Dcera (10let) introvert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
9.4.22 20:25

Bude sam i jinde. Nejhorsi vek na zmenu :? Zkusenost nase, i kamaradky. Ale tohle je vek, kdy se jednou deti bavi, jindy ne. Jsou na sebe i dost hnusne. Pokud mate podezreni na sikanu, tak to ihned res s ucitelkou, druzinou, reditelkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 20:32

@Zvonielka šikana je mimo školu, když čekají na odpolední vyučování. Ve škole si ničeho učitelka nevšimla.
On se s nikým nebaví od začátku roku.
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
9.4.22 20:54
@Anonymní píše:
@Zvonielka šikana je mimo školu, když čekají na odpolední vyučování. Ve škole si ničeho učitelka nevšimla.
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce :nevim:

To muze byt jen lepsi, ne…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.4.22 21:00
@Anonymní píše:
Horší to nebude. Začíná šikana. S nikým se nebaví. Je pořád někde sám.

třeba změna na gympl může pomoci, tam ta šikana taková hrozná nebývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
9.4.22 21:36
@Anonymní píše:
Kdy měnit? Přijde mi lepší ještě na prvním stupni, než třeba v sedmičce :nevim:

Za zaky je snad skola odpovedna i pri cekani na odpol. vyucovani. i kdyz si ucitelka „niceho“ nevsimla, tak skola musi delat prevenci proti sikane s psychologem, pripadne to musi zkusit ucitel…jdi za reditelem, kdyz ucitelka neni napomocna. Je potreba resit to ihned, ne az se to rozjede. Vetsinou je konec prvniho stupne a prvni 2 roky druheho takove nijake. Bavi se chvilku s nekym a ten jakmile se otoci, tak ho pomluvi nebo udela schvalnost. Hodne deti je bez kamaradu v tomto obdobi, hlavne ti co zmenili skolu, ale i ti kteri jsou pro dlouholeteho kamarada najednou malo akcni. Musis ho taky podporit doma a vice se mu venovat. Aby vedel, ze kdyz nejsou kamosi vyzdy tu jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.22 21:42

Me velice pomohl vicelety gympl, ne ze bych se stala hvězdou společnosti, ale zatímco na základce jsem byla zcela izolovaná a poslední cca dva roky i sikanovana, na gymplu mi nikdo neublizoval (i to je dost) a měla jsem ve třídě několik spolužáků, které bych nenazvala vyloženě přáteli, ale „bavila jsem se s nima“.

První kamarády jsem si našla až dva roky před maturitou, ve skupině okolo predmetove olympiády.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.22 21:55

@Zvonielka učitelka se snaží, ale klukům nic nedokáže. Řešili jsme to už ve druhé třídě a od té doby si dávají pozor.
Měli ve třídě letos už asi 5 programů prevence. Něco dělala ona, něco metodik prevence. Dokonce pozvala nějaký program proti šikaně.
On doma nic nechce. Je zalezly u sebe a odmítá vylézt. Občas ho vylákám na hru. Snažím se mu před spanim číst. Jednou týdně spím s ním a máme filmový maraton, než oba usneme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.22 02:36
@Anonymní píše:
Horší to nebude. Začíná šikana. S nikým se nebaví. Je pořád někde sám.

Šikana je samozřejmě podmětem k nějakému řešení. Ale zaráží mě - co je špatného na tom, že se s nikým nedruží a chce být sám? Nevidím v tom žádný problém, jako dítě jsem byla také taková a ještě dnes znám spoustu dospělých, které jsou na tom stejně :nevim: Hold je silně introvertní, to přeci není žádná nemoc… Ne každý se potřebuje nutně družit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.22 06:55
@Anonymní píše: Šikana je samozřejmě podmětem k nějakému řešení. Ale zaráží mě - co je špatného na tom, že se s nikým nedruží a chce být sám? Nevidím v tom žádný problém, jako dítě jsem byla také taková a ještě dnes znám spoustu dospělých, které jsou na tom stejně :nevim: Hold je silně introvertní, to přeci není žádná nemoc… Ne každý se potřebuje nutně družit…

On se chce družit, ale nemá s kým. Chodí na kroužek a tam se druží s klukama, kterým je 15 a víc. Oni ho berou jako „prcka“, takže to žádné velké kamaradeni není. Ale ve dnech, kdy je kroužek, je na něm vidět, jak je spokojený.
Jak má málo sociálních interakcí s dětmi, vybíjí se na nás.

• Citovat
  • Upravit
53518
10.4.22 07:17

.

Příspěvek upraven 10.04.22 v 07:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15178
10.4.22 07:20
@Anonymní píše:
@Zvonielka učitelka se snaží, ale klukům nic nedokáže. Řešili jsme to už ve druhé třídě a od té doby si dávají pozor.
Měli ve třídě letos už asi 5 programů prevence. Něco dělala ona, něco metodik prevence. Dokonce pozvala nějaký program proti šikaně.
On doma nic nechce. Je zalezly u sebe a odmítá vylézt. Občas ho vylákám na hru. Snažím se mu před spanim číst. Jednou týdně spím s ním a máme filmový maraton, než oba usneme.

Nic klukům nedokáže? Jestli ho sikanuji někde před školou, tak si tam zajděte, nejlépe manžel a ty smrady srovnejte. Nechápu co to je dnes za dobu, že se kolem nějakých zmetku musí naslapovat po špičkách, v 10letech by se snad měli trochu bát autority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
10.4.22 08:13
@Anonymní píše:

No ale tady nejde o to, aby neco nekomu dokazovala. Spis o to aby, se snazila dovychovat v tech agresorech, co jejich rodice zanedbali. Apelovala bych na sjednani rodicovske schuzky, kde by si to rekla primo tem rodicum, kde by zacala pracovat ucitelka/psycholog i s nimi. Jinak je to silene, co se deje po tehle 2 letech, ktere byly deti doma. Absolutne ztratili socialni dovednosti. A pritom si delaji zle vlastne vsichni vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.22 15:52

@Zvonielka jak jsem psala. Už měli několik preventivních programů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová