:
No ale tady nejde o to, aby neco nekomu dokazovala. Spis o to aby, se snazila dovychovat v tech agresorech, co jejich rodice zanedbali. Apelovala bych na sjednani rodicovske schuzky, kde by si to rekla primo tem rodicum, kde by zacala pracovat ucitelka/psycholog i s nimi. Jinak je to silene, co se deje po tehle 2 letech, ktere byly deti doma. Absolutne ztratili socialni dovednosti. A pritom si delaji zle vlastne vsichni vsem.